Abimle aramız açıldı

Ebrarsu

Belki bir gün..
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2012
299
153
123
İstanbul
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar benimde sıkıldığım bir konu var. Abimle eşi ayrıldılar..2 tanede çocukları var velayetleri anneye verildi. ama abim çocuklarını kendi almak istedi.. kendi almak istedi derken bizim bakmamızı istedi. yani ya ben bakacaktım yada annemler.. annem küçük abimle beraber oturuyor yanında gelin var o zaten bakamaz bende evliyim sürekli nereye kadar bakıcaz bir gün değil 2 gün değil hani kısa süreliğine olsa insan bi şekilde bakar yada mecbur kalınır ortada bırakıcak halimiz yok.. 2 tane çocuğun sorumluluğunu almak istemedim.. ama abim beni silmiş çocuklarına bakmadım diye anneme söylemiş ben varken o buraya gelmesin başıma bir olay geldi yardımcı olmadı böyle kardeşlik olmaz vs. ama istediği ağır bir sorumluluk değil mi sizcede.. benim zaten kendi sorunlarım var çok üzgünüm yuvası bozuldu çocukları annesine verildi ama napabilirim ciğerim yanıyor ama ben kendimi biliyorum bakamazdım eşimlede aramız açılırdı eşim illa bakamazsın demedi ama biliyorum ilerde sorun çıkma ihtimali yüksekti.. şimdiden cevap yazan arkadaşlara teşekkürler..

Sorumluluk almak istemeyebilirsiniz çok da haklısınız. Abiniz size danışmadan sizi ilgilendiren bir karar veremez. Biraz zaman geçsin o da anlayacaktır. Siz de küçük olarak alttan alıp ve aranızdaki tatsızlığı duzeltebilirsiniz

Oncelikle annesi varken cocuk neden halada babaannede surunsun ki yeri yurdu belli olmadan yasasin

Ve birde abinizin istedigi sıradan basit bisey degil ki iki cocugun sorumlulugunu alacaksiniz hemde evlisiniz esiniz riza gostetecek mi gostermeyecek mi dusunmuyor bile birde Allah muhafaza basina bisey gelse soeumluluk size kalacak

Nolur kusura bakmayin ama onlar kedi yavrusu degil iki insan evladi ne yaparsaniz yapin annesinin yerini tutamazdiniz en dogru karari vermissiniz

Bu arada siz cocuklara bakarken abiniz ne yapmayi dusunuyormus

Cocuklarin anne yaninda olmasi daha iyi siz verirmisiniz cocugunuzu halasina en dogrusunu yapmissiniz abinizde kuserse kussun

çocuğu anneden al halaya ver. merhametsizliğin de zirvesi. asla kabul etmeyin. neden boşandığı da ortada. insan sırf velayet uğruna kendi bakamayacağı çocuğu anneden alıp halaya vermek ister mi? "biz anlaşamadık ama çocuklar için en uygunu en güzeli anne yanıdır" der. siz abinize küsseniz yeridir.

Ayrılma sebepleri neydi? Çocuklar kaç yaşındaydı? Ve yengeniz çocuklara bakamayacak durumda mi? Su anda çocuklar Nerede kalıyor? Yenge de başka kendi annesine filan bırakıp başkasıyla mi evlendi?

Abinizin mantığını anlamaya çalıştim. Yoksa mantıken Cok sacma. Buradan yalnızca yengenizin canını yakmak için çocuklari almaya çalışmış gibi görünüyor. BakacakSa kendi baksaydi.

Çocuklara alıp anne ve kızkardeşe bırakmak zaten mantıksız. Anne dururken halada neden büyüsün çocuk?

O kadar seviyorsa devamli görüşsun. Programını çocuklarına göre yapsın. Eğer mantığı buysa hiç sallamayin.

İstediği şey kolay değil. Anne olmasa bir nebze. Şu durumda çok hatalı

Bizde aynen sizin dediğiniz gibi dedik çocuğa annesinden iyi kimse bakamaz.. oda çocukları nerdeyse oraya gelip gidecekti şu an annemlerde kalıyor.

Annesi veya babası varken hatta ikisi de varken çocuğa neden halası baksın ki? Yaşarlarken neden çocuk mahrum kalsın iki sevgiden de! Siz doğru kararı vermişsiniz hem kendi ailenizin huzuru için hem de yeğeniniz için. Bırakın annesiyle yaşasın sizde sık sık görün yeğeninizi. Abinizin tavrı çok yanlış. Sırf eski eşine inat olsun diye almaya çalışıyor gibi geldi bana.

Abiniz saçmalamış. Annesı varken cocugun halada ne işi var. Kendı sacma sapan hırslarından bjr basını kaldırsın önce. Hala dunya ıyısıde olsa anne yerını doldurmaz.

bakabileceği kadar yapsaymış. size mi sormuş yaparken o çocukları. yapmasaymış madem. Allah korusun ortada bi vefat durumu da yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…