• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abime laf anlatamıyorum...

sekerparem_92

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2011
217
3
46
İstanbul
Arkadaslar o kadar cok derdim varken bir de bu cıktı şimdi:S

1 yıldır süren bir birlikteliğim var kısmetse yaza evlenmeyi düşünüyoruz..Şu an ortada söz, nişan hiç bişey yok ama aileler bizi biliyor. 1-2 ay sonra söz yapmak istiyoruz..Bu aşamaya kadar çok zorluklar çektik aileler karşı cıktı istemedi falan biz cok yıprandık halıyle zar zor ıkna ettık artık.. Maddi açıdan ailem şu an biraz sıkışık durumda bana alınacak çeyiz konusunda pek hevesli de gözükmüyolar bişey alamayız diyolar!

Böyle bır durumda bir de piyangodan abim cıktı! Beyefendi nişanlanmak istiyomus..Üstelik kız baska sehirde aramızda 900 km. var! Bizimkiler benim masraflarıma kem küm ederken oğullarına bişey demiyolar! Üstelik kız tarafının adetlerine göre nişan masraflarını erkek tarafı karsılıyomus. Bu durumda benim ailem 2 nişan masrafı bırden üstlenmiş olucak üstüne üstelik kıza bir sürü çeyiz yapılıcak o da adetmiş!!! Daha ben eksiklerimi tamamlayamamışken elin kızının çeyizi çıktı başıma..Yol masrafları falan derken epey pahalıya patlayacak gibi bize..

Öncelik ben olmam gerekirken ,(Çünkü benim birlikteliğim ondan çok önceydi ve de abimin şu an doğru dürüst bir maaşı yok askerliğini yapmadı hic bir birikimi yok)) bi anda onun olayı öne geçti. Aradım konustum tamam bi yüzük takın size de söz yapalım ama nişan için acele etme benimki çıksın aradan dedim laf dınlemıyo olmaz diyo..

Abime üniversite okurken cok yardım ettim maddi anlamda.. Ben çalıştım ona yolladım hep kendıme kazandığım parayla yeri geldı iğne bile almadım.. Aileme söylemezdi, arar benden isterdi bi ihtiyacı olduğunda aman o mahcup olmasın dıye elımden gelenı de yaptım.. Bana hep para kazanmaya baslım evlenırken size yardım edicem derdi.

Ama elin kızı kıymette şimdi tabı..Bana destek olmayı bırak, olmasın da zaten , masraflarıyla bir de köstek olucak..Hep ben mi fedakarlık yapmak zorundayım bu ailede ya neden hep benden bekleniyo..

Napsam ne etsem bilemedim tamam mutlu olmak onunda hakkı elbet ama baskaları mutlu olucak diye ben eksikmi kalıcam simdi ya da neden ertelemek zorunda bırakılıyorum ya cok canım sıkkın cok kıme anlatayım derdimi bilmem ki:25:

Arkadaslar o kadar cok derdim varken bir de bu cıktı şimdi:S

1 yıldır süren bir birlikteliğim var kısmetse yaza evlenmeyi düşünüyoruz..Şu an ortada söz, nişan hiç bişey yok ama aileler bizi biliyor. 1-2 ay sonra söz yapmak istiyoruz..Bu aşamaya kadar çok zorluklar çektik aileler karşı cıktı istemedi falan biz cok yıprandık halıyle zar zor ıkna ettık artık.. Maddi açıdan ailem şu an biraz sıkışık durumda bana alınacak çeyiz konusunda pek hevesli de gözükmüyolar bişey alamayız diyolar!

Böyle bır durumda bir de piyangodan abim cıktı! Beyefendi nişanlanmak istiyomus..Üstelik kız baska sehirde aramızda 900 km. var! Bizimkiler benim masraflarıma kem küm ederken oğullarına bişey demiyolar! Üstelik kız tarafının adetlerine göre nişan masraflarını erkek tarafı karsılıyomus. Bu durumda benim ailem 2 nişan masrafı bırden üstlenmiş olucak üstüne üstelik kıza bir sürü çeyiz yapılıcak o da adetmiş!!! Daha ben eksiklerimi tamamlayamamışken elin kızının çeyizi çıktı başıma..Yol masrafları falan derken epey pahalıya patlayacak gibi bize..

Öncelik ben olmam gerekirken ,(Çünkü benim birlikteliğim ondan çok önceydi ve de abimin şu an doğru dürüst bir maaşı yok askerliğini yapmadı hic bir birikimi yok)) bi anda onun olayı öne geçti. Aradım konustum tamam bi yüzük takın size de söz yapalım ama nişan için acele etme benimki çıksın aradan dedim laf dınlemıyo olmaz diyo..

