Açık gelin, kapalı kayınvalide

başka kimin demesini bekliosun en zor insanlar böle diyomuş kimi düşünüosun başka.??
peki niçin bu endişen ya demekki dediğim dedik deillermiş işte
senin nişanlınla konusman gerekio bence..
kimse bişey demiyosa kendisi deşiniomuş baksana..

ben zaten her yazıda belirttim nişanlımın böyle konuşması kafamı çok karıştı ona göre bu çok önemsiz bişey böyle bir şeyi ilk defa yaptı ona çok şarşırdım nişanlım arkamda olmazsa ailesin beklensi olabilir diye düşünüyorum dün konuşurken ilerde ona üzülmesin buna üzülmesin diye boyun mu eğeceksin dedim çok sinirlendi sen benim değişeceğimi düşünüyorsun dedi beni tanımadın mı dedi ben de seni tanıyorum evet tanıdığım için bu davranışı beklemiyordum dedim kafamı karıştıran bu oldu yani biz kapımızı kapadıktan sonra kimse karışamaz diye düşüyordum ben yanlarına giderken de daha uygun giymeyi ama nişanlımın öyle konuşması canımı sıktı

Valla benim eşimin annesi kapalı ama aşırı muhafazakar değil. 4 görümcem var 2 sinin başı açık 2 sinin kapalı. Bana hiç bir zaman müdahaleleri olmadı.
Ama eşimin amcası çok muhafazakarlar, çok tavırlıydılar bize.
Salon düğünü olduğu için düğünümüze bile gelmedi.
Eşim benim başımı örttürmüyor diye neler söyledi eşime.
Bana elini vermedi, hoşgeldin bile demezdi gittiğimiz zaman.
Bizde elimizi eteğimizi çektik. Eşim dedi benim karım ben öyle istiyorum kimseyi ilgilendirmez diye.Hep arkamda durdu, sonra çok hastalandı gittim ziyaretine 1 hafta sonrada öldü zaten.
Eşide şimdi soruyormuş nasıl sel falan diye eşime, ama gitmiyorum çok özel zamanlarda, cenazede düğünde falan...

bizde sizin ki kadar olmasa da ne çok uzak ne çok samimi olmayı düünüyorduk sonuçta annesi

bizde sizin ki kadar olmasa da ne çok uzak ne çok samimi olmayı düünüyorduk sonuçta annesi

Tabi benim durumumdaki konumla farklı sizin durumunuz.
Bizim kadar mesafeli olamasanızda, en azından sizin üzerinde söz hakkı olmadığını belirtmelisiniz bir şekilde.

Evet canım bende bu durumdayım.Yalnız benim k.validem çok akıllıdır.Ben hatta aile çapında değil, geniş sülale çapında ailelerindeki tek açık gelinim.Kızlarıda hep kapalıdır, tek birde açık bir kız var.

3 yıldır ailelerinin içindeyim, sevmediler, sevemediler.Kendi içiden gelerek ibadetlerimi ypardım, hatta kapalıda giyinirdim dairedekiler başörtülü sanardı.Ona rağmen sevmediler.

Herşeye karıştılar, yaptığım ibadete bile habire konuştular.Daha fazlasını beklediler.Ama ben gelemedim.Önce ibadeti bıraktırdılar, sonra kendilerinden uzaklştırdılar, şuanda onların aksine ve kendi aksime sırf onlara inat olsun diye açık giyiniyorum.Daha da deli oluyorlar.

Bana başörtüler, uzun etekler, seccadeler alırlardı ayrı ayrı.Akıllarınca kendileri gibi olacaktım.Bunu yaptıkça kaybettiler.Oysaki benim içmde vardı kapanmak.Şimdi kendimin çok aksi oldum inadımdan.Kaybettiler beni.Görüşmüyoruz artık....

Keşke böyle olmasa ama bu ilişkilerin sonu bu.Eşim iyi olmasa gerçekten düşünmeden ayrılırdım.Eşim herşeyin üstünde geldi.AMa öyle kör gözle bakma gerçekten fedakarsa nişanlın ağır bassın.Değilse düşünme ve yolundan vazgeç.Çekeceğin çok çile var çünkü.Benim k.validem beni gelinim diye muhattap bile almaz.Şuan hamileyim ve pzt. alınmak zorunda meleklerimiz.Canın sağolsun bile demedi hayırlı olsunda dememişti zaten.Yani bu dercelere gelebilirsiniz.O yüzden iyi düşün derim.....

Kültürel çatışma, hafife alınacak bir sorun değil.Yarın çocuğunu bile etkileyebilecek kadar kuvvetli ! Eğer ki baskın değilsen onlarla başedemezsin.Ben hem çok baskın hemde çok uyumluyumdur ama ben bile başederken çok zorlandım.Yaşayabileceklerin aynısı olmasada benzerleri olacaktır gibime geliyor.Heleki şu düzen yalakaları varken hakiki dindarlar yok ortada .....

