Acaba benmi acele ediyorum

BurCuu09

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2013
244
173
103
Merhaba Arkadaşlar,
Ben yaklaşık 1 senedir evliyim.
Eşim Üniversite öğrencisi ve part time işte çalışıyor ben ise Full time olmak üzere çalışıyorum.
Bu şartlar gereği zor bir evlilik süreci geçirdik ama atlattık çok şükür, yuvamızı kurduk.
Ben bu sene 29 yaşıma gireceğim ve yavaş yavaş bebek konusunu acmaya başladım Eşime. Arkadaş cevremizin ilk bebişleri yolda ve hepsi bizim yaşlarımızda olan insanlar.
Ne zaman Bebek konusunu açsam Eşim bana ya kulak vermiyor ,yada daha zamanı var hele bi Üniv. Bitsin sende Sözleşmeni 2 yıl daha uzat bakarız diyor. Gecimimizin büyük kısmını benim kazançımla sağladığımız için benim çalışmamı şart görüyor gibi ve bebek olunca ilk yılı çalışmayacağımı bildiği içinde hep geçiştiriyor konuyu.
Ben ise Anne olmak istiyorum.
Mezun olmak için çokca bir çaba sarfetmediğini düşünüyorum bazen. Tüm Maddi sorumluluklar benim üzerimde olduğu için Anne olma hayalimden uzak kalmak bana içten içe dokunuyor. Tamam haklı yönleride var ama kendisi de biraz çaba gösterse veya empati kursa keşke. Konu ablasının oğlu olduğu zaman akan sular duruyor çıldırıyor onun icin, bense içimden keşke bizim bebeğimiz olsada onun içinde böyle çıldırsan sevsen vs diye geçiriyorum.
Abartıyorsam haksızlık yapıyorsam gözümü acın kızlar. Bazen gercekten saçmalıyorsun burcu diyorum kendime çıkmazda gibiyim bu konuda. Tek taraflı bir bebek isteği ile de evlat sahibi olmak istemem zaten. Olacaksa iki tarafın kararı ve isteği ile olması gerek.
Nolur akıl verin bana

Herşeyi geçtim , hemen hemen bütün maddiyatın senin sırtında olduğu şu durumda gerçekten bebek istediğine emin misin ? Bebek olsa , kim eve para getirecek ? Bebek yapmak değil , ona gereken imkanları sunmak daha önemli ...
Hem dediğin gibi iki tarafın da istemesi gerek ...
Eminim ‘bebek’ için daha doğru bir zaman vardır , üzülme daha gençsin , herşey otursun , o da olur :KK24:. Ben olsam beklerdim ...

Ha eşin de ağırdan alır , sana sırtını dayar, bahane sunar bilemem ama bence şu anda bebek Zaten doğru bir karar değil ;)

Erkekler maddi sorumluluktan pek anlamıyor eşime kalsa 2 yılda bir kredi çekip araba değiştirmeliyiz hemde 2. Çocuk yoldayken evliliğinize güveniyorsanız ısrarcı olun bebek konusunda biraz sorumluluk alsın

Bende acele etmeyin eşiniz haklı. Okulu bitirip iş ayarlasın ondan sonra olur yaşınız da genç

• Beğen
Reactions: 000
Evlenir evlenmez bebek dusunuyorsaniz o zaman ogrenci bi adamla evlenmeyecektiniz.
Ben anlamiyorum kadin milletini gercekten, erkekler nasil anlasin.
Bebek de bebek herkes tutturmuş bir bebek gidiyor.
Buna şartiniz musait degil hayir adam tamam yapalim dese ne yapacaksiniz.
Evlenirken bu sekilde kabul ettiniz simdi bebek isteyip de neden adamin gururunu kiriyorsunuz, neden kendini eksik hissettiriyorsunuz?

Bence eşiniz haklı,şuan zaten evin geçimini üstlenemediği için kendini kötü hissediyordur.Bir de bir bebeğin maddi manevi sorumluluğunu üstlenmek ağır gelebilir.Zaten hazır değilse zorlamanın manası yok,önemli olan anne baba olmak değil iyi anne baba olabilmek.Herkesin çocuğu oluyor diye,sizin için de doğru zaman anlamına gelmiyor.Demek ki onlar maddi manevi hazır.Bence acele etmeyin,zaten yaşınız geç de değil.Okulunu bitirip,işini yoluna koyduktan sonra bu tavrı devam ederse,siz de ona göre bir tavır takınırsınız

