Ablama karşı tahammülüm kalmadı!

yukarda biri yazmış; önce annenizle siz gidin terapiye sonra abla da gelsin.
ayrı eve çıkmak ne kadar mantıklı bilemicem çünkü bu sefer anne yalnız kalacak

Üzüldüm ablaniza da sizlerede.

Ablanizda bi problem var belli, ama bu onunla beraber yasayan kisilerinde piskolojisini bozar ister istemez.

Evliligi neden yürümedi? Sebebi neydi? Aileniz siz kücükken ona nasil davradi?

tamam cidden zor şeyler yaşamışsınız ama bir varsayım yaparak yorum yazmışsınız konuya.
tamamen sizin durumla aynı olduğunu nerden biliyosunuz ki. sürekli ablayı savunmuşsunuz konu sahibine karşı.
Çünkü sorunun kimde olduğu ortada. Başka arkadaşların da dediği gibi doğru düzgün annelik yapılmamış. Kadın gitmiş evlenmiş, orada da rahat edememiş olmalı ki boşanmış. Konu sahibinin üslubu, beklentileri... Ablasıyla bir iletişim kurmamış. Kusura bakmayın burada suçlu abla değil. Bunalımda olan insan, ağır depresyon geçiren insan hayattan kopar zaten. Hijyensizlik ve umursamama bunun en büyük örneği. Kendimden örnek verdim çünkü bir fark göremiyorum. Dediğim gibi sanki kendi kardeşim açmış bu konuyu.

Konu sahibinin ablasının psikolojisi bozuk. Ailece de destek olacaklarına köstek oluyorlar.
sonuna kadar hak veriyorum Alah benim kardeşimi ıslah etsin.
Öyle deme... Onlar bizleri bilmesinler koruduğumuzu görmesinler bırak. Böylesi daha iyi onlar için, hiçbir şeyden habersiz yaşasınlar. Mutlu olsunlar yeter ki :)
Ablam 39 yaşında ve hayatında sadece 1 buçuk sene çalıştı. Okumadı da. Küçüklükten beri tüm ev işlerini ben yaparım. 8-9 yaşımdan beri ona hizmet ederim, suyuna kadar ayağına götürürüm. Ben çalışıyorum, annem çalışıyor kadıncağızın sağlık durumu iyi olmamasına rağmen çalışıyor. Evet belki bu düşüncelerim kötü bende kendime yakıştıramıyorum ama sabahın köründe kalkıp bu saatlerde eve gelip onu pijamalarla pineklerken görmek beni artık çıldırtıyor. Şuan dün annemin yaptığı yemeği yemiş ve tencereyi dahi yıkamamış. Kim yıkayacak ? Ben tabii. Durum bu.
Doktora git dediğimde de kızıyor sen benden küçüksün bana akıl mı veriyorsun diyor.. Tabii bi kadın için zor evlenip boşanmak ama ne hayatlar var bazı şeylerin arkasına sığınmak doğru mu ? Beni niye anlamaya çalışmıyorsunuz ki.. Hem olmuş mu bitmiş yıllar geçmiş evliliğin üstünden. Kendimi bildim bileli böyle.
Sen de şuan bazı şeylerin arkasına sığınıyorsun. 1 anneniz eli ayağı tutacak yaşta muhtemelen (60). Hiçbiriniz onun evinde yemek yapmak zorunda değilsiniz. Siz onu doğurmadınız o sizi doğurdu. Türk aile kültürünün genel sorunu "yaşlanınca bana bakarlar". Ablanıza da bakmak zorunda değilsiniz. Ablanızın ayağına bir şey götürmeyin "kalk kendin al" deyin. Bulaşık, temizlik, yemek sizin işiniz değil. Hiç olmadı harçlıklarınızı ikiye bölüp ayda bir genel temizlik için temizlikçi çağırırsınız. Benim o bana ablalık yapan kuzenimin annesi çalışıyordu, kuzen de çalışıyordu, kardeşi bir zaman işsiz kaldı. Kimse ona şunu yap bunu yap demedi. Çalışan kuzene de denmedi. Teyzem dedi ben doğurdum elbet ben bakacağım. Ki teyzemin işi çocuk bakıcılığıydı sabah 7 akşam 8 çocuk ağlaması, eve geliyor ev işi. Ben onun bir kere isyan ettiğini duymadım. Kuzenlerimin de bir kere isyan ettiğini duymadım. Bu kadıncağızın evinde daha bu yıla dek bulaşık makinası yoktu sen düşün.

Son düzenleme:
Ablanın doktora gitmesi gerekiyor. Annen bir şey demiyor mu, tuhaflığın farkında değil mi ? İkiniz birlik olup kendi iyiliği için tedaviye ikna edin. Aileniz baskıcı bir aile mi ? Ablan boşanınca baskı altında mı yaşadı ? Keşke tekrar evlenip çocuk sahibi olsaymış, hala da geç değil ama önce tedavi olsun tabii.

İğrenç gerçekten ancak belli ki psikolojisi bozuk yoksa bu kadar pis olamaz. Annenize babanıza danışın..son çare başka ev.

Back
X