Ablam Kürtaj Olmak İstiyor.

Ablanla kocasının bileceği iş
Korunmadan hamile kalsa insan kızar senin suçunun bedelini bebek mi çekecek diye ama kadın istemiyormuş ki korunmuş. Karışmayın, doğursa da aldırsa da vebalini alamazsınız

Çocuğu doğup büyütecek olan, sorumluluğunu alacak olan ablanız, o yüzden yapacağınız şey ne karar alırsa alsın, doğur diye baskı yapmak yerine, kardeş olarak ablanızın yanında olmak.

Ablanızın endişelendiği tek şey yaşı ise, 35 sonrasına riskli gebelik gözüyle bakılıyor ama bu iş de doktor takibine özen göstermekle, kendine iyi bakmaya bakar. Her 35 yaş ve sonrası kadın riskli gebelik yaşayacak diye bir durum yok ki, ben de hamile ve 35'ime merdiven dayamış bir kadınım. 42'sinde anne olmuş, şuan 40'ında hamile olan arkadaşlarım var. Ablanız çocuk istiyor mu, yoksa sadece yaşı mı sorun ediyor, önce onu anlamak lazım.

Annen ablanı 40lı yaşlarda doğurduysa seni kaçta doğurdu 53 mü??

35 yaşında kadını herhangi bişeye ikna etmeye çalışmanız çok saçma değil mi? hele ki çocuk, bakımını siz mi yapacaksınız sanki.

Bu devirde evlenme yaşı 30 u buluyor okuldur işti aday bulma derken. 35 indeki kadınin anne olmasi neden zararliymis
Geç evlenenler ölsün o vakit
Ablaniz çocuğu istemiyor besbelli dogurmamak için başka bahane bulsun.

35 yas ustu her hamilelik riskli degerlendiriliyor
Ben 38 de dogurdum , doktorumun surekli riskli gebelik demesi beni acaip geriyordu
Gayet saglikli bir hamilelik gecirdim ama airf yasim yuzunden riskli gebelik statusunde degerlendiriliyordum

35 yaşında bekar insanlar var. Bu yaşlar daha evlenmek için bile erken geliyor kimine.

Aldırmasın vicdan yaptır. Yazık minicik bir beden var orada. Hamile olmak için neler yapıyor insanlar. Kıymasın.

aynen öyle Hz. Allah nasip etmiş herseye ragmen bebegi takdir etmiş ...

Bu konu ablanızı ve eniştenizi ilgilendirir. Sormadığı sürece fikir belirtmemeniz, sadece destek olmanız lazım.

Çocuk aldırmak isteyen kadınlara "bak o kadar isteyip hamile kalamayan var" diye vicdan yaptıranları da anlamıyorum. Dünyanın en saçma duygu sömürüsü olabilir. Çocuğu olmayan çiftler var diye bu kadın neden korunurken hamile kaldığı çocuğu doğursun?

Annem ablamı 40'lı yaşlarda doğurdu diye anneme de sitemli.

cümleleriniz gayet açık ve net oysa ki..

Bu karar yalnızca ablanızın...size ne olursa olsun yanında olmak kalır...

yalnız sadece yaş mevzuu ise ablanıza söyleyin lütfen ben ilk çocuğumu 37 ikinciyi 40 yaşimda doğurdum ikisi de çok sağlıklı
Üstelik ben istisna değilim evet risk olabikir ama ortalamanın altında yani sırf bunun içinse yazık fakat bakamayacağını düşnüyor ya da istemiyorsa onun kararı...

Bu konulara karışmamanız en hayırlısı, kadın korunurken gebe kalmış, belli ki istemiyor doğurmak, belki evliliğinden eşinden memnun değil, kimsenin içini bilemezsiniz. Ve evet 35 in üstü riskli gebeliktir, insanlar artık bu devirde 30 sonrasında evleniyor diye bu gerçek değişmez. Geçen yıl bana doktorum tüp bebek ihtimalin var istersen deneyebilirisin ama sağlıklı ve rahat bir gebelik ya da sağlıklı bebek garantisini kimse veremez, 37 yaşından sonra yumurta kalitesi ciddi şekilde bozuluyor dedi.

35 yaş üstü riskli gebeliktir. Tip, milyonlarca insandan topladigi veriye dayanarak bu siniflamayi yapar. Ancak bununla birlikte 20 yaşında yüksek tansiyonu olan hamile bir kadın da riskli gebelik statüsündedir. Yani çok takilmamak lazım bence.
Diğer taraftan, ablanizin evliliginin iç yuzunu sizin bilmeniz mumkun olmayabilir. Belki esiyle hiç mutlu değil, belki bir çocuk daha doğurduğunda çocuğa bakmasi için kayinvalidesinin eve gelmesi gibi bir durum ortaya çıkacak. Belki enişteniz ablaniza yalnizken çok da hoş davranmiyor. Ya da belki, ablaniz bir kadın olarak gebelik surecini tekrar yasamak, değişen hormonlarla tekrar baş etmeye calismak ve tekrar sabahlara kadar bir bebegi buyutmek istemiyor.
Siz ablanizdan çok onun evliligini ve onu düşünüyor olamazsınız. Kimse yapamaz böyle birşey. O sebeple önerim ablaniza endiselerinizden bahsetmeniz ve kenara cekilmeniz. İhtiyacı olduğunda yanında olmanız gerektigini soylemiyorum bile.
Umarım en hayirlisi olur. Sevgiler

35 yas ustu her hamilelik riskli degerlendiriliyor
Ben 38 de dogurdum , doktorumun surekli riskli gebelik demesi beni acaip geriyordu
Gayet saglikli bir hamilelik gecirdim ama airf yasim yuzunden riskli gebelik statusunde degerlendiriliyordum
Üstü değil ki tam 35 ayrıca bu sebebin sadece bahane olduğunu düşündürdü bana

Duyduğum en saçma bahane. 37 yaşındayım hamileyim allahıma bin şükür 2 doktorum da yaşınla ilgili bir problem yok dedi. kuzenim 42 yaşında ilk çocuğunu doğurdu komşum 43. Daha bir sürü tanıdığım var. Bebeğe hadi neyse diyelim de anneye ne zararı varmış hamileliğin merak ettim? İstemiyorsa istemiyordur bahane uydurmasın. Bebeğini istemeyen bi kadinin doğurmaya zorlanması da doğru değil daha kötü sonuçlara yol açmasın Sonuçta spiral kullanmış çok düşük bi olasılık gerçeklesmis. Korunmadan kaza olmuş deseniz hatalı olurdu. Koca kadın yapacak bişey yok. Karı kocayı ilgilendiren bi durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…