Ablamın çeyizime çökmesi... Evlenme isteği....

Captain şuan soktayim ben yorumlarından seni baya olgun bir bayan olarak düşünmüştüm( yorumlarini da severim) yasini görünce cok sasirdim bi de boyle bi konu acicagin hic aklima gelmezdi Birak coksun ya ceyizmi kaldi her yil herşeyin modasi yenileniyo daha iyisini yaparsin sen hele bi adam gibi adam birini koluna tak da gerisi kolay

Çeyiz en kolayı zaten de.. Daha 25 yaşında, henüz oturmuş bir ilişkin yokken neden evlilik düşünceleri sardı ki seni? Ki seni yorumlarından az çok biliyorum captain, akıllı kadınsındır sen, neden böyle oldu acaba, cidden merak ettim. Bir de son konundan hatırladığım kadarıyla eve çıkma düşüncen vardı, o ne oldu? Acaba maddi manevi nedenlerle onu olduramadın da bu evlilik meselelesini ondan mı dert etmeye başladın? Nedense aklıma bu geldi konunu okuyunca şimdi, tabi isabetsiz bir tahmin de olabilir bu

Bence sen evlilik düşüncelerini bir rafa kaldır da şimdilik, bu adama olan duygularına, aranızdaki uyuma ve ilişkiden beklentilerine odaklan. Hem bu kişi işsiz mi, iş güç sahibi olmaya niyetsiz bir tembel mi, düzensiz de olsa arada çalışan kafalı bir adam mı, yoksa asalak mı, mesela? Duygusal olarak seni tatmin ediyor mu? Mantığınız, bakış açınız uyuşuyor mu? Bunlar evlilik için değil zaten flört etmek için de önemli, şimdilik sen odağını flörtte tut bence. Yine de evlenmeye uygun mu, değil mi diye çok didikliyorsan şimdiden, duyguların da yetersizdir belki, flört etmek dahi içine sinmiyordur, ondan kurcalıyorsundur, kimbilir.

Ayrıca en az 3-5 yıl flört etmeden kimseyle evlenmek düşüncesinde olmadığını da umuyorum Yani, bence önce aşkın biraz dinmesini bekleyip sevgi ve saygının ön plana çıkıp çıkmadığına, gerçekten uyumun olup olmadığına, duygusal bağın yanında iyi arkadaş olunup olunmadığına da bakmak gerek sanki, e ömür geçecek ne de olsa. Kumar oynamanın alemi yok değil mi? Bunları değerlendirmek de anca 3-5 yıllık bir süreç sanki.. Özetle bence sen önce bu adamla ya da başkasıyla 2-3 yılı yine bir devir bakalım, ondan sonra evlilik konusunu tekrar değerlendirirsin, bu esnada da asıl hayatında neler yapmak istiyorsan onları yapmaya çalış derim. Merak etme zamanı gelince tencereni tavanı da bir haftada, hatta hiç gezmeden, oturduğun yerden internetten bile alırsın

Son düzenleme:
üzüldüğün şeye bak bir tencere takımı göndereyim gönlün olsun maksat çeyizin dolsun

ev işini rafa kaldırdım bi süre. maddi olay gözümü korkuttu. tahminin az da olsa doğru aslında :) hani bu parayla tek çıkamıyosam bari evleneyim da kocamla eve çıkayım filan dedim heralde bilinçaltımda.

konuda da dedim ya zaten şimdi ha desek evlilik en az iki seneyi bulacak. şu anki durum iyi bi sıkıtnı yok ama daha ilişki diyebileceğimiz süre 2 hafta filan yeni yani daha çok.

Ne diyeyim, şimdilik ev ve evlilik dışında başka amaçlar da edinmeni tavsiye ederim. Zaten evlilik için de bir dört yılı gözden çıkar bence, o dört yıla da insan neler neler sığdırır. Bir gezdir gönlünü bakalım şu hayatta neler yapmak istiyordun da yapamadın daha, neleri zorlasan yapabilirsin. İnan bana otuzu devirince çok şey değişecek iç dünyanda. Kendin için çok daha fazlasını yapmak isteyeceksin. Ama duruma bakılırsa çoktan evlenmiş de olacaksın Ki o zaman da önce yuvanı düşünmek durumunda kalacaksın pek çok durumda, hele bir de çocuk olursa... Yani bu yüzden o zamana kadar kendin için yaptıkların yanına kar kalacak, sonrası bilinmez..
Ev meselesinde de sana tavsiyem kendine 1 sene gibi bir hedef süre belirlemen. İnan bana evlenmeden ayrı eve çıkmak insanın hayata bakışını da çok değiştiriyor. Sırf evden ayrılmak için olmadık adamlarla evlenmeye kalkmanı önler hiç değilse Hedeflersen inan ki ev meselesini başarabilirsin. Ben sadece ayrı eve çıkmakla da kalmadım, şehir bile değiştirdim hem de imkanlar hiç uygun görünmüyorken. Gerekirse ilk etapta bir ev arkadaşıyla falan da olsa yaparsın, o işe biraz daha kafa yor derim. Yoksa yakında tüm maaşını çeyize harcayacaksın gibi bir his var içimde

yok ya benimki kendi çapımda hayal. çeyiz zaten işin geyik kısmı. nakit biriktiriyorum ben de hep. elle tutulur tek çeyiz muhtemelen o tencereydi. kalanı patik, kese, havlu vs :) eve bişeyler ayıp yığmam kesinlikle.

