Abim, iddaa bağımlılığı, evlilik

ozaman mecbur tanismayi bekliceksin- ben kizin ailesinin yaninda söylerdim. eger kizin hevesi varsa bile ailesi bozar bu isi.
ben hemen hemen herseyi tolere ederim ama kumari asla.
buarada abinizide cok üzüldüm.
Zannetmiyorum ki bilip de evlensin ben olduğu gibi anlatırım zaten, çok da iyi bir maaş alıyor abim ve maaş 2-3 günde gidiyor
Sevgilisi geri adım atmazsa ailesini de söylerim.

Zannetmiyorum ki bilip de evlensin ben olduğu gibi anlatırım zaten, çok da iyi bir maaş alıyor abim ve maaş 2-3 günde gidiyor
Sevgilisi geri adım atmazsa ailesini de söylerim.

kiz anlamiyormu?
kendimden yola cikiyorum, ben 10 lira eksilsin hemen anlarim yani- demekki abin bol bol yalan söylüyor kiza.
bunlar hic yemege vs. gitmiyorlarmi? Ne bilim... para 3 gün icinde suyunu cekiyorsa kiz nasil bunu farketmiyor?

Bence siz kendiniz söylemeyin. Kız daha cok üzülür. abinizi ikna edin, eninde sonunda ortaya cıkacagını, dürüst olması gerektiğini, ilerde öğrenirse daha büyük sorun olacagını söyleyin ikna edin bi şekilde, kendisi durumunu izah etsin.

Annem söyler mi bilmiyorum abime söylerse bı şekilde engel olmak isteyeceğimi bilir, bir abim daha var aslında o burada olsaydı mutlaka engel olmak isterdi ama oda yurt dışında şuan
Eğer abinizin değişmeye niyeti varsa evlenmeden değişmeli.
Bence abinizin değişme isteği yok, annenizin hayali. Belki son umudu.
Ama bir genç kızı kandırarak, ah alarak çok büyük vebal alıyor.

kiz anlamiyormu?
kendimden yola cikiyorum, ben 10 lira eksilsin hemen anlarim yani- demekki abin bol bol yalan söylüyor kiza.
bunlar hic yemege vs. gitmiyorlarmi? Ne bilim... para 3 gün icinde suyunu cekiyorsa kiz nasil bunu farketmiyor?
Kredi kartı var onun asgarisini öder harcamalarını ondan yapar, genelden o kart zaman içerisinde ödenmeyecek hale gelir ve babam kart borcunu kapatır, yıllardır devam eden bir kısır döngü bu. Sevgilisine yalan söylüyordur tabi mi dürüst olsa kendisiyle ilgili biyel bir durumu saklamaz zaten.

Eğer abinizin değişmeye niyeti varsa evlenmeden değişmeli.
Bence abinizin değişme isteği yok, annenizin hayali. Belki son umudu.
Ama bir genç kızı kandırarak, ah alarak çok büyük vebal alıyor.
Ben düzeleceğini hiç sanmıyorum abimin keşke düzelse. Psikolojik destek aldı zamanında yine yapamadı.
Annem için bir umut bu durum. Yıllardır çok sıkıntı çekti abim yüzünden, konusu olunca gözleri dolar hatta, düzelmedi diye ama bu umut onu daha çok sıkıntıya sokacak farkında değil.

Kardeşinize ailenizin madem ciddi bir ilişkin var artık sana para yok paranı biriktir de evlen demesi lazım. Ailenize bu şekilde söyleyin. Siz de kumar oynadığını bile bile çanak tutuyorsanız düğün günü dahi olsa söylerim şimdilik susacağım diyin.

Bence kardeşinizin sevgilisine bu şekilde söylemeniz kız tarafından da aileniz tarafından da ters anlaşılır. Ben olsam ben de dayanamaz söylerdim ama en başında değil. Belki kardeşiniz değişme konusunda aldım atmıştır/atıyordur.

Ben düzeleceğini hiç sanmıyorum abimin keşke düzelse. Psikolojik destek aldı zamanında yine yapamadı.
Annem için bir umut bu durum. Yıllardır çok sıkıntı çekti abim yüzünden, konusu olunca gözleri dolar hatta, düzelmedi diye ama bu umut onu daha çok sıkıntıya sokacak farkında değil.
İnşallah abiniz bu illetten kurtulur.
Ve o zaman güzel bir yuvası olur inşallah.

Annenizin telefonunu kurcalayın belki numarasını falan almıştır konuşuyorlardır arada. 8 Mart’ta kutlama mesajı falan gönderebilir kız yeni tanışmanın verdiği heyecanla.

Çok üzücü.
Eğer siz söyledikten sonra abiniz kızı kandırıp "bırakacağım" derse,sizin abarttığınızı söylerse, siz kötü görümce olacaksınız.
Ve ben nedense öyle hissetim.
Kız öğrense bile abinize kanabilir ne yazıkki.
Keşke bıraksa abiniz, keşke gerçekten vazgeçse...