Merhaba Arkadaşlar,
Ben yaklaşık 1 senedir evliyim.
Eşim Üniversite öğrencisi ve part time işte çalışıyor ben ise Full time olmak üzere çalışıyorum.
Bu şartlar gereği zor bir evlilik süreci geçirdik ama atlattık çok şükür, yuvamızı kurduk.
Ben bu sene 29 yaşıma gireceğim ve yavaş yavaş bebek konusunu acmaya başladım Eşime. Arkadaş cevremizin ilk bebişleri yolda ve hepsi bizim yaşlarımızda olan insanlar.
Ne zaman Bebek konusunu açsam Eşim bana ya kulak vermiyor ,yada daha zamanı var hele bi Üniv. Bitsin sende Sözleşmeni 2 yıl daha uzat bakarız diyor. Gecimimizin büyük kısmını benim kazançımla sağladığımız için benim çalışmamı şart görüyor gibi ve bebek olunca ilk yılı çalışmayacağımı bildiği içinde hep geçiştiriyor konuyu.
Ben ise Anne olmak istiyorum.
Mezun olmak için çokca bir çaba sarfetmediğini düşünüyorum bazen. Tüm Maddi sorumluluklar benim üzerimde olduğu için Anne olma hayalimden uzak kalmak bana içten içe dokunuyor. Tamam haklı yönleride var ama kendisi de biraz çaba gösterse veya empati kursa keşke. Konu ablasının oğlu olduğu zaman akan sular duruyor çıldırıyor onun icin, bense içimden keşke bizim bebeğimiz olsada onun içinde böyle çıldırsan sevsen vs diye geçiriyorum.
Abartıyorsam haksızlık yapıyorsam gözümü acın kızlar. Bazen gercekten saçmalıyorsun burcu diyorum kendime çıkmazda gibiyim bu konuda. Tek taraflı bir bebek isteği ile de evlat sahibi olmak istemem zaten. Olacaksa iki tarafın kararı ve isteği ile olması gerek.
Nolur akıl verin bana

Bence abartıyorsunuz.
Ben dediğiniz bir cümleye takıldım.
''Arkadaş cevremizin ilk bebişleri yolda ve hepsi bizim yaşlarımızda olan insanlar.''
Yani bebek motivasyonunuz başkaları mı?
Durumunuz pek müsait değil iken bu kıyaslamayı çok gereksiz buldum.
Eşiniz daha okuyor, okulu bitirsin, işe girsin bence öyle olmalı.
Bu arada 29 yaş çok paniklenecek bir yaş değil.

Eşiniz haklı bence. Evin tüm yükü sizdeyken, eşiniz hala öğrenciyken bebek fikri biraz yanlış.
Eşinizin çalışmaya başlayıp sorumluluk almaya başladıktan sonra fikri değişecektir bence.

Şartlar daha tam oluşmadan bebek diye diretmeyin. Zaten bebek olduktan sonra maddi manevi bazı zorluklar olacak, şu aşamada bu zorluklar evliliğinize fazla gelebilir.

Kadın erkek rolleri degismis . Evin yükü neden sizin üzerinizde !
Evini gecindiremeyecek olan erkek evlenmesin karısının parasına güvenip. Böyle olunca ne oluyor ?
Kadınlar doğası gereği annelik özlemi çekiyor fakat ya bunu ertelemek zorunda kalıyor ya da zor şartlar altında annelik yapmaya çalışıp bin parçaya bölünüyor.

Sizin yaslarinizdaki arkadaşlarınız belki işlerini ellerine alıp şartları olgunlaştırmistir. Eğer öyle değilse o arkadaşları örnek almayın. Zaten yasitlarimiz evlendi biz de evlenelim,yasitlarimiz bebek yaptı biz de yapalım diye bir şey yok. Yarış değil bu. Evliliği bile yasitlarimiz evlendi diye yapmış olabilirsiniz sanırım. Çünkü düşünülüp yapılsa şu şartlara bebek istiyorum denmemesi gerek.

Evini gecindiremeyecek olan erkek evlenmesin karısının parasına güvenip. Böyle olunca ne oluyor ?
Kadınlar doğası gereği annelik özlemi çekiyor fakat ya bunu ertelemek zorunda kalıyor ya da zor şartlar altında annelik yapmaya çalışıp bin parçaya bölünüyor.
Çalışmayan kadinlar calisan erkeklerle evlenip bi guzel evde oturuyor o zaman sorun yok degil mi sizin icin?
Bu zihniyeti yer yuzunden kazımak istiyorum

Belki androjen kisiliklerdir. Ki en güzeli. Kadın erkek rolleri ne sizin için?

Çalışmayan kadinlar calisan erkeklerle evlenip bi guzel evde oturuyor o zaman sorun yok degil mi sizin icin?
Aynen yaa. Erkek kişisi eve bakacak illa kadın isterse iste... Ama erkek evde iş yapsa herhalde onda der aynı sözü. Ki burda eş kişisi parti time çalışıyormuş yine yan gelip yatmıyor yani. Zaten tam gün çalışan üniversite öğrencisi zor bulunur orgunde.

Ben çalışmayan bir kadın değilim. Öğretmenim. Ama çalışmak zorunda değilim. Çünkü öncelikle anneyim. Şuan ikinci bebegimi büyütüyorum. İlk bebegimde olduğu gibi şuanda ara verdim. Ücretsiz izin hakkımı sonuna kadar kullanıyorum.
Evin geçimi bana bağlı olsaydı bunu yapamazdim.
O yüzden bence erkek evi tek başına gecindirebilecek yeterlilikte olmalı.
Bu benim fikrim.
Ve ben benim gibi düşünmeyen insanların zihniyetini yeryüzünden kazimayi hiç düşünmedim ve istemedim.
Farklı düşünceler duymak ve bunları hazmedebilmek ufkunuzu geliştirir .
Tavsiye ederim.

Belki androjen kisiliklerdir. Ki en güzeli. Kadın erkek rolleri ne sizin için?
Bana göre kadının en önemli görevi anneliktir. ( Tabi anne olmak istiyorsa. Konu sahibi istediğini söylüyor .) Çünkü annelik en kutsal meslektir insanlığın şekillenmesi öncelikle anneler eliyle olmaktadır. Ve ilk öğretmenlerimiz annelerimizdir.

Back
X