Ablam :\

Canım öncelikle neredeyse tüm sayfaları tüm yorumları okudugumu soyleyeyim
Daha once baska bir konu ile ilgili konu acinca eski hesabimdan ailelerimizin hayatlarimizin cok benzer oldugundan soz etmistim az cok hatirlarsan

Abla konusuna gelince bende film koptu benimde bir ablam aynı ablan gibi zaten oldum olası hiç anlasamazdik ve ablam aynı anlattığın gibiydi dindarlığı biraz farklı boyutlarda yasayan degisik biri ablan gibi her soylenene inanan

Bi cemaatte bir kursta kaliyordu sadece yaz tatillerinde gelmesine ragmen tum yasama sevincimi aliyordu oyle bir anlatiyordu ki resmen hepimiz cehennemlikmisiz gibi
Bende bazen dusunurdum ya oyleyse en azindan dunyanin kahrini niye cekiyorum direk intihar edeyim her turludu cehennemse sonucta en azindan dunyanin yukunu cekmeyeyim diye dusunurdum

Bende ablamin dayatmaya calistigi dusunceleri anlatmaya kalksam sayfalara sığmaz en basitinden carsafli olmayanlari tesetturlu olarak gormuyo crmaatleri cok katiyken kendi bazi durumlarinda fetva niyeyse kendilerine yonelik degisebiliyo oyle bi kafadalar ki iç camasiri bile belki erkekler yapiyirdur diye gunah diyerekten giyilmiyor

Ben geldigi yaz tatillerinde bile kafayı yiyecekmis gibi olurdum ilk baslarda sabretmeye calissamda sonrasinda dayanamiyordum hep gittiginde kus giderdi kendisiyle konusmamak en mantıklısı
Hep dogrusunu ben bilirim havasindaydi hani yorumlarinda okumustum tiksinerek bakma sinir etmege calisma inan hepsi bizim abla hanimdada mevcuttu omrumu yedi desem yeridir

Bi kucuk ablamda vardi sac saca basbasa kavga etmisligimiz olsada kussekte kizsakta kendisini cok seviyorum oda evlendi uzakta bazen keske imkakim olsada canim istediginde gormeye gidebilsem yada o gelebilse diye dusunurum

Cok sukur hayirlisiyla evlendi Allah mesud mutlu etsin yuvasinda evide cok uzak oldugu icin cok sık gorusme olayimiz yok ama dugununun birkacgun oncesine kadar bile kustuk cunku nusanli oldugu donemde dahi annemden emdigi sutu burnumdan getirdi iste evlenince baristik falan ama telefonda dahi tek tuk gorusuruz cunku onun yuzunden oyle uzaklastik ki yanyanayken konusacak biseyimiz olmayan biriyle telefonda konusacak neyimiz olacak ki

Senin duruma gelecek olursakta aslında küsmeyi dinende uygun olmadigi icin bende uygun gormuyorum ama bazen ne yazık ki konusmamak en dogrusu oluyor

Senin duruma gelecek olursak ablan geldigi yada gelecegi gunlerde kendine disarda is bul ne bileyim almam gerekenler var diye cık dısari gez yada arkadaslarin varsa onlara git yatiya kaldigi zamanlardada gec odana ders calis ayni ortamda cok fazla bulunmamaya gayret goster yeri geldiginde yatıya gelen misafir ev islerinede yardimci olur de

Temizlik mevzusunada gelince anca bizim eve yetisebiliyorum senin evini temizlemek zorunda degilim de

Aynen öyle dedim zaten bana hakaret etti aslında aynen dediğin gibi yapıyorum işimi yapıp odama geçiyorum evden sık sık çıkıyorum ama gidip kalacağım biri yok ki
Ablalarımız çok benzer ama bendeki şans yakına evlendi

Canım bu arada üniyide aciktan okumak istedigini yazmissin bence imkanın varsa aciktan okumani tafsiye etmem kacinci donemdesin kacinci yilin bilmiyorum ama sona yaklastiysan imkaninda varsa tabi bir dershaneye yazıl adam akıllı iyice bi hazırlan guzel bir üniversite de iyi bir bolum kazan ve git hem bu gunun adina hem gelecegin adina

Universiteye kazanip gitmen bir manada ozgurlugune atacagib ilk adimin olacak birde acıkogretimdeki bolumlerden maalesef anca binde birinin iş imkani var

Açıköğretim deki bircok bolum devlet memurlarinin kıdemlerini yukseltip maasa etki etmesi icin acilmis bolumler
Yani onca ezan cefan yanına kâr kalacak

Bende ortaokul lise yi aciktan okudum 2 yıllık kazandim ama babam yollamadi simdi uniyide aciktan okuyorum gelecegin issiz adaylarindan biri gibi duruyorum ümidim Rabbimi bir kapı acmasi insallah olur

