Abim ve yengem sizden nefret ediyorum!

NisaZumra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.047
708
73
Senelerdir kendisini sürekli bizimle kıyaslayan,kıskanç bir yengem. Ve onu hep idare edip gurbete gelin geldi diye alttan alan 3 tane görümce. Görümcelerde çocuklara karışınca bu seferde çocuklar arasında kiyaslaması başladı abimle beraber. Dün yengemle abim anneme, neden nisazümranın oğluna doğum gününde harçlık verdinizde benim oğluma vermediniz demişler. Kendi oğlunun doğum günü 2 ay önceydi ve kutlama yapmadı. Ben kutlama yaptığım için annemlerde oğluma para verdiler. Bu bile konu oldu. Ben anneme neden sürekli gidiyormuşum, oğlumu neden sürekli oraya bırakıyormuşum gibi saçma sapan şeyler söylemişler. En çok üzüldüğüm nokta abimin aynı görüşte olması. Inanın bu ilk değil buna benzer çok olay oldu senelerdir idare ettim ama artık bıçak kemiğe dayandı ve sabır tahammülüm kalmadı. Görüşmüyoruz zaten kaç aydır. Annemle kavgalı diye bizide arayıp sormuyorlar halbuki bizim olayla hic bir alakamız yok. Herneyse ben artık ne yengemi nede abimi görmek istemiyorum. Yeğenlerime içim parçalanıyor en çok..... ne yapsam ne etsem bilmiyorum inanın. Bıktım kıskançlık ve fesatlıklarından abimle yengemin ve artık alttan almiycam dediklerini çünkü bardak doldu taştı artık..

Yalniz kıyaslama öyle olmaz. Kıyaslama senin ki matematikten 3 almış benimki 5 aldı şeklinde olur. Başka konularınızi bilmiyorum vardır illaki birşeyler ama annenizden torunlarına eşit muamelede bulunmalarını istemişler gibi geldi.

Maalesef çoğu ailerde bu tip sorunlar oluyor.
Benimde ablamla başım dertde. Şuanda mesela nişanlımla görüşmüyorlar. Enişde küsmüş ablamda koca manyagi oldugu icin beni rencide ve hatda rezil etmekden kacinmaz. Annem babam olmadigi icin beni nikahima gelmemekle tehdit ediyor. Cokda tin... cokda tin...

Takmayin. Normal konuşun gördüğünüz yerde.

Yengeniz ve abiniz kavga etmeye yer ariyor.
Ne alaka... cocuguna ilgi isteyen kaldirir totişini davet eder aileyi eşi dosdu. Millet ( bu babaanne hala bile olsa) davet edilmediği eve gidip doğum günü kutlucak degil.

İyi yapmış anneniz. Bazi cocuklar anne ve babalarinin sacma haraketleri yüzünden aile sevgisinden mahrum kaliyorlar. Bu sizin sorununuz degil ama. Bunu doğuran düşünmeli.

Bakın burada en çok büyüklere iş düşüyor.Her ne olursa olsun kesinlikle ayrımcılık yapılmaması gerek.Bakın insanoğludur bir torununu diğerinden daha çok sevebilirsin ancak bunu bile diğer torunlarına belli etmeden adil şekilde hepsine davranması gerek.Bir torununa çorap alsa diğerlerine de alması gerek.Ben babaanne olsam bunu yapardım.

Görümcem her yıl kutlama yapar. Eş dost çağırır bizde çağırır. Biz kendi tercihlerimiz gereği büyük kutlamalar yapamadık mesela aile içi kutladık.
Kv görümcemin çocuklarına altın götürdü hiç kuruntu yapmadım. Elalem ne der derdiydi çünkü o altın da.
Abiniz ve yengeniz bunu kafaya taktıysa bence annenizle konuşmaları güzel olmuş. Ama anneniz niye hemen size yetiştirdi onu da hiç anlamadım.
Unutmayın ki abinizin bi ailesi var ve ailerler halka şeklinde dağılır
Siz o halkların bi iki tık gerisindesiniz. Yeğenlerinizi çok seviyorsunuz ne güzel. İşte o sebebten yengenizlede iyi geçinin. İyi geçinmek için illa anlaşmak gerekmiyorki. Hoş görün bir çok şeyi İnan'ın siz kazanırsınız.
Allah Başak dert vermesin bunlar çok ufak meseleler

iyide annen icin torun torundur sen kutlama yaptın diye para verip neden oglununkine vermiyo sonucta torununun dogum gununu biliyo ille kutlama yapmak zorunda degil babannen anane torununu düsünmek zorunda dogum gunuyse tprun ayıramaz

asıl mesele lafı size kimin taşıdığı.taşıyan her kimse suçlu o bana göre.onun dedğini sze sizin dediğiniz ona gittiği sürece kanlı bıçaklı bile olursunuz ki hiç değmez.bence lafı taşıyana inin sorunu çözmek istiyorsanız.

Boyle seyler icin herkes herseyi buyutseydi kimse kimsenin yuzune bakmazdi. Aile olabilmek ufak seyleri gormezden gelebilmektir.
Abin esinin yaninda olacak tabi. Boyle seyler icin aileyi birbirine katmayin. Dusmanlik yapmamis sonucta mesafeli olursun olur biter.
Ailene sana gercekten zarar verirse he ozaman acarsin agzini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…