Ablam ne yapsın?

poldi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2010
1.170
778
158
48
Merhabalar..Bugün ablamın sıkıntısını sizlerle paylaşmak istiyorum. Belki bu anlattıklarımdan ders çıkaranlar bile olabilir. Ablam evli 2 çocuk annesi. Eşi vurdumduymaz, eviyle alakası olmayan, gece hayatı, yeme içme gezme, o pavyon senin bu pavyon benim diyen birisi. Bunun yanında evine nede çocuklarına ekmek parasını bırakan birisi. Pavyonda çalışan bir bayanla uzun süre ilişki yaşaması ve bunun herkesin duymasıyla bu evlilik koptu.

Ablam bize yerleşti eşinden ayrıldı. Fakat ablam ne annemle anlaşabildi nede babamla. Tamam yaşadıkları zordu onun için ama hiç çaba göstermedi bişeylere.Devamlı sinirli, iş güç tutmaz bütün gün uyuyan yada gezen biriydi. Zamanla alıştı yeni hayatına, anneme, hatta babama. Küçük çocuk bizdeydi, büyük babasında. Bu arada eniştem o kadınla aynı evi paylaştı yıllarca. 5 sene sonra enişte bey o kadından tekme yiyince bizim kızın aklını çelmiş, ablam bize ben eşimle barışacam tekrar evlenecem dedi. Annem, biz herkes o adam uslanmaz hayır gelmez ,asla barışma dedik. Değişmez böle biri, kesinlikle,, bak buraya alıştın düzenin var ne güzel dediysekte, dinletemedik , annem bu kapı sana kapanır küsersen, dövülürsen bana şikayetle gelme dedi, ve evlendiler..

Şimdi 5-6 sene oldu ikinci evliliğini yapalı aynı eşiyle..Aynı hamam aynı tas..Bugün telde konuştuk ağlıyordu, eniştem gece bunu sokağa atmış buda görümcesinde kalmış. Bekar bir sevgili bulmuş, parayı o kıza yediriyormuş. Bunlar evde ekmeğe muhtaç..Anneme deme diyor? canım çok sıkıldı..ben ne yapayım şimdi..desem annemin tavrı belli..demesem durum böyle..offf...

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla ablan yapacağını yapmış.. Bu saatten sonra Allah yardımcısı olsun. Bir iş güç bulup kendi ayaklarının üzerinde duramazsa vay halinize...

Valla ablan yapacağını yapmış.. Bu saatten sonra Allah yardımcısı olsun. Bir iş güç bulup kendi ayaklarının üzerinde duramazsa vay halinize...

Haklısınız tekrar 2. kez babaevine dönmek nasıl olcakki. Annem duyarsa çok üzülecek hastalanacak..Çalışmayı sevmeyen biri yapısı çok tembel. Ama başka yol yok gibi...

çok zor ya,keşke dönmeseymiş diyeceğim ama olan olmuş zaten.Annene söyle bence,o an sinirle gelme demiştir,kızının o haline dayanamaz,gözünün önünde olur.Çocuklar da büyümüşlerdir zaten.Bir iş bulur,kafası dağılır.

İlk önce kendi ayakları üzerinde durmak için uğraşacak,en başta çocukları için,çabalayıp didinecek,yettiremediği,ailesine ihtiyaç durduğu anda da diyecek annesine ,babsına evet haklıymışsınız,hata ettim,anladım ama geç oldu,yine de ayaklarıımn üzerinde durup,0 dan başlıcam,çalışıcam,siz de bana destek olun,hiçbir anne -baba evladını reddetmez sanıyorum,ama birşeyleri ispatlaması lazım,tekrar destek beklemek için.

çok zor ya,keşke dönmeseymiş diyeceğim ama olan olmuş zaten.Annene söyle bence,o an sinirle gelme demiştir,kızının o haline dayanamaz,gözünün önünde olur.Çocuklar da büyümüşlerdir zaten.Bir iş bulur,kafası dağılır.

Geçen hafta ablam bizdeydi. Annem az çok farketmiş iyi olmadığını. Gitsin geçimine baksın ben ona o adamdan koca olmaz dedim dinlemedi beni, hem burada bize ne çileler çektirdi o günlere geri dönemem dedi. Haklısın dedim evimiz çok huzursuzdu o zamanlar..

annen çok haklıymışda dinleyen yokmuş,illaki evlenecekti başka biri olsaymış kocasını tanıyamamışmı ki de tekrar dönmüş artık kendi düşen ağlamaz demek lazım.şimdi diyelim döndü eve ya yine eski kocasına dönerse bu ihtimal yine var

İlk önce kendi ayakları üzerinde durmak için uğraşacak,en başta çocukları için,çabalayıp didinecek,yettiremediği,ailesine ihtiyaç durduğu anda da diyecek annesine ,babsına evet haklıymışsınız,hata ettim,anladım ama geç oldu,yine de ayaklarıımn üzerinde durup,0 dan başlıcam,çalışıcam,siz de bana destek olun,hiçbir anne -baba evladını reddetmez sanıyorum,ama birşeyleri ispatlaması lazım,tekrar destek beklemek için.

Çok doğru. İşe girmesi için ikna edeyim onu, para kazanınca hem kendine güvenide gelebilir. Ama çok tembel zamanında çok işe girmişti çalışmak istemedi hiç ,şimdi daha çok muhtaç o dönemlere göre aslında..Tek yol çalışmak gibi.

