- 8 Aralık 2019
- 1.834
- 7.193
- 158
- 27
Nasıl beceriyorum bilmiyorum ama ben yine diğerlerinden farklı düşünüyorum. Ben kendi nişanımı yaparken annemler sadece yemek verdiler. Ben kendi mekanımı tuttum, kıyafetimi aldım, kardeşimin elbisesini aldım, kardeşimi kuaföre aldım ben ödedim. Annemlerin eşime takacağı altını bile ben aldım. Nişanda benim kartlar şişti. Mobilyalar için ailemden yardım istedim. En azından perde, halı vs gibi küçük şeyler alınsın büyük mobilyaları biz alalım diye. Ona da yardım etmek istemediler mırın kırın ettiler. Benim ailem dahil olmayınca karşı tarafın da mobilyalara girmesini istemedim. Beyaz eşya, mobilya, nişan, düğün hepsini ben kendim yaptım. Aklımda da hep kimse bana bir şey demesin, alayım kendim kafam rahat olsun düşüncesi vardı. Evlendik eltime gittim ona alınanları görünce gözüm götürmedi. Onların her şeyi alınmış borçsuz bir hayata başlamışlar. Ev için birikim yaptılar, evlerini kendi paraları ile aldılar. Ben bir sene mobilya, beyaz eşya taksidi ödemeye çalışacağım, evim kira… Kimse de biraz yükümü hafifletelim demiyor böyle olunca. Pişman mıyım? Evet pişmanım. Ne annemler her şeyi sen yaptın yükümüzü hafiflettin Allah razı olsun dedi ne de karşı taraf. İstediği en ufak şey olmayınca annem yine bana sen okudun adam olamadın şiirini okuyor. Bunu neden anlattım bilmiyorum hahshsd dolmuşum ondan heralde 
Neysem senin konuna gelecek olursam evet çocuk okutmak çok zor. Maddi ve manevi olarak çok yıpratıcı Allah razı olsun onlardan. Ama anneler nedense yeni bir hayata adım attığımızı kabullenemiyor. Artık kendimizi döndürmek zorunda olduğumuzu, sorumluluklarımızın değiştiğini. Eşin ona başka ödemeleri varken yardım etmemekte haklı. Ama annesi de parasını bu şekilde kaybeden birine yardım etmemek de kendince haklı.
Umarım bu sıkıntılı süreci en az yara alarak atlatırsınız

Neysem senin konuna gelecek olursam evet çocuk okutmak çok zor. Maddi ve manevi olarak çok yıpratıcı Allah razı olsun onlardan. Ama anneler nedense yeni bir hayata adım attığımızı kabullenemiyor. Artık kendimizi döndürmek zorunda olduğumuzu, sorumluluklarımızın değiştiğini. Eşin ona başka ödemeleri varken yardım etmemekte haklı. Ama annesi de parasını bu şekilde kaybeden birine yardım etmemek de kendince haklı.
Umarım bu sıkıntılı süreci en az yara alarak atlatırsınız