Acaba biz mi haksızsız

Nasıl beceriyorum bilmiyorum ama ben yine diğerlerinden farklı düşünüyorum. Ben kendi nişanımı yaparken annemler sadece yemek verdiler. Ben kendi mekanımı tuttum, kıyafetimi aldım, kardeşimin elbisesini aldım, kardeşimi kuaföre aldım ben ödedim. Annemlerin eşime takacağı altını bile ben aldım. Nişanda benim kartlar şişti. Mobilyalar için ailemden yardım istedim. En azından perde, halı vs gibi küçük şeyler alınsın büyük mobilyaları biz alalım diye. Ona da yardım etmek istemediler mırın kırın ettiler. Benim ailem dahil olmayınca karşı tarafın da mobilyalara girmesini istemedim. Beyaz eşya, mobilya, nişan, düğün hepsini ben kendim yaptım. Aklımda da hep kimse bana bir şey demesin, alayım kendim kafam rahat olsun düşüncesi vardı. Evlendik eltime gittim ona alınanları görünce gözüm götürmedi. Onların her şeyi alınmış borçsuz bir hayata başlamışlar. Ev için birikim yaptılar, evlerini kendi paraları ile aldılar. Ben bir sene mobilya, beyaz eşya taksidi ödemeye çalışacağım, evim kira… Kimse de biraz yükümü hafifletelim demiyor böyle olunca. Pişman mıyım? Evet pişmanım. Ne annemler her şeyi sen yaptın yükümüzü hafiflettin Allah razı olsun dedi ne de karşı taraf. İstediği en ufak şey olmayınca annem yine bana sen okudun adam olamadın şiirini okuyor. Bunu neden anlattım bilmiyorum hahshsd dolmuşum ondan heralde 🥲

Neysem senin konuna gelecek olursam evet çocuk okutmak çok zor. Maddi ve manevi olarak çok yıpratıcı Allah razı olsun onlardan. Ama anneler nedense yeni bir hayata adım attığımızı kabullenemiyor. Artık kendimizi döndürmek zorunda olduğumuzu, sorumluluklarımızın değiştiğini. Eşin ona başka ödemeleri varken yardım etmemekte haklı. Ama annesi de parasını bu şekilde kaybeden birine yardım etmemek de kendince haklı.

Umarım bu sıkıntılı süreci en az yara alarak atlatırsınız 🙏

Kocanız borsaya kımın parasıyla gırdı?
Benım esımde borsada.10 yılık tazmınatını almıstı.Yarıısını kızla sen ıcın vadelıye yatırcam,yarısıyla da borsaya gırmek ıstıyorm rızan var mı dedı?
Bunu dıyen adama , ıstersen hepsıyle gır sen kazanmıssın senın paran dedım.
Ben borsaya gırıyorm benım param dese ,al paranı yallah ozamn derım.Uslup onemlı.
Eger dugun altını vs ıle gırıp battıysa kusura bakmayın kvdeden daha buyuk sorunlarınız var.
Adam sızden habersız eve borc getırıyor.
Ben nıye ceremesını cekeyım pardon
Bizim ev araba aldıktan sonra herhangi bir paramız kalmamıştı zaten . Kredi çekerek borsaya gimı
Nasil güzel yazmışsınız kazandığım parayla ne istersem yaparım sadece beni ilgilendirir diye
O zaman kazanmadiginiz kayın aile parası niçin sizi ilgilendiriyor
İnsanlar kazanmadiginiz o paralari ile hani sizi hiç ilgilendirmemesi gereken paraları ile sizin kumar borcunuzu ödüyorlar ( evet sizin çünkü hali hazırda evlisiniz borcda tıpkı eve giren kazanç gibi ikinizin değil mi )
Bir kez daha ama adil olarak düşünün
bu saçma borçtan haberim yok ben evlendiğimden berii eşime senin paran benim param hesabııı yapmadımmm . Herşeyi ona aktardım yönetsin diye. Ama bu yaptığından sonra arkasında durmam . Ben eş isem onlarda anne baba . Bu herkesi ilgilendiriyor . Tabiki eşim suçlu . Ve onu hoş görecek olan kişi ben değilim

Nasıl beceriyorum bilmiyorum ama ben yine diğerlerinden farklı düşünüyorum. Ben kendi nişanımı yaparken annemler sadece yemek verdiler. Ben kendi mekanımı tuttum, kıyafetimi aldım, kardeşimin elbisesini aldım, kardeşimi kuaföre aldım ben ödedim. Annemlerin eşime takacağı altını bile ben aldım. Nişanda benim kartlar şişti. Mobilyalar için ailemden yardım istedim. En azından perde, halı vs gibi küçük şeyler alınsın büyük mobilyaları biz alalım diye. Ona da yardım etmek istemediler mırın kırın ettiler. Benim ailem dahil olmayınca karşı tarafın da mobilyalara girmesini istemedim. Beyaz eşya, mobilya, nişan, düğün hepsini ben kendim yaptım. Aklımda da hep kimse bana bir şey demesin, alayım kendim kafam rahat olsun düşüncesi vardı. Evlendik eltime gittim ona alınanları görünce gözüm götürmedi. Onların her şeyi alınmış borçsuz bir hayata başlamışlar. Ev için birikim yaptılar, evlerini kendi paraları ile aldılar. Ben bir sene mobilya, beyaz eşya taksidi ödemeye çalışacağım, evim kira… Kimse de biraz yükümü hafifletelim demiyor böyle olunca. Pişman mıyım? Evet pişmanım. Ne annemler her şeyi sen yaptın yükümüzü hafiflettin Allah razı olsun dedi ne de karşı taraf. İstediği en ufak şey olmayınca annem yine bana sen okudun adam olamadın şiirini okuyor. Bunu neden anlattım bilmiyorum hahshsd dolmuşum ondan heralde 🥲

