- 9 Ağustos 2020
- 201
- 136
- 33
- Konu Sahibi hayalperestprenses
-
Bu sizin aile yapınızla alakalı bazı ailerde abinin yada babanın yanında böyle konulardan bahsetmek töreye terstir. Haa doğru olan bu mudur elbette hayır ama malesef böyle uygulamalar var.Herkese iyi akşamlar dilerim. Benim bir derdim var daha doğrusu ne yapmam gerektiğini bilemediğim bir derdim var. Görüşlerinizi esirgemezseniz çok sevinirim. 1,5 yıllık bir ilişkim var. Her şey şu anda çok güzel ilerliyor, sorunlar oluyor mu mutlaka fakat bir şekilde üstesinden gelmeyi biliyoruz ve ilişkimizi ailelerin tanışması evresine geçirmek istiyoruz. Bugün abim, annem, babam ve ben otururken babam derme çatma bir araba aldığını ilerde elimiz açıldığında satıp daha iyi bir araba almak istediğini söyledi. Abim de ‘ ..... kredi çeker okulu bitince, alırsınız.” Dedi. Bende daha önce söylemiş ve konuşmuş olmamız sebebiyle “ Ben okulum gittikten sonra evlenmeyi düşünüyorum biliyorsun” dedim. Olay burda başladı bana hakaretler savurdu abim “ sen kendini ne sanıyorsun, benimle nasıl böyle konuşuyorsun, ben senin abinim arkadaşın değil nasıl evleneceğim diyebiliyorsun yanımda” dedi bende bunun üzerine “ ben yanlış birşey yapmıyorum abi, evlenmek doğal bir olay, benim görüştüğüm kişiyi sizde bilmek istersiniz, sonuçta evlenmek ciddi bir iş” dedim. Ve babam biliyor erkek arkadaşımı, tanışmasalar da haberi var. Bunun üzerine abim iyice hiddetlendi bu sefer hakaretler ve burdan kaldırma beni, asarım keserim döverim demeye başladı. Hırsı beni o kadar çok üzdü ki bende ağlamaya başladım. Sevgilim sorup duruyor neyin var neden böylesin diye çünkü moralim çok ama çok bozuk. Ben söylediklerimde hatalı mıyım. Lütfen bana bir akıl fikir verin..
Gözümde kız meslek lisesi çıkışına gidip drift atan bir keko canlandı. Kız kardeşinin ve babasının parasıyla alınan arabaya kendisi konacak, muhtemelen böyle bir planı varKendi çeksin erkeklik taslıyorsa bi tarafımın erkeği
size sormadan üzerinizden kredi çekme planı yapması çok normal çünkü..
okuttukları kızın parasını yiyecek olmak, üzerinden kredi çekmek tatmin edici oluyor bazıları için işte böyle.
Anne baba ne yaptı bu durumda?
Ayy haspamm hiç takma kendi ezikliğini senin üstüne gelerek bastırmaya çalışıyor. Çok meraklıysa kendisi kredi çeksin
Kendi çeksin erkeklik taslıyorsa bi tarafımın erkeği
Ya ortada fol yok yumurta yok abin ne diye sinirlenmis. Kendi kredi cekip alsin araba annesine babasina okadar ataerkil bir dusunceye sahip madem, kiz evladina degil erkek evladina duser.
Kredi konusunda kimse birşey demedi. Benim bunu yapmayacağımın anne ve babamda farkında. Evlilik konusunda babam “benim kızım benim haberim var” dedi. Annem orta yolu bulmaya çalıştı. Ama ben üzülüyorum. hayatımda sevdiğim insanla heyecanımızı böyle güzel heyecanlarını o ... yüzünden gözyaşlarına boğduğum için üzülüyorum.Zorla imzalatacak hali yok sakın sinmeyin.
Tüm bu olaylar olurken anne babanız ne tavır sergiledi?
Evet bizde baba da değil erkek çocuklar ve hele abiyse herkesten herşeyden üstündür. Böyle yetiştirilmişler. Çok yazık. Kalkıp bir bardak su almaya üşenen adam bana nutuk atıyorBu sizin aile yapınızla alakalı bazı ailerde abinin yada babanın yanında böyle konulardan bahsetmek töreye terstir. Haa doğru olan bu mudur elbette hayır ama malesef böyle uygulamalar var.
Keşke benim de abim yerine bir tane ablam olsaydı. Ne çok isterdim bunuAy iyi ki erkek ne abim ne kardeşim var hepsi ayı bildigin
Ay beni de güldürdünGözümde kız meslek lisesi çıkışına gidip drift atan bir keko canlandı. Kız kardeşinin ve babasının parasıyla alınan arabaya kendisi konacak, muhtemelen böyle bir planı var
Benim kızım seni ilgilendirmez dedi babam. Böyle olunca daha da hiddetlendi tabi belki bana fiziksel bir şiddeti olmadı fakat sözleri çok ağrıma gitti. İnsan mutluluğunu heyecanını paylaşmak istiyor çünkü.Anne baba ne yaptı bu durumda?
Kendi öyle işte yıllardır çalışır hala ayın başını sonuna tamamlayamaz. Ben çalışmadığım halde hesabımı kitabımı ondan daha iyi yaparım. Zorundayım sanki ona kredi çekmeyeKlasık kardesinin maasını yemek isteyen ama karşı çıkan kız kardesine karşı hiddeetlenen gereksiz abi örneği. Kendi niye cekmiyormus da senin adına hesap yapıyor. Evlenmen değil önemli olan maaşından kredi cekememesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?