Abim ve nişanlısı

Kayınbabanın da eli var ve o da ev sahibi. Pekala çayını doldurabilir. Ben kendi evimde de misafirin mutfakta çay falan koymasından hoşlanmam, misafirliğe gidince de öyle işlere girişmem. Ayrıca bir arkadaş tavsiyesi vereyim size. Bu hayatta ne iyilik yaparsanız göreviniz haline gelir. Yapmayan kendini ağırdan satan hep kıymetli olur

Sanirim su son cumleniz bugune kadar bu konuda soylenen en dogru cumlelerden biri.
Soz konusu kendi kizlari olsa isten cikip oglanin babasina hizmet etmesine gonulleri el verir mi bilmem.
Arkamdan konusuldugunu dusunuyor konu sahibi. Hele kayinpederim oyle cok sever ki beni... ogullari benimle mutlu. Bu yuzden her firsatta basimizin ustunde yerin var derler.

Esra emin ol,bugün abine sözde kızan annen, o bir evlensin,oglumm der başka bir şey demez.Sen kötü olduğunla kalırsın.Sınavına odaklan,başının çaresine bak,perşembenin gelişi, çarşambadan bellidir...

Sen abin annene saygisizlik yapiyor diye annenle tartisiyorsun. Kalbini kirip küstürüyorsun ve bu halinle saygili evlat! Oluyorsun. Sonra da gelmis abim anneme kiziyor laf ediyor diyorsun. Siz iki kardes almissiniz annenizi ortaya oradan oraya iteliyorsunuz. Oglan cocugu evlendirme telasesinde olan annenizden daha mi cok sorumluluk altinda eziliyorsunuz. Bir yandan da evlatlari arasindaki dengeyi saglamaya calisiyor. Hic biri yetmezmis gibi evin kucuk hanfendisinin kaprisleri ile ugrasiyor. Ben annenizi dusunup onu korudugunuza iliskin tek bir emare bile goremedim. Tipik kiskanc kucuk gorumce modelisin!

Ben annemi savunurken annemin artık bu kadar sabri mahvetti beni.
Bağırıp çağıran saygısızlık yapan biri değilim .
O herseye rağmen oğlunu destekliyor devam etsin zaten buna.
Size de nasıl bır insan olduğumu kanıtlama ihtiyacım yok.
Nasıl bır ruh halinde olduğumu bilmeden kempati yapmadan annelik duygusuyla yazmissiniz.
Saygılar yinede maybe ladyy hanim

Her şey hallolur hallolmasa da sorun değil de ben ders olayına takıldım. Üzüldüm açıkçası. Bu tür durumlarda zaten stresli olan süreç daha da zorlaşıyor. Dilerim istediğin sonuçları alırsın.

Bir çay doldurmak,misafirliği aşacak kadar sık gidilen evde bulaşiğa girmek bence de hizmetçilik değildir. Oldu canim sürekli gelin yemeğe gelsin görümce yıkasın, yazık değil mi? görümceye... Ben sizi çok hakli buldum. Yerinizde olsam ciddi mesafe koyarım.

Bu olaya çok tanık oldum. Annenle baban abini çok şımartmış. Eğer haddini biraz bildirirlerse fabrika ayarına döner

Sanki abinin saygısızlığı yüzünden kızın davranışı size art niyetli geliyor gibi geldi bana. Gülmesine bile rahatsız oluyorsun.. Yardım temizlik içinden gelen bir şey olmalı (kimi yaptıda yaranamadı benim gibi :)) kimse bunun için evlenmiyor kişilikle ilgili. Ya konuş kızla kimse yokken ama. konuşmadan anlamasını bekleme. ya da hiç beklentiye girme ne demişler az beklenti çok huzur. bir de daha önce evlenen abin var mı çünkü ilklerde tecrübesizlikten yanlış anlaşılmalar sorunlar olabiliyor.

Canim cok tesekkur ederim güzel dileklerin için.
Kafaya takmamaya çalışıyorum umarım basaririm.

Teşekkürler yorum için.
Herkes farklı farklı yorum yapmış kimi gorumcelik yapıyorsun yazmış ama ben gorumcelik yapsaydim buraya yazıp rahatlamak yerine kıza kızıp rahatlardim.
İnsan başına gelince anlıyor tabi.
Onların önceliği evlilik olabilir ama benimde bu konuda ağzı yanmış biri olarak önceliğim eğitim.

Aynen ne güzel demissiniz az beklenti.
Umarım bunu yaparım psikolojik olarak etkiye sutluye karismama kararı aldım.
Üzülen incinen benim.
Kimsenin umrunda değil.
Bır yengem daha var ve o çok saygılı biri .
Yani bilmiyorum garip gelmesinin sebebi de bu belki de .
Ondan gördüğümü bunda görememe tuhaf geldi belkide.

Saygı,hizmet etmek geldiklerinde kalkmak,el öpmek vs. degildir ama bunlar geleneklerin bize empoze ettiği şeyler ve farkındaysan büyüge saygı derken küçüge nekadar saygısızlık yapılıyo dikkat ettin mi?Saygı anlayışı nerde kaldı peki?saygı sadece büyüge duyulması gereken bişey degildir.özellikle gelinler üzerinde bu baskı çok var.Belki o gün iş yapmak istemiyo cok normal ama geleneklerimiz kalkıp hizmet etmesini gerektiriyo.Bu insanın duygularına isteklerine saygı nerde ozaman.Sonra gelinlerde kv oluyo ve kendilerine yapılan saygısızlıgı gelinlerine yapıyolar belkide içlerinde kalan hırslarla.Kısacası saygı insana,canlıya,bi bebege eşit duyulması gereken bişey yaşa,rütbeye göre duyulması gereken bişey degil.Algılar degişmeli artık.En basiti ozaman hırslanmış bastırılmış kv ler türemez.Herkese saygı duyulmalı ama en çok hakedenlere.

Kız hizmetçi değil. İçinden gelirse yardım eder. Onun dışında abiniz de o evde yaşıyor. Ona diyor musunuz bulaşık yıka şu bu diye. Öyle evlat yetiştirene böyle gelin yakışır.

Abinizin davranışları elbette yanlış ama sanki sizin de gelinden beklentileriniz fazla. Abimin eşi geldiğinde en fazla çay doldurur. Kendi başına mutfağı toplamayı geç yemekten sonra biz mutfağı toplarken yardım etmez. Bayram sabahı kahvaltıya gelirler ablamla ben mutfaktayken napıyosunuz diye yanımıza uğramaz bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…