Açık gelin, kapalı kayınvalide

konuyu dini tartışmaya götürebilecek:

kapanan Allah rızası için kapanır
açıklar modern görünmek uğruna açıklar

gibi göreceli yorumlardan kaçınsak iyi olur arkadaşlar.

Son düzenleme:
sorun olmayacak bir meseleyse nişanlın biz ayrı otele gidiyoruz gibi bir yalana ihtiyaç duymazdı. ben durumu iç açıcı bulmuyorum.

Katılıyorum, madem o kadar sorun değil,
neden açık olup, biz balayımızı burada geçirmek istiyoruz diyemiyor ki,
yalan mı söylemesi lazım, bu da açıkça birşeyleri yürütemeyeceğinin ve
arayı bulamayacağının ispatı.
Bence kapalı olmak ve açık olmak çok önemli bir mesele değil,
kimse kimseye müdahele etmediği sürece, ama siz de ediyorlar malesef.
Nişanlınızda ,siz de, kendi yaşayacağınız hayatı ve seçimlerinizi açık ve net
karşı tarafa aktarmalısınız, öyle yalanla nereye kadar gideceksiniz.
Bunlar sizin gayet normal istekleriniz, karşı tarafa yalan söylemek zorunda değilsiniz.
Demek ki bazı durumları kabul edemiyorlar ki, saklıyorsunuz, nişanlınız saklıyor.
Bir de açık olsun da, ne sıkıntılar çıkıyor bir görmüş olun.
Ona göre de seçiminizi yapın, her iki tarafında kartları açık oynaması önemli.

haklısınız bende dürüst olmadığı için kızdım kırıldım

bende senın gıbıydım ben acığım esımın tarafı kapalı ılk acık gelın benım .esım onlara benım kapanmıcagımı soyledı boyle kabul ettıler tek sartları onların yanına gıderken kıyafetıme bıraz daha dıkkat etmem mesela dar gıyınmemek ve kalcamı kapatıcak derece uzun bısı gıymem ıstendı bende bunları uyguladım halada uygularım sımdıye kadar sorun cıkmadı kayınvalıdemden ama sulale cok baskıcı ne zaman goreseler bı sekılde laf sokuluyo neysekı sulaleyle ıclı dıslı dıılız gorustugumuzde esımde yanımda oluyo bırısı bısı derse o gereklı cevabı verıyo bana bırakmıyo
ama sulalenın anneme karsı yaptıgı baskı sonucu normalde bana bısı dıyemezdı ama hamıleyken herhalde zaten hamıle, bırakıp ta gıdemez bıraz baskı uygula dedıler kı oyle bıseye yeltendı ama gereklı cevabı bıraz sertte olsa verdım artık kımse bana hıc bısey dıyemıyo .
gel gelelım asıl sorun su kı ben onlardan farklı? oldugum ıcın hır bır ortamlarını kolay kolay cagrılmam butun gelınlerı cagırırlar ben cagrılmam gercı ben bnu takan bırı dıılım zaten ne kadar uzak okadar iyi :) artık benı ne olarak ve nasıl goruyolar kendılerı bılır ne kımseye kotu sozum davranısım nede bı saygısızlıgım olmustur ama farklıyız sonucta 6 yıldır busekılde anlasıp gıttık..
bu durumda en onemlı olan esının tavrı cok uzun oldu ama sunu anlatmak ıstıyorum esımın halasının oglu acık bı kızla evlendı boyle kabul ettıler sorun yoktu onada bana soylenen soylenmıstı kıyafetıne dıkkat dıye ama bı gun enıste bey kalp krızı gecırdı bu durumu kullanıpp ogluna karını kapat dedı oda babasına bişey olucak korkuysla herhalde ki bence bunun bı bahanesi olamaz karısına ya kapanrsın yada babanın evıne gıdersın dedı kızcagızda kapandı bu olay en kotusu ıste benım esım bu olayı duydugunda bu kadar serefszlıkte olmaz demıstı yuzden eş faktörü en onemlısı nısanlının her zaman arkanda olucaına emınsen hıcbır sorun yasamazsın..

