Acaba biz mi haksızsız

Sorun bunu sizden gizli yapması. Siz eşinize danışmadan gidip borsaya yüklü miktar para koyup risk alabilir misiniz?Onayınızı aldı mı, şu işe yatırım yapalım dedi mi?

İnsan şunu düşünüyor kaybettiğini gizlemiş acaba kazansa söyleyecek miydi?
Hayır kesinlikle onayım olmadı hiç bir bilgim yoktu . . Küçük başlayıp önünü alamamış . Onu kurtarayım derken böyle böyle daha çok batmış en son tüm kredi kartları kilitlenmiş ve ailesine söylemiş

Evet bu büyük bir hata diyorum zaten , ama başka bir kadınla aldatma değil. Ve çok pişman olup yalvaran bir insan vardı karşımda ben de bir şans daha vermek istedim .
Kayınvalidemle daha önce de büyük olaylar yaşamıştık . O sebeple de ona olan kinim daha fazla
Evet borca batmış size duyurmadan ödemeye çalışmış siz duyunca da pişman olup ağlamış aman ne pişmanlık.
Pişman olan insan başta gelir sizin mecburen duyduğunuz veya duyacağınız zamanda değil.
Aldatsa idi de siz duyunca yalvarırdı bu arada.
İkisi de pişmanlıktan olmazdı.
Öyle aklanmaz ama kayınvalidem daha kötü diyerek.
Kötünün iyisi olunca iyi olmuyor o koca yani

O kadar kötü anlattığınız aile kumar borcunu size duyurmadan nasıl Ödemiş hayret.
Sanki kafalarına taş düşmüş ödemişler de iki ay sonra şişlik geçmiş de sizin anlattığınız hale dönmüşler gibi🤔
Bana mantıklı gelmedi yaptıkları hareket ve anlattığınız profil zaten sizin fe sorununuz eşinizle aile ile değil o ayrı
Bu aile kaşıkla verip sapıyla hep gözümüzü oydu . Evet ödedi borcu ama 2 aya hepsini ver diye söyledik laf edilmedik beddua bırakmadılar torunlarına kadar. Böyle olunca yaptığı iyilikte gözüme görünmüyor.
Bu aile ben doğum yaptığımda eşim psikolojik bşr bunalım geçirmişti ve beni yeni doğmuş bebeğimle eşime lohusa halimle ben mücadelenettim . Aile olarak bana destek olmadılar . Geldikleri zamanda onlar benden çok ağlayıp zırladılar . Dayanamıyorum. Sıkıldım bunevde diye …. Ben bu hareketleri unutmadım . Yaptığı tüm iyilikleri kendi eliyle sıfırladı kaynanam yoksa ben bunların kıymetini bilmeyecek insan değilim

Evet bu büyük bir hata diyorum zaten , ama başka bir kadınla aldatma değil. Ve çok pişman olup yalvaran bir insan vardı karşımda ben de bir şans daha vermek istedim .
Kayınvalidemle daha önce de büyük olaylar yaşamıştık . O sebeple de ona olan kinim daha fazla
Siz öğrenmeden önce kendiliğinden gelip söyleyip pişmanım deyip yalvarmadı değil mi? Kayınvalideniz ortalığı ayağa kaldırmasa ver paramı demese yine bilmeyecektiniz. Çünkü hem parayı batırıken hem de ailesinden borç isterken size söylememiş. Annesi para vermemiş olsa bu seferde ne biçim aile oğullarına yardım etmemişler diyecektiniz. Kocaya yine laf yok.

Kadınla aldatıp aldatmaması değil olay, siz kendinizi kandırıyorsunuz. Sizin düşüncenize gör bir kadınla mesajlaşsa ama yatmamışlar aldatma sayılmaz diyeceksiniz. Yatmış olsa ama tek gecelikmiş duygu sevgi yokmuş diyeceksiniz. Kendisine de söylediniz mi "neyse aldatmamışsın sadece benden habersiz paramızı batırmışsın" diye.