ya ev konusunu açınca insanlar araba al, yurtdışına git gez dolaş dediler. ama bunların hiç birinde gözüm yok. bilmiyorum ideali olan biri değilim sanki. kendi çapımda geziyorum yiyiyorum içiyorum okuyorum. ee? sonrasında istediğim bişey yok. basit istekleri olan biriyim sanırım. bi ev hayali var işte, onu da rafa kaldırdım. ev arkadaşı bulmak için konuştum bi kaç arkadaşla ama şu an yok bi haber malesef.

Konuyu acmakla akillilik etmissin.

Herkes birsey yollamayi teklif ediyor.

Sen bir aday bul ceyizini kk dizer.

Su takiminida ben yollayayim bari.

Acilmamis bir takimin var kutusuyla.

:)) teşekkürler valla cidden bi kaç tencere takımı dizmiş kadar oldum zaten.

Tabi maaşı çeyize harcarsın vs kısmında ben de takıldım sana
Ama şaka bir yana, madem çok fazla idealin yok, bence en azından gönlünde olan için çabala derim... İnsanlar araba al ya da yurt dışına git derken, bunlar senin için bir şey ifade etmiyorsa, ayrı eve çıkmaksa asıl istediğin, rafa kaldırmak yerine, belli bir süre hedefle derim. Umarım nihayetinde başarırsın.
Ayrıca çiçeği burnunda ilişkinde de umarım her şey istediğin gibi olur

umarım :)

çok teşekkür ederim yorum için. ev işi hep aklımda, düşünücem yine.

Can'ım benim 30 dan önce evlenme , gezmek eğlenmek pek tabi olacak bunlar sana sıkıcı geliyorsa hafta sonları kişisel gelişim kurslarına katıl ,kendini geliştir farklı hobiler edin ;sadece gezme tozma erkek muhabbeti yapan çevreden bi süre sıyrıl ,hayat erkek evlilik ve amaçsızca süslenip gezmek değil sadece , sevgiler

benim yaş 30 çeyizimdeki çoğu şey çıkarılıp kullanıldı sonra yenilerini aldım.Hala evde birşey eksilse stoktan çıkarın diye espri yaparım evlilikle ilgilide çok yeni bir aday var olur olmaz bilemem ama sanırım ben çeyiz düzmeyi seviyorumzaten baktık olmadı çıkarıp kullanıyoruz

ben eşimle 2011 mayısta tanıştım. 2011 eylül de nişan yaptık. sadece bir tencere takımım vardı başkada bir çöpüm yoktu ama işim gücüm vardı. neyse nişandan sonra Allah yardım etti. 1500 liralık maaşımla 800 lira kredi ödedim , artı 250 lira kaldığım lojmana kira,yeme - içme bir de çeyiz yaptım. kesinlikle Allah evleneni yardım ediyormuş. 2012 eylülde de evlendim. 1 yılda herşeyi yaptım hiçbir eksiğim yoktu. sürekli indirim takip ettim. hiç set halinde alıp yüklü borca girmedim. tek tek indirim de yakaladıkça aldım. ilk aldığım nevresim, havlu, bornoz, hamam seti falandı hatta

sen uygun adayı bul gerisi olur. şimdiden kafa yormaya değmez.

Benimde yaş 25. Henüz hayatta yapmak istediğim çoğu şeyi yapamadım. Bunlar ev yada araba değil.
Çok şükür maddi kaygım yok.
Başka şehire gitmek, en azından bir 3 4 sene yalnız yaşamak, gezmek görmek istiyorum
Evlilik istemiyorum ama sanki bir yandan da hayat akıp gidiyor
Hani çok istemiyorsun ama aklının bir köşesinde de oluyor
Seni anlıyorum
Umarım herşey doğru zamanda doğru kişiyle yaşanır
Keşkeler uzak, iyikiler bizimle olsun
Sıkma canını nasip kısmet işleri nasılsa

çeyizime çöküyor deyince
baya baya çeyiizniz var ablanız bekar ve al koydu sandım
bir tencereden ne olacak
ben olsam abla ıhtiyacın varsa kullan derdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…