banada kapan demediler 1 seneyi aşkın nişanlıyım bu olaylar oldu şimdiye kadar bu kadar tedirgin değildim kadın dini görevlerini yerine getiriyor diyordum zaten islam dininde zorlama yok die biliyorum ama nişanlım beni hayal kırıklığına uğrattı bunu tam olarak neden yaptığını sorup açıklamasını isticem ve buraya yazıcam neden böyle bişey söyleme ihtiyacı duydu askerde olduğu için çok uzun konuşamadık ama konuşmam lazım yoksa çok kafama takıcam böyle ortada kalmamalı

aslında tek sorun insanların birbirine saygı duymaması hiç bir gelin kayınvalidesine eşinin ailesine ayak uydurmak zorunda değildir.nihayetinde gelin de bir insan.onun da düşünceleri var onun da aklı var.onların soyadını alıyor diye herşeyi onlara uymak zorunda değil.gelinleri olduğu gibi kabul etmeyen zihniyetler yüzünden böyle olaylar yaşanıyor.açık ya da kapalı herkes birbirne saygı duymalı bence.önce insan olduğu için.önemli olan ahlaktır.mesela ben kayınvalidem ve görümcem açık diye hiç bir laf sokmadım onları öyle kabul ettim.çok iyi anlaşıyorum da ma onlar bana laf sokmaya başladı ve ben soğudum beni değiştirmeye çalışıyorlar ve ben çok sinir oluyorum...ve arayıp konuşmak istemiyorum onlarzda benim gibi yapsalar dı beni olduğum gibi kabul etselerdi sorun olmazdı...yani herşey karşılıklı aslında

çok haklısınız çok saçma kimsenin kimseye saygısı yok el alem ne der amaç bu yoksa sizin örtünüzün onlara ne zararı var

muhtemelen sorunlarınız olacaktır..nişanlınızda muhafazakar otelde balayı düşündüğüne göre,sinyalleri veriyor bence..

muhtemelen sorunlarınız olacaktır..nişanlınızda muhafazakar otelde balayı düşündüğüne göre,sinyalleri veriyor bence..

yok öyle bi otel düşünmüyor otelimiz belli 2 otel seçeneğimiz var annesine o şekilde söylemiş
ben dürüst olmadığı için kızıyorum

yok öyle bi otel düşünmüyor otelimiz belli 2 otel seçeneğimiz var annesine o şekilde söylemiş
ben dürüst olmadığı için kızıyorum

işiniz zor.annesine hayır diyemeyen, doğruları söyleyemeyecek kadar çekinen, annesinin etkisi altındadır demektir.buda başlıbaşına bir sorun zaten.umarım eşiniz annesiyle olan ilişkisinde "çekinen-sakınan-her dediğini yapan" olmakla "anneye saygılı-kişilikli-ilkeli-kendi doğruları olan" olmak arasındaki farkı anlarda ona göre davranır

size nasıl tuhaf geldiyse o aileyede tuhaf geliyor sizin durumunuz.üstelik örtünmek ise konu neden türban şeklinde???benim babaannem 84 yaşında vefat etti,örtülü namazında kuranında bir hanımdı.ama asla örtüsü türban değildi.üstelik hiç kimsenin hayatına müdehale etmeyen herkesi saygıyla karşılayan bir hanımdı....

konu sahibi arkadaşın sorusuna gelince kayınvalideniz düğün istememekle zaten az çok bazı şeyleri belirtmiş.nişanlınıza gelince ailesinin uygun görebileceği bir tatilden bahsetmiş annesine..bence bunlar kafa karıştırır...ve siz kapanmak istemiyorsanız tekrar tekrar düşünün derim çünkü şimdiden kafanız karışmaya başlamış onların yanında etkileneceksiniz ve kafanız karışıcak belki istemediğiniz halde sırf aklınızın karışmasıyla gelen psikolojik baskıyla kapanacak ve mutsuz olucaksınız...