Abime üniversite okurken cok yardım ettim maddi anlamda.. Ben çalıştım ona yolladım hep kendıme kazandığım parayla yeri geldı iğne bile almadım.. Aileme söylemezdi, arar benden isterdi bi ihtiyacı olduğunda aman o mahcup olmasın dıye elımden gelenı de yaptım.. Bana hep para kazanmaya baslım evlenırken size yardım edicem derdi.

Ama elin kızı kıymette şimdi tabı..Bana destek olmayı bırak, olmasın da zaten , masraflarıyla bir de köstek olucak..Hep ben mi fedakarlık yapmak zorundayım bu ailede ya neden hep benden bekleniyo..

Napsam ne etsem bilemedim tamam mutlu olmak onunda hakkı elbet ama baskaları mutlu olucak diye ben eksikmi kalıcam simdi ya da neden ertelemek zorunda bırakılıyorum ya cok canım sıkkın cok kıme anlatayım derdimi bilmem ki:25:

merhaba canım çalışıyor musun şu an?

Sizin önceliginizi gectim henüz askere bile gitmemis, bir isi de yok? Ailenizin karsı cıkması gerekir böyle bir duruma..
Sizin ceyiz masraflarına burun kıvırırken abinin sevgilisinin adetlerinin altından nasıl kalkıcaklar hic anlamıs degilim..
:19:

çalısmıyorum şu an çalışma gibi bı durumum da olmayacak bazı özel sebeplerden dolayı.. Ben bugüne kadar cok fedakarlık yaptım onlar için hakkım var evlenırken bır takım şeyleri istemeye..
Ama onlara göre bu durumda damat adayı herseyi yapsın kızımıza
gelın adayımızda bızım oğlumuzdan bişey istemesin isterse de borç harç yaparız anlayışındalar..

Oğlunuzun canı can da benım sevdiğimin canı yok mu dedim ben de sinirlendim artık ya adam yerine koymuyolar bizi.. Evlenicem adam bugüne kadar bir dediğimi iki etmedi '' maddi anlamda da bırak hiç bişey yapmasınlar herşeyi ben alırım yeter ki sen üzülme'' diyor. Ama benim zoruma gidiyo bu tavırları artık ya oturup tek kelıme konusmak istemıyorum annemle! Siz ne isterseniz o alır benim için ama sonra o adamın yüzüne nasıl bakıcaksınız dedım bakmasalar da olurmuss! Lafa gelince kızlarını kımseye layık görmüyolar ama beni de böyle mahçup ediyolar herkese karsı elin oğludur kızım küçük düşmesin demiyolar..

He bu arada kız tarafı çok çektiricek bunlara ben bunu şimdiden görebiliyorum.. Sadece telefonda görüstü aileler daha o zamandan kızımın herseyi dört dörtlük olmalı diye imalarda bulundular daha ortada isteme olayı bıle olmamışken bu ne görgüsüzlük anlamıs deilim...
Onlar benim sevdiğime nasıl çektiriyolarsa kat kat fazlasını çekicekler.. Müstehak size dedim neyi ayıplarsanız o basınıza gelıyo ettiğinizi cekeceksiniz bunlardan.. Hicc acımam ama ben ne gözyası döküyorum onlar yüzünden bi ben bi Allah bilir..Kimsenin destek olduğu yok hep köstek hep köstek beni mutlu mesut yasatıyolarmıs gibi ayrılmamı bıle istediler daha ıyılerını bulurmusum!!!

Hangi devirdeyiz ayol.Abinizin nisanlisi bence abinizi fazla yumusak bulmus.Yok nisan masrafini siz yapacakmissinizda ,ceyiz hazirlayacakmissinizda.peki onlar ne yapacak?armut mu toplayacaklar..Ben insanlari anlamiyorum.Orta yolu bulup anlasmak varken nedir bu ya?anlayisliymis sizin nisanliniz.Baktiniz abiniz vazgecmiyor siz biraz daha fedakarlik yaparak nisanlinii cok üzmeden evlenirsiniz.maddi konularda,niyet cok önemliidr.

Sizin Önceliğinizi Falan Geçtim de..
Abinin Askerliği Var, İşi Gücü Yok..
Kızın Ailesi Nasıl Veriyor Kızı..
Hem Senin Ailen Buna Nasıl Karşı Çıkmıyor..
Ben Kızın Yerinde Olsam İşsiz Güçsüz Birini Ailemin KArşısına Çıkartıp Mahçup Edemem..:50:

Kızın Çeyizini ERkek Tarafının Düzdüğünü de İlk Defa Duydum..
Ayıp Denen Bir Şey Var..
Kızlarına Hiç mi Bir Şey Yapmamışlar..

