18 yaşında 9O kılo çok fazla .. boyun kaç ?
En önemlısı çok sağlıksız tamam çıkolata yenır çıkolata candır ama abartmamak lazım.
sakız çığnemeyı dene, olmadı hazır yaz da gelıyor taze taze meyveler var, onlardan atıştır
abur cuburdan uzak dur
Her cesidi birakirim ama cikolatayi birakamam. Cozum bilen varsa bana da soylesin.
Aslinda uc gun yemeyince vucut alisiyor, sonra bir hafta ve tadini unutuyorsun. O aradaki zamani gecirirsen unutulmayacak bir tadi yok.
Ben de aynı durumdan şikayetçiyim ama yemeyince unutulması olayı çok doğru. 2 haftadır ağzıma sürmedim sen deyince hatırladım :)
ki bunu günde 1 paket çikolata yemezse deliren ben söylüyorum.
Bir ara 2 ay da bir tüketiyordum.
Çikolata yerine geçen hafif bir tarif var onu önerebilirim sana.
Malzemeler:
20 adet büyük hurma
1.5 su bardağı kuru ceviz
1 çay bardağı %100 kakao
1 çay kaşığı vanilya
1 çay bardağı az yağlı süt (%1.5 yağlı )
HAZIRLANIŞI:
Hurmayı bir gece önceden ıslatın.Hurmanın çekirdeklerini çıkartıp blenderden geçirin ve içerisine 1 su bardağı cevizi ekleyin,blenderda çekmeye devam edin.Sonra kakaoyu karışımın üzerine katıp hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın.Daha sonra karışımı elinizde 1-2 dakika yoğurun.Kalan 1/2 bardak cevizi elinizde kırıp bu karışıma ekleyin,1 dakika daha yoğurun.Cam kabın içerisine presleyin,İstediğiniz çikolata şeklini verin yada çikolata kalıplarınada koyabilirsiniz.Arzu ederseniz hazır bir şekilde buzdolabı poşetlerinde buzdolabında saklayın..Ev yapımı browni tadındada olacaktır lezzeti..
Not: Arzu ederseniz bu hurmalı harçtan hurmalı toplar yapılarakelinizde ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak ve hindistan cevizine bulayarakda tüketebilirsiniz.
Bu tarif çikolata tatlı ihtiyacını giderecek, hurmanın içindeki yüksek antioksidanlar bağışıklığı artıracak ve kalorili olan çikolatalara alternatif olarak kilo vermek isteyenlerinde tüketebileceği bir hurmalı çikolata tarifidir..
Saklama süresi:
Buzdolabında 1 aydır
Etki merkezi:
Kansızlıgı önler,kalbi korur,tatlı ihtiyacını azaltır,LDL-kötü kolestrolü düşürür.
Kulanımı:
İstediginiz zaman (ögle arası yada öğünle birlikte) %25 i yiyilebilir..
alıntıdır.
18 değil 17 yaşındayım boyum 1.62 :))
Sorun da orda meyve yemem , sebze yemem doğru düzgün yemek yemem hep abur cubur çikolata vs . Ayrıca sigara kullanıyordum onu da bırakınca daha çok bağımlı oldum çikolata ya .s
Canım gülerek yazmışsın 17 yaş 1.62 boy doksan kilo diye.
Bu yazdıklarım seni belki üzecek ama iyiliğini düşünerek biraz sert sarsmak istedim.
Şuan farkında değilsin. Ama iki yıl kadar sonra ne giysem yakışmıyor, erkeklerin beni
beğenmediğini düşünüyorum.
Kilolarım yüzünden kendimi çirkin buluyorum,aynaya bakmak istemiyorum
gibi dertlerle geleceksin ve üzgünüm
ama gülemeyeceksin.
Herkes sadece sevdiklerini yese halleri ne olurdu düşünemiyorum.
Bu arada ben de hamur işi hastasıyım.
Marifetli bir bayanın elinden bir tepsi böreği yerim akşama kadar gerçekten.
Boyum senle aynı kilom 65 40-42 beden giyiyorum.. Ve gerçekten üzülüyorum.
Keşke 56 olsam ya da en fazla 60 diye..
Evliyim yarın öbür gün hamile kalsam kilo alsam ya veremezsem diye düşünüyorum.
Kendine bir iyilik yap ve meyveye,sebzeye yönel.
Güzelliği geçtim sağlığın için diyorum bunu..
Kilo almak kolay ama vermek zor malesef
Bu nedenle daha en başında kendine dur de bir diyetisyene git ve
hemen yediklerine dikkat etmeye başla.
bırde sıgarayı bırakanların çoğu tatlıya saldırıyor çevremde çok var öyle
ben onun ıçın bırakmıyorum zaten
Haklisin da ben turkiye de degil baska bir ulkede yasiyorum ve yasadigim ulkede cok guzel meyveler yok hepsi curuk tadi igrenc turkiye deki gibi degil ayrica biz burda kucuklukten alistik fast food felan . fast food'u kestim su dersen su icmeyi unutuyorum :) bide sigarayi biraktim cigerlerimde sorun cikti cikinca zaten sigaradan tiksindim ki birakmam kolay oldu ama birakinca 75 kiloydum ki birden 2 ayda 90 a ciktim diyet yapiyorum hic biri uymuyor bana.. abur cubura dayanamiyorum ne zaman canim sigara cekse abur cubur yiyorum cikolata vs abur cuburu kessem zayiflarim da sorun abur cubur da onu nasil kesebilirim ki ?
Cebinde sakız ve şeker bulundur.
Sigara aklına gelince at ağzına çiğne..
Maydanoz ye bol bol, tadı güzel zamanla seversin.
Kendine haftada bir fast food ödülü ver biri asla geçme.
Kilo verdikçe kendini ödüllendirebilirsin.
Bu senin elinde, yeterki iste.
Sakiz pek cignemeyi sevmem yoruyor beni bas agrisi cok bende o yzuden de seker kilo yapmiyor mu ki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?