bu saatten sonra nişanlısının ailesini değiştiremez,
zorla başını örtecek halleri yokya, en fazla isterler sende cevabını verirsin...
nişanlılık döneminde insanların o kadar çok problemi olur ki,
arkadaşın kafasını kurcalayan şey sadece bir ihtimal..
etek alırken bile giyermisin diye soran birinin, zorlayacağını sanmıyorum..
nişanlına bişey diyemem, anlamaya çalışıyorum..
oda huzursuzluk çıkmasın diye idare etmeye çalışıyodur..
sen ne kadar değerliysen anneside değerli onun için,
onuda üzmek istemediği için arayı bulmaya çalışmıştır.
yani sorun çıkmasın diye geçiştirmiştir.
anlattıklarından nişanlısının sana değer verdiği belli..
öyle bir beklentiside olmadığınıda söylemiş..
senin konu hakkında ki düşüncelerinide biliyor, senin yanında.
bence bu konuyu fazla kurcalamak huzursuzluk getirir..
söyleyeceğini söylemişsin zaten, oda kabul etmiş..
kimse sana hiçbirşeyi zorla yaptıramaz..
bence kafana takma,
nişanlın zaten senin yanında.

umarım sorun olmaz ..etrafda gördüğüm kadarıyla kimisinde sorun oluyor kimisinde olmuyor...kimisi gelinin açılmasını isterken kimisi kapanmasını istiyor kimiside kendi bilir diyor yani her şey olabiliyor canım..ama ailesi madem hoca imiş illaki kapansa diye bakarlar bence böle olur..

hıc sorun olmaz dıyemez kımse cok sorun olur da dıyemezyı

bunu sen yaşayıp goreceksın sen aldıgın karardan bır kez tavız verırsen süreklı ısterler..

Ben bu mantığa kızıyorum..

Kapalı gelın ıstıyorlarsa oğulları oyle gelın bulsalardı..

Madem oğulları senı sevdı o zaman kabul edecekler..

Tabıykı sızde boyle kapalı bır aılenın evıne gıderken mını etekle gıtmezsınız..

Sız neyı gıyıp neyı gıymeyecegınızı zaten bılıyorsanız kımseye laf düşmez....

İnsanlar once kıyafetıyle karşılanır sonra karekterıyle uğurlanır...

bence cok takiyorsunuz bunu siz daha onceden bilmiyormuydunuz nisanlinizin annesinin hoca oldugunu,eger seni istemeseydi senin kulaklarin cok laf duyardi,
ya da madem kadindan bu kadar korkmaya basladiniz bence evliligi bi daha dusunun sonucta bu kadinin yetistirdigi bir evlat,
benimde esim tarafi acik ablalari filan biz hic boyle sorunlar yasamadik sen de acil demediler ne ben onlara karisirim ne de onlar bana ve aramizda cok iyidir.
arada saygi sevgi olduktan sonra birsey olmaz,

Pardon da balayına kaç kişi gideceksinizde kadınlı erkekli ayrı gidiliyor ?
Birde siz zaten bazı şeylerde en baştan taviz vermişsiniz
İlerde de daha çok taviz veriri gibisiniz..

kapanmadan nekadarda korkanlar varmış ya hayret örtü insanın başında değil içinde olmalıdır...herkes dilediği gibi yaşamakta ister açık ister kapalı yaşamakta özgürdür günahıda sevabıda kendine aittir her koyun kendi bacağından asılır ayrıca k.validesinin kızı tesettüre sokacak hali yok sanki öyle yapacakmış gibi bisürü yorum olmuş sadece dikkat ederse yeter kendini yıpratmanın kafa yormanın gereği yok bence....

sen de onlar gibi baştan belli et tavrını?
başkasının istemesiyle kapanmayacağını hissettir, açıkça sölemesen bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…