Eşinizi koruyun kollayın gerisine sallayın bu sizin hayat görüşünüz ama dürüst güvenilir evlenilecek erkekmiş gibi de empoze etmeyin. Çünkü böyle yapmayan, eşine danışmadan büyük risk sorumluluk almayan, karısının arkasından iş çevirmeyen erkeklere haksızlık oluyor. Evet herkes 2. şansı hak eder, affettiyseniz yolunuza bakın ama kayınvalideye de nötr olun. Size herhangi bir sorumluluğu mecburiyeti yok kadının, görüşmek istemiyorum lütfen oğlunuzla konuşun görüşün bundan sonra deyip koyun mesafenizi. Kaynana yılan oğlu melek değil çünkü.

Arkadaşlar merhaba , kurban bayramı tatili için kaynanama geldik kalıyoruz bir kaç gündür. Daha önce çok büyük problem ve sıkıntılar yaşadık diğer konularımda yazmıştım . Eşim borsada batmiştınbenden habersiz ve ailesi borcu ödemişti. Bende tesadüfen öğrenmiştim .1-2 ay içinde karşılıksız veriyorum dediği paranın tamamını ger isteyip eşim bir anda veremeyincede intihar etmekle tehdit etmişti. Hatta bana bile defalarca mesaj atıp para istemişti ki benim yediğim bir para değil . Ama sorun şu ki kaynanamın bir evi güzel bir arabaları ve emekli maaşı artı kayın babamın düzenli çalıştığı bir işi var . Evlendiğimizden beri en büyük sıkıntımız kaynanamın bizden eksiklerini gidermemizi istemesi sürekli telefon açıp bana maddi problemlerinden bahsetmesi . Eşimden bir evlat değil düşman gibi konuşuyor. Ben onu okutmasaydım memur yapmasaydım çok pişmanım diye ağladı bı gün . Onu okuyacağıma sanayiye verseydim ezilseydi bende kendimi emekli yapsaydım dedi durdu. Yıllarca yaşadığı fakirliklerden bahsetti işte oğlu atanınca araba almış ama ona mutfak dolabı yaptırmamış mesela . Ev alacaklarmış kredi çektirmek istemiş eşim çekmemiş bunun anlatıp ağlıyor . Parasını toplamamış . Bizi evlendirirler füğün vakti kaynanam ondan para istemiş ama vermemiş aldığı altınların borcunu tek Ödemiş vs vs . Halbuki bizde eşimle düğün için farklı masrafları karşılıyorduk ve ben kalkıp bir şey demedim onlar az verdi daha çok versin vs demedim. Eşimle herşeyi yaptık çok şükğr borcumuzu da ödedik. Sizce kaynanan haklı mı? Doğurdum dersaneye yolladım iş sahibi ettim o bana bakmak zorunda diye düşünüyor . Hakkı var mı? Eşimde bu konularda annesini pek dinlemiyor diye bizde hayat içinde karşılaştığımız problemlerde ailesi tarafından defalarca yapayalnız bırakıldık. En zor zamanımızda hep yanlız kaldık ama ilk kez şunu düşündüm kaynanam haklı mı? Çünkü o da oğlunun kendisine yardım etmediğini o yüzden de kendisinin etmeyeceğini açıkça söylüyor.
Düğünden sonra siz ailesiniz para istemesi hoş olmaz. Düğün esnasında da aynı şekilde.Bekarken yardım etmeliydi yinede o aile okutmuş.

Bu aile kaşıkla verip sapıyla hep gözümüzü oydu . Evet ödedi borcu ama 2 aya hepsini ver diye söyledik laf edilmedik beddua bırakmadılar torunlarına kadar. Böyle olunca yaptığı iyilikte gözüme görünmüyor.
Bu aile ben doğum yaptığımda eşim psikolojik bşr bunalım geçirmişti ve beni yeni doğmuş bebeğimle eşime lohusa halimle ben mücadelenettim . Aile olarak bana destek olmadılar . Geldikleri zamanda onlar benden çok ağlayıp zırladılar . Dayanamıyorum. Sıkıldım bunevde diye …. Ben bu hareketleri unutmadım . Yaptığı tüm iyilikleri kendi eliyle sıfırladı kaynanam yoksa ben bunların kıymetini bilmeyecek insan değilim
Daha hala da bayramlaşmaya mi gidiyorsunuz ?

