Acaba benmi acele ediyorum

Ben ev hanımları evde oturup çalışmıyor mu yazmışım? Yazdıklarımı çarpıtıp beğeni almak ve beni linç ettirmek derdindesiniz heralde ev hanımı üyelere. O ünlem işaretleri de neyin nesi? Anneliği bu kadar yüceltmeyin.
Siz yazdıklarınızı beğeni almak için mi yazıyorsunuz ?
Kişi kendinden bilir işi !!!
Benim burada hiç tanımadığım insanlardan beğeni almak gibi bir derdim yok.
Hiç aklıma da gelmedi doğrusu .
Bununla mutlu olacak kadar aciz bir insan da değilim.
Sadece samimi bir niyetle doğru olduğuna inandığım düşüncelerimi paylasiyorum .
Herkes konuları kendi bakış açısıyla yorumluyor.
Sizin gibi düşünmeyen insanların yazdıklarında art niyet aramayın.

Merhaba Arkadaşlar,
Ben yaklaşık 1 senedir evliyim.
Eşim Üniversite öğrencisi ve part time işte çalışıyor ben ise Full time olmak üzere çalışıyorum.
Bu şartlar gereği zor bir evlilik süreci geçirdik ama atlattık çok şükür, yuvamızı kurduk.
Ben bu sene 29 yaşıma gireceğim ve yavaş yavaş bebek konusunu acmaya başladım Eşime. Arkadaş cevremizin ilk bebişleri yolda ve hepsi bizim yaşlarımızda olan insanlar.
Ne zaman Bebek konusunu açsam Eşim bana ya kulak vermiyor ,yada daha zamanı var hele bi Üniv. Bitsin sende Sözleşmeni 2 yıl daha uzat bakarız diyor. Gecimimizin büyük kısmını benim kazançımla sağladığımız için benim çalışmamı şart görüyor gibi ve bebek olunca ilk yılı çalışmayacağımı bildiği içinde hep geçiştiriyor konuyu.
Ben ise Anne olmak istiyorum.
Mezun olmak için çokca bir çaba sarfetmediğini düşünüyorum bazen. Tüm Maddi sorumluluklar benim üzerimde olduğu için Anne olma hayalimden uzak kalmak bana içten içe dokunuyor. Tamam haklı yönleride var ama kendisi de biraz çaba gösterse veya empati kursa keşke. Konu ablasının oğlu olduğu zaman akan sular duruyor çıldırıyor onun icin, bense içimden keşke bizim bebeğimiz olsada onun içinde böyle çıldırsan sevsen vs diye geçiriyorum.
Abartıyorsam haksızlık yapıyorsam gözümü acın kızlar. Bazen gercekten saçmalıyorsun burcu diyorum kendime çıkmazda gibiyim bu konuda. Tek taraflı bir bebek isteği ile de evlat sahibi olmak istemem zaten. Olacaksa iki tarafın kararı ve isteği ile olması gerek.
Nolur akıl verin bana
Çoğu erkekler böyle işte sırf eşleri çalışsın eve para getirsin diye söz konusu çocuk bile istemiyorlar.Acaba erkekleri çalışmaya alıştırmamalı mı bilemedim

İnsanların sırf Instagram da evli mutlu çocuklu yazmak için çocuk istediklerini iddia etmissiniz.
Siz bu yüzden mi anne oldunuz?
Tanımadığınız insanlar hakkında nasıl böyle bir genelleme yapabiliyorsunuz ?

Konu sahibin su an sartlari uygun olmamasina ragmen, kac defa "ama benim arkadaslarimin bebekleri var" diyerek bebek istedigine göre, bende o sonunca vardim evet.

Ve evet, bende bu yüzden anne oldum.:işsiz:

Suan sizin durumunuz musait degil gibi harcamalari esine harcama rahata alismissa bu yüzden uni cabuk bitirmesine caba harcamiyor olabilir, bizde 3 yildir evliyiz isim icin haber bekliyorum bu hafta insallah esim bazen beni yokluyor bebek mi yapsak diye yoook hayir daha hazir degilim alismisim rahatliga yasim 25 daha gencim dedim, bazen ben de esime yokladim duymazdan geliyor yada daha erken bence en gec seneye düsünelim diyor bende esime daha erken degil mi en gec 2 yil daha düsünmesek diyorum aliniyor ama aramizda 1 yas farkimiz var zaten önce evimizin düzeni oturtmaya bakmak, evimin eksikleri gidermek mobilyalar vs, ve ise girmek bizde acele etmiyoruz ben istemeyince esim aliniyor üzülüyor küsüyor bu sefer ben sordugum zamanda da o istemiyor bu sefer ben aliniyorum üzülüyorum.. cevremizde hamisler veya 4 aylik bebisleri hep gördügümüz icin bazen özeniyoruz ama acele etmiyoruz zamanimiz var :) 29 yasindasiniz ve 1 yillik evlisiniz sana sormak istedigim bi kac soru var evliliginiz oturdu mu? Esinizle anlasabiliyo musunuz? Her kavga sonrasi sakinlestikten sonra cözüm icin konusuyor musunuz? Birbirinize güveniniz tam mi? Durumunuz el veriyor mi bi bebek icin? Evinize alistiniz mi? Esiniz size destek oluyor mu ev islerinde? Hastalandiginizda yaninizda oluyor mu? Sana saygisi tam mi? Bunlari kendine karsi sorgula bence bana göre 1 sene evlisiniz daha erken bi cocuk icin bi yil daha tadinda yasayin derim anliyorum seni etrafinda hamisler veya bebisleri görüp özeniyosundur bendede öyle oluyor ama acele etmem bi bebek icin oldukca agir bi sorumluluk sonucta ömür boyu bakiyosun

Suan sizin durumunuz musait degil gibi harcamalari esine harcama rahata alismissa bu yüzden uni cabuk bitirmesine caba harcamiyor olabilir, bizde 3 yildir evliyiz isim icin haber bekliyorum bu hafta insallah esim bazen beni yokluyor bebek mi yapsak diye yoook hayir daha hazir degilim alismisim rahatliga yasim 25 daha gencim dedim, bazen ben de esime yokladim duymazdan geliyor yada daha erken bence en gec seneye düsünelim diyor bende esime daha erken degil mi en gec 2 yil daha düsünmesek diyorum aliniyor ama aramizda 1 yas farkimiz var zaten önce evimizin düzeni oturtmaya bakmak, evimin eksikleri gidermek mobilyalar vs, ve ise girmek bizde acele etmiyoruz ben istemeyince esim aliniyor üzülüyor küsüyor bu sefer ben sordugum zamanda da o istemiyor bu sefer ben aliniyorum üzülüyorum.. cevremizde hamisler veya 4 aylik bebisleri hep gördügümüz icin bazen özeniyoruz ama acele etmiyoruz zamanimiz var :) 29 yasindasiniz ve 1 yillik evlisiniz sana sormak istedigim bi kac soru var evliliginiz oturdu mu? Esinizle anlasabiliyo musunuz? Her kavga sonrasi sakinlestikten sonra cözüm icin konusuyor musunuz? Birbirinize güveniniz tam mi? Durumunuz el veriyor mi bi bebek icin? Evinize alistiniz mi? Esiniz size destek oluyor mu ev islerinde? Hastalandiginizda yaninizda oluyor mu? Sana saygisi tam mi? Bunlari kendine karsi sorgula bence bana göre 1 sene evlisiniz daha erken bi cocuk icin bi yil daha tadinda yasayin derim anliyorum seni etrafinda hamisler veya bebisleri görüp özeniyosundur bendede öyle oluyor ama acele etmem bi bebek icin oldukca agir bi sorumluluk sonucta ömür boyu bakiyosun

Canım merhaba öncelikle.
Güzel mesajın , tavsiyen ve soruların için ayrıca teşekkür ederim.
Sorularına gelince, Eşimle çok şükür anlaşabiliyoruz, ilk aylar alışma süreci olduğu için her yeni evli çift gibi sürtüşmeler oldu ama kavga gürültümüz , çözemediğimiz hiç birşey olmadı. Bizim ilişkimizin başından beri (4 yıl olacak) yapabildiğimiz en güzel şey Konuşmak. Herşeyi konuşarak halledebiliyoruz çok şükür. Ve bunu uzun uzun konuşarak çözüm arayarak yapıyoruz, kestirip atmıyoruz. Aynı konu birdaha öne sürülmemesi icin ilkinde halletmeye çaba gösteriyor iki tarafda.
Hastalandığımda benden çok o sağlığım icin çabalıyor. Erkeğin elinden geldiğince çorbamı bile yapıyor sağolsun. Ev işlerinde de eğer boş günündeyse ve ben işteysem evi üstten süpürür veya bulaşık makinesini çalıştırır. Tabi Erkek olduğunu unutmamak gerek her erkek gibi bende Eşimin arkasını topluyorum ama şikayetci değilim bundan. İkimizde görevlerimizi biliyoruz ve yapıyoruzda.
Çoçuk konusuna gelince ben yavaş yavaş konuyu acmaya başladığımı belirttim sadece , bazı şahisların algıladığı gibi tutturmadım veya diretmedim.
Tabiiki anne olmak istiyorum en doğal hakkım bu her anne olmak isteyen kadınlar gibi, ama hemen şimdi bu ay istiyorum banane banane diye bişey yazdığımı hatırlamıyorum. Tabiiki en iyi koşulları sağladığımız zaman böyle birşeye karar vermek en önemlisi ve ben bunu buradaki senin gibi yol gösterenler sayesinde daha iyi anladım.

