Abine sınır oldum. Ben olsam sen kimsin be der çekerim resti. Herkes haddini yerini bilsin. Abi'n kim ki sebep olmadan senin hayatını boyle etkileyecek biseye kendisi karar vermeye calisiyo. Kusura bakma ama bence maddi sebeplerden ötürü - ki sen elimi üzerlerinden cekmiycem desende asla eskisi kadar faydan olmuycak - Abi'n senin evlenmeni istemiyo. Tum ömrünü onlara adayamazsin. Boyle bi durumda abinin agzini kapatmayan annen ve babanı da bence bu kadar düşünme. Kendileri bilirler seninle konusmuycaklarsa. Sonuçta yanlış biriyle evlenmek istemiyosun normal anne babalar boyle durumlarda sevinir üstlerine düşeni yaparlar. Senin ailen ise hicbiseye karismayip abinede engel olmuyosa pasa gönülleri bilir. Ben olsam restimi çeker evlenirdim ve o abi olucak adamda bana asla ama asla hicbiseyime karisamazdi karistirmazdim
Zor bir durum. Çok akıllı, ince düşünen bir insan olduğunu düşünüyorum. Umarım hakkında hayırlısı olur. Ama nolur çok uzatma bu işi. Zaman bazen ilaç olmuyor bazı durumlarda.
Bence abin senin hayatini kiskaniyor.. kendisinin yaşayamayacagi hayati yasayacaksin sonuçta. . Simdide kendinden daha kariyerli biri olmasi hayatinda onu iyice eziklik psikolojisine sokmus galiba.. tabi bide sen evden gidince maddi imkanlarda degisecek bunuda düşünüyor dur kesin...ne yapacamissin acaba..yasin ilerleyip evde mi kalacakmissin ? Ne guzel is bu böyle. ..
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
büyüklerden önce senin evlenecek olman mı problem acaba? öyleyse hemen bi kız bulun başını bağlayın
varsa teyze hala vs samimi olduğun akrabaları araya koy.
Ağbinizin işinden hiç bahsetmemişsiniz,genelde eli doğru düzgün ekmek tutmayan birazda böyle mahallenin kabadayısı havalarında ve arkadaş çevreside böyle olan abiler bu şekilde davranıyolar geneldeSanırim birazda kıskançlıktanda kaynaklanıyo bu baskılar,sizin ondan daha iyi yerlerde olmanızı yediremeyip,sizi emri altına alarak tatmin olmaya çalışıyodur belkide,,ne de olsa ağbi ya,nerelere gelmiş olursa olsun benim sözumü dinlemek zorunda diye düşünüyor yani sizde hakimiyet kurarak pek çok şeyde de hakimiyet kurmuş gibi hissediyor kendini,ailenizde sizin arkanızda olmayınca iyice cesaret bulmuş ama sizde fazla hassas ve yumuşak başlısıniz bence bu ağbiniz icin büyük bi koz olmuş,kendinizi,tavrınızı değiştirin,biraz diktatör olun bazı konularda dedığim dedik davranın,şu bana küstü bu bana darıldı diye fazla takılmayin siz ne kadar dik durursanız size saygılarıda artacak görürsünüz.
yok ayol ne kusuruAkraba deyince kaçacak delik arar, biraz asosyal..Sorunun kaynağı bu zaten. 34 yaşında ve asosyal. Yıllardır annem babam çok istedi evlensin vs diye ama kendi istemedi. Konuyu her açtıklarında istersem bir gün söylerim diyordu.
bu arada toplu alıntı yapmayı henüz bilmiyorum, mesaj kalabalığı yapıyorsam ya da arada yanıtlayamadıklarım oluyorsa kusuruma bakmayınn
Abiniz maddi rahatlıktan taviz vermek istemeyen komplekslinin teki. Kızkardeşine değer vermeyen biri için bu kadar hassas olmayın. 3 gün konuşmamış surat etmiş. Boşversenize ne yaparsa yapsın. Ömür boyu evlenmeseniz işlerine gelir zaten. Evet okutmuşlar sizi, zaten elinizden geleni yapıyorsunuz. Ama okumakta kolay değil. Olsa abiniz yapardı.