Kayınvalideniz haklı gibi geldi bana. Yani tamamen olmasada kısmen haklı. Eşiniz memurmuş bekarken iyi kötü bi birikim yapmalıydı evlenirken kimseye yaslanmadan kendi düğününü halledebilirdi. Sonra evlenmişsiniz kumar borcu çıkarmış başlarına onu da ödemişler ki çoğu aile bunu da yapmaz. Ama sanırım eşinizin ailesine bi katkısı hiç olmamış hep onlardan maddi olarak yardım beklemiş ve belli ki eşiniz biraz tutumsuz parasının kıymetini bilmeyen birisi dolayısıyla kvnin ara ara size maddi olarak harcamayın biriktirin demesini de anlayabiliyorum. Kvye kızmayın ona hiç faydası olmayan oğluna hala para harcamak kadının da zoruna gidiyor olabilir bence eşinize kızın artık harcamalarına dikkat etsin. Birde kumara bulaşmış diyorsunuz bu kötü bir alışkanlık ve bi daha yapma tehlikesi her zaman var eşinizi iyi takip edin tekrar kumar oynayıp para kaybetmemesin, Allah size kolaylık versin.

Arkadaşlar merhaba , kurban bayramı tatili için kaynanama geldik kalıyoruz bir kaç gündür. Daha önce çok büyük problem ve sıkıntılar yaşadık diğer konularımda yazmıştım . Eşim borsada batmiştınbenden habersiz ve ailesi borcu ödemişti. Bende tesadüfen öğrenmiştim .1-2 ay içinde karşılıksız veriyorum dediği paranın tamamını ger isteyip eşim bir anda veremeyincede intihar etmekle tehdit etmişti. Hatta bana bile defalarca mesaj atıp para istemişti ki benim yediğim bir para değil . Ama sorun şu ki kaynanamın bir evi güzel bir arabaları ve emekli maaşı artı kayın babamın düzenli çalıştığı bir işi var . Evlendiğimizden beri en büyük sıkıntımız kaynanamın bizden eksiklerini gidermemizi istemesi sürekli telefon açıp bana maddi problemlerinden bahsetmesi . Eşimden bir evlat değil düşman gibi konuşuyor. Ben onu okutmasaydım memur yapmasaydım çok pişmanım diye ağladı bı gün . Onu okuyacağıma sanayiye verseydim ezilseydi bende kendimi emekli yapsaydım dedi durdu. Yıllarca yaşadığı fakirliklerden bahsetti işte oğlu atanınca araba almış ama ona mutfak dolabı yaptırmamış mesela . Ev alacaklarmış kredi çektirmek istemiş eşim çekmemiş bunun anlatıp ağlıyor . Parasını toplamamış . Bizi evlendirirler füğün vakti kaynanam ondan para istemiş ama vermemiş aldığı altınların borcunu tek Ödemiş vs vs . Halbuki bizde eşimle düğün için farklı masrafları karşılıyorduk ve ben kalkıp bir şey demedim onlar az verdi daha çok versin vs demedim. Eşimle herşeyi yaptık çok şükğr borcumuzu da ödedik. Sizce kaynanan haklı mı? Doğurdum dersaneye yolladım iş sahibi ettim o bana bakmak zorunda diye düşünüyor . Hakkı var mı? Eşimde bu konularda annesini pek dinlemiyor diye bizde hayat içinde karşılaştığımız problemlerde ailesi tarafından defalarca yapayalnız bırakıldık. En zor zamanımızda hep yanlız kaldık ama ilk kez şunu düşündüm kaynanam haklı mı? Çünkü o da oğlunun kendisine yardım etmediğini o yüzden de kendisinin etmeyeceğini açıkça söylüyor.
Bilindik kayınvalide lafları ne yapsanız (yapsak) yine yaranilmaz.

kaynanamın bir evi güzel bir arabaları ve emekli maaşı artı kayın babamın düzenli çalıştığı bir işi var .
Böyle tanıdığım kaç kişi var ama durumları iyi de değil. Zengin oldukları anlamına gelmiyor ki borç ödüyorlarmış.

Onu okuyacağıma sanayiye verseydim ezilseydi
Daha çok para kazanırdı 😂

Yıllarca yaşadığı fakirliklerden bahsetti işte oğlu atanınca araba almış ama ona mutfak dolabı yaptırmamış mesela
Arabayı anne babasına mı almış? Eğer böyleyse mutfak dolabını da yaptırmayaversin. Yok eğer altın parası aileye kitlenip araba size alınmışsa ve kayın ailenin mutfak dolabı ihtiyacı varsa serzenişte haklı olabilir.

