• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ablam... lutfen okuyun..

guldikeni

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2013
10
0
6
Bursa
biz huzursuz sadece huzursuz demek bile az mutsuz bir ailede yetistik.. surekli kavga gurultu eksik olmazdi evimizde.. dayaklar kufurler artik alisilmis olmustu.. babam annemi ve hepimizi doverdi.. beni bi kac kere cok kotu dovdugunu hatirliyorum ama ablam surekli dayak yerdi cunku karsi cikardi haksizliga biz cok sesimizi cikarmadigimiz icin cok dayak yemezdik tabi ablam bizim icimizden gecenleride soylerdi.. odunlarla demirlerle dovuldugunu biliyorum kucuk de degildik ablam universiteye gidiyodu o zaman...
aslinda sorun da burda basliyo simdi kucuk kardesim haric hepimiz evlendik hepimizin iyi-kotu giden bi evliligi var bi tek ablamin iyi gitmiyor ama tam tersine hepimiz evliliklerimizde susan taraf degiliz ablam bu defa boyun egen taraf ve esinden cok fazla dayak yiyo esinden cok kazanmasina ragmen maas karti bile kendinde degil baba evine geldiginde en iyi meslegi olan ablam olmasina ragmen en mazlumu da en acinasi da o oluyor.. cok zeki cok akilli ama esine karsi oyle bi sinmis ki anlayamiyorum.. bosanmak istemiyor esi istedigi halde ablam istemiyor.. ablam anlattikca ben kahroluyorum.. benim yedigim dayagi hayvan yese ölürdü dedi bi kere aklimdan cikmiyor.. onu dusundukce aglaya aglaya gozlerim sisiyo ama birsey de yapamiyorum.. kendine manevi olarak yardim etmemize musade etmiyo. erkek kardesim esiyle konusmak (agzini burnunu kirmak) istiyor musade etmiyo.. yemin ettiriyo yapmayacaksin diye agliyo.. anlamiyorum ne yapacagiz.. boyle bi durumla karsilassaniz naparsiniz.. psikolojisi cok bozuk yoksa insan olan boyle bi duruma katlanamaz... belki karmasik yazdim kusura bakmayin lutfen...

önce ablanı psikiyatriste gitmeye ikna et
muhtemelen depresyondadır
bu haldeyken doğru karar veremez

önce ablanı psikiyatriste gitmeye ikna et
muhtemelen depresyondadır
bu haldeyken doğru karar veremez

gunlerce yalvardigimiz oldu ama kesinlikle gitmiyor.. anlayabiliyorum yetisme daha dogrusu yetisememe tarzindan dolayi cogu sey oluyor.. geriye donme sansimiz olmadigina gore bundan sonra napabiliriz diyorum.. psikiyatriste gitmeye nasil ikna edebiliriz. bi cocugu var ve o cocuk bizim gibi yetismesin sitiyorum.. dayak yiyen bi gucsuz annesi olmasin istiyoruz..

o zaman damadı ablandan gizli çağırıp
damada göz dağı vereceksiniz
adam meydanı boş bulmuş
tabi bunu yaptığınız zaman ablanı daha beter dövme riski de var
ablan bir süre baba evine dönse nasıl olur

Çok üzüldüm umarım en kısa zamanda psikolojik destek almayı kabul eder.

Peki eşi ablanızı tehdit ediyor olabilir mi?

Ablan icin uzuldum acikcasi bana normalde gelmed ablan....
hem olduresiye dayak yiyiyor esi ondanda ayrilmak istiyor ve ablan yinede vazgecemiyor....
anlayamadigim enistenizi bukadar vazgecilmez kilan sey nedir....

o zaman damadı ablandan gizli çağırıp
damada göz dağı vereceksiniz
adam meydanı boş bulmuş
tabi bunu yaptığınız zaman ablanı daha beter dövme riski de var
ablan bir süre baba evine dönse nasıl olur[/QU
kardesim onuda dusundu fakat gozdagi verdikten sonra bosanmak isteyecek ve ablam sebebin kardesim oldugunu ogrenince bize olan kini buyuyecek.. ya adam bosanmak istiyor ablam yalvariyo ki bosanmasin.. belki de bosanmasi icin bu kadar kotu davraniyo ablami anlamiyorum niye bu kadar diretiyo.. artik hersey aklimiza geliyo buyu mu yaptilar acaba.. bazen benim ablam bu kadar aptal olamaz diyorum..

