Abim Evleniyor Kendini Ateşe Atıyor

Başı açıksa, muhafazakar değilse SANANE? Herkes ailen ve senin gibi olmak zorunda değil. Abini takdir ettim senin gibi sığ bir insan olmadığı için İnşallah bir ömür boyu mutlu olurlarHazmedemeyenler de bir köşede kudursun

Şimdi tabi alacağınız mal!! Önemli
anaya baya bakmayacak
Size para yollatmayacak
Siz bilezik takıp gibi görünemeyeceksiniz
Geri vermeyecek
Hımmmm sevdim bu eşyayı
Ablamı vermiştik Trabzon’a gelin olarak gitmişti garibim(sözüm meclisten dışarı )
Aynı sizin kafa yapınızdaydı o aile
Bir bilezik takıldı
Akdeniz kenarındanız biz kapalı değiliz
Tepeden bakıyorlardı açığız diye
Türbanlı hanımlar görümceleri kışın türban takmıyor türlü çeşitli berelerle geziyorlardı
Beni ablamı ailemi açık diye kınayan insanlar aslında giyimi kuşamı iyi biliyorlar
Neyse gelelim ablamın mesleğine aslen fen edebiyat fakültesi mezunu fenbilgisi öğretmeni
Gümrüğe geçiş yaptı
Eşi sınıf öğretmeniydi
Ablamın tüm parasını alırdı
gece eve üçten önce gelmezdi ayık gezmezdi
Çoğu geceler yanında sarhoş adamları da getirirdi
Sabah rakı kokusuyla miniklere harf öğretirdi!
Bu çok muhafazakar aile!!oğlum evinde kalsın sen ev bul kızım dedi
kar kış günü daha bir yaşını doldurmamış yeğenimle ablamı Trabzon’da öyle bıraktılar
Ama biz muhafazakar olmayan aile saçı başı açık olan bizler ablamızı yeğenimizi sokakta bırakmadık
Evimizi tuttuk döşedik sıcacık yuvamızı kurduk üç sene daha görevinde kaldı
Sonra asıl mesleğine dönüp,o şehri de o muhafazakar!!! İnsanları arkasında bıraktı
Eğer bir kınanılaca biri varsa
Kimdi acaba çok günahkar olan bu hikayede

Aklıma geldi sinirlerim bozuldu şimdi

Neden bu kadar üstüme geliyorsunuz hiç mi benim gibi düşünen yok azıcık tutumlu olsa ne olur maaşını eve verse abime yardım etse kötü bişi mi istedim

Sen şimdi fake mısın troll musun onu söyle. Ona göre ifşa edeceğim seni. Vazgeç bir sosyal deney yaptım de.

Herkes eşit degil mi neden kendini üstün görüyor

Asdfghjk
Herkes aynı çilekeş hayatı yaşayınca mı eşitlik olacak?

Mesela siz öğretmen hanımla eşit sayıda kitap okudunuz mu, eşit sayıda belgesel izlediniz mi? Eşit sayıda okul okuyup eşit sayıda sınava girdiniz mi?
Zamanında bunlara kafa yorsaydınız eşit olurdunuz. O gelip eşinin ailesine baktığında ya da 150 lirayla geçinmeye çalıştığında da eşit olmayacaksınız. Hangi konuda eşitlik olacağı hangisinde olmayacağını siz belirlemiyorsunuz yani.
İnsanlar kendi şartlarını oluşturmak için okuyor. Kimse sizin şartlarınıza razı olmak zorunda değil.

İyi güldüm yalnız tşk

Neden bu kadar üstüme geliyorsunuz hiç mi benim gibi düşünen yok azıcık tutumlu olsa ne olur maaşını eve verse abime yardım etse kötü bişi mi istedim

Abin istemiyor ki, sana noluyor ben anlamadım. Adam "Ben bakmak istiyorum karıma" demiş. Kıskanma bu kadar kız, çatlayacaksın.

Trollerin efendisi seni. Ohh ne güzel, ne iyi yapmış gelin. Tebrik ediyorum onuda abinizide.

Biz de oldukça muhafazakar bir aileyiz. Kararlarimiza Dini anlayışlarımız yön verir

Abim de tam tersi. Yabancı biriyle evlendi, kiz cok acik, bayağı açık giyiniyor. bize ne? Insan olsun, yeter ki abimle mutlu olsunlar. Zerre kadar lafimiz sözumuz olmaz, olmadi da

Bu arada Kendisini o kadar seviyoruz ki yurtdışında yaşıyorlar abimden çok eşini ozluyoruz

Size ne kızın açık olmasından, size ne kazandığı paradan, size ne ?

