Abim ve yengem sizden nefret ediyorum!

Hay ağzınıza sağlik. Bende gelinim ama haksiz oldugum zamanlar eşim bana dur demesini biliyor ki iyikide öyle yapiyor. O zaman annemle yengem kavga ettiklerinde hep Annemi tutmaliydim burdaki üyelere göre ama öyle yapmadim adaletli davranmak istedigim icin. Ama malesef herkes sizin gibi dusunmuyor..

Belki de adam karısının ne olduğunu bildiğinden huzursuzluk çıkmasın diye ona tamam diyor he deyip geçiyor
Evinde huzurumu bozulsun bu yüzden

Anneside hatalı iki kardeşin arasını bozuyor abisinin dediğini gelip nisazumraya söylüyor
Nisazumraya hatalı dolduruşa geliyor
Abi zaten hatalı ortayı bulamıyor bari evinde huzuru olsun onlar zaten kardeş bugün küser yarın barisir

Sen belki farkinda degilsindir ama annen torunlari arasinda ayrim yapiyordur. Ayrilan senin cocugun olmadigi icin gormuyor olabilirsin. Ayrica dogumgunu yapsin yapmasin torunsa soz konusu birisine hediye aliyorsa digerine de almali, yani esit sevmek bunu gerektirir. Kisaca biraz yengen ve.abin acisindan bak, yoksa kimse kolay kolay annesine kondurup kusmez.

Ama olur mu oyle sey.Geride kalan anne,kizkardes,baba kahrolmaz mi ?
Zaten konu sahibinin abisinde is yok.Sorun orda.O teraziyi kendi ayarlayacakti.Karisinin gonlunu hos tutayim derken anne baba kardes bu kadar ezilir mi? Ben sadece empati yapiyorum.Abim var yengem var.Bana boyle davransalar uzuntumden kahrolurdum.

Yorumlara cok şaşırdım. Konu 'gorumce' olunca pek objektif yorum yapilamamiş sanırım.

Halbuki buraya 'annem benim çocuğuma hediye almadı' diye konu açsaydiniz.. 'almak zorunda mi, içinden gelmeli' falan denilirdi..

Anneniz de almak zorunda değil.. Abiniz terbiyesizlik yapmış.. çocuğa verilen 3 kuruşun hesabına düşmüşler..

Valla henüz görümce olmadım. Fakat annem erkek kardeşimin çocuğuna harçlık verse asla hasetlenmem. Onun çocuğu, benim çocuğum farketmez.. Bugün ona almak içinden gelir, yarın benim çocuğun için bişey yapar.. Hee gercekten bi ayrımcılık da yapiyorsa kendi ayıbıdır, hesap sormam..
Diğer yazdiklariniz da gözardı edilmiş. Neden sizin annenize gidip gelmeniz onlara dert oluyor. Çok saçma..

Haklısınız. Boseverin görüşmeyin..

Ağzını yırtarım öyle yengenin, el kadar bebeden ne istiyor
Susarak hata yapmışsınız, hak eden kim olursa olsun ağzının payını verin

Ay bende durum tam tersi. Eşimin ailesine yükleniyorum bana hiçbir şey yapmadınız eltime yapın bari diye. Ama sorun abinde değil annende. Adaletsiz davranıyor

Sanırım konuya göre esnek bı durum dediğiniz aslında doğru ...herkes haklı olsa ve abi eşini tutsa kesinlikle haksızlık olurdu benimde zoruma giderdi fakat burda kardesleri birbirine düşüren bı anne yenge ile araya nifak tohumları serpen bı kayınvalide var
Adam bu yüzden de böyle davranıyor olabilir
Birinci sorun anne ikinci sorun adamın dengeyi kuramamasi üçüncü sorun nisazumranin dolduruşa gelip kinlenmesi

Nisazumraya abisine gidip konuşmalı niye böyle oluyor diye

40 yaşına gelmiş aile ile ilişkisinde sicili pek de iyi olmayan yenge ve abi bahanelerine sizi de eklemiş.
bu böyle sürüp gider.
beni sevmeyeni ben de sevmem.
görüşmek istemeyip fesatlıktan arıza bulmak da karakter meselesi.
Allah herkese iç huzuru nasip etmiyor maalesef.

Insanin esinin yaninda olmasi hakli zamanlarinda olmali. Haksiz durumlarda konusarak durumu baska açıdan gormesini saglamali.