Zaten basta burun kıvırdılar bu iş mevzusu yüzünden ayrıldı onlar anlaşmazlıklar oldu.
Sorun şu ki kız ailesine karsı abımı savunmuyo hic bi şekılde ben ona aşığım evlenmek istiyorum diyemıyo karsılarına gecip... Ailesine yalan söylemiş bu çocuk benle evlenmek istiyo istemeye gelıcekler çıkma olayı falan yok demıs. Okuldan arkadas oldukları bılınıyo aile tarafından ve safça bu yalana inanıyolar bizim kızımız kımseyle sevgili falan olmaz diyolar! Anlaşılan hangi devirde yasadığımızdan pek haberleri yok böyle körü körüne güven de görmedim kızları bıle olsa .. Ve bizim de bu yalana ortak olmamızı istiyo kız ve abım görücü usülü gibi göstercekmişiz kız tarafına!!!

Abim kız arkasında durmayınca bıraktı peşini bi süre ama kız döndü dolaştı yine geldı sensiz yapamıyorum diye abıme!

Yani böyle son derece pasif, 23 yasında ama ailesine höt bile diyemeyen böyle ciddi bı kararda, telefonda görüsmek isteme ısrarlarıma rağmen tanımadığı halde ben onunla ne konusucam deyip bana numarasını verme tenezzülünde bulunmayan, 15 yaşında 1 kız çocuğu gibi davranan , bana göre yaşının olgunluğuna ulaşamamıs bi gelın adayı var karsımızda.. Daha yan yana bıle gelmedik fazla önyargılı da olmak istemem ama bu köyün görünen tarafı iste..

Abim zaten maşallah ben herseyi yaparım her masrafı karsılarım havasında ( hangi parayla yapcaksa piyango falan vurucak herhalde) hayal alemınde yasıyo seviyorum diyo baska bisey demıyo ya sen erkeksin bıraz masaya yumruğunu vur dıyorum, yok... Kız resmen abımın iyi nıyetını suıstımal edıyo:47:

23 yaşında bir erkekten ne beklenebilir ki başka .Kız da abinizden daha küçüktür eminim ya da onla aynı yaşta evcilik sanıyorlar evlilği sorumluluğu üstlenecek tipler değiller evlenirler ailelerin kurduğu evcilik oyununa başlarlar fazla uzun sürmez evilikleri. Allah akıl fikir versin zaten ikisine de iş yok güç yok yaş daha küçük askerik yok evlenme merakı sarmış. Bu kız ne iş yapıyor hanfendi acaba hangi okulları bitirmiş ve hangi meslekle uğraşmakta ve böyle acayip istekleri var kendi meziyetleri neler? Ev kızı dersen de hiç şaşırmam gerçi.

23 yasında olan kız , abım 21 yasında... Kız da radyo ve televizyon myo mezunu okulunu dereceyle bitirmis ama hala işsiz abimde aynı bölümden.. Abim Trt de muhabirlik yapıyo su an oturacak bi evleri bile yok sayılır kirada bi evımız var ama onunla da oturduğumuz evın kredı taksıtlerını ödüyoruz...

Ya benım yasım o kızdan kac yas kücük ama ben hic böyle düsüncesizce davranmadım sevdiğime karsı..Sen yanımda ol yeter ki ben ıyı gününde de kötü gününde de asla bırakmam seni dedim nitekım bugüne dek öle de yaptım..Ne bilim benım yukseklerde gözüm yok herseyde dört dörtlük olmasın zamanla olur dıyorum el ele verirsek.. Askım hep herseyin en güzelini alıcam ,yapıcam sana der yapmasa da ben nıye yapmadın demem gücü neye yetiyosa onu yapar.. Ya su ölümlü dünyada maddi seyler için huzursuzluk yaratanlara sinir oluyorum! Kim neyini koymus da mezarına yanında götürmüs...:S

Zaten basta burun kıvırdılar bu iş mevzusu yüzünden ayrıldı onlar anlaşmazlıklar oldu.
Sorun şu ki kız ailesine karsı abımı savunmuyo hic bi şekılde ben ona aşığım evlenmek istiyorum diyemıyo karsılarına gecip... Ailesine yalan söylemiş bu çocuk benle evlenmek istiyo istemeye gelıcekler çıkma olayı falan yok demıs. Okuldan arkadas oldukları bılınıyo aile tarafından ve safça bu yalana inanıyolar bizim kızımız kımseyle sevgili falan olmaz diyolar! Anlaşılan hangi devirde yasadığımızdan pek haberleri yok böyle körü körüne güven de görmedim kızları bıle olsa .. Ve bizim de bu yalana ortak olmamızı istiyo kız ve abım görücü usülü gibi göstercekmişiz kız tarafına!!!

