Abur cubur yemekten nasil kurtulurum?

Ellaam

Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2013
14
0
6
Ankara
Benim derdim çok fazla abur cubur yemem özellikle çikolata çok yiyorum bünyem zayıf oldugu için yememem gerekiyor çünkü çok kilo alıyorum çok kilo aldım 90 kilo ya kadar çıktım ve bundan dolayı çok hasta oluyorum . Ve ben daha 18 ine basmamış biriyim.
BU ABUR CUBURDAN NASIL KURTULURUM ? NE YAPMAM GEREKİYOR ? BANA YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM :))
Allah razı olsun sizden <3

Her cesidi birakirim ama cikolatayi birakamam. Cozum bilen varsa bana da soylesin.

Aslinda uc gun yemeyince vucut alisiyor, sonra bir hafta ve tadini unutuyorsun. O aradaki zamani gecirirsen unutulmayacak bir tadi yok.

Benim de hiç sevmediğim bir şeydir çikolata. En fazla çikolatalı kek ya da albeni falan gibi bisküvili çikolata yiyebilirim. Tatlıyla aram yoktur ama meyvesiz duramam mesela.
Çikolata yerine tatlı meyveleri deneyebilirsin yaz geldi artık çilek, kiraz vs takılırsın :) Meyve diyince ağzımın suyu akıyor

biraz bilimsel yaklaş krom içeren besinler ye , eğer oda fayda etmezse chromium picolitane takviye var faydalı . işe yarıyor yani tatlı abur cubur peşinde koşmuyorsun .

Karar senin şimdi burada çok çıkar yok ilaç kullanma yok şöle zararlı olur böbrekler 20 yıl sonrası filan ama destekler ilaç değildir bunu bizim halkımıza anlatmak mümkün değil .

Bizde herkes diyetisyen , ben hayatımda bu işle ilgili benim fikrim yok deyip kenera çekilen türk görmedim . herkesin bir tavsiyesi , herkesin bildiği bi şey var

çok abur cubur yemem çikolatada aramam ama bende şişkoyum yeme düzeniyle alakalı bence tabiki geneden aburcuburu abartmamak lazım

18 yaşında 9O kılo çok fazla .. boyun kaç ?
En önemlısı çok sağlıksız tamam çıkolata yenır çıkolata candır ama abartmamak lazım.

sakız çığnemeyı dene, olmadı hazır yaz da gelıyor taze taze meyveler var, onlardan atıştır
abur cuburdan uzak dur

18 değil 17 yaşındayım boyum 1.62 :))

Sorun da orda meyve yemem , sebze yemem doğru düzgün yemek yemem hep abur cubur çikolata vs . Ayrıca sigara kullanıyordum onu da bırakınca daha çok bağımlı oldum çikolata ya .s

Son düzenleme:
Ben de aynı durumdan şikayetçiyim ama yemeyince unutulması olayı çok doğru. 2 haftadır ağzıma sürmedim sen deyince hatırladım :)
ki bunu günde 1 paket çikolata yemezse deliren ben söylüyorum.
Bir ara 2 ay da bir tüketiyordum.
Çikolata yerine geçen hafif bir tarif var onu önerebilirim sana.

Malzemeler:

20 adet büyük hurma

1.5 su bardağı kuru ceviz

1 çay bardağı %100 kakao

1 çay kaşığı vanilya

1 çay bardağı az yağlı süt (%1.5 yağlı )

HAZIRLANIŞI:
Hurmayı bir gece önceden ıslatın.Hurmanın çekirdeklerini çıkartıp blenderden geçirin ve içerisine 1 su bardağı cevizi ekleyin,blenderda çekmeye devam edin.Sonra kakaoyu karışımın üzerine katıp hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın.Daha sonra karışımı elinizde 1-2 dakika yoğurun.Kalan 1/2 bardak cevizi elinizde kırıp bu karışıma ekleyin,1 dakika daha yoğurun.Cam kabın içerisine presleyin,İstediğiniz çikolata şeklini verin yada çikolata kalıplarınada koyabilirsiniz.Arzu ederseniz hazır bir şekilde buzdolabı poşetlerinde buzdolabında saklayın..Ev yapımı browni tadındada olacaktır lezzeti..

Not: Arzu ederseniz bu hurmalı harçtan hurmalı toplar yapılarakelinizde ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak ve hindistan cevizine bulayarakda tüketebilirsiniz.

Bu tarif çikolata tatlı ihtiyacını giderecek, hurmanın içindeki yüksek antioksidanlar bağışıklığı artıracak ve kalorili olan çikolatalara alternatif olarak kilo vermek isteyenlerinde tüketebileceği bir hurmalı çikolata tarifidir..
Saklama süresi:
Buzdolabında 1 aydır
Etki merkezi:
Kansızlıgı önler,kalbi korur,tatlı ihtiyacını azaltır,LDL-kötü kolestrolü düşürür.
Kulanımı:
İstediginiz zaman (ögle arası yada öğünle birlikte) %25 i yiyilebilir..

alıntıdır.

Her cesidi birakirim ama cikolatayi birakamam. Cozum bilen varsa bana da soylesin.

Aslinda uc gun yemeyince vucut alisiyor, sonra bir hafta ve tadini unutuyorsun. O aradaki zamani gecirirsen unutulmayacak bir tadi yok.

Onu biliyorum da sorun 3 gün yememek onu bi yapabilsem hersey olacak da olmuyor iste çok zor ((

Bunu için coooook tak ederim de benim için 1 paket değil ben 2-3 paket yiyorum günlük ayrıca sağlıklı seyler sevmiyorum meyve olsun sebze salatalık domates hurma vs :/:/

18 değil 17 yaşındayım boyum 1.62 :))

Sorun da orda meyve yemem , sebze yemem doğru düzgün yemek yemem hep abur cubur çikolata vs . Ayrıca sigara kullanıyordum onu da bırakınca daha çok bağımlı oldum çikolata ya .s

Pardon 17, çok büyük bı fark yok da neyse..
Madem sebze meyve yıyemıyorsun su ıçmeyı denesen? Çıkolatayla bır değıl farkındayım ama en azından sağlıklı
ve sakız, hazır sıgarayı bırakmışken de başlama, daha küçüksün

Canım gülerek yazmışsın 17 yaş 1.62 boy doksan kilo diye.
Bu yazdıklarım seni belki üzecek ama iyiliğini düşünerek biraz sert sarsmak istedim.
Şuan farkında değilsin. Ama iki yıl kadar sonra ne giysem yakışmıyor, erkeklerin beni
beğenmediğini düşünüyorum.
Kilolarım yüzünden kendimi çirkin buluyorum,aynaya bakmak istemiyorum
gibi dertlerle geleceksin ve üzgünüm
ama gülemeyeceksin.

Herkes sadece sevdiklerini yese halleri ne olurdu düşünemiyorum.
Bu arada ben de hamur işi hastasıyım.
Marifetli bir bayanın elinden bir tepsi böreği yerim akşama kadar gerçekten.
Boyum senle aynı kilom 65 40-42 beden giyiyorum.. Ve gerçekten üzülüyorum.
Keşke 56 olsam ya da en fazla 60 diye..
Evliyim yarın öbür gün hamile kalsam kilo alsam ya veremezsem diye düşünüyorum.

Kendine bir iyilik yap ve meyveye,sebzeye yönel.
Güzelliği geçtim sağlığın için diyorum bunu..
Kilo almak kolay ama vermek zor malesef
Bu nedenle daha en başında kendine dur de bir diyetisyene git ve
hemen yediklerine dikkat etmeye başla.

Haklisin da ben turkiye de degil baska bir ulkede yasiyorum ve yasadigim ulkede cok guzel meyveler yok hepsi curuk tadi igrenc turkiye deki gibi degil ayrica biz burda kucuklukten alistik fast food felan . fast food'u kestim su dersen su icmeyi unutuyorum :) bide sigarayi biraktim cigerlerimde sorun cikti cikinca zaten sigaradan tiksindim ki birakmam kolay oldu ama birakinca 75 kiloydum ki birden 2 ayda 90 a ciktim diyet yapiyorum hic biri uymuyor bana.. abur cubura dayanamiyorum ne zaman canim sigara cekse abur cubur yiyorum cikolata vs abur cuburu kessem zayiflarim da sorun abur cubur da onu nasil kesebilirim ki ?

Cebinde sakız ve şeker bulundur.
Sigara aklına gelince at ağzına çiğne..
Maydanoz ye bol bol, tadı güzel zamanla seversin.
Kendine haftada bir fast food ödülü ver biri asla geçme.
Kilo verdikçe kendini ödüllendirebilirsin.
Bu senin elinde, yeterki iste.

Sakiz pek cignemeyi sevmem yoruyor beni bas agrisi cok bende o yzuden de seker kilo yapmiyor mu ki ?

canın çikolata çektiginde ki çeker reklamda bile neler görüyoruz unutmak mümkün değil :) ama ne bilim böyle bitki çayları iç meyvelerden sevdiklerinden ye o anı öyle atlat zaten sonrası alıskanlık olan çikolatada gecer.

Sakiz pek cignemeyi sevmem yoruyor beni bas agrisi cok bende o yzuden de seker kilo yapmiyor mu ki ?

Günde bir tane atabilirsin ağzına :)
Sakız işe yarardı aslında.

Senin için araştırdım bunu buldum.

Hemen herkesin bildiği gibi abur cubur yemek hem zararlı hemde kilo almamıza neden olmaktadır.İşte size kilo aldırmayan abur cubur listesi sunuyoruz.Evet dediğimiz gibi bu abur cuburlar kilo aldırmıyor.Kilo aldırmamanın yanı sıra ise sağlımıza zarar vermeyi bırakın yarar bile sağlıyorlar.İşte size sağlıklı abur cubur listesi :

1. Meyveli probiyotik yoğurt : Hem lezzetli hemde sağlıklı olan meyveli yoğurtlardan probiyotik lif bakımından zengin olanları tercih etmeliyiz.
2. Yoğurt, yulaf ezmesi ve ceviz karışımı : Yulaf ezmesinin içindeki lif sayesinde sindirim sistemi aktif olarak çalışmaya başlar.Buda sindirim sistemimizdeki varsa problemlerin kendiliğinden çözülmesine olanak sağlar.Yoğurt ve ceviz ile karıştırıldığında metabolizmamız tam kapasiteyle çalışmaya başlar.
3. Fındık, kuru üzüm karışımı : Fındığın kilo vermedeki başarısını hepimiz biliyoruz.Kuru üzüm ile birlikte ise yüksek demir ve flavonoidlerde vücudumuza girmiş olur.Buda metabolizma hızına direkt etki yapar.
4. Yoğurt, maydanoz karışımı : Gece yatmadan önce yoğurda maydanoz karıştırıp yemek yavaşlamaya başlayan metabolizma hızını tetikleyip gecede aktif çalışmasını sağlayabilir.
5. Süt : Sütü sıcak içmek vücutta tokluk hissini daha uzun süre tutar.Nescafe, Türk kahvesi veya kakaoyla karıştırıp içmek ise metabolizmaya hız kazandırır.
6. Bitter çikolata ve süt : Bitter çikolata vücuda mutluluk hormonu salgılattığını hemen herkes bilir. Sütle birlikte olduğu zaman ise kilo verme hızınızı artıracaktır.
7. Ayran : Ayran en sağlıklı içeceklerden birisidir.Gazlı ve şekerli içeceklerin yanında kıyaslanamayacak kadar yararlı olan ayranı; yoğun terli dönemlerinizde sodayla karıştırıp içmek çok faydalı olacaktır.
8. Kuru üzüm ve leblebi : 1er çay bardağı kadar karıştırıp cebimize koyduğumuz bu abur cubur karnımız acıktığında besin değeri yüksek olan bir yiyeceğe el atmamızı sağlayacaktır.Buda tokluk hissimizi daha uzun sürelere yayacaktır.
9. Peynir ve maydanozlu sandviç : Kepekli bir sandviç ekmeğinin arasına peynir ve maydanozoun yanısıra çiğ sebze koyarak yemek metabolizmamızı hızlandırmaya yarayacaktır.
10. Ceviz : Omega 3 bakımından oldukça zengin olan ceviz tokluk hissi vermektedir.Aralarda 1 avuç ceviz ve 1 elma tüketmek kilo vermeye hız kazandıracaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…