- 3 Mayıs 2011
- 13.828
- 49.106
- 798
Ben katılıyorum. Ben 20 yaşındayken üniversiteye ailemin yanında gidiyordum, daha önce evden hiç ayrılmamıştım. Bu kızın ailesi olmüş bir anda tek başına kalıvermiş. Abi de gel demiş, kız nerden bilsin yengenin surat yapacağını yani zaten ortada olüm ve yalnız kalma şoku var.
Burda iş abiye düşüyor. Madem kardeşinin kalmasında ısrarcı o zaman yengeyle konuşacak o da kıza surat yapmayı bırakacak. Zaten bu kıza niye surat yaptığını hiç anlayamadım. Kız kimsesiz kalmış, gelmiş abisinin evine. Bu kız mı suçlu şimdi? Yenge baştan istemem diyecekti abiye, o da kızkardeşin evini kapatmayacaktı. Bu kız bu konuda muuhattap değil, konuyu yenge abiyle çözecek.
Konuya döneyim bence maaşı toplayıp, evden kira alıp bu kıza harçlık evrmek abinin işine geliyor. Ev ayrılırsa maaş kıza gidecek, kira geliri ikiye bölünecek çünkü.
Konu sahibesi yani yengen çok ayıp ediyor, surat yapmak bir iletişim şekli değil. Baştan abine istemiyorum diyecekti. Sen de gelirken böyle olacağını bilemezdin tabi. En doğrusu abinle konuş, 1+1lik yakinca bir eve cik. Başın sağ olsun tekrar umarım durum çözülür.
Vicdanlara oynamak senin hoşuna gidiyor. çözümlere yaklaşmayıp sadece ahlayan vahlayan tiplerdensin.Gerçekten komiksin , takıl sen böyle feminist feminist, hayattan öğreneceğin çok şey var daha , zira Zaman en iyi ÖĞRETMEN...
Eğer birseyi kabul ederek geliyorsa bir insan ya o hayatı yaşayacak iyisiyle kötüsüyle yada çekip gidecek, ama maalesef o da senin gibi merhametsiz olmayı tercih etti ..
Kırmak istemiyorum seni ama, yakından nasıl ilgileniyorsun?Bem yakından ilgileniyorum cnm , herseyini dinliyorum bana anlatıyor, hamdolsun söz dinleyen akıllı bir kız kendisi
Vicdanlara oynamak senin hoşuna gidiyor. çözümlere yaklaşmayıp sadece ahlayan vahlayan tiplerdensin.
şartlar durumlar zamanla değişir o zaman kabul etti diye siz ne yaparsanız yapın çekmek zorunda olarak düşünüyorsunuz. Hatta ya çekecek ya çekip gidecek diyorsunuz eee siz kadının evliliğine acımıyorsanız o neden size acısın?
ben vicdansız değilim sadece ayaklarım yere basıyor ve gerçekçi fikirlerde çözüm odaklı yaklaşıyorum. Ama size ah canım kıyamam çok üzüldüm diyenler daha iyi geliyorsa devam edin belki işe yarar
Adam sanki dozerle gelip evi yıkacak.Aynı durimda olsam kardeşimi kolundan tuttuğum gibi alır götürürdüm.Gelirsede adam olsaydında kız kardeşine korusaydın derim. En fazla ne yapabilirki? İnsan yalmak isterse elbette bir çözüm yolu bulur.Gerçekten artık pes , size dert falan anlatılmaz, adam despot diyorum, hala diyornz isteseydin alırdın yanına, ben gidip getirsem evimi başıma yıkar anlamıyor musun .
Yahu niye acıyayım insanlar tercihlerinden ibarettir , ben mesela şuan eşimi seçtim ve onun zorlukları benim zorluğum görümcem tek kalsa sokağa mi atacağım, eşime baskı mi yapacağım, anne babası yanlız kalsa ben yüz mü cevirecegim, mecbur yardım etcem eşime , neden bu kadar katısın mandalina ,yoksa sende mi başta kabul edip sonra yan çizdin eşine...Vicdanlara oynamak senin hoşuna gidiyor. çözümlere yaklaşmayıp sadece ahlayan vahlayan tiplerdensin.
şartlar durumlar zamanla değişir o zaman kabul etti diye siz ne yaparsanız yapın çekmek zorunda olarak düşünüyorsunuz. Hatta ya çekecek ya çekip gidecek diyorsunuz eee siz kadının evliliğine acımıyorsanız o neden size acısın?
ben vicdansız değilim sadece ayaklarım yere basıyor ve gerçekçi fikirlerde çözüm odaklı yaklaşıyorum. Ama size ah canım kıyamam çok üzüldüm diyenler daha iyi geliyorsa devam edin belki işe yarar
Allah razı olsun anladiniz , yani derdim saldırmak değil demek istiyorm ki tercihlerimizin arkasında durmalıyız, mazluma bir tekme de biz vurmamalıyız..Huzurun mesajlarını okumadım tam ama yenge evde iki kişiyle yaşayacağını bilerek evlenmemiş mi? Bunu okuduğumu hatırlıyorum.
Bile isteye kabul edip sonra evden göndermeye çalışması ne kadar doğru?