Abim kız arkasında durmayınca bıraktı peşini bi süre ama kız döndü dolaştı yine geldı sensiz yapamıyorum diye abıme!

Yani böyle son derece pasif, 23 yasında ama ailesine höt bile diyemeyen böyle ciddi bı kararda, telefonda görüsmek isteme ısrarlarıma rağmen tanımadığı halde ben onunla ne konusucam deyip bana numarasını verme tenezzülünde bulunmayan, 15 yaşında 1 kız çocuğu gibi davranan , bana göre yaşının olgunluğuna ulaşamamıs bi gelın adayı var karsımızda.. Daha yan yana bıle gelmedik fazla önyargılı da olmak istemem ama bu köyün görünen tarafı iste..

Abim zaten maşallah ben herseyi yaparım her masrafı karsılarım havasında ( hangi parayla yapcaksa piyango falan vurucak herhalde) hayal alemınde yasıyo seviyorum diyo baska bisey demıyo ya sen erkeksin bıraz masaya yumruğunu vur dıyorum, yok... Kız resmen abımın iyi nıyetını suıstımal edıyo:47:

canim birak yüz üstü camura düsünce ozaman anlar abin. bütün suc abinde ve ailende ama en cok abinde. bu nasil bir bencillik? hicmi utanmiyor hicmi vicdani sizlamiyor böyle yaparken.. ailen hooop dur bakalim ilk önce sekerparemin ceyizi yapilacak nisani yapilacak dügünü yapilacak ondan sonra sen cik ortaya, askerligini yap is bul biraz birikim yap öyle, demesi gerekirden bu ne sacmalik böyle sastim kaldim... kizi nekadar taniyorki o hayret ya kiza daha lafini bile geciremiyorsa, yalanlar üzerine aileleri kandirip görücü usulu denilecekse bu kurulmus birsey zanetmiyorum cok sürecegini. yeri geldiginde insan ERKEKLigini göstermeli höt diye elini masaya vurup bu böyle olucak diyip kestirip atmali ve arkasinda durmali.abine diyecek laf bulamiyorum gercekten cok sinirlendim cokk. kiyameti koparirdim ben olsaydim sanirim
-askerlik yapmamis
-calismiyor
-birikim yok

sormasi ayip hangi parayla yapacakmis? birak kendisi düsünsün.

kusura bakmda senin annen babanda nebicim bir anlasiyi var yani anlamadim acikcasi.. sana gelince hop dur bakalim abine gelince issiz gücsüz askerligi yapmamis 4 4 lük dügün nisan ceyiz yapmayami kalkiyorlar gercekten cok yazik, insanin kendi annesi babasi böyle olmasi insana eminim cok koyuyordur cok yazik.

bak gülüm madem evlenmek istiyorsun ve ailen ayrimcilik yapiyor birak ne yaparlarsa yapsin sen karisma. senide istemeye gelsinler yüzükler takilsin. sevdigin adam iyi kazaniyor ise (ki öyle okudum sanirim yukarda) herseyi ben alirim sana yeterki üzülme dediyse beraber yapin herseyi " bu devirde babana bile güvenme" demissler ya cok dogru bir söz.

Son düzenleme:
yanlis okumadiysam kiz 23 abin 21 yasinda
bence abin daha cocuk malum erkekler gec olgunlasir
anne ve baban bu duruma nasil olumlu bakar anlamis degilim
sana bi tavsiyede bulunmak isterdim ama ne dicemi bilemedim
allah yardimcin olsun

Valla zaten sevdiğim adamdan baska güvendiğim kımse yok su an bı gün hatalarını anlıcaklar ama is isten gecmis olucak... Çok dokunuyo ama engel olamıyorum kendıme bazen ne zaman konu acılsa yüreğim burkuluyo benim ne günahım var ya elin bencil kızı yüzünden bunca ceremeyi cekiyorum:S

23 yasında olan kız , abım 21 yasında... Kız da radyo ve televizyon myo mezunu okulunu dereceyle bitirmis ama hala işsiz abimde aynı bölümden.. Abim Trt de muhabirlik yapıyo su an oturacak bi evleri bile yok sayılır kirada bi evımız var ama onunla da oturduğumuz evın kredı taksıtlerını ödüyoruz...

