- Konu Sahibi esenruzgar
-
canım mrb... baslıgı okuyunca cok sasırdım.. kesınlıkle öle bısey yok.... bol bol sebze yıceksın... ve suyu ıhmal etme kesınlıkle.... bnde dıyetteyım suanda.. kavıtasyon ve diyetlee hersey yolunda gidioo.... kesınlıkle öğünlerı atlamaaa
selamlar ..
peki böyle çok az yiyerek kilo vermeye tekrar başladınız ...bir süre sonra yine duracak o zaman ne yapacaksınız ????
hiç bişi yemeyipmi tekrar kilo vermenizi saglıycaksınız ???
yaptıgınız beslenme belki bir kaç günlük kilo tetiklemek amaçlı olabilir ama 1 haftadan fazla yaparsanız bünyeniz bu çok az kl benimser . bir süre sonra tekrar kilonuz durur ..
kl azlatarak kilo vermek belki kısa vadede kilo verdirir ama uzun vadede hedef kilonuza getirmez sizi ..
yediklerinizizde kl kısıtlamasına deyilde yiyeceklerin gl endeksine dikkat edin . en azından aç kalmadan kilo verirsiniz . takildigınıda bahsetitginiz gibi kilo tetiklemek için bir kaç gün az yiyebilirsiniz .
selamlar ayni durumdayiz bende zaten ekmek falan yemiyorum ama abur cubur yiyordum hatta yemek yerine bile yiyordum zaten yemeklerle aram yok benim derdim $ekerle, neyse geçen hafta bir karar alip artik hayatimdan $ekeri çikarmayi denedim 1 hafta boyu bol sebze, çorba ve çok az yag kullandim, tabi ben bir mucize bekliyordum neticede zararli bir$ey yemiyodum, ama bir hafta sonra tartildim ve baktimki gram gitmemi$ bu sefer tekrar yemeye ba$ladim ama bende senin gibi birkaç gündür aç kalipta kilo vermeyi dü$ünüyorum gerçekten i$e yariyor, ama okula gidip geldigim için bayiirim diye korkuyorum henüz denemedim aama..
Merhaba arkadaşlar,
Fazla kilolarım var diyerek yola çıktım. Şu ender saraçın diyet programını kısmen uygulamaya çalıştım. Kendim kafama göre biraz da ondan ilham alarak dikkat etmeye çalıştım yani. çikolayı ve abur cuburu bile bırakmak baya bir kilo verdiriyor :)
ilk haftada 3 kilo verdim nerdeyse ama sonrası durdu resmen. Hergün de egzersiz yapmaya çalıştım. Sonrasında 1 gram veremedim belli bir süre.
Metabolizmayı çalıştırsın diye öğünleri atlamadım ama bu sefer kısacak bişey kalmadı. Sonuçta meyve yesen bile şeker alıyosun, kalori alıyosun.
Ekmeği zaten daha önce de hiç yemeyen biri olarak ve de abur cuburları da bırakınca ve spor da yapıyorum hergün başka yapacak bişey kalmadı.
Ben de aç kalarak (belli bir süre) zayıflamayı denedim. En azından sabah kalkar kalkmaz yemedim. ikindin yedim kahvaltımı. akşam da hafif bişeyler yedim (mesela sadece balık gibi) sonrasında da bişey yemedim. akşam acıkınca bir iki tane kuru kayısı attım ağzıma. Ve kilo vermeye başladım tekrardan.
Kalori hesabına göre zayıflayanlar için eğer benim gibi de oturarak çalışıyorsa (hareket azsa hayatında) sonuçta az yiyerek veya belli bir süre aç kalarak zayıflanabiliyor diye düşünüyorum. Cevremde de aç kalarak zayıflayanların örnekleri var. Hem de hızlı bir şekilde. Ama geri de kilo almadılar. (hani hızlı kilo veren geri kilo alır diye bir olay var ya )
Sizce metabolizmayı hızlandırmak için sürekli yemek mi lazım. Yoksa aç kalarak kilo vermek daha mı etikli ?
cnm bence herkesin metebolizması farklı bi arkadaşım aç kalarak 2 haftada 10 kilo veriyor ve hiç halsizlik hissetmediğini söylüyor diğer türlü veremiyo ne yese yarıyor çünkü bazıları ise az az ve sık sık yiyerek kilo veriyo
Bence bir anda vücudu şok edebilirsiniz. Aç kalmayı doğru bulmuyorum açıkçası. Sonra yeme bozukluğuna yakalanabilrisiniz, ondan sonra da kilo alıyım ölmeyim diye uğraşırsınız.
Elbette zayıflanabilir. benim bi arkadaş 95 kilodan 65 inmişti. Fakat sadece yemekten kesip zayıflamak hiç sağlıklı değil
Bi ünlü günde 5 litre su içerek 4 ayda 15 kilo vermiş.Aldığı 15 kilo doğumda aldığı kiloymuş. Su içmekte çok önemli biliyosunuz ama bi çoğumuz dikkat edemiyoruz malesef Yemeği azaltıp, günde enaz 2-3 litre su içip bi de yürüyüş yapılsa müthiş kilo verilir. Kilo vermek çok zor bişey değil aslında irade ve zaman ayırmak lazım. bende vermek istiyorum bakalım hayırlısı. Bi arkadaşımda sabah ve akşam yatmadan 1 bardak ılık su içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi atıyomuş. Kilo verdirdiğini söylüyo. Hoş kendisi 55 kilo daha neyi vericekse bende anlamadım ki Ayrıca ılık suyunda kilo vermede faydası çok biliyosunuz. Sabah erken saatlerde içildiğinde yağları erittiğini duymuştum
Birkaç günden bişi olmaz canım :)
Hatta birgün yapın bunu öyle korkularınız varsa :) Bazı diyetisyenler de öneriyor zaten böylesi şeyleri. Yeme alışkanlıklarınızı, diyetinizi değiştirin, hatta bazen öğünü geçiştirin diye. Sürekli yapmayın tabiki.
bence zayıflanmaz şöyle kan şekeri düşünce insanda diyet mantığı kalmıyor .üç gün aç gez dördünce gün bir saldıryorsun yemeğe o verdğin gramlar anında alınıyor .o yüzden hafif bir kahvaltı ,öğlen yemeği,akşam yemeği salata yoğurt bir kaç kaşık yemek yiyerek ve hareketi artırarak güzel kilolar eriyorsunuz .ama en iyisi 3-4 kilo alınca hemen kendine dur deyip icabına bakmak .bu yüzden her gün dikkat etmek gerekiyor .bir gün fazla yiyince ikinci gün dengelersiniz bir sorun kalmaz .
Üç gün de aç gezilmez ki canım :)
Herkesin bünyesi de farklı tabi bu arada, herkes kendini bilip ona göre yiyecek. Bazen de tok tutucu özelliği olan yiyecekler var tabi, az yiyorsun öyle bir tok tutuyor ki ara öğün de bile hiç acıkmıyosun tıka basa yemiş gibi oluyosun o durumlarda da yememek lazım yani...
Dediğin gibi dengelemek önemli, arada kaçamak yaptığında ertesi günü az yemek lazım.
Ben de öğlen ilk defa 1 aydan sonra yarım dilim baklava yedim. Çok güzel görünüyordu :) ve de hakettiğimi düşündüm :)
Önüme nice tatlılar geldi de yemedim dimi yani :)
Bana 1 ay yeter artık bu
canım tok tutan yiyceklere örnek verirmisin?benimde işime yarar .ben az yiyerek zayıf kalıyorum çok zor olyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?