o zaman enişte boşanma davasını açsın
ablan da eninde sonunda kabullenecek
dövüp durmasın kızcağızı boşasın

biz huzursuz sadece huzursuz demek bile az mutsuz bir ailede yetistik.. surekli kavga gurultu eksik olmazdi evimizde.. dayaklar kufurler artik alisilmis olmustu.. babam annemi ve hepimizi doverdi.. beni bi kac kere cok kotu dovdugunu hatirliyorum ama ablam surekli dayak yerdi cunku karsi cikardi haksizliga biz cok sesimizi cikarmadigimiz icin cok dayak yemezdik tabi ablam bizim icimizden gecenleride soylerdi.. odunlarla demirlerle dovuldugunu biliyorum kucuk de degildik ablam universiteye gidiyodu o zaman...
aslinda sorun da burda basliyo simdi kucuk kardesim haric hepimiz evlendik hepimizin iyi-kotu giden bi evliligi var bi tek ablamin iyi gitmiyor ama tam tersine hepimiz evliliklerimizde susan taraf degiliz ablam bu defa boyun egen taraf ve esinden cok fazla dayak yiyo esinden cok kazanmasina ragmen maas karti bile kendinde degil baba evine geldiginde en iyi meslegi olan ablam olmasina ragmen en mazlumu da en acinasi da o oluyor.. cok zeki cok akilli ama esine karsi oyle bi sinmis ki anlayamiyorum.. bosanmak istemiyor esi istedigi halde ablam istemiyor.. ablam anlattikca ben kahroluyorum.. benim yedigim dayagi hayvan yese ölürdü dedi bi kere aklimdan cikmiyor.. onu dusundukce aglaya aglaya gozlerim sisiyo ama birsey de yapamiyorum.. kendine manevi olarak yardim etmemize musade etmiyo. erkek kardesim esiyle konusmak (agzini burnunu kirmak) istiyor musade etmiyo.. yemin ettiriyo yapmayacaksin diye agliyo.. anlamiyorum ne yapacagiz.. boyle bi durumla karsilassaniz naparsiniz.. psikolojisi cok bozuk yoksa insan olan boyle bi duruma katlanamaz... belki karmasik yazdim kusura bakmayin lutfen...
Mutsuz ailede yetisen cocuklar hep bir yani eksik buyuyorlar....
evlenseler bile mutsuz yasamaya mahkummus gibi hayatlari akip gidiyor....
dunya y'a birdefa geliyoruz kendi kiymetimizi bilmezsek karsidaki hic bilmez....

tehdit etme gibi bi durum yok adam diyo cunku bosanalim ablam istemiyor.. baba evine geri donerim diye korkuyo da olabilir.. babamin duzeldigi yok annem ve kardesleri olarak ugrasiyoruz ablamin duzelmesi icin.. zaten normal degil birden bire gelen sinir krizleri.. fakat disaridan birine o kadar normal davraniyor ki birine bu kizin psikolojik sorunu var desen deli misiniz der bize.. gel gorki neler cekiyor.. o bu durumdayken hicbirimizin yuzu gulmez oldu..

tehdit etme gibi bi durum yok adam diyo cunku bosanalim ablam istemiyor.. baba evine geri donerim diye korkuyo da olabilir.. babamin duzeldigi yok annem ve kardesleri olarak ugrasiyoruz ablamin duzelmesi icin.. zaten normal degil birden bire gelen sinir krizleri.. fakat disaridan birine o kadar normal davraniyor ki birine bu kizin psikolojik sorunu var desen deli misiniz der bize.. gel gorki neler cekiyor.. o bu durumdayken hicbirimizin yuzu gulmez oldu..

enişte muhtemelen ablan boşanmadığı için onu böyle dövüyor

Ailenin arkasında olmadığını hissettikleri an erkekler daha çok şiddet gösterirmiş. "Abla ben psikoloğa gidiyorum bir gün benimle gelirmisin gelmişken gel sende konuş herkesin biriyle konuşmaya ihtiyacı var valla ben çok rahatladım, kimseye anlatamadıklarımı anlatıp beraber onlardan kurtulup, çareler ürettik" de bence gelir :34:

Baba evinde dayak koca evinde dayak ne olacak bu isin sonu....
ayrilsa yanliz yasasa belki onune kiymet veren biri cikar elbet....
o cocugun à bari kendi kaderini yasatmasin....