Neysem senin konuna gelecek olursam evet çocuk okutmak çok zor. Maddi ve manevi olarak çok yıpratıcı Allah razı olsun onlardan. Ama anneler nedense yeni bir hayata adım attığımızı kabullenemiyor. Artık kendimizi döndürmek zorunda olduğumuzu, sorumluluklarımızın değiştiğini. Eşin ona başka ödemeleri varken yardım etmemekte haklı. Ama annesi de parasını bu şekilde kaybeden birine yardım etmemek de kendince haklı.

Umarım bu sıkıntılı süreci en az yara alarak atlatırsınız 🙏
Teşekkür ederim en adil yorum yapanlardan biri siz oldunuz .

Arkadaşlar merhaba , kurban bayramı tatili için kaynanama geldik kalıyoruz bir kaç gündür. Daha önce çok büyük problem ve sıkıntılar yaşadık diğer konularımda yazmıştım . Eşim borsada batmiştınbenden habersiz ve ailesi borcu ödemişti. Bende tesadüfen öğrenmiştim .1-2 ay içinde karşılıksız veriyorum dediği paranın tamamını ger isteyip eşim bir anda veremeyincede intihar etmekle tehdit etmişti. Hatta bana bile defalarca mesaj atıp para istemişti ki benim yediğim bir para değil . Ama sorun şu ki kaynanamın bir evi güzel bir arabaları ve emekli maaşı artı kayın babamın düzenli çalıştığı bir işi var . Evlendiğimizden beri en büyük sıkıntımız kaynanamın bizden eksiklerini gidermemizi istemesi sürekli telefon açıp bana maddi problemlerinden bahsetmesi . Eşimden bir evlat değil düşman gibi konuşuyor. Ben onu okutmasaydım memur yapmasaydım çok pişmanım diye ağladı bı gün . Onu okuyacağıma sanayiye verseydim ezilseydi bende kendimi emekli yapsaydım dedi durdu. Yıllarca yaşadığı fakirliklerden bahsetti işte oğlu atanınca araba almış ama ona mutfak dolabı yaptırmamış mesela . Ev alacaklarmış kredi çektirmek istemiş eşim çekmemiş bunun anlatıp ağlıyor . Parasını toplamamış . Bizi evlendirirler füğün vakti kaynanam ondan para istemiş ama vermemiş aldığı altınların borcunu tek Ödemiş vs vs . Halbuki bizde eşimle düğün için farklı masrafları karşılıyorduk ve ben kalkıp bir şey demedim onlar az verdi daha çok versin vs demedim. Eşimle herşeyi yaptık çok şükğr borcumuzu da ödedik. Sizce kaynanan haklı mı? Doğurdum dersaneye yolladım iş sahibi ettim o bana bakmak zorunda diye düşünüyor . Hakkı var mı? Eşimde bu konularda annesini pek dinlemiyor diye bizde hayat içinde karşılaştığımız problemlerde ailesi tarafından defalarca yapayalnız bırakıldık. En zor zamanımızda hep yanlız kaldık ama ilk kez şunu düşündüm kaynanam haklı mı? Çünkü o da oğlunun kendisine yardım etmediğini o yüzden de kendisinin etmeyeceğini açıkça söylüyor.
Batan parayı istiyorlarsa vereceksiniz. Eşinizi affediyorsaniz kv yi haydi haydi affetmeniz lazım. Kv kotu kalpli biri bir insan keske okutup meslek sahibi yaomasaydım demez cocuguna. Bu kadar kotü kalpli biriyle ben olsam görüşmem

Batan parayı istiyorlarsa vereceksiniz. Eşinizi affediyorsaniz kv yi haydi haydi affetmeniz lazım. Kv kotu kalpli biri bir insan keske okutup meslek sahibi yaomasaydım demez cocuguna. Bu kadar kotü kalpli biriyle ben olsam görüşmem
Batan parayı istedi evet ama nedense burda bir çok kişinin anlamadığı şey şu verdikten 2 ay sonra pişman oldu ger istedi hepsini . Eşimde hemen veremeyince azar azar vereceğini söyledi zaten ama binlerce kez eşimi ve benimarayıp beddua mesajları gönderdi . Kredi çekip bir kısmını verdik . Devamı ı da vereceğiz. Ve evet oğlumu okuyacağıma ben onu sanayiye verseydim de kendi sigortamı yatırsaydım dedi çok ama çok pişmanım dedi . Bende öyle deme anne herkes çocuğunu okutuyor bu zaruri bir şey anne baba için dedim . Ben onu okuttum kendime bir şey yapamadım keşke yapmasaydım bana ne faydası var dedi. E kendine faydası var işte çalışıyor yaşıyor iyi kötü bir meslek sahibi oldu işte diyorum . Bana faydası yok bana yapmadı diyor . Ama anlatamıyorum . Eşim şu borç işini yapmasaydı bu kadının elletutulacak yanı yok . Ha bu borcu verdi ve sonrasında bu terbiyesizlikler yapmasaydı o zaman benim de boynum bükülürdü . Ama hem ver hem de alanı aldığına pişman et işte öyle olunca yaptığı iyiliğin değeri kalmıyor benim için .

Back
X