Ya benım yasım o kızdan kac yas kücük ama ben hic böyle düsüncesizce davranmadım sevdiğime karsı..Sen yanımda ol yeter ki ben ıyı gününde de kötü gününde de asla bırakmam seni dedim nitekım bugüne dek öle de yaptım..Ne bilim benım yukseklerde gözüm yok herseyde dört dörtlük olmasın zamanla olur dıyorum el ele verirsek.. Askım hep herseyin en güzelini alıcam ,yapıcam sana der yapmasa da ben nıye yapmadın demem gücü neye yetiyosa onu yapar.. Ya su ölümlü dünyada maddi seyler için huzursuzluk yaratanlara sinir oluyorum! Kim neyini koymus da mezarına yanında götürmüs...:S

Abin 21 yaşında ve evlenmeye mi kalkıyor? 21 yaşındaki bir erkekten ne kadar eş olabilir ki?Şaştım kaldım.:37:

yanlis okumadiysam kiz 23 abin 21 yasinda
bence abin daha cocuk malum erkekler gec olgunlasir
anne ve baban bu duruma nasil olumlu bakar anlamis degilim
sana bi tavsiyede bulunmak isterdim ama ne dicemi bilemedim
allah yardimcin olsun

Çok söyledım acele etme bırak önce işlerini yoluna koy biraz birikim yap, askerliğini aradan cıkar seni seven 10 yılda bekler gercekten seviyosa dedim ama yok nafıle...Hatta müstakbel enistesi (yani askım) bile sen hayatını düzene koy düğününü kendı elımle yapıcam dedi..Laf girmiyo kı kulağına!
aslına bakarsanız annemler de cok taraftar deiller su an evlenmesine ama pek de ses cıkaramıyolar simdilik bi yüzük takalım dediler.

abinin nisanlisi gibi kizlari gorunce valla hep kendime ucuza gitmisim diyorum....resmen ben kendi kendimi evlendirdim..

simdi soyle abinin nisanlisin sacini basini yolayim :)) madem okudun calista yap herseyini...abinde bir tuafmis he madem evlenicen once hayatini duzene sok....

Abin 21 yaşında ve evlenmeye mi kalkıyor? 21 yaşındaki bir erkekten ne kadar eş olabilir ki?Şaştım kaldım.:37:

Ask gözünü kör etmis öyle kımseyle de cıkmadı bugüne kadar bi çocukluk askı vardı hepsi o... Belki de ilk öptüğü kız budur yani tahmın edersiniz psikolojiyi ve hayatımın askı sendromunu...

yani bu yasta evlenirse nekadar saglikli bi evlilik olur bilemiycem
vazgeciremiyorsaniz aileninde dusundugu gibi sadece yuzuk takin
askere gitsin gelsin is bulsun ondan sonra
esinin ceyizini hazirlasin yani bence bu sartlarda kabul ettirin
yoksa yazik olur abinede gelin adayinada
ki gelin adayinida anlamis degilim 23 yasindaki bi kizdan daha olgun ve mantikli kararlar beklerdim
21 yasindaki bi erkegin aklinin 5 karis havalarda oldugunu bilmesi lazim
ne dim hayirlisi

abinin nisanlisi gibi kizlari gorunce valla hep kendime ucuza gitmisim diyorum....resmen ben kendi kendimi evlendirdim..

simdi soyle abinin nisanlisin sacini basini yolayim :)) madem okudun calista yap herseyini...abinde bir tuafmis he madem evlenicen once hayatini duzene sok....

Hay ağzına saglık:) O saclar bı elıme gecse neler yaparım neler epey de uzun fotosunu gördüm:D
Bu gidisle ben de senin gibi olucam herhalde ablamda evlenırken hic bisey ıstememıstı keza ben de öyle gidiyorum su an , ablam da dıyo ne ucuz gitmişiz diye=)
Çok isteyen cok kıymetlı olmaz nasılsa elbet cıkar acısı bosver canım..

yani bu yasta evlenirse nekadar saglikli bi evlilik olur bilemiycem
vazgeciremiyorsaniz aileninde dusundugu gibi sadece yuzuk takin
askere gitsin gelsin is bulsun ondan sonra
esinin ceyizini hazirlasin yani bence bu sartlarda kabul ettirin
yoksa yazik olur abinede gelin adayinada
ki gelin adayinida anlamis degilim 23 yasindaki bi kizdan daha olgun ve mantikli kararlar beklerdim
21 yasindaki bi erkegin aklinin 5 karis havalarda oldugunu bilmesi lazim
ne dim hayirlisi

Bakalım sözden sonra en az bir yıl düğün müğün göremezler zaten sonrası Allah kerim..

Back
X