Şu da her daim aklınızda olsun, onlar sizi hep dinsiz görecektir.Cahil bilgisizsiniz onların gözünde....

Çok nadir aileler var ki gelinlerine karışmasın.Çokta iyi insanlar var tesettürlü olup, zorla bile tesettüre girmiş olsa çok anlayışlı uyumlu insnlar var.Tepkili olmak çok doğru değil belki ama % 80 için (özelliklede anne babamızın kuşaklarındakiler için) bu geçerli diye düşünüyorum ....

valla aynı durum benimde başımda daha doğrusu ben oldukça açığım bütün eltilerim kapalı zaten benden yaşça büyükler ben 18 onlar 35 küsür fln anneside kapalı ama baş örtüsü şeklinde genede kapalılar sonuçta nişanlım kesinlikle bi zorlama olmaz lafını bile etmezler diyo ama tabi ben inanmıyorum elbet bişey çıkar bişi der annesi bugun olmasa yarın ama ben tavrımı çok önceden koydum zaten asla olmaz ha birgün olursada benim isteğimle olur dedim ..geçenlerde gelinlik almaya gittik ben giydim üstüme sesiz bi şeklde bunun üstüne bolero yokmu gibi bişi dedi bende giyiniyordum tam annemde hiç lafını bile etmeyin kesinlikle giymez dedi daha sonfra beğenmedim gelinliği daha açığı denk geldi onu aldm çokta beğendi hiçte bişi demedi ama bakalım

Ha birde selin yazdığı gibi düğününüze bile tepki olabilir, benim eşim kimseyi dinlemez istediğini yapar o yüzden sıkıntı yaşamadık ama bana İLAHİLİ düğün yapalım diye ısrar etti ailesi.Ki biz normal üstünde çok oynayan insanlarız, nerdeyse nine dedelerimiz bile oynar.Bunlar hep laf oldu göze battı dedikodu oldu.
Kapanır pardesü giyersin diyenmi? 5 yaşındaki çocuğun neden açıksın dediğni mi ? anlatayım sana.Bizimkiler saçma sapn bi yoldalar.Saçma sapn çünkü içlerinde merhamet yok, yalandan bi namazlar örtüeri var.Yaşandan kurana el basar yemin eder.Ben bu yüzden tepkiliyim.Herkese değil elbet ama az çok insanları tanıdım sayelerinde.Yine diyorum melek gibi insanlar var kapalı olupta, eğer onlardansa hiç korkma içlerine gir.Yok eğer bu tarz hislerin varsa ki benim vardı sakın o aileye katılma diyorum ben ....

cnm benm dediğim gibi idare etmeye çalışıo,
belkide ailesinin senin için kötü bişey demesini hazmedemiycegi için orayıda memnun ediyordur..
ama gördüğüm kadarıyla herşeyini tenkit eden seni zorla değiştirmeye kalkan insanlar deil bunlar..
aşırıya kaçmadan ne istiyosan giy yanlarına giderken ki gözlerini alıştır..
şimdiden kapalıya alıştırırsan beklentileri herzaman olur
ve 1 defa açık giyersen göze batar bu artık.(bus adece örnekti her konu için geçerli)
sen korktukça bunu nişanlına sezdirdikçe onunda kafasına işliyo bunlar istemeden.
ne kadar gündemde tutarsan o kadar isterler.
bak ne güzel senide kırmıyo.
sadece annesine göre davransaydı ve seni yok saysaydı mutlu olurmuydun??
bence bu konuları kapat düşünme nişanlınlada fazla konusma bunları..
bırak iki tarafıda idare etsin inan en makbul olanı bu
tatsızlık çıkarsa 1 defa bidaha düzelmek çoook zor bunun farkında belki..
al karsına konus ortada konu olmayan bişey hakkında fikir yürütme
zor durumda kalıyoruz aşkım de.tartışarak deil ama

