sorun olmayacak bir meseleyse nişanlın biz ayrı otele gidiyoruz gibi bir yalana ihtiyaç duymazdı. ben durumu iç açıcı bulmuyorum.
Katılıyorum, madem o kadar sorun değil,
neden açık olup, biz balayımızı burada geçirmek istiyoruz diyemiyor ki,
yalan mı söylemesi lazım, bu da açıkça birşeyleri yürütemeyeceğinin ve
arayı bulamayacağının ispatı.
Bence kapalı olmak ve açık olmak çok önemli bir mesele değil,
kimse kimseye müdahele etmediği sürece, ama siz de ediyorlar malesef.
Nişanlınızda ,siz de, kendi yaşayacağınız hayatı ve seçimlerinizi açık ve net
karşı tarafa aktarmalısınız, öyle yalanla nereye kadar gideceksiniz.
Bunlar sizin gayet normal istekleriniz, karşı tarafa yalan söylemek zorunda değilsiniz.
Demek ki bazı durumları kabul edemiyorlar ki, saklıyorsunuz, nişanlınız saklıyor.
Bir de açık olsun da, ne sıkıntılar çıkıyor bir görmüş olun.
Ona göre de seçiminizi yapın, her iki tarafında kartları açık oynaması önemli.
aslında tek sorun insanların birbirine saygı duymaması hiç bir gelin kayınvalidesine eşinin ailesine ayak uydurmak zorunda değildir.nihayetinde gelin de bir insan.onun da düşünceleri var onun da aklı var.onların soyadını alıyor diye herşeyi onlara uymak zorunda değil.gelinleri olduğu gibi kabul etmeyen zihniyetler yüzünden böyle olaylar yaşanıyor.açık ya da kapalı herkes birbirne saygı duymalı bence.önce insan olduğu için.önemli olan ahlaktır.mesela ben kayınvalidem ve görümcem açık diye hiç bir laf sokmadım onları öyle kabul ettim.çok iyi anlaşıyorum da ma onlar bana laf sokmaya başladı ve ben soğudum beni değiştirmeye çalışıyorlar ve ben çok sinir oluyorum...ve arayıp konuşmak istemiyorum onlarzda benim gibi yapsalar dı beni olduğum gibi kabul etselerdi sorun olmazdı...yani herşey karşılıklı aslında
muhtemelen sorunlarınız olacaktır..nişanlınızda muhafazakar otelde balayı düşündüğüne göre,sinyalleri veriyor bence..
yok öyle bi otel düşünmüyor otelimiz belli 2 otel seçeneğimiz var annesine o şekilde söylemiş
ben dürüst olmadığı için kızıyorum
bend de tam tersi arkadaşlar ben kapalıyım kayınvaliedem açık görümcem açık yani açık bir aile.ben evlendiğimde eçıktım ama açık giyinmezdim sadece saçım açıktıkapanmayı hep düşünüyordum.çünkü dindar bir ailede yetiştim.evlenince kapandım eşim anlayışyla karşıladı.ben karışmam sen kendin bilirsin dedi.ilk görüğünde kayınvalidem de bişey demedi.ama akrabalarının düğünü olmuştu.birlikte oraya gitmiştik.baktım düğünde herkes açık yaşlı kadınlar bile..sadece ben kapalıyım.çok şaşırdım bu kadarını beklemiyordum.ama beni seviyorlar.yine de sorun oldu .onlar beni düğünde saçımı açacak sanmışlar.ben de açmayınca biraz bozuldular.kayınvalidem de artık laf sokmaya başladı.işte benim bacımınkızı hocoydı da kocası istedi diye açıldı.sen bize ayak uyduramadın.falan filan ama eşim beni korudu siz koca koca kadınlar açılınca normal oluyorda eşim kapanınca mı anormal oluyor dedi.aslında herkes biliyor da kapanmanın doğru olduğunu.işlerine gelmiyor modern görünmek jğruna açılıyorlar.şimdi ben kayınvalidem açıl dedi diye açılacak mıyım tabiki de hayır.o istedi diye kapanmadım ki o istedi diye açılayım.Allah rızası için kapandım ben.Ama şimdiki aklım olsaydı kendime uygun bir aileye gelin olurdum.sorun illaki oluyor.moralin bozuluyor sinir oluyorsun laf sokmalarına.konuşmak içinden gelmiyor mesela.soğuyorsun.ben konuyu açan arkadaşın yerine olsam bir kez daha düşünürdüm.eşim benim arkamda olmasına rağmen sorun oluyor valla ...yani aynı düşüncede olsak daha mutlu olurdum ben.
kapanmadan nekadarda korkanlar varmış ya hayret örtü insanın başında değil içinde olmalıdır...herkes dilediği gibi yaşamakta ister açık ister kapalı yaşamakta özgürdür günahıda sevabıda kendine aittir her koyun kendi bacağından asılır ayrıca k.validesinin kızı tesettüre sokacak hali yok sanki öyle yapacakmış gibi bisürü yorum olmuş sadece dikkat ederse yeter kendini yıpratmanın kafa yormanın gereği yok bence....konu sahibi arkadaşın sorusuna gelince kayınvalideniz düğün istememekle zaten az çok bazı şeyleri belirtmiş.nişanlınıza gelince ailesinin uygun görebileceği bir tatilden bahsetmiş annesine..bence bunlar kafa karıştırır...ve siz kapanmak istemiyorsanız tekrar tekrar düşünün derim çünkü şimdiden kafanız karışmaya başlamış onların yanında etkileneceksiniz ve kafanız karışıcak belki istemediğiniz halde sırf aklınızın karışmasıyla gelen psikolojik baskıyla kapanacak ve mutsuz olucaksınız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?