Ama yine de doğru yoldasınız.
Genç bir kızın bu şekilde kandırılması hiç doğru değil, anneniz aldığı vebalin farkında değil sanırım.
İnşallah kötü olmadan çözüme kavuşur.
Abinizle açıkca konuşsanız mı acaba?
Ya da bir yolunu bulup kızın adını sanını öğrenmeli ama nasıl bilemedim.

Konu sahibi bu iyiliği yapmazsan ömür boyu vicdan azabıyla yaşayacaksın. Söyle mutlaka ama mutlaka.

Çok üzgünüm ama abinizin düzelmemesinin sebebi aileniz. Her defasında borçlarını ödemeleri en büyük hataları. Bir defa değil ki senelerdir ödüyorlarmış. Tabii bırakamaz bu adam kumarı. Geçen ablam için anneme dedim ki, "Anne bırak, bir insan dibi görmeden hatalarından ders çıkarmaz." Abiniz hatalarından ders çıkaramayacak kadar yüzsüzleşmiş artık. Benim de bir abim var. Kumarı falan yok ama eskiden borcu harcı bitmezdi, annemler hep öderdi. Hala daha öyle gerçi. Anneme defalarca yapma anne, arka çıkma anne, bırak batsın anne dedik ama anlamıyor. Yengem de dedi en sonunda, bırak batacaksa batsın yoksa akıllanmayacak, diye. Yani bizde de bir benzeri bir abi var.

Anneniz böyle düşünüyor hadi, ona da ayrı şaşırdım ama babanız ne diyor bu işe? Bence önce babanızla konuşun, sonra duruma göre kızla konuşursunuz.

Anneler genelde oğullarına daha düşkün oluyor, babalarda kızlarına. Annenize söylediğiniz şeyin aynısını babanıza da söyleyin. "Baba aynı şey bana yapılsaydı, ailesi bile bile benim böyle bir adam ile evlenmeme göz yumsaydı; belki düzelir diye kendi oğulları için benim hayatımı harcasalardı ne hissederdin? Ne yapardın? Hesabını kime sorardın? Sen ne yapardın bilmiyorum ama benim başıma gelmiş olsaydı, ahımı almak bir yana yatar kalkar sebep olanlara beddua ederdim," deyin. Kendiniz üzerinden babanızın vicdanına oynayın.

Bu anneler neden oğullarına karşı böyleler hiç anlamıyorum.Tamam o da bir aile kursun,yurdu yuvası olsun istiyor olabilir.Ama,başkasının evladının başı yanacak.O kızcağızın hayalleri yıkılacak,mutsuz,huzursuz olacak.İnsan vebal almaktan korkmalı birazda.Anneniz en başta oğluyla kendisi sert bir konuşma yapsın.Madem sizin karışmanızı istemiyor.Oğluna kendi desin.Biz senden çektik çekeceğimiz kadar,elin kızının başını yakma,adam gibi adam ol artık diye.Oğullarının hatalarının üstünü örtüp durmaktan zaten böyle devam edip durmuş.Allah doğru yola biran evvel sevketsin abinizi inşallah.Bu konuda kimse kılını kıpırdatmazsa,siz bir şekilde kıza bu durumu anlatın tabiki.

Merhaba hanımlar

35 yaşında lise zamanından bu yana at yarışı, iddaa oynayan, aldığı tüm maaşı bir iki gün içerisinde bu oyunlarda hiç edecek derece bağımlı olan bir abim var.

Yıllardır anne ve babamı, maddi- manevi çok sömürdü bu hala da devam ediyor. Ben kendisine değil ama ona birgün düzelecek ümidiyle bakan ve her defasında hayal kırıklığına uğrayan annem ve babam için çok üzüldüm.

Abim bekar, bu hayatının içine evliliği dahil etmediği için mutlu oluyordum hep, kız arkadaşı oluyordu ama ciddiyete varan bir ilişkisi olmamıştı bu zamana kadar. Ama bugün annemlere sevgilisini getirmiş tanıştırmak için, kızın abimin kumar oynadığından hiç haberi yok maalesef. Annem benim bu duruma tepki göstereceğimi bildiği için bana söylememiş tesadüfen yeğenim söyledi ve ben o şekilde öğrendim.

Annemle ilk defa bu derece bir tartışma yaşadık ama 25 yaşında abimin yıllardır kumar oynadığından haberi olmayan gencecik bir insanın hayatını mahvedeceklerini kabul etmiyor bir türlü. Kızın mutlaka abimin kumar oynadığını bilmesi gerektiğini söyledim, bu büyük bir vebal anne nasıl göz yumacaksın, kızı ailesinden isterken vicdanın sızlamaz mı diyorum, oda bilmem kimin oğlu da kumar oynuyormuş da evlenince bırakmış abimde bırakırmış, bu kız abimi adam edermiş gibi nereden tutsam elimde kalacak şeyler söyledi.

Kızın yerine beni koy ,ister miydin kumar oynayan ve bunu gizlemiş biriyle evlenmemi diyorum birşey diyemiyor ona. Olayı sen abini zaten sevmiyorsuna getirdi ki neden sevmeyeyim,bende isterim kumar alışkanlığını bıraksın evlensin, daha normal bir hayatı olsun ama şu şartlarda onun evliliği sıkıntıdan başka birşey olmayacak. Annem abimin sevgilisine ,abimin durumunu söylersem annelik hakkımı sana haram ederime kadar getirdi olayı telefonda.