Zaten o resti çekme noktasına geldim.. Ama annem de babam da 60larının üzerindeler, ister istemez vicdan yapıyorum. Şu duygudan kurtulsam herşey daha kolay olacak. Ben gidersem abim onların burnundan getirir vs vs düşünüyorum. Eminim gidersem kolayı seçti diye annem de sırt çevirecek bana. Önceliği kendime verme konusunda başarılı değilim pek sanırım, ama canımdan bezdim artık. Hani normalde çok neşeli bir insanım, ama son 5 aydır yüzüm gülmüyor herkes farkediyor durumu ne oldu diye soruyor. Anlatamıyorum da, yediremiyorum kendime bu şekilde davranılmasını. Maddi konuya gelirsek, ablam 17 senelik evli ama çalışmaya başladığımdan beri hala bir elim onun üzerindedir, normal bir şekilde evlenirsem annem babam için de bu şekilde olur diye düşünüyorum tabi evli bayanlar benden daha iyi bilir bunu, benim ki varsayım sadece.
yok ayol ne kusuruben de bilmiyorum o dediğini. en azından anneni babanı ikna etseler onlar da ona söz geçirmez mi? ya da herkes aynı fikirde olunca o da tek kalır fazla ses çıkaramaz diye düşünüyorum ama tanıyan sensin tabi yine de :)
Çok iyi bi insansın belli ama kendine yazık ediyosun. Sen o evden çıktıktan sonra kim kimin burnundan getiriyorsa getirsin düşünme bunları. Baban baba sonuçta Cok canlarından bezerlerse "höst ulan kes sesini" der abine susturur sen düşünme bunları. Sana sırt cevirmek isteyende bırak çevirsin senin bi hatan yok sonuçta vicdan yapma o yuzden. Ayrıca sen kendinden emin olabilirsin elim hep üzerlerinde olucak diyebilirsin ama Abi'n emin olamaz bundan. O yuzden boyle yapiyo. Ayrıca baskalarıda söylemiş senin mutluluğunu kiskanma ihtimalide cok yuksek. Abinin bu Sacma sapan kompleksleri yuzunden hayatını ertelersen ılerde kendini hic affetmezsin. Ayrıca emin ol ne annenin sirt çevirmesi ne abinin aileni huzursuz etmesi hicbise insanın kendi aptalligi kadar uzmuyo insanı. Ilerde kendini ne aptalmisim diye sorgulayıp üzülmemek icin bugun ver kararını. Evinizi Tutun eşyaları yerleştirin nikah işlemlerini başlatın. Kimseye söylemeyin. Sonra beni istemeye geliyolar deyin. Tamam derlerse amenna ha yok mu dediler peki deyip kıyın nikahı yerleşin evinize. Bu kadar kolay. Bu anlattığım seyin aynısını kuzenim yaptı. Babası vermedi kızı benim kızım akademisyen damat adayı ilaç mumessili diye ki adamda universite mezunuydu. Baktı kız bu boyle olmuyo. Zaten oğlanın evi vardı aldılar eşyalarını tuttular bes yıldızlı otelin balo salonunu davetiye bile bastırdılar sehir disından kızın halaları bile geldiler düğüne. Babası duydu asicam kesicem dedi ama sonra kesti sesini oturdu yerine. Kimseye hayatının kontrolunu verme. ayrıca ailen seni cok düşünse bu kız yıllardır bu cocukla gorusuyo artık bi evlensin yuvasını kursun namusuyla teliyle duvagiyla çıksın evinden derler. Bi kız ailesinin kızlarının yıllardır bi adamla sevgili olduğunu bilip evlenmelerine müsaade etmemeleri alisilagelmis ve normal bi durum degil kusura bakma
doğru olabilir, belki kendime söylemeye cesaret edemediğim için burdayım... Çeyiz olarak herşeyim tam, erkek arkadaşımın da benim de.. Hani bugün desek ikimizin eşyalarını bir araya getirsek dayalı döşeli evimiz olacak vaziyetteyiz. İkimiz de önce kendimizi hazırladık sonra bu yola çıkalım dedik.. ama hayallerimden çok farklı gelişti herşey
bu eğitiminizle bu cehaletle nasıl başedemiyorsunuz anlamadım. yani sorunuz ile sizin aranızda uçurum var. birinin bu soruyu sorabilmesi için 20 yaşında aile baskısı altında eğitimsiz ve asgari ücretle çalışıyor olması gerek ki böyle bir çaresizliğe özgüvensizliğe düşsün.