canım yorumların hepsini okumadım ama,
aynı durumda olduğum için yazmak istedim..
kayıvalidem oldukça dindar, kayınpederimde aynı şekilde..
biz 6 yıl flört ettikten sonra evlendik..
bazı ark. yazdığı gibi gelindiğime müdahelesi bile oldu..
verdiğim tavizlerin ilkide budur zaten ki çok pişman olduğumu söylememe gerek yoktur heralde..
anlatacak çok şey var, işin aslı orta yolu bulmak..
ben zaten yapı olarak çok açık giyinmeyi sevmiyorum, giyinmiyorum..
eşimin ailesinin-akrabalarının yanında dahada dikkat ediyorum o kadar..
bunun haricindede bişey yapmıyorum..
normalde zaten 5 vakit namazımı kılarım, yapabildiğim kadarıyla ibadetlerimiş aksatmamaya çalışırım..
bunları biri istediği için değil, istediğim için, kendim için yapıyorum..
kıyafetlerimle ilgili verdiğim taviz, başörtüsü için asla geçerli olmadı- olamaz..
ben birinin gelip bana söylemesini beklemiyorum.
Allah rızası için kapanmayıpta kul için kapanmaksa kişiliğime aykırı..
Eşim kapanmamı ister ama bu konuda bana asla baskı yapmadı..
Bende ikimizde zor duruma düşmeyelim diye hep dikkat ettiim.
Ki onlara göre tek kusurum başımın açık olması, onuda hiç önemsemiyorum.
Allah nasip ederde, içimden gelirse kapanırım ancak..
arada ima lar, laf sokmalar olmuyor değil, onlarıda duymuyorum..
duymak istemediğimide belli ediyorum..
neticede onların yanındayken biraz daha özeniyorum,
üzerime bi hırka atıp öle çıkıyorum..
ama yeri geliyor ona bile bunalıyorum..
eşim kıyafetlerime zaten karışmaz ki, karışacağı kadar açık giyinmem..
bana göre doğrusu buydu, bu şekilde davrandım..
onlarla yaşayacağım en ufak bir sorun aileme yansıyacak ve eşimle huzurumuz bozulacaktı..
ya da eşim ailesi ile benim aramda kalacaktı..
olayı bu noktaya getirmemek için uğraşıyorum sadece..
zorlukları var ama gözünüzde büyüttüğünüz kadar değil..
baştan taviz vermezseniz sonrasında bişey söylemezler zaten..

hakkaten bendede oldu..
içimde kapanma isteği ilk evlendiğimiz zamanlarda vardı,
ama onların ima ları- uzun etek almaları falan beni birdenbire soğuttu..
o istek filan hepsi gitti bir dahada gelmedi
aldıklarının hiçbirinide giymedim..
giymeyeceğimi bile bile aldılar, teşekkür ederim gerek yoktu dedim
ama birine verilecekler kısmına ayırdım :)
giymediğimi görüyolar niye söyliym ki..
alırlarsa alsınlar, bende gider gerçekten giyecek olan birine veririm

çok saolun çok güzel anlatmışsınız bu durum o kadr da korkutucu değil ben ailemin yanında çok rahatım onun da verdiği bir korku bu

bence durum senin için korkutucu hale gelmeseydi endişelenip buraya konu bile açmazdın. durumunu en iyi sen değerlendirebilirsin. bazen kim ne derse desin sorun çıkacağını hissediyorsan sorun çıkar. herkes kendi deneyimini bilir. ona göre yorum yapar. iyi düşünüp gerek görüyorsan nişanlının tavırlarıyla ilgili önlem almanı tavsiye ederim.

banada etek almak istedi kayın validem sordu giymezmisin dedi ben sevmiyorum dedim ve nşanlıma söyledim bana etek alıyım diyor dedim oda konuşmuş annesiyle daha bana sormadı

bence nişanlınız bu konuda sizin arkanızda durmuyor.. sadece sizin yüzünüze sizi rahatlatacak şeyler annesinin yüzüne de onu rahatlatacak şeyler söylüyor. ama emin olun evlendikten sonra herhangi bir durumda kalbini kırdığı annesi değil sizolacaksınıız. Ha annesine bu otel mevzusunda yalan söylemeseydi nişanlınız için daha başka düşünebilirdim.. Hakkınızda hayırlısı olsun...

yazılanların birkısmını okudum. bendeki olayda biraz tersti. eşimin ailesi açık. başım açık ama çok abartılı giyinmiyorum. düğün için elbise bakıyoruz. çok açık şeyler elime tutuşturuyor. hatta ben modernim istediğin gibi açık giyin diyor. hatrı kalmasın diye giydim ama almadım tabiki. neyse herşey geçti. geçenlerde birisinin gelin adayı ile ilgili dediği şeyler aklımageldi. kız açık giyiniyormuş o aileye yakışmazmış o kız gelinleri olmazmış. dedi durdu. hani benim k.validem moderndi. ben çözemedim k.validemi.

bende sizin gibi düşünüyorum otel mevzusu düşüncelerime acaba dedirtti oda askerde çok ta üstüne gitmek istemiyorum

Aklı başında hiç kimse,bir başkasının demesiyle kapanmaz,
aklı başında hiç kimse de kapan diye tutturmaz.
buda moda oldu yani,kapan denince kapanılıyor,açıl deyince açılınıyor,
herkesin kendi iradesi,inanışı var,bu işleri de oyuncak ettiler yani...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…