bi gun bizim aileden birileri gitti oturup konusmaya kavga etmislerdi esi ben bosanacagim demis konusmuslar etmisler kavga gurultu adam kalkmis gidiyomus ablam yalvarmis bizimkilere nolur soyleyin gitmesin aglayarak onune durmus gitme diye.. dayim felan gitmisti bizim yapacagimiz birsey yoktu demis.. yalvarmislar ablama yurumez bu evlilik gel gidelim diye bizimkiler ablama ablam esine yalvarmis durmus..

bi gun bizim aileden birileri gitti oturup konusmaya kavga etmislerdi esi ben bosanacagim demis konusmuslar etmisler kavga gurultu adam kalkmis gidiyomus ablam yalvarmis bizimkilere nolur soyleyin gitmesin aglayarak onune durmus gitme diye.. dayim felan gitmisti bizim yapacagimiz birsey yoktu demis.. yalvarmislar ablama yurumez bu evlilik gel gidelim diye bizimkiler ablama ablam esine yalvarmis durmus..
Ablan kendi kuyusunu kendi kaziyor...
ablanin kk'ya da uyeligi varmi varsa burdakilerden gorus alsa belki bir isik olur....

Baba evinde dayak koca evinde dayak ne olacak bu isin sonu....
ayrilsa yanliz yasasa belki onune kiymet veren biri cikar elbet....
o cocugun à bari kendi kaderini yasatmasin....

babam konusuna zaten hic girmiyorum cunku basi ceken o.. hadi babamizi kendimiz secemiyoruz ama esimizi kendimiz secebiliriz neden bu diretme anlamiyorum..

gunlerce yalvardigimiz oldu ama kesinlikle gitmiyor.. anlayabiliyorum yetisme daha dogrusu yetisememe tarzindan dolayi cogu sey oluyor.. geriye donme sansimiz olmadigina gore bundan sonra napabiliriz diyorum.. psikiyatriste gitmeye nasil ikna edebiliriz. bi cocugu var ve o cocuk bizim gibi yetismesin sitiyorum.. dayak yiyen bi gucsuz annesi olmasin istiyoruz..

Konuya çocuğundan girseniz? Biz nasıl büyüdük abla neler gördük nasıl etkilendik çocuğunadamı acımıyosun o da aynı şeyleri görsün o da sağlıklı bir birey olamasın nasıl kıyarsın deseniz?

Ablan kendi kuyusunu kendi kaziyor...
ablanin kk'ya da uyeligi varmi varsa burdakilerden gorus alsa belki bir isik olur....

bilmiyorum varmi zaten ben konuyu actim desem bile kizar sanirim bu hesabi sirf ablam icin actim.. onunla ilgili sorunlar icin.. anneme de cok uzuluyorum yilalrca babamdan cekti simdi de ablamin derdi.. artik enpati yapacak durumda kalmadi ablamla iligli ben olsam diyemiyorum yasananlar karsisinda.. anlamadigim babama o kadar karsi cikan kiz nerede.. simdide karsi cikmadigi icin dayak yiyo.. eminim ilk kavgada ilk tokatta haddini bildirseydi bu durumda olmazdi.. kopek adam bakti birsey diyen yok herseyde hirsini ablamdan cikariyo..
sen hakediyosun deyip kenara cekilemiyosun da sonucta can ciger.. birseyler yapmak istiyorum ama elim kolum bagli..

tehdit etme gibi bi durum yok adam diyo cunku bosanalim ablam istemiyor.. korkuyo dbaba evine geri donerim diye a olabilir.. babamin duzeldigi yok annem ve kardesleri olarak ugrasiyoruz ablamin duzelmesi icin.. zaten normal degil birden bire gelen sinir krizleri.. fakat disaridan birine o kadar normal davraniyor ki birine bu kizin psikolojik sorunu var desen deli misiniz der bize.. gel gorki neler cekiyor.. o bu durumdayken hicbirimizin yuzu gulmez oldu..

neden baba evine geri dönmeli
Yada siz mi böyle olması gerektiğini düşünüyorsunuz

Baban ablani sindirmis

Mecbur telkin edip ona aslinda nekadar guclu oldugunu

O adama ihtiyaci olmadigini soylemelisiniz

İnsan kendi degerini kendi belirler

Neden asagilatiyor kendini

En azindan cocuklarini usunsun

Kotu baba sinmis anne modeli

Bence guc verin onu inandirin

Back
X