bekarkeen mahallede bir kız arkadaşım vardı..lise bitince araba galerisinde iş buldu ve çalışmaya başladı..bir kaç sene sonra firmanın başka bir şubesinin sahibiyle evlendi..erkek tarafı hacı kız açık aileside öyle...aradan 10 sene geçti 2 kızları oldu ve kocası arkadaşıma kapanacaksın diye baskı yaptı ve onu eve kitledi sana düşünme payı veriyorum eğer kabul etmezsen dünyayla ilişkin biter dedi ama kabul edip kapanırsan sana son model bir araba gez toz alışveriş ne istersen dedi.arkadaşım günlerce acı çekti ve kapanmaya karar verdi..2 senedir kapalı ama isteyerek değil tabi...başkası istediği zaman kapanınca onu sevabı kime günahı kime yani anlamıyorum allah için kapanılır..ama insanlar kendileri istedi diye kimseyi kapatamaz çok günah çok ayıp..
İnsana zorla kapan denmez. Bu senin kendi tercihin, ya kapanır dini vazifeni yerine getirirsin yada kapanmazsın günahın kendine. Ayrıca o seni baştan öyle kabul etmiş. Şimdiye kadar bir sorun çıkmadıysa sonra da çıkacağını sanmıyorum. Balayı konusunda da 1 saatlik havuza ayrı girceksiniz en azından, odalarda ayrı kalcaksınız diye bir şey yok heralde. Bu ''ayrı otellerde balayı '' anlamına gelmiyor.
Bencede kac kurtul, hayatini yasa.
Bunlar varya ömür törpüsüdür, inan bana.
Git güzel, acik bir aile cocugu bul, bak nasil mutlu olacaksin. Ben kayinvalidemi bakimli gördügüm zaman icim aciliyor, oda bana öyle diyor. Zaten ilk kriterim evlenecegim erkegin acik bir aileden olmasiydi.
Kapallilar sana cok karisacaklar, bak simdiden kocan yalan söylüyor, korkuyor dogrulari söylemeye. Efendim biz kapali bir otele gidiyoruz. Erkekse dese ya, anne ve babacigim ben artik kendi ayaklari üzerinde durmayi bilen bir erkegim ve karimla istedigim yerede giderim, dese ya.
Hersey yapmaya razisin. Sen daha cok aglarsin.
karar verdiğimiz otel öyle bir otel değil rezervasyon için iletişime geçmiştik nişanlım annesine öyle söylemiş annesine yalan söyledi yani
bekarkeen mahallede bir kız arkadaşım vardı..lise bitince araba galerisinde iş buldu ve çalışmaya başladı..bir kaç sene sonra firmanın başka bir şubesinin sahibiyle evlendi..erkek tarafı hacı kız açık aileside öyle...aradan 10 sene geçti 2 kızları oldu ve kocası arkadaşıma kapanacaksın diye baskı yaptı ve onu eve kitledi sana düşünme payı veriyorum eğer kabul etmezsen dünyayla ilişkin biter dedi ama kabul edip kapanırsan sana son model bir araba gez toz alışveriş ne istersen dedi.arkadaşım günlerce acı çekti ve kapanmaya karar verdi..2 senedir kapalı ama isteyerek değil tabi...başkası istediği zaman kapanınca onu sevabı kime günahı kime yani anlamıyorum allah için kapanılır..ama insanlar kendileri istedi diye kimseyi kapatamaz çok günah çok ayıp..
bende öyle düşünüyorum ki söyledim de bu emri Allah emretmiş bize dedim ve ben kapalı değilim annen istedi diye hiç kapanmam ancak kendim isterssem kapanırım sen istersende kapanmam sen beni böyle kabul ettin dedim oda benim öyle bi beklentim yok ki dedi
bende öyle düşünüyorum ki söyledim de bu emri Allah emretmiş bize dedim ve ben kapalı değilim annen istedi diye hiç kapanmam ancak kendim isterssem kapanırım sen istersende kapanmam sen beni böyle kabul ettin dedim oda benim öyle bi beklentim yok ki dedi
bende öyle yapıcam aslında korkum yok ama sonrada adım edepsiz gelin olur öylede olmak istemiyorum herkes birbirini olduğu gibi kabul etse
bend de tam tersi arkadaşlar ben kapalıyım kayınvaliedem açık görümcem açık yani açık bir aile.ben evlendiğimde eçıktım ama açık giyinmezdim sadece saçım açıktıkapanmayı hep düşünüyordum.çünkü dindar bir ailede yetiştim.evlenince kapandım eşim anlayışyla karşıladı.ben karışmam sen kendin bilirsin dedi.ilk görüğünde kayınvalidem de bişey demedi.ama akrabalarının düğünü olmuştu.birlikte oraya gitmiştik.baktım düğünde herkes açık yaşlı kadınlar bile..sadece ben kapalıyım.çok şaşırdım bu kadarını beklemiyordum.ama beni seviyorlar.yine de sorun oldu .onlar beni düğünde saçımı açacak sanmışlar.ben de açmayınca biraz bozuldular.kayınvalidem de artık laf sokmaya başladı.işte benim bacımınkızı hocoydı da kocası istedi diye açıldı.sen bize ayak uyduramadın.falan filan ama eşim beni korudu siz koca koca kadınlar açılınca normal oluyorda eşim kapanınca mı anormal oluyor dedi.aslında herkes biliyor da kapanmanın doğru olduğunu.işlerine gelmiyor modern görünmek jğruna açılıyorlar.şimdi ben kayınvalidem açıl dedi diye açılacak mıyım tabiki de hayır.o istedi diye kapanmadım ki o istedi diye açılayım.Allah rızası için kapandım ben.Ama şimdiki aklım olsaydı kendime uygun bir aileye gelin olurdum.sorun illaki oluyor.moralin bozuluyor sinir oluyorsun laf sokmalarına.konuşmak içinden gelmiyor mesela.soğuyorsun.ben konuyu açan arkadaşın yerine olsam bir kez daha düşünürdüm.eşim benim arkamda olmasına rağmen sorun oluyor valla ...yani aynı düşüncede olsak daha mutlu olurdum ben.[
kendi doğrunuzu empoze etmeye çalışmayın. bana göre de kapananlar hata yapıyor. yoruma bakar bu tür şeyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?