Canım merhaba öncelikle.
Güzel mesajın , tavsiyen ve soruların için ayrıca teşekkür ederim.
Sorularına gelince, Eşimle çok şükür anlaşabiliyoruz, ilk aylar alışma süreci olduğu için her yeni evli çift gibi sürtüşmeler oldu ama kavga gürültümüz , çözemediğimiz hiç birşey olmadı. Bizim ilişkimizin başından beri (4 yıl olacak) yapabildiğimiz en güzel şey Konuşmak. Herşeyi konuşarak halledebiliyoruz çok şükür. Ve bunu uzun uzun konuşarak çözüm arayarak yapıyoruz, kestirip atmıyoruz. Aynı konu birdaha öne sürülmemesi icin ilkinde halletmeye çaba gösteriyor iki tarafda.
Hastalandığımda benden çok o sağlığım icin çabalıyor. Erkeğin elinden geldiğince çorbamı bile yapıyor sağolsun. Ev işlerinde de eğer boş günündeyse ve ben işteysem evi üstten süpürür veya bulaşık makinesini çalıştırır. Tabi Erkek olduğunu unutmamak gerek her erkek gibi bende Eşimin arkasını topluyorum ama şikayetci değilim bundan. İkimizde görevlerimizi biliyoruz ve yapıyoruzda.
Çoçuk konusuna gelince ben yavaş yavaş konuyu acmaya başladığımı belirttim sadece , bazı şahisların algıladığı gibi tutturmadım veya diretmedim.
Tabiiki anne olmak istiyorum en doğal hakkım bu her anne olmak isteyen kadınlar gibi, ama hemen şimdi bu ay istiyorum banane banane diye bişey yazdığımı hatırlamıyorum. Tabiiki en iyi koşulları sağladığımız zaman böyle birşeye karar vermek en önemlisi ve ben bunu buradaki senin gibi yol gösterenler sayesinde daha iyi anladım.
Her evli kadin adam anne baba olmak ister , insallah sizinde zamani geldiginizde anne baba olmak istersiniz esinizi üni bitirmeye baksin derim benim düsünceme göre bazen mantikli olmak gerek duygularimizla hareket etmemek icin, umarim sizin icin hersey yolunda olur esinizle yavas yavas konu acarsiniz anlasabiliyosaniz bu güzel birsey :)

Ben çalışmayan bir kadın değilim. Öğretmenim. Ama çalışmak zorunda değilim. Çünkü öncelikle anneyim. Şuan ikinci bebegimi büyütüyorum. İlk bebegimde olduğu gibi şuanda ara verdim. Ücretsiz izin hakkımı sonuna kadar kullanıyorum.
Evin geçimi bana bağlı olsaydı bunu yapamazdim.
O yüzden bence erkek evi tek başına gecindirebilecek yeterlilikte olmalı.
Bu benim fikrim.
Ve ben benim gibi düşünmeyen insanların zihniyetini yeryüzünden kazimayi hiç düşünmedim ve istemedim.
Farklı düşünceler duymak ve bunları hazmedebilmek ufkunuzu geliştirir .
Tavsiye ederim.
Budur :super:

malesef sartlariniz bebek icin musait gorunmuyor. Bebeginiz oldugunda anne olarak sizin mumkun oldugunca uzun sure evde olmaniz gerekiyor. Baba daha ogrenciyken oyle bir imkaniniz olmaz. Okulu ne zaman bitecek? Esiniz durumunu bahane etmiyor da mezun oldugunda bebek yapmaya sicak bakiyorsa bekleyin. Ama rahata alisti ve bahane uretiyorsa alip karsiniza ciddi bir konusma yapin.

Ben söyleyince bana kızıyorlar. Evin geçimini erkek sağlamak zorundadır. Ama şimdiki peri padişahının oğulları evlenene kadar babasından evlendikten sonra da karısından yardım almaya alışmışlar. Yaşınız geç değil ama yaş geçtikçe bebek işi biraz zor oluyor. Insanın enerjisi azalıyor. Bunu kast ettim. Tabi yaş ilerledikçe daha enerjik olan kadınlar var , onların önünde şapka çıkarıyorum tabi.

Back
X