işiniz ciddiyse yani şuan işi resmiyete dökmek için hazırsanız, anne babanızla abiniz yokken konuşup bir gün ayarlarsınız. karşı taraf da gelir ister. bu kadar basit. abiniz o anda hır çıkaracak biriyse abinden gizli yaparsınız yine olur biter.
dengesiz bir abi için bu stresi çekmeye değer mi. artık beklemenizi gerektirecek bir şey kalmamış. aileniz de razı. bu durumda abinize oturup bi soğuk su içmek düşer. çocuk da değilsiniz ki öğüt veriyoruz.
ben sevgilinizin yerinde olsam gülerdim halinize. ve bir sonuç beklerdim. çünkü neyi beklediğiniz belli değil. aslında belli, abinizin keyfi. çok saçma valla. anlattıklarınıza yakışmıyor.
siz yeterince ailenize evlatlık görevlerinizi yapmışsınız ,artık bundan sonra kendi hayatınıza bakmak zorundasınız.
ne yapacaksınız ömür boyu ailenizi sırtınızda mı taşıyacaksınız ya da abinizin gelir kaynağı mı olacaksınız.
okumuş ,dünya görmüşsünüz ama hala ailenize bağımlı yaşıyorsunuz ,gerçekten çok ilginç.
siz benim eski halime benziyorsunuz ,ben de sizin gibi çok vicdanlı bir insandım ,sürekli maddi manevi elim ailemin üzerindeydi.
ta ki gerçekleri görene kadar.
evlenene kadar hep elleri üzerimde olur beni çok seviyorlar sanmıştım ama evlendiğimden itibaren annem kv lik olaylarına başladı ki ne başlama ,4 yıl ızdırap verdi bize ,sonra asıl dönüm noktam çocuklarım dünyaya geldiğinde olmuştu .
tüp bebekle çocuk sahibi olmuştum ,anne olmam imkansız gibi birşeydi .çok sıkıntılar çektim ,çocuklarım olduğu gün ikiz olduklarından o yıllarca baktığım anam babam ,maddi manevi hep destek olduğum iyi gün dostu kardeşlerim beni bir anda sattılar ,hiçbirisi destek olmadı bana ,halime durumuma acımadılar ,bırakıp gittiler ,iki bebekle yapayalnız kaldım ,tek başıma büyüttüm onları.
sanki yıllarca onları sırtında taşıyan ben değildim ,aptallığımı anladım ,insanlara ne kadar çok verirseniz sizi o kadar çok enayi yerine sokuyorlar ,ve ailemle tüm irtibatımı kestim .
yıllarca hepsi beni sömürmüşler ,beni bırakın yavrularıma bile acımadılar ,arayıp sormadılar aylarca ,öldünmü kaldın mı demediler .
size diyeceğim siz evlatlığınıza da yapmışsınız ,bundan sonra hiç kimseyi ama hiç kimseyi düşünmeyin .
ömür geçiyor ,olan sizin mutluluğunuza olur ,onları düşünmekle ne onlar sizin kıymetiniz bilecek ,ne de siz mutlu olacaksınız.
size laf söylemeye ne hakları var ,siz mecbur değilsiniz ki ailenizi hele de abinizi sırtınızda taşımaya.
bundan sonra size ancak dua edip bu zamana kadar onlara baktığınız için dua etmeleri lazım .
asla taviz vermeyin kendi hayatınız kurun ,sevgiliniz şuan buna ses çıkarmasa da ilerde evlenince bunlar çok büyük sorun olur yaşamış biri olarak ve eşi çok çok iyi ,herşeye sabretmiş ,aileme her türlü desteği vermiş olmasına rağmen ailemin asla sevmediği ,verdikçe ittiği biri olan kocama rağmen söylüyorum ben size bunları .
hiçbir zaman siz iyi olmayacaksınız zaten ,hiç değilse hayatınızı bunlarla geciktirmeyin ,yarına garantimiz mi var ,bırakın mutlu olacağınız günler geç olmasın .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?