Abimin sözü

su00

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2013
3.495
1.803
333
Ankara
Kızlar abim askere gidecek gitmeden önce ille de sozlenecem diye tutturdu. O benim canım ailem ama ben doğuda küçük bir sehirdeyim 2 aylik bebeğim olduğu için evden çıkmıyorum bile söz ise istanbulda virüsün tam ortasında evde olacak. Onu yalnız bırakma düşüncesi beni öldürüyor eşim de gelemez iş yeri bu sene yıllık izin bile vermiyor. Ben bu bebeğe kıyıp nasıl gideyim bi de eşimsiz ailemle de olsa. Ama onu yalnız başına birakmak ta istemiyorum siz olsaniz naparsiniz

Ben olsam gitmem. Şu dönemde sanki sözlenmese, nişanlanmasa, düğün yapmasa ölecek gibi davranan insanlara da çok kızıyorum. Kardeşiniz şu an hem aileniz hem de sizin için çok düşüncesizce davranıyor.

Kardeşiniz beklemiş beklemiş tam salgin varken ülkece panik içindeyken saglik bakani sosyal mesafe diye tuttururken sözleniyor.
Kardesiniz ablam nasil gelecejk bebegiyle demiyor bu insanlarda korona varmidir acaba benim aileme bulasirmi demiyor. Ama siz gidip gitmemekte kararsizlik yasiyorsunuz. Yaşamayın.

Çok dikkat ederek yolculuk yapsanız dahi kapalı bir mekanda taşıyıcı mı hasta mı bilmediğiniz insanların arasına bebeğinizi sokmanız çok büyük bir risk bence, abiniz canınız kanınız ama bebeğinizde canınız kanınız, sizi anlayışla karşılayacaklardır.

Abinize malum durumdan dolayı sözünde bulunamayacağınızı söyleyin, zaten sizi de mutlu gününde yanında görmek isteyen askerlik sonrasına erteler sözü. Ertelemezse de yapacak birşey yok kendinizi ve bebeğinizi riske atmaya gerek yok

Normalde abiniz askere gitmeden önce de yanına gidip onu görmeniz güzel olurdu..ama normal bir dönemde değiliz .Aynı nedenlerle o da sizin dogumunuzdan sonra yanınıza gelip yigenini gorememistir..karşılıklı gönül koyacak birşey yok

Tabi ki gitmeyin şu ortam da. Bu düşüncesizlikler beni öldürecek.
İnsanlar kendi kontrolünü nasıl sağlayamıyor nasıl bu kadar umursamaz olabiliyor, anlamıyorum bu saçmalığı anlamak da istemiyorum.

Allahaskina söz nedir? Dugunune gidersiniz. Tum dunya virusten mahvolurken lutfen herkes duyarli olsun. Bir kez bile evden disari cikmayan bir komsumuz covid den vefat etti. Sadece kapisina alisveris posetleri getiriliyordu. O kadar basit bulasmasi. Bu kadar duygusala baglamayin.

riske girmeye gerek yok hem bebegin, hemde kendi sagligin icin..
ayrica sadece soz olayiymis sonrasi ne malumm ne olacagi belki anlasamayip ayrilacaklar pekj ya sen aldigin riske ne diyeceksin degermi bu kadar sikintili bir donemde..
en iyisi nikaha kadar fazla bu tarz seyleri onemsememektir..kimsede size kirilmamali suan normal bir surec yasamiyoruz zaten..
oncelik saglikkk..

Düğün olsa bi nebze anlayacağım ama bu durumda söz diye tutturmak ne demek gitmeyin bence

Pandemi ortasında illa sözleneceğim diyen insan zaten herkesin gelemeyeceğini hesaba katmıştır bence. 2 aylık bebeğinizi riske atıp gitmeyin bence hiç hele ki İstanbul'a. Nişanına düğününe gidersiniz daha sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…