Sevgili Loca..evet annem herkes haklıydı ama dinlemedi bizi. İnan bekar kişiler istedi ablamı, çocuğunada bakarım dediler hatta, annem çocuğu vermem ben bakarım dedi. O isteyen kişi annene yakın ev tutalım hem onlardan ayrıda kalmazsın demişti. Ama ablam yok ben eşimle barışacam çocuklarım için dedi. Çocuklarını bahane etti. Büyük geldi 17 yaşına, hepsi ayrı bir tel..
Evden attı deyince içim burkuldu çok üzüldüm, göyaşlarıma engel olamadım, abla kendin ettin kednin buldun diyemedim, sadece ne diyeyim abla sana ne dememi bekliyorsun dedimm. çok zormuş bu işler..

Son düzenleyen: Moderatör:
bir hata yapmış geri dönmüş ama inanmış işte ne yapsın. bence ailene söylemelisin tepkilide olsa sonuçta ablanda onların evladı. sen söyle ne yaparlarsa yapsın ailen. bence ne olursa olsun destek olmalısınız.

Bu kadar körü körüne birşeyin içine tekrar nasıl atar insan kendini.
Çektiklerinden ders alır insan biraz.
Olan olmuş artık.
Ne olursa olsun annedir, anneninizin bilmesinden yanayım ben.
Aynı zamanda ablanızında artık kendi ayakları üstünde durup,
aldığı kararların bedelini ödemesi lazım.
Ki 3. bir hata yapmasın artık.
3. yüde yaparsa artık arkasında durulacak birşey yok malesef.
Şuan için size ve ailenize düşen yanında olmak bence ablanızın.
Ama dediğim gibi bazı şartları kabul ederek ve kendi ayakları üstünde durarak.

Yaa bir de ne demek evden atıyor,başkasına para yediriyor falan,evden atıldığında gitsin ablanız polise şikayet etsin,öyle bir şey yapmaya hakkı yokki kocasının,madem bu kadar rahat başka kızlara para yedirdiğini öğrenebiliyor,ki bu 2. diyosunuz,düşsün peşine kocasının,bulsun,belgelesin,toplayıp delilleri açsın davasını.

Böylece nafaka da alıcak,başka kadınlar yiyeceğine çocuklar yiyecek parayı,bir taraftan da iş bulacak,ablanız böyle güçlü,kararlı olursa aileniz zaten destek olur,öyle değil mi?Benim çocuklarım evde aç duracak,o kızlarla para yiyecek,ohh,insan dünyayı yıkar be! Ama pasif bir abla sezdim ben,ne yapacağını bilmeyen,yeni bir hayattan korkan,o adam ona gel karıcım barışalım dese yine gider sanki.

Son düzenleme:
herkese soyliyceksin reklam ediceksin hemde olmadi tv ye cikip bu asagilik herifi teshir ediceksin gazeteye reklam vericeksin boyle pislikleri aramizda barindirmamak icin mis

Sen üzülüyorsun tabi ablan diye ama o da kocaman kadın sonuçta..sizler dönmeden önce ona olacakları izah etmişsiniz,kendisi yine de bile bile dönmüş kocasına,yapacak bir şey yok bu durumda,ablan başının çaresine bakacak artık.

Yaa bir de ne demek evden atıyor,başkasına para yediriyor falan,evden atıldığında gitsin ablanız polise şikayet etsin,öyle bir şey yapmaya hakkı yokki kocasının,madem bu kadar rahat başka kızlara para yedirdiğini öğrenebiliyor,ki bu 2. diyosunuz,düşsün peşine kocasının,bulsun,belgelesin,toplayıp delilleri açsın davasını.

Böylece nafaka da alıcak,başka kadınlar yiyeceğine çocuklar yiyecek parayı,bir taraftan da iş bulacak,ablanız böyle güçlü,kararlı olursa aileniz zaten destek olur,öyle değil mi?Benim çocuklarım evde aç duracak,o kızlarla para yiyecek,ohh,insan dünyayı yıkar be! Ama pasif bir abla sezdim ben,ne yapacağını bilmeyen,yeni bir hayattan korkan,o adam ona gel karıcım barışalım dese yine gider sanki.

Aynen..çok pasif ve o kadar ürkek ki anlatamam. Şunu yap desen ben bilemem yapamam der. Fakat bizle yaşadığı dönemlerde bize hiç öle pasif ve sessiz olmamıştı. Ben bunu anlamıyorum gücü bize yetmişti.Yoksa dediğiniz gibi biri ola söke söke para kopartır kocasından evinede baktırır.

herkese soyliyceksin reklam ediceksin hemde olmadi tv ye cikip bu asagilik herifi teshir ediceksin gazeteye reklam vericeksin boyle pislikleri aramizda barindirmamak icin mis

Allah kimselere vermesin bölelerini..Adamın dediği aynen şu ''ben böyleyim beni kabul eden böyle etsin, etmeyen çeksin gitsin''...yeni bulduğu bekar kızmış, ona ne demeli ya..

Aynen..çok pasif ve o kadar ürkek ki anlatamam. Şunu yap desen ben bilemem yapamam der. Fakat bizle yaşadığı dönemlerde bize hiç öle pasif ve sessiz olmamıştı. Ben bunu anlamıyorum gücü bize yetmişti.Yoksa dediğiniz gibi biri ola söke söke para kopartır kocasından evinede baktırır.

Hiç olur mu canım ama öyle,gerçi belki o da değişir inşallah,bundan sonra çocukları için,mutlaka değişmeli,siz de telki edin ,şöyle yap,böyle yap diye,işe yaramıyor mu?

Hiç olur mu canım ama öyle,gerçi belki o da değişir inşallah,bundan sonra çocukları için,mutlaka değişmeli,siz de telki edin ,şöyle yap,böyle yap diye,işe yaramıyor mu?

O zaman son dönemlerde çok düzelmişti, kendine güveni gelmişti. Annemle aralarını düzeltmişti, şimdi herşey sil baştan olcak gelirse.

Back
X