Ama abla tafsiyesi imkanin varsa aciktan degilde orgunden oku derim

Güzelom normal liseyi okutmadılar uniyi hayatta okutmazlar bende okumam zaten uni ortamları hiç bana göre değil
Bence benim ablamla senin ablan iyi anlasir

Evet bekarım canım su yası evde kalma sınırında olanlardan
o sınırı kim belirliyor dövecem onu bende şuan sorsan o sınırdaymışım

Güzelom normal liseyi okutmadılar uniyi hayatta okutmazlar bende okumam zaten uni ortamları hiç bana göre değil

o sınırı kim belirliyor dövecem onu bende şuan sorsan o sınırdaymışım

Canım ailelerin görüşleride zamanla duzelip degisiyo bak benim babamda beni okutmadi ama simdi sanki ben okumak istememisim gibi yansitiyo herkese
Kendiside artik bizi cevreyle kıyaslamaya girip benden utandigini bile fark edebiliyorum

Ama kendi ailende durumun degisip degismedigini tabi sen daha iyi bilirsin
Ha konuyla alakalı üniversite ortamları benlik degil falan demissin o konuda tabiki birsey diyemem ama gunumuz sartlarina bakinca ne bileyim tahsildir istir guctur onemli kararlar

Sınir konusuna gelince evde oturan teyzeler kanunun bilmem kacinci fikrasinin kacinci maddesine gore 25 ten sonraki yas sıniri evde kalmaya yaklasma 30 ve üzeri kızlarda evde kalmış olarak belirleniyor

Canım uni bi fayda etmiyor inan okuyup işsiz olan çok genç var.. prof teyzeler ya

Herkese kafir gözüyle bakan ablaniz sizi kocasından kıskanır tabi çünkü bunların aklı böyle işler ayıptır günahtır be böyle bi ablam annem babam iyiki olmadı kusura bakmayın ama.üzüldüm adiniza

Anne babanı al karsina burada yazdıklarını onlara anlat ablan belli ki kafayı yemiş belliki birçok psikolojik sorunu var ve sana kötülük yaparak kendini teselli mi ediyor artık ne yapıyor
Size gelip günlerce kalması da ilginc evli kadın Nasıl oyle rahat kocasını bırakıp günlerce sizde kalıyor Sanirim kocası da bıkmış gidince seviniyor herhalde adam

Tek çare ailene anlatmak ve ablanla arama mesafe koymak ararsa açma eve geldiginde muhatap olma odana gir kitle kapını sana saramasin yanı

Ailenizin suçu eşit davranmamış size. Görüşmeyin ablanızla.

biz de çok muhafazakâr büyüdük. ama senin ablanın sana yaptığı saydiklarinın onda birini yapmazdı annem babam. annem babam diyorum çünkü ablaya noluyor yani..
babam karıştırmaz beni kız kardeşime mesela. hoş bende kardeşime onu giyme bunu yapma demem. abla olarak örnek olabilir ancak. örnek olmak başka şey ablanın yaptığı başka..
o ne öyle ana baba abi abla hepsi üstüne geliyor küçük kardeşin. e bu insanın karakteri nasıl yerine oturacak. sonra ablan gibiler çıkıyor meydana işte.

bu arada ben 2. üniversite bitiriyorum. ne muhafazakârlıgima ne dini görüşlerime birşey olmadı hepsi aynı yerinde aynen duruyor.
he suç kimde dersen ? ablanda degil suç. onu böyle yetiştiren ailende. o kız da bi okul bi ortam görseydi sonu böyle olmazdı. ne demiş halife "evlatlarınızi gelecek nesile göre yetiştirin"

bu arada melum, eleme düşmüş elem sahibi anlamında... melum DEĞİL mel'un..mel'un da lanetlenmiş allah tarafından demek.

şimdi cancagzım senin konuya gelince, böyle insanları ancak ve ancak sindirerek alt edebilirsin.

şöyle ki o ne söylüyorsa sen tam karşılığıni hatta fazlasını vereceksin cevaben..içine atmandan sebep bu kadar üstüne gelmesi.

sadece cevabını ver sussun demiyorum. hangi konuda konuşuyor ?. din, iman, tesettür vs. sende ona islamdan örnek vereceksin.
insanlara kafir demek vs. öğreneceksin bu tavırlarının dinde karşılığı nedir? ona gore cevap vereceksin.

kaldı ki dinimzde bir insana münafık bile desen, o kişide munafiklik alameti yoksa asıl munafik sen olursun. o alametler sende başlar. "" deniyor;

ki zaten kafir demek de uygun değildir. takvaya göre. müslüman olmayana gayrimuslim denir. başka da bişey denmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…