- 24 Ocak 2021
- 13.001
- 29.858
- 548
Ah ah bir bilsen ortalığı yıktıģim günleri, şuan sular durmuş gibi kardeşim hiç evde durmamaya çalışıyor, hep biseylerle uğraşıyor ve aktif bir insan hamdolsunFevrisin ama abine 'sen hayırdır' dememıssın hıc. Cokta fevri degılsın bence sende.
Bilgili miCahil değil aksine çok bilgili sadece çok korkuyor ona bişey olmasından, çok tedirgin diyor hergun ne vakalar görüyorum..
Benim görüşümce abin doğru olanı yapmış bu zamanda yanlız yaşamak zor hergün neler görüyoruz tv lerde.Yengeniz biraz daha anlayışlı olsa daha iyi olurdu ama olmayınca olmuyor yengenle konuşarak sorun neyse çözmeye çalışın abiniz karışmadan Başınız sağolsun8 ay önce babamı kaybettim, baska kimsem kalmadığı için abim beni yanına aldı aslında ben istemedim ama abim yapamazsın sen kız başına falan deyince kabul ettim mecbur. Ama iyice baydı artık, yengem beni istemiyor ters davranıyor surat yapıyor sürekli, ayrılmak istesem abim izin vermez ne yapmalıyım?
Saka yaptıgını dusunmeye basladım senin huzur.Cahil değil aksine çok bilgili sadece çok korkuyor ona bişey olmasından, çok tedirgin diyor hergun ne vakalar görüyorum..
Geçmiş konularınla bu yazdıkların neden bu kadar çelişiyor?Yahu niye acıyayım insanlar tercihlerinden ibarettir , ben mesela şuan eşimi seçtim ve onun zorlukları benim zorluğum görümcem tek kalsa sokağa mi atacağım, eşime baskı mi yapacağım, anne babası yanlız kalsa ben yüz mü cevirecegim, mecbur yardım etcem eşime , neden bu kadar katısın mandalina ,yoksa sende mi başta kabul edip sonra yan çizdin eşine...
Niye bu kadar saldırgansın, yazıyla anlaşmak zaten zor , ben bir eğitimciyim üslubumu bozmamak için çabalıyorum , bu hayatta başımıza herşey gelebilir ve bizler evet dediğimiz şeylerin yükünü eşimizle paylaşmalıyız yada paylaşamazsak bile en azından kötülük yapmamalıyız ben bunları anlatamaya çalışıyorum ama anlamıyorsun neden neden ?!
Su hayattaki en buyuk cahiller, NAMUS KORUYORUM diyenler.Bilgili miyapmayın yahu.
Sizde kalmasını bile tahammül edemiyor aklınca.
Abi ya onda kalacak kardeşi.
Sinirlenip bağırarak problem çözmeye çalışıyor, sindirmiş hepinizi.
Aynı şey mi Allah aşkına , bir kızın eziyet görmesi ve bu konular gerçekten yazık sanaArkadaşlar ben 1,5 yıldır evliyim eşimi seviyorum, benim ailem farklı ilde ailemden uzakta eşimin ailesi ile aynı sehirdeyiz uzaklık mesafesi bir araba yolu çok yakında değiliz ama arabaları var diye pat onlar bizde pat biz ordayız ailesi de kötü insanlar değiller ama sürekli yanyana olmak istiyorlar, beni çok darlıyorlar ha bire arıyorlar günlük malumat istiyorlar artık çok biktim ya ben orda olcam ya onlar bizde, en güzel yıllarım harap oldu, eşim de hemen yanlış anlıyor bisey desem ,kaç kere bu konuda kavga ettik , bu süreçte bebeği hep erteledim bu sorunlardan dolayı siz olsaydınız napardınız bana akıl verin , ya onları kırmayıp kendim harap olcam yada sıkıntımı sürekli eşimle tartışıp evliliğimi yıpratcam , şuan bile küs haldeyiz nedeni ise ben hasta iken ailesi emri vaki yapıp misafirliğe geldiler ben pert zaten gittiler ortalık battı sinirlenip eşime çattım bende
——-
Bayanlar evlilikte nasıl başarılı olunur, eşime ve ailesine nasıl davranmalıyım bazı kadınlar çok zekiler , bende kimseyle kötü olmadan nasıl mesafeli ve güzel bir ilişki kurabilirim.
Evlilik tüyolarınız nelerdir bana akıl verin . Ben hemen sinirleniyorum ve bu bana pahalıya patlıyor...