Para vermemis olmasi o torununa bir sey yapmadigini mi gösterir? Belki baska sekilde gönlünü aldi cocugun. Ama abi ve yenge para mevzu olunca esitlik aradi?

Bunu gectim. Annesine cocugu birakiyor diye karisma hakkini kim veriyor abi ve yengeye? Bunu laf eden yenge hakli mi ki eşi onun tarafini tutsun.

Konu sahibi gorusmeyin baska yol yok.

Benim görüncemde abisi beni ezmedi diye 6 senedir konuşmuyor
Gerçi o haksızdı ayrı mesele

Ben annenizin ayrımcılık yaptığını da düşünmüyorum.. Kutlama yapmışsiniz, eli boş gelmek istememiştir..

Geçen ay babam Ablamin çocuklarına bisiklet aldı. Ne düğün ne bayram. Yani hiç içimden bize niye almadı diye geçmedi. Suan empati kurmaya calistigim için bunu örnek veriyorum. Durumumuz iyi, ablam ise bi sürü borç ödüyor.. Yegenlerimi canımdan cok severim. Onlar mutlu olacak, ben niye hasetleneyim..

Tamam abiniz eşinin yanında dursun, onu ezdirmesin falan eyvallah da, dünyada hiç mi ici fesat, haset, kibirli gelin yok.. Kadın belki de böyle entrikalardan zevk alan bi tip.. Sırf adınız görümce diye haksız çıkmışsiniz..

Kocan aynısını yapsa ayyhh cinim kocisim yanımda oldu 3 tane şeytan gorumceyi vay efendime soyliim cadı kaynanayi takmadi diye gerim gerim gerinirsin burda

Ama gelin oldu mu neden abim yanında oldu ama biz kardeşiyiz. Eminiz zaten 3 gorumcenin gelini el üstünde tuttuklarindan. ..

Birakin bu fesatliklari artık bırakın abiniz yanınızda olmayacak olmasi gerektiği yerde..kız kardeslerinle, annenle yaptığın dedikodu seni kesmemis olmalı ki kinini buraya aktarmissin. .

HAK-SIZ-SIN-ızzzzz
Eklemeyi unuttum başlığa bak bi senin nefret ettiklerin sever mi seni ? Gökten mi indin sahi ? Belki de kadincagiza nefretini kuşa kusa bu hale getirdin...

Son düzenleme:
Ben de yengenin ağzından konu açayım;
Hanımlar ben gurbete gelin geldim. 3 tane görümcem var. Benim onları kıskandığımı düşünüyorlar.
Geçen oğluma haksızlık yapıldı, kaynanam görümcemin kızına harçlık verirken oğluma vermedi. Eşim tepki gösterince, ne alakaysa yine ben fesat oldum. Kaynanam görümcemin çocuğuyla ilgileniyor ona bakıyor ama kıskanç, fesat yine ben oluyorum. Eşim beni ezdirmeyince , abim onun tarafında diye daha da bana kin tutuyorlar. Ne yapmalıyım, yardım edin.

Kutlama kısmında haklılar bence, kutlama yapılmasa da diğer çocuğun da doğum günüydü sonuçta onu dışlamak gibi olmuş ve ayıp olmuş. Biz de küçükken doğumgünü kutlaması yaptığımızda babaannem harçlık verirdi. Bir kuzenim doğumgününde tatildeydi kutlama yapmamıştı yine de o parayı ayırıp sonradan ona vermişti. Diğer durumları bilemiyorum haklılar mı haksızlar mı ama zaten normalde de görüşmüyormuşsunuz. Kafaya takmanızı gerektirecek bir durum yok.

Yengeye cevapta benden gelsin o zaman :)
Yeğeninize verilen 3 kuruşluk harçlığın peşine düşmeniz çirkin görünüyor.
Eşinizin yanınızda olması sizin için büyük şans, kendi mutluluğunuzu başkaları ile kıyasa bağlamadan yaşamaya bakın...

Konu sahibine gelince, N NisaZumra
Yeğenlerinize babanne tarafından yapılan ayrımcılık doğru degil, ama bu da sizin degil annenizin meselesi.
Anneniz size laf taşımayı bırakmalı. Yoksa kardeş düşmanı olacaksınız.
Abiniz ve yengenizin yeğenine verilen harçlığı hesap etmeleri çok çirkin olmuş, bir de sizin anneniz sizin çocugunuza bakarken onlara yük olmuyorsa bu durum kimseyi ilgilendirmez. Yenge de kendi annesine baktırsın madem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…