Bu borç mevzusunda şöyle düşünüyordum anne baba olarak evlat işte atsan atılmıyor yanlışta olsa işte para için bu kadar kalp kıtmaya değer miydi ?
Oğullarının borcunu ödemekte zorlanıyor veya kendi ihtiyaçlarını gideremiyorlarsa oğlu da düşünmeliydi. Anne babanın üzerinde oğlunun hakkı varsa tam tersi de söz konusu. Oğlunuz da para için kalplerini kırmasın.

Haksızsınız tabi ki, adamlara kumar borcunu ödetmiş eşiniz şimdi de mızmızlanıyorsunuz. Zaruri ihtiyaç değil, ev kredisi değil kumar borcu bu bu insanllar sorumsuz yetişkin çocuklarının kumar borcunu ödemek zorunda mı? Eş ekstra sorumsuz hem kumar oyna, git o parayaı anneciğinden al ... adam gibi bir erkek olsaydı banka kredisi şu bu kendi toplamaya çalışırdı kendi pisliğini kapatırdı. Akılsız olmasa olmayan parayla kumar oynamazdı ona hiç değinmiyorum bile.

Kayınvalide pinti ve paragöz birisi bence mesafe koyun. Eşinize söyleyin ondan bir şey istemesin. Konu açılırsa hemen kapatın kayınvalidenizin konuşmasına izin vermeyin yeter artık diyebilin yani

Şöyle eşimin ailesi altınları aldı sadece . Benim ailem de eşyalara yardım etti bit miktar. Ger kalan borcun yüzde 60 ı ni benle eşim ödedik. Yani tamamen onlar yapmadı .
Az mı? Altınları aldı sadece diyo bide şaka misiniz yani altınları almışlar sadece! Daha ne yapsınlar? Borcunu kapat altınını öde iyi valla ne güzel. Karı koca iki kişi beraber olup bişey yapamayacak olan hiç nişanlılık evlilik yoluna girmesin bence. Kaç yaşında insanlar kendi evlerini duzup düğün altın yapacak gucu yok anne babadan destekle olacağına hiç olmasın daha iyi.

Şöyle eşimin ailesi altınları aldı sadece . Benim ailem de eşyalara yardım etti bit miktar. Ger kalan borcun yüzde 60 ı ni benle eşim ödedik. Yani tamamen onlar yapmadı .

Valla benim eşimin ailesi altın yada eşya hiçbir şeye karismadilar. Üstelik sizinkiler gibi çocuklardan beklenti icindeler. Eşim ara ara yardim eder. KV çok çekmiş bir insan ben ona kıyamadığım için bir şey demiyorum.

Ama sizin durumunuz daha farklı hem düğüne hem kumar borcuna yardım etmişler. Bende çocuğumun kumar borcunu ödesem bende konuşurdum sanırım.

Memur maasi ile sanayide ki adami kucumsemesi de bir acayip en az 150 bin aylik kazaniliyor. Memur ne kadar aliyor, kendini zor döndurur. Ne yardimi bekliyormus ? Bu adamin aldigi kendi ailesine anca yeter,esi çalışıyorsa

Tabi ki eşiniz kaynananıza bakmak zorunda değil extrem durumlarda edilecek yardımlar vs hariç ama burda parayı ona acilen geri vermeniz lazım o borç eşinizin borcu, kaynananıza yaslanmış nasılsa ödendi ben sonra veririm anneme diye. Kadının borcu istemesi normal yani, böyle evlat evlerden ırak yok borsa borcu yok kumar borcu böyle insanlar evlat olsa sevilmez 😂

Evet sitemler kötü konuşmalar genelde eşime idi . Ama aynı zamanda beni de tutumsuz olmakla yargılıyordu . Ben ise kendi kazandığım parayla istediğim gibi yaşarım alırım toplarım yada toplamam bunlar beni ilgilendirir diye düşünüyordum . Yani çok fazla müdahale etmesi ve çok fazla arayıp eşime yaptıramadığı şeyler için beni boğması beni çileden çıkarttı. Acaba bu kadın haklı mi diye düşünüp sorduğumda kayınvalidem aşağı yukarı tüm ergen çocukların yaptıklarını sayıyor . Mesela dışarda her gece maç , sürekli ayakkabı elbise yırtılması , sigara içmesi , okuldan bazı günler kaçması ( ki eşim başarılı bir öğrenciymiş hep takdir getirmiş ama aynı zamanda yaramazlıkta yapıyormuş öğrenciyken) asla savunmak gibi olmasın ama borsada batan bir sürü insan biliyorum . Batıp bi şekilde öğrenen deneyim kazanan , keşke böyle deneyim kazanılmasa tabiki ama bit yuva kolay kurulmuyor. Yine de artılara bakmak istedim .
Kadina borcunuz varken kafaniza gore kendi paranizi yiyip icemezsiniz .ben olsam bende sinir olurum borcunu ben odeyecem kafasin agore savuracak.

Madem bu kadar kotu kv gidip milletin evinde kalmayin. Hem sovuyor hem evine cokuyorsunuz tutun bi otel yapin tatilinizi.
Ben buraya keyfimden gelmedim , bayramda gelin diye başımızın etini yiyen onlar . Ben de gerginlik yaratmak istemediğimden sesimi çıkarmıyorum . Bunu bir görev olarak düşünüp gidilmesi gerekiyor diye geldim

Haksızsınız tabi ki, adamlara kumar borcunu ödetmiş eşiniz şimdi de mızmızlanıyorsunuz. Zaruri ihtiyaç değil, ev kredisi değil kumar borcu bu bu insanllar sorumsuz yetişkin çocuklarının kumar borcunu ödemek zorunda mı? Eş ekstra sorumsuz hem kumar oyna, git o parayaı anneciğinden al ... adam gibi bir erkek olsaydı banka kredisi şu bu kendi toplamaya çalışırdı kendi pisliğini kapatırdı. Akılsız olmasa olmayan parayla kumar oynamazdı ona hiç değinmiyorum bile.
Hayır tabiki ödemek zorunda değil ben de eşimi zaten bu konuda eleştiriyorum . Fakat benim suçum ne ? Kayın validem bu olaylardan bağımzsız olarak zaten dayanılmaz biri ve daha öncede ben anneme kardeşlerime gittiğim zamanlarda büyük tartışmalar yaşandı . Zor günler yaşadığımız sağlık sıkıntısı yaşadığımız durumda yalnız bırakıldık . Yine küskünlükler olmuştu zamanında . Barıştık sonra ve eşim ondan benim haberim olmayan bir borc aldı . Benim suçum yok ana oğul halletsin oğlu ödesin ki bir borç verilince 1-2 ay sonra gidip ver demek yanlış değil öi? Zaten eşimde vereceğim diyor ki bir miktar verdikte kredi çekip . Bu iyiliği bana yapmadı ki bende hesap sorup minnet bekliyor ne alaka? Ortalığı ayağa kaldırmasaydı zaten oğlu ger ödeyecekti ki ödemeye devam ediyor şu an

Böyle tanıdığım kaç kişi var ama durumları iyi de değil. Zengin oldukları anlamına gelmiyor ki borç ödüyorlarmış.

Daha çok para kazanırdı 😂

Arabayı anne babasına mı almış? Eğer böyleyse mutfak dolabını da yaptırmayaversin. Yok eğer altın parası aileye kitlenip araba size alınmışsa ve kayın ailenin mutfak dolabı ihtiyacı varsa serzenişte haklı olabilir.

Oğullarının borcunu ödemekte zorlanıyor veya kendi ihtiyaçlarını gideremiyorlarsa oğlu da düşünmeliydi. Anne babanın üzerinde oğlunun hakkı varsa tam tersi de söz konusu. Oğlunuz da para için kalplerini kırmasın.
Evet zaten zengin bir aile değil ama şunu demek istiyorum bende evlenirken onlardan bir şey beklemedim kendim eşimle herşeyi yapmaya razı oldum kimseden birşey beklemedim. Altınları da kendileri aldı ben istemedim ki. Ama bizimki memuruz diye sürekli stem sürekli para hesabı yapıyordu . Yani eşim bu olaydan önce her hangi bir maddi sıkıntısını ailesine hiç yansıtmamıştı . Yani bizde düğün borcu ödüyorduk evlendik çocuğumuz oldu taşındık ev aldık araba aldık hepsini kendi maaşımızla aldık . Ve başkasına yardım edecek gücümüz zaten yoktu

Back
X