Neden bu kadar üstüme geliyorsunuz hiç mi benim gibi düşünen yok azıcık tutumlu olsa ne olur maaşını eve verse abime yardım etse kötü bişi mi istedim
Herkes eşit degil mi neden kendini üstün görüyor
Neden bu kadar üstüme geliyorsunuz hiç mi benim gibi düşünen yok azıcık tutumlu olsa ne olur maaşını eve verse abime yardım etse kötü bişi mi istedim
yav mercan bak hamsili pilav hatrına sus ne diyorsun bunca yıl abin mi okuttu da onu kız maaşı abine versin?
Hayır, hiç yok canım.Neden bu kadar üstüme geliyorsunuz hiç mi benim gibi düşünen yok azıcık tutumlu olsa ne olur maaşını eve verse abime yardım etse kötü bişi mi istedim
Abiniz kızın arkasında.sizinkide biraz abartı sizlik bir durum yok gibi.siz azıcık kiskaniyo olmayasinizBiliyorum beni çok kişi kıskanç görümce olarak görecek. Ama ne yapacagımızı şaşırdık ne annem babam ne abim bu kızın artık gercek yüzünü görmüyorlar. Bitürlü vaz geçmiyorlar. Ablamlara ben mi sadece görüyoruz anlamıyorum.
Biz Trabzonluyuz ve ailemiz baya muhafazakar hepimiz kapalıyız. Abim bir kızla tanıştı kendisi polis kız da öğretmenmiş Şanlıurfa'da tanıştılar. Kız açık ve İstanbullu.
Abim her şeyine evet diyor eskiden abim bizimle her seyini anlatırdı kızla ilgili her seyi anlatırdı kız bizi sosyal medyada bile kabul etmedi abim bize karşı çok değişti sogudu ve biz kız için ufacık bir şey desek kızmaya başladı.
Bu kız köyde kalmaz anneme babama bakmaz dedim abim sen kal o zaman neden hemen kocaya gittin dedi yani kız hep haklı.
Kız abime bilezik siparişi bile vermis mesela bizde 3 4 bilezikle kız evlenir sonra da geri verir kocasıgile bu hanımefendi az demiş ve geri veremem demiş. Söz bileziği gibi bişey istiyormuş. Üstelik evlenince de biz dedik kızın maaşını biriktirin ev alın ona da demiş ki tek maaşla geçinecek olsam zaten okumam evde otururum yani hem kendi maaşı hem de abim ona bakacakmış yoksa neden evleniyormuş. Abim diyor ki sana kocan bakmıyor mu evet bakıyor ama ben kocama bütün gün yemek yapıyorum temizlik yapıyorum. Maaşı oldugu halde abim ona harçlık verecekmis.
Ayda 1000 2000 masrafı varmısmıs bizim 150 bile yok başı açık abime demiş ki kapalıların kıyafeti kapalı ve içinden gelmeden kapanana gelince kapanırım zorla olmaz. Tam başına buyruk.
Evlenince bise para veremezmiş abim öyle tembihlemiş kız
Ama ennn çok gücümüze giden abim annem babam bile bize o kız sizin gibi olamaz diyo yani okumuşsa şehirde büyümüşse benden fazlası mı var demek bide sırf sarışın diye kendini havalarda görüyor sormayın.
Ne yapmam lazım
Ailemi abimi nasıl uyandırmam lazım bu tarz bi şeyle karsılasan var mıııı
Biliyorum beni çok kişi kıskanç görümce olarak görecek. Ama ne yapacagımızı şaşırdık ne annem babam ne abim bu kızın artık gercek yüzünü görmüyorlar. Bitürlü vaz geçmiyorlar. Ablamlara ben mi sadece görüyoruz anlamıyorum.
Biz Trabzonluyuz ve ailemiz baya muhafazakar hepimiz kapalıyız. Abim bir kızla tanıştı kendisi polis kız da öğretmenmiş Şanlıurfa'da tanıştılar. Kız açık ve İstanbullu.
Abim her şeyine evet diyor eskiden abim bizimle her seyini anlatırdı kızla ilgili her seyi anlatırdı kız bizi sosyal medyada bile kabul etmedi abim bize karşı çok değişti sogudu ve biz kız için ufacık bir şey desek kızmaya başladı.