Ayrıca elin kızı sizin ananıza babanıza bakmak zorunda mi? Bir zahmet siz bakın onlara. Ay sinirlendim ne cahilce sözler ya insallah gerçek degilsinizdir

Tek bir şey hoşuma gitmedi,o da ailene asla para veremezsin demesi.
Yeri geldi mi öyle bir verilir ki.
Onun dışında abin mutluysa sizlik bir durum yok malesef.
1000-2000 harcama da doğuda bekar ogretmen için cok normal.Evlenince iş değişir.

Adminlere sesleniyorum bu konu kapatılsın. İnsanların memleketine karşı kötü algı yaratıliyor.

yav mercan bak hamsili pilav hatrına sus ne diyorsun bunca yıl abin mi okuttu da onu kız maaşı abine versin?

Canım hamsili pilav çekti. Kız Mercan bir hamsili pilav tarifi versene bakalım sen mi daha iyi yapıyorsun sarışın gelin mi?

Hayır, hiç yok canım.
Sen yanlış gelmişsin, 2 sokak önce dönecektin.

Yahu Allah aşkına ver şu kızın numarasını, vallahi düğünde bilezik takacam. Size de geri verdirmiycem

sen ayda ne kadar veriyorsun eşine?
yaptığın temizliği haftada 160 tl ye yaptırıyorum ben, hadi 200 olsun, ayda 600 tl etsin, gerisi? kalan 3000 lirasını abisine verecekse sen de ayda 3000 tl ver kocana.

Abiniz kızın arkasında.sizinkide biraz abartı sizlik bir durum yok gibi.siz azıcık kiskaniyo olmayasiniz

bence fesatlik yaptığınızı görmeniz icin sizin uyanmaniz lazim

elle tutulur hic bi yani yok soylediklerinizin

sadece siz sizin aileniz sizin kulturleriniz ve sizin adetleriniz varmis gibi yasiyosunuz

onlarda söz bilezigi takiliyodur, istemek hakki. sizde dort bes tane geri alinmak uzere takiliyodur, onlarda on tane takilir kizin olur (ki normalde de taki gelinin hakkidir zaten)

kapanir kapanmaz size ne, sari sacilidir size ne, kendini guzel buluyodur havalidir size ne, maasini harcarken de size mi soracakti size ne

yani gerçek yuzu dediginiz ne anlamadim ben. kiz acik acik evlilikten beklentilerini dile getirmis abiniz kabul ediyo gerisi kimseyi ilgilendirmez. aylik siz 150 lira harciyosunuz diye o niye kisitlasin kendini, insanlarin alacagi evden girecegi borctan size ne

yani o kadar cok sey var ki her cumleniz size ne diye geri doner size

Bu kız köyde kalmaz anneme babama bakmaz dedim abim sen kal o zaman neden hemen kocaya gittin dedi yani kız hep haklı.
Abiniz çok güzel söylemiş ama siz bir türlü anlamıyorsunuz. Sizin gibi fesat bir görümcesi olacağı için kıza üzüldüm. Her şeye de karışmayın bir zahmet. Bilezik takılacakmış da tekrar erkek tarafına verilecekmiş. Şaka gibisiniz gerçekten.
Ayrıca öğretmen olmak ne kadar zor haberiniz var mı? Değerini bilin biraz. Herkes ev alacaksa alır da borcunu da öder. Ona karar vermek size düşmedi. O kız sizden daha çok düşünür bunları, sizin kafanızı yormanıza gerek yok.

Size şunu söyleyeyim. Ben de Karadenizlilere gelin geldim. Doğunun adı çıkmış inanın. Bu muhafazakarlıkla alakalı değil. Gelenek ve sığ düşünce. Benim eşim taraf da muhafazakâr değil. Fakat aynı bu düşünce yapısı mevcut.

Doğuda görev yapıyorum. Emin olun zerre kadar baskıcı değiller. Gelinler çok kıymetli. Ben eşim tarafı anlatınca şok oluyorlar. Karadeniz çok ilginç. Genellemek istemesem de maalesef aynen anlatıldığı şekilde.

Konunun ise troll olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu kadar net ifade etmezler. Evlenene kadar hiç çaktırmadılar çünkü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…