kayın validemin bizden ayrı otele gidin diye bi isteği olmadı nişanlım öyle demiş sadece..düğün meselesi kayın validem kimsenin salon düğününe gitmiyor kimseninkine gitmeyipte oğlununkini salonda yapamaz değil mi dedi nişanlım o zamanlar çıkıyorduk bende evet dedim ve o zamanlar kabul etmiştim
elbise olayıda söyledir :
biz nişanlımla önceden gittik beğendik alacaklarımızı ertesi gün aileler geldi sırtı açık bir elbiseydi kayın validem bu biraz açık değil mi dedi bizde hadi iki tarafında gönlü olsun başka elbise bakalım dedik sonra bütün elbiseleri açık görünce kayın validem
ben böyle bilmiyordum hepsi öyleymiş beğendiğini al diye sonradan çok diretti ama benim suratım düşmüştü daha almadım..
otel olayında ise tamamen nişanlım suçlu kadının haberi yok
bir yandan onlara da hak veriyorum müslumanız sonuçta böyle davrandıkça kendimi suçlu hissediyorum
bir yandan da tamm kızım sen bilirsin demelerini bekliyorum zaten bitek kayın vlidem kyın pederim ne istiyorsa alsın yapsın diyor
başka kimin demesini bekliosun en zor insanlar böle diyomuş kimi düşünüosun başka.??
peki niçin bu endişen ya demekki dediğim dedik deillermiş işte
senin nişanlınla konusman gerekio bence..
kimse bişey demiyosa kendisi deşiniomuş baksana..
Valla benim eşimin annesi kapalı ama aşırı muhafazakar değil. 4 görümcem var 2 sinin başı açık 2 sinin kapalı. Bana hiç bir zaman müdahaleleri olmadı.
Ama eşimin amcası çok muhafazakarlar, çok tavırlıydılar bize.
Salon düğünü olduğu için düğünümüze bile gelmedi.
Eşim benim başımı örttürmüyor diye neler söyledi eşime.
Bana elini vermedi, hoşgeldin bile demezdi gittiğimiz zaman.
Bizde elimizi eteğimizi çektik. Eşim dedi benim karım ben öyle istiyorum kimseyi ilgilendirmez diye.Hep arkamda durdu, sonra çok hastalandı gittim ziyaretine 1 hafta sonrada öldü zaten.
Eşide şimdi soruyormuş nasıl sel falan diye eşime, ama gitmiyorum çok özel zamanlarda, cenazede düğünde falan...
bizde sizin ki kadar olmasa da ne çok uzak ne çok samimi olmayı düünüyorduk sonuçta annesi
ben zaten her yazıda belirttim nişanlımın böyle konuşması kafamı çok karıştı ona göre bu çok önemsiz bişey böyle bir şeyi ilk defa yaptı ona çok şarşırdım nişanlım arkamda olmazsa ailesin beklensi olabilir diye düşünüyorum dün konuşurken ilerde ona üzülmesin buna üzülmesin diye boyun mu eğeceksin dedim çok sinirlendi sen benim değişeceğimi düşünüyorsun dedi beni tanımadın mı dedi ben de seni tanıyorum evet tanıdığım için bu davranışı beklemiyordum dedim kafamı karıştıran bu oldu yani biz kapımızı kapadıktan sonra kimse karışamaz diye düşüyordum ben yanlarına giderken de daha uygun giymeyi ama nişanlımın öyle konuşması canımı sıktı
Evet canım bende bu durumdayım.Yalnız benim k.validem çok akıllıdır.Ben hatta aile çapında değil, geniş sülale çapında ailelerindeki tek açık gelinim.Kızlarıda hep kapalıdır, tek birde açık bir kız var.
3 yıldır ailelerinin içindeyim, sevmediler, sevemediler.Kendi içiden gelerek ibadetlerimi ypardım, hatta kapalıda giyinirdim dairedekiler başörtülü sanardı.Ona rağmen sevmediler.
Herşeye karıştılar, yaptığım ibadete bile habire konuştular.Daha fazlasını beklediler.Ama ben gelemedim.Önce ibadeti bıraktırdılar, sonra kendilerinden uzaklştırdılar, şuanda onların aksine ve kendi aksime sırf onlara inat olsun diye açık giyiniyorum.Daha da deli oluyorlar.
Bana başörtüler, uzun etekler, seccadeler alırlardı ayrı ayrı.Akıllarınca kendileri gibi olacaktım.Bunu yaptıkça kaybettiler.Oysaki benim içmde vardı kapanmak.Şimdi kendimin çok aksi oldum inadımdan.Kaybettiler beni.Görüşmüyoruz artık....
Keşke böyle olmasa ama bu ilişkilerin sonu bu.Eşim iyi olmasa gerçekten düşünmeden ayrılırdım.Eşim herşeyin üstünde geldi.AMa öyle kör gözle bakma gerçekten fedakarsa nişanlın ağır bassın.Değilse düşünme ve yolundan vazgeç.Çekeceğin çok çile var çünkü.Benim k.validem beni gelinim diye muhattap bile almaz.Şuan hamileyim ve pzt. alınmak zorunda meleklerimiz.Canın sağolsun bile demedi hayırlı olsunda dememişti zaten.Yani bu dercelere gelebilirsiniz.O yüzden iyi düşün derim.....
Kültürel çatışma, hafife alınacak bir sorun değil.Yarın çocuğunu bile etkileyebilecek kadar kuvvetli ! Eğer ki baskın değilsen onlarla başedemezsin.Ben hem çok baskın hemde çok uyumluyumdur ama ben bile başederken çok zorlandım.Yaşayabileceklerin aynısı olmasada benzerleri olacaktır gibime geliyor.Heleki şu düzen yalakaları varken hakiki dindarlar yok ortada .....
canım yorumların hepsini okumadım ama,
aynı durumda olduğum için yazmak istedim..
kayıvalidem oldukça dindar, kayınpederimde aynı şekilde..
biz 6 yıl flört ettikten sonra evlendik..
bazı ark. yazdığı gibi gelindiğime müdahelesi bile oldu..
verdiğim tavizlerin ilkide budur zaten ki çok pişman olduğumu söylememe gerek yoktur heralde..
anlatacak çok şey var, işin aslı orta yolu bulmak..
ben zaten yapı olarak çok açık giyinmeyi sevmiyorum, giyinmiyorum