Öyle herkese yazmıyorum şu süreçte herkesin hayat tecrübesi farklı fakat sizin yorumunuz gerçekten bir garip olmuş o yüzden yazmak istedim. Acıbadem maslak mı şişli Memorial mi diye burada yarıştıracak halimiz yok. Herkesin tercihi sonuçta. Fakat, Memorial'le ilgili anlattıklarınızın hiçbirisi doğru değil. Semra hoca kateter denemesi yapıyormuş da not düşürüyormuş filan. Benim ikinci merkezim Memorial. İş takipleri inanılmaz iyi, hemşireler ve hekimler çok nazik. Sizi asla ilaca boğmaz, gereksiz işlemleri yapmazlar. Orası bir ekip hastanesi, Semra hoca her öğlen kurulu toplar , muayene dosyalarını dinler ve ortak olarak dozlara karar verilir. Bu sebeple de akşam 6-7 gibi ararlar sizi. Her gittiğinizde size aynı Dr bakmayabilir, tıpkı size bakmadığı gibi. Çünkü şehir dışından gittim, o an kendi Dr um işlem doktoru olabilir, ameliyatta olabilir vs. Fakat diyelim ki kendi doktorunuz dışında bir doktorun odasına girdiniz, Dr dosyayı eline alıp açtığında sizi çok önceden bilir gibi konuşur. Acıbadem maslaktan, Memorial e akın akın gelen onca hasta varken, bu cümleleriniz çok talihsiz olmuş. Her işleminizde yatış verilir, özel oda tahsil edilir. İşleme alındıktan sonra odanıza geldiğinizde hemen yemek servisi getirilir. Bunlar opu, histeroskopi, transfer vb. Tüm işlemlerde yapılır. Siz "işim olsun yeter" diye bakabilirsiniz, fakat bir çok kadın ilaç dozları doğru mu, mahremiyetim sağlanıyor mu, sürecim bilimsel çalışmalar açısından uyumlu mu diye düşünmeye devam eder. Kabiliyetsiz dediğiniz hekimler, binlerce kadının (Acıbadem Maslak mağdurları dahil) sürecini en doğru şekilde yönetmiş, ESHRE kongrelerinde yer almış hekimler. Elbette ki her merkezin memnun hastaları vardır, konu sahibi kendi merkezini ve tecrübelerini anlatmayı istemişken, burada kabiliyetsiz ve vasat adı altında başka bir merkezi eleştirmek tuhaf değil mi? İntralipid serum çok uygun fiyatlı bir şey , acıbadem de kaç lira siz söyleyin, embriyo glue 3.500 TL ödedim yeni, siz söyleyin acıbademdeki fiyatını. Her şey işimizin olması, ya da pozitif görmek değildir, her şey sürecin etik olması ve insani olarak cebinizi de vücudunuzu da duygularınızı da düşünmektir..