Ben de olsam beğenmiyorsan git derdim, evlilik kutsaldır ben gideyim demezdim. Çünkü karşı taraf bilerek gelmiş. Hatta hatırladığım kadarıyla huzur evlenmeden önce konuşmuş, yapabilir misin bizimle demiş.
çocuğu olan adamlarla evlenip sonradan çocuğu istememekle eş değer geldi bana.
Mandalina da diyor ki, kardesın kotuluk goruyorsa onu ordan al bıseyler yap.Yahu niye acıyayım insanlar tercihlerinden ibarettir , ben mesela şuan eşimi seçtim ve onun zorlukları benim zorluğum görümcem tek kalsa sokağa mi atacağım, eşime baskı mi yapacağım, anne babası yanlız kalsa ben yüz mü cevirecegim, mecbur yardım etcem eşime , neden bu kadar katısın mandalina ,yoksa sende mi başta kabul edip sonra yan çizdin eşine...
Niye bu kadar saldırgansın, yazıyla anlaşmak zaten zor , ben bir eğitimciyim üslubumu bozmamak için çabalıyorum , bu hayatta başımıza herşey gelebilir ve bizler evet dediğimiz şeylerin yükünü eşimizle paylaşmalıyız yada paylaşamazsak bile en azından kötülük yapmamalıyız ben bunları anlatamaya çalışıyorum ama anlamıyorsun neden neden ?!
Ya hep ya hiç diyen bir adam , çok katı ve iletişime kapalı, ama ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum ..Adam sanki dozerle gelip evi yıkacak.Aynı durimda olsam kardeşimi kolundan tuttuğum gibi alır götürürdüm.Gelirsede adam olsaydında kız kardeşine korusaydın derim. En fazla ne yapabilirki? İnsan yalmak isterse elbette bir çözüm yolu bulur.
Doğru diyor ama anlattın neden alamadigimi kardeşim sürekli gelir bize ama biraz fazla kalsa arar der gel , gitmezse sorun oluyor..Mandalina da diyor ki, kardesın kotuluk goruyorsa onu ordan al bıseyler yap.
Ziyan olmasın, hayatı oyle gecmesin diyor?
Kardeşiniz o durumda söylemiyor mu esinin kendisine nasıl davrandığınizi, gitmek istemediğini?Doğru diyor ama anlattın neden alamadigimi kardeşim sürekli gelir bize ama biraz fazla kalsa arar der gel , gitmezse sorun oluyor..
Sürekli geliyor ve istediği kadar kalıyor şükür, ama dediğim gibi diğer türlü sorun çıkarır abim .. iletisimimiz çok güzel kardeşimle çok hanımefendi bir kız, mahalle karısı gibi değil..Kırmak istemiyorum seni ama, yakından nasıl ilgileniyorsun?
Dinliyorsun sonra evine gidiyor o. Nefes alısının rahatsızlık verdıgı, soz hakkı olmadıgı o eve?
E bu durumda napsın o ilgiyi?
Abının karsısına dikilip, yeter demen lazım senin.
Ozaman bısey yapmıs olursun.
Dinlemekle falan olmaz o isler.
Söylememeye çalışıyor çünkü bu sefer onlar huzursuz olur diyor genelde susuyor..Kardeşiniz o durumda söylemiyor mu esinin kendisine nasıl davrandığınizi, gitmek istemediğini?
Ya hep ya hiç diyen bir adam , çok katı ve iletişime kapalı, ama ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum ..
Mahalle karısı nasıl oluyor bilmiyorum ama keske cok hanımefendi olmasaymısSürekli geliyor ve istediği kadar kalıyor şükür, ama dediğim gibi diğer türlü sorun çıkarır abim .. iletisimimiz çok güzel kardeşimle çok hanımefendi bir kız, mahalle karısı gibi değil..
Olsunlar.Söylememeye çalışıyor çünkü bu sefer onlar huzursuz olur diyor genelde susuyor..
Tarzı öyleMahalle karısı nasıl oluyor bilmiyorum ama keske cok hanımefendi olmasaymıs
Cevresı cok hanımefendiyi kaldıracak tipte ınsanlarla cevrili degıl cunku.
Fevrisin ama abine 'sen hayırdır' dememıssın hıc. Cokta fevri degılsın bence sende.Tarzı öylebazen bende diyorum bu ne böyle kibarliktan kırılacaksin gerçekten çok kibar çok sakin, kolay sinirlenmez, yani benim tam tersim ben biraz fevriyim
Cahil değil aksine çok bilgili sadece çok korkuyor ona bişey olmasından, çok tedirgin diyor hergun ne vakalar görüyorum..Olsunlar.
Kardeşiniz çok mülayim demek ki.
Kötü muamele görüyorsa sessiz kalmasın, ben anlamda kalmak istiyorum desin, sizde kardeşimi bırakmam deyin.
Normal zamanda yurtta da kalabilir okuduğu için hafta sonları kalmaya gelir sadece.
Susmak çözüm değil ki.
Bu kadar abinizin keyfine bırakmayın herşeyi.
Nefret ettim kendisinden.
Cahil, bencil bir adam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?