Bu kız köyde kalmaz anneme babama bakmaz dedim abim sen kal o zaman neden hemen kocaya gittin dedi yani kız hep haklı.
Kız abime bilezik siparişi bile vermis mesela bizde 3 4 bilezikle kız evlenir sonra da geri verir kocasıgile bu hanımefendi az demiş ve geri veremem demiş. Söz bileziği gibi bişey istiyormuş. Üstelik evlenince de biz dedik kızın maaşını biriktirin ev alın ona da demiş ki tek maaşla geçinecek olsam zaten okumam evde otururum yani hem kendi maaşı hem de abim ona bakacakmış yoksa neden evleniyormuş. Abim diyor ki sana kocan bakmıyor mu evet bakıyor ama ben kocama bütün gün yemek yapıyorum temizlik yapıyorum. Maaşı oldugu halde abim ona harçlık verecekmis.
Ayda 1000 2000 masrafı varmısmıs bizim 150 bile yok başı açık abime demiş ki kapalıların kıyafeti kapalı ve içinden gelmeden kapanana gelince kapanırım zorla olmaz. Tam başına buyruk.
Evlenince bise para veremezmiş abim öyle tembihlemiş kız
Ama ennn çok gücümüze giden abim annem babam bile bize o kız sizin gibi olamaz diyo yani okumuşsa şehirde büyümüşse benden fazlası mı var demek bide sırf sarışın diye kendini havalarda görüyor sormayın.
Ne yapmam lazım
Ailemi abimi nasıl uyandırmam lazım bu tarz bi şeyle karsılasan var mıııı
Mihlama aşkına deme öyle şeyler kızın yüreğine inecekyav mercan bak hamsili pilav hatrına sus ne diyorsun bunca yıl abin mi okuttu da onu kız maaşı abine versin?
Abiniz çok güzel söylemiş ama siz bir türlü anlamıyorsunuz. Sizin gibi fesat bir görümcesi olacağı için kıza üzüldüm. Her şeye de karışmayın bir zahmet. Bilezik takılacakmış da tekrar erkek tarafına verilecekmiş. Şaka gibisiniz gerçekten.Bu kız köyde kalmaz anneme babama bakmaz dedim abim sen kal o zaman neden hemen kocaya gittin dedi yani kız hep haklı.
Şimdi tabi alacağınız mal!! Önemli
anaya baya bakmayacak
Size para yollatmayacak
Siz bilezik takıp gibi görünemeyeceksiniz
Geri vermeyecek
Hımmmm sevdim bu eşyayı
Ablamı vermiştik Trabzon’a gelin olarak gitmişti garibim(sözüm meclisten dışarı )
Aynı sizin kafa yapınızdaydı o aile
Bir bilezik takıldı
Akdeniz kenarındanız biz kapalı değiliz
Tepeden bakıyorlardı açığız diye
Türbanlı hanımlar görümceleri kışın türban takmıyor türlü çeşitli berelerle geziyorlardı
Beni ablamı ailemi açık diye kınayan insanlar aslında giyimi kuşamı iyi biliyorlar
Neyse gelelim ablamın mesleğine aslen fen edebiyat fakültesi mezunu fenbilgisi öğretmeni
Gümrüğe geçiş yaptı
Eşi sınıf öğretmeniydi
Ablamın tüm parasını alırdı
gece eve üçten önce gelmezdi ayık gezmezdi
Çoğu geceler yanında sarhoş adamları da getirirdi
Sabah rakı kokusuyla miniklere harf öğretirdi!
Bu çok muhafazakar aile!!oğlum evinde kalsın sen ev bul kızım dedi
kar kış günü daha bir yaşını doldurmamış yeğenimle ablamı Trabzon’da öyle bıraktılar
Ama biz muhafazakar olmayan aile saçı başı açık olan bizler ablamızı yeğenimizi sokakta bırakmadık
Evimizi tuttuk döşedik sıcacık yuvamızı kurduk üç sene daha görevinde kaldı
Sonra asıl mesleğine dönüp,o şehri de o muhafazakar!!! İnsanları arkasında bıraktı
Eğer bir kınanılaca biri varsa
Kimdi acaba çok günahkar olan bu hikayede
Aklıma geldi sinirlerim bozuldu şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?