——
Eşim benden gizli ailesine bişey almış bende yakalayınca yalan söyledi sonra faturasına kadar çıkarttım, ailesine bişey almasında sıkıntı yok, fakat benim ihtiyaçlarımı kısmaya çalışan adamın bu tavrı beni delirtti , bende bağırdım çağırdım siz olsaydınız napardınız
( ayrıca ailesinin durumu iyi ev , araba herşeyi var biz kirada yaşıyoruz ev alamıyoruz) siz olsaydınız tepkiniz ne olurdu
Mihrimah Sultann Mihrimah Sultann bak bunların üçü de senin konun.
ailesi çat diye geldiği için eşinle tartışmışsın. Sürekli İçli dışlı olmak istediklerinden yakınmışsın. Bunları yazarken burda diyorsun ki yengem ya bakacak ya çekip gidecek. Hani eşitlik?
2. Konuda yine eşinin ailesine karşı mesafe koymanın çözümünü aramışsın ama burda hala kardeşine abinin/yengenin bakmasını abinin öyle uygun gördüğünü yazıyorsun. O zaman senin kocan da ailesiyle yakın olmayı uygun görüyorsa yakın duracaksın mecburen.
3. konuna gelirsek eşin ailesine bişey aldı diye faturaları çıkarıp kavga etmişsin benden kısıyor demişsin. Kardeşin abinle yaşarken emin ol yengenin de boğazından kıyafetinden kısılıyor. En basitinden eve aldığı meyve 5 gün gidecekse 3 gün gidiyor. Elektriğe 50 ödeyecekse 70 ödüyor. Dolayısıyla yengenin bütçesinden de kısılıyor. Sen eşinin ailesine bişey alındı diye faturayı ortaya dökerken yengen de yediği her lokmayı hesaplayabilir. Doğrusu bu demiyorum ama sen yaparken doğru da yenge yapınca neden yanlış onu cevaplar mısın?
Hay ağzını seveyimMandalina da diyor ki, kardesın kotuluk goruyorsa onu ordan al bıseyler yap.
Ziyan olmasın, hayatı oyle gecmesin diyor?
Ben sana beddua etmedim umarım anlarsın dedim neden bu kadar anlamaktan yoksunsunuz mandalina..Geçmiş konularınla bu yazdıkların neden bu kadar çelişiyor?
saldırgan davranmıyorum
Eğer saldırgan davransaydım senin gibi bedduaya başlardım.
Kusura bakma bu vicdan rahatlatma. En çok kız kardeşinize üzüldüm.Abla desen evlenmiş kurtarmış başını vicdanını rahatlatmaya çalışıyor abi desen eşine ezdiriyor.Kızda yengenin elinde sürünüyor.Ya hep ya hiç diyen bir adam , çok katı ve iletişime kapalı, ama ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum ..
Öyle diyorsan öyle olsun, ama konu bambaşkaSaka yaptıgını dusunmeye basladım senin huzur.
Egıtımcıyım dedıgın ve bu yorumları yaptıgın ıcın nabız ölctugunu dusunuyorum suan senin
Yok öyle değil kesinlikleKusura bakma bu vicdan rahatlatma. En çok kız kardeşinize üzüldüm.Abla desen evlenmiş kurtarmış başını vicdanını rahatlatmaya çalışıyor abi desen eşine ezdiriyor.Kızda yengenin elinde sürünüyor.
huzur44 de kim ?konu sahibi başka nikleydi.ayyy benim devreler yandıArkadaşlar ben 1,5 yıldır evliyim eşimi seviyorum, benim ailem farklı ilde ailemden uzakta eşimin ailesi ile aynı sehirdeyiz uzaklık mesafesi bir araba yolu çok yakında değiliz ama arabaları var diye pat onlar bizde pat biz ordayız ailesi de kötü insanlar değiller ama sürekli yanyana olmak istiyorlar, beni çok darlıyorlar ha bire arıyorlar günlük malumat istiyorlar artık çok biktim ya ben orda olcam ya onlar bizde, en güzel yıllarım harap oldu, eşim de hemen yanlış anlıyor bisey desem ,kaç kere bu konuda kavga ettik , bu süreçte bebeği hep erteledim bu sorunlardan dolayı siz olsaydınız napardınız bana akıl verin , ya onları kırmayıp kendim harap olcam yada sıkıntımı sürekli eşimle tartışıp evliliğimi yıpratcam , şuan bile küs haldeyiz nedeni ise ben hasta iken ailesi emri vaki yapıp misafirliğe geldiler ben pert zaten gittiler ortalık battı sinirlenip eşime çattım bende
——-
Bayanlar evlilikte nasıl başarılı olunur, eşime ve ailesine nasıl davranmalıyım bazı kadınlar çok zekiler , bende kimseyle kötü olmadan nasıl mesafeli ve güzel bir ilişki kurabilirim.