Ama ben ne olursa olsun sevgilisinin abimin iddia bağımlısı olduğunu bilmesi gerektiğini düşünüyorum, bilmiyormuş gibi yapıp onun hakkına girmek istemiyorum. Abimin sosyal medya hesaplarına baktım herhangi bir paylaşımına sevgilisini bulabileceğim birşeye denk gelmedim. Anneler tanışmadan bilmesi gerek abimin durumunu, zaten bilirse göz göre göre evlenecegini düşünmüyorum ki öğrenip yine de evlense kendi özgür kararı olacak en azından.

Abimin sevgilisini nasıl bulup abimin durumunu nasıl haberdar etmeliyim? Direk ben söylesem annem ve abim çok büyük tepki verecekler başka türlü de nasıl haberdar olacak bilmiyorum. Ben mi çok hassas yaklaştım ama göz yumabileceğim gibi bir konuda da değil bu.
Haksızlığa karşı susan, dilsiz şeytandır..

Kıza kesinlikle söylenmesi gerek. Ailesine söylenmesini ben çok ekstrem buluyorum şahsen ve çok rahat kötü niyetli görümce, düşman kardeş en iyi ihtimal işgüzar diye yaftalatabilecek birşey sizi. Kıza bir şekilde ulaşıp kardeşinizin alışkanlıklarından borçlarından bahsedin. Vebali sizin üstünüze kalmasın. Devam ederse o onun bileceği iş. Aynı şekilde ailesine haber verip vermemekte öyle.

Bu eşi vefat eden abiniz mi? Allah hayırlısı ile ıslah etsin diyorum. Hakdan yana olduğunuz için sizden de razı olsun.

Çok üzgünüm ama abinizin düzelmemesinin sebebi aileniz. Her defasında borçlarını ödemeleri en büyük hataları. Bir defa değil ki senelerdir ödüyorlarmış. Tabii bırakamaz bu adam kumarı. Geçen ablam için anneme dedim ki, "Anne bırak, bir insan dibi görmeden hatalarından ders çıkarmaz." Abiniz hatalarından ders çıkaramayacak kadar yüzsüzleşmiş artık. Benim de bir abim var. Kumarı falan yok ama eskiden borcu harcı bitmezdi, annemler hep öderdi. Hala daha öyle gerçi. Anneme defalarca yapma anne, arka çıkma anne, bırak batsın anne dedik ama anlamıyor. Yengem de dedi en sonunda, bırak batacaksa batsın yoksa akıllanmayacak, diye. Yani bizde de bir benzeri bir abi var.

Anneniz böyle düşünüyor hadi, ona da ayrı şaşırdım ama babanız ne diyor bu işe? Bence önce babanızla konuşun, sonra duruma göre kızla konuşursunuz.

Anneler genelde oğullarına daha düşkün oluyor, babalarda kızlarına. Annenize söylediğiniz şeyin aynısını babanıza da söyleyin. "Baba aynı şey bana yapılsaydı, ailesi bile bile benim böyle bir adam ile evlenmeme göz yumsaydı; belki düzelir diye kendi oğulları için benim hayatımı harcasalardı ne hissederdin? Ne yapardın? Hesabını kime sorardın? Sen ne yapardın bilmiyorum ama benim başıma gelmiş olsaydı, ahımı almak bir yana yatar kalkar sebep olanlara beddua ederdim," deyin. Kendiniz üzerinden babanızın vicdanına oynayın.
Yıllardır diyorum ben de bunu aslında, babam o kadar çok borcunu ödedi ki abimin.. Biliyor ki biraz sıkışınca babam el atacak duruma, hiç zorluk yaşamadı. Abimle bu yüzden çok iyi değildir aramız,. borç ister benden mesela asla vermem, verdiğim paranın nereye gideceğini biliyorum çünkü.

Babamla, diğer büyük abimle konuştum mevzuyu ikiside tepki gösterdiler. Konuşacaklar abimle kıza durumunu söylemesi için, inşallah ikna edebilirler. Babam ben istemeye falan gitmem , o vebali almam diyor inşallah annemden etkilenmez.

Öncelikle duyarlılığınızdan ötürü sizi tebrik etmek istiyorum. Kıza ulaşmak için acele etmeyin derim. Annenizle bu konuyla ilgili yeni tartıştığınız için başka kanaldan da ulaşsanız anneniz sizin olduğunuzu anlayacaktır. Zaten kıza ulaşabileceğiniz bir yol bulmak için zamana da ihtiyacınız var gibi görünüyor. Kızın ismini soyadını öğrenseniz belki abinizin instagramda takip ettikleri ya da facebooktaki arkadaşları arasında bulabilirsiniz. Evde mutlaka konusu tekrar açılacaktır. Konuya tepki gösterip dikkat çekerek değil, sessiz kalıp dinleyip gözlemleyerek dahil olursanız, hatta istekli ve ilgili görünürseniz işiniz daha kolay olur belki. İyi şanslar.

Back
X