Anneniz daha yengeniz gelmeden ön yargılı konuşmuş yenge demeniz daha iyi olur çünkü sizden büyükMerhabalar. Ben 19 yaşındayım, abim 28 yaşında eşi olacak kişi ise 25 yaşında. Yengem olacak kişi ile aramızda 6 yaş var ben ona yenge diye hitap etmeyi düşünüyordum ama annem biraz kafamı karıştırdı. Yenge dersem aramıza büyük mesafeler gireceğini, gelin-gorumce ilişkisi ortaya çıkacağını ve bundan dolayı birbirimize hep mesafeli olacağımızı söyledi. Oysa ki ben onunla yakın olmak istiyorum onun da kız kardeşi yok benim de. Ben de x abla derim o halde dedim annem bu sefer de onun bana ömür boyu hep ablalık taslayacagini yine aramıza bir mesafe gireceğini söyledi. İlk başta biraz garip karşılanır sonradan herkes alışır falan dedi. Kendisine çok değer veriyor ve saygı duyuyoruz ama bana küçük görümce olarak bakması hasebiyle o pek de saygı duymuyor diyelim. ( Ondan küçük olduğum için saygı duyması gerektiğini düşünmüyor)
Annemin dedikleri mantıklı geliyor o ikimizin de iyiliği için konuşuyor ama ben içime sindiremiyorum 6 yaş büyük birine ismiyle hitap etmeyi
Kızla nişanlılar ve önyargı değil kızda biraz kibir var diyebilirizAnneniz daha yengeniz gelmeden ön yargılı konuşmuş yenge demeniz daha iyi olur çünkü sizden büyük
Kızla nişanlılar ve önyargı değil kızda biraz kibir var diyebiliriz
Annen çok fena ve çok fesatmış açıkçası. Annenin tavrı, söyledikleri hiç hoşuma gitmedi. Ablalık taslasa ne olacak, yenge desen ne olacak? Bende abimin eşine yenge diyorum ama aramızda asla annenin bahsettiği gibi bir mesafe yok, hatta yengemle ablam gibi ablamdan daha da çok samimiyiz ve birbirimizi çok seviyoruz, abla desem de birşey değişmezdi. Sen bu konuyu annenle değil abinin eşiyle konuş, bazı insanlar kendilerine isimle hitap edilmesini istemezler hele de arada yaş farkı varsa, benimde eltimle aramda 6 yaş var ama ben x abla diyorum ismiyle hitap etmiyorum. Sen annene bakma. Abinle veya yengen olacak kişiyle konuş, nasıl hitap edilmesini istiyorsa öyle edersin.Merhabalar. Ben 19 yaşındayım, abim 28 yaşında eşi olacak kişi ise 25 yaşında. Yengem olacak kişi ile aramızda 6 yaş var ben ona yenge diye hitap etmeyi düşünüyordum ama annem biraz kafamı karıştırdı. Yenge dersem aramıza büyük mesafeler gireceğini, gelin-gorumce ilişkisi ortaya çıkacağını ve bundan dolayı birbirimize hep mesafeli olacağımızı söyledi. Oysa ki ben onunla yakın olmak istiyorum onun da kız kardeşi yok benim de. Ben de x abla derim o halde dedim annem bu sefer de onun bana ömür boyu hep ablalık taslayacagini yine aramıza bir mesafe gireceğini söyledi. İlk başta biraz garip karşılanır sonradan herkes alışır falan dedi. Kendisine çok değer veriyor ve saygı duyuyoruz ama bana küçük görümce olarak bakması hasebiyle o pek de saygı duymuyor diyelim. ( Ondan küçük olduğum için saygı duyması gerektiğini düşünmüyor)
Annemin dedikleri mantıklı geliyor o ikimizin de iyiliği için konuşuyor ama ben içime sindiremiyorum 6 yaş büyük birine ismiyle hitap etmeyi
Esimin tüm kuzenleri adimla sesleniyor. Bazi seylere hitaplar degilde davranislar belirler. Bizim kültürümüzde abi deriz abla deriz yenge deriz ama cogu kez bu insanlardan saygisizlik görürüz. 1 yildir ingiltere de yasiyorum 50 yasindaki insana da adiyla sesleniyorum yasitima da. 1 senedir hiç saygida kusur gormedim. Abinizin esinin de fikrini alabilirsiniz esimin abisinin esi ona adiyla hitap etmemi istedi ben abla diyordum böyle daha rahat edebiliriz dedi. Cok hosuma gitmisti mesela.Merhabalar. Ben 19 yaşındayım, abim 28 yaşında eşi olacak kişi ise 25 yaşında. Yengem olacak kişi ile aramızda 6 yaş var ben ona yenge diye hitap etmeyi düşünüyordum ama annem biraz kafamı karıştırdı. Yenge dersem aramıza büyük mesafeler gireceğini, gelin-gorumce ilişkisi ortaya çıkacağını ve bundan dolayı birbirimize hep mesafeli olacağımızı söyledi. Oysa ki ben onunla yakın olmak istiyorum onun da kız kardeşi yok benim de. Ben de x abla derim o halde dedim annem bu sefer de onun bana ömür boyu hep ablalık taslayacagini yine aramıza bir mesafe gireceğini söyledi. İlk başta biraz garip karşılanır sonradan herkes alışır falan dedi. Kendisine çok değer veriyor ve saygı duyuyoruz ama bana küçük görümce olarak bakması hasebiyle o pek de saygı duymuyor diyelim. ( Ondan küçük olduğum için saygı duyması gerektiğini düşünmüyor)
Annenu dinleme. Ve belli ki annen kötü kaynana olacak yengeni annene ezdirme.. O senin yengen.
Valla ne yalann söyleyeyim benim de o geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?