Evlilik tüyolarınız nelerdir bana akıl verin . Ben hemen sinirleniyorum ve bu bana pahalıya patlıyor...
——
Eşim benden gizli ailesine bişey almış bende yakalayınca yalan söyledi sonra faturasına kadar çıkarttım, ailesine bişey almasında sıkıntı yok, fakat benim ihtiyaçlarımı kısmaya çalışan adamın bu tavrı beni delirtti , bende bağırdım çağırdım siz olsaydınız napardınız
( ayrıca ailesinin durumu iyi ev , araba herşeyi var biz kirada yaşıyoruz ev alamıyoruz) siz olsaydınız tepkiniz ne olurdu
Mihrimah Sultann Mihrimah Sultann bak bunların üçü de senin konun.
ailesi çat diye geldiği için eşinle tartışmışsın. Sürekli İçli dışlı olmak istediklerinden yakınmışsın. Bunları yazarken burda diyorsun ki yengem ya bakacak ya çekip gidecek. Hani eşitlik?
2. Konuda yine eşinin ailesine karşı mesafe koymanın çözümünü aramışsın ama burda hala kardeşine abinin/yengenin bakmasını abinin öyle uygun gördüğünü yazıyorsun. O zaman senin kocan da ailesiyle yakın olmayı uygun görüyorsa yakın duracaksın mecburen.
3. konuna gelirsek eşin ailesine bişey aldı diye faturaları çıkarıp kavga etmişsin benden kısıyor demişsin. Kardeşin abinle yaşarken emin ol yengenin de boğazından kıyafetinden kısılıyor. En basitinden eve aldığı meyve 5 gün gidecekse 3 gün gidiyor. Elektriğe 50 ödeyecekse 70 ödüyor. Dolayısıyla yengenin bütçesinden de kısılıyor. Sen eşinin ailesine bişey alındı diye faturayı ortaya dökerken yengen de yediği her lokmayı hesaplayabilir. Doğrusu bu demiyorum ama sen yaparken doğru da yenge yapınca neden yanlış onu cevaplar mısın?
Eziyet eziyet Allah aşkına napıyor mesela? Falakaya mı yatırıyor? Yoksa senin gibi kocası kardeşine masraf yapınca kavga mı ediyor?Aynı şey mi Allah aşkına , bir kızın eziyet görmesi ve bu konular gerçekten yazık sana
Anlamıyorsunuz abim bu konuyu hırs haline getirmiş diyor başka türlü kimseye bir yasam yok böyle olacak .. O yüzden karisi bişey diyememenin verdiği siniri kardeşimden çıkarıyor
Yorumları hayretle okurken çok şükür bir tane aynı fikirde insanla karşılaştım.Kizin babası ölmüş abiniz keşke yengeyle konuşup da sizi eve getirseymiş yazanlar olmuş. Ya daha kaç ay olmuş ki acıları taze yenge de burda sabırsız davranmış bence. Pandemi olmasa o çocuk okulda olurdu tahminimce bu kadar problem olmazdı ama eninde sonunda okullar açılacak azıcık sabır.Abiniz sizi yanına almakla doğru olanı yapmış. Ebeveynlerini kaybedip yalnız yaşamak başka üniversite için başka şehirde yaşamak başka. Yengenizin yaptıklarını abinize anlatın. Ya ağzının payını versin ya da size ayrı ev açsın.
Mandalina burda hangi birini anlatayım ha ?Eziyet eziyet Allah aşkına napıyor mesela? Falakaya mı yatırıyor? Yoksa senin gibi kocası kardeşine masraf yapınca kavga mı ediyor?
Ya dalga geçiyor yada kendine müslüman ben anlayamadımSaka yaptıgını dusunmeye basladım senin huzur.
Egıtımcıyım dedıgın ve bu yorumları yaptıgın ıcın nabız ölctugunu dusunuyorum suan senin
Allah hiç kimseyi sizin gibilere muhtaç bırakmasınBenim de var başımda sizin gibi hatta 23 yaşında bi görümce. Neyse ki bu sene gidiyor. Ayyss konuyu okuyunca tüylerim diken diken oldu. Yengen başta kabul etmiştir benim gibi (zira bir insanla aynı evde yaşamadan gerçekten huyunu suyunu tam anlamayarak iyiniyetli düşünebiliyor insan ) kabul etmiş bulunduğu için git diyemiyordur. Pandemi bitince gidin okulunuza bi zahmet hatta arada ablanıza teyzenize amcanuza falan gidin kalın birer hafta biraz nefes olur yengenize. Şu an gitti mesela benimki ay dedim odasından çıkmasa bile varlığı bile ne yükmüş. Kimse kimseyi durduk yere rahatsız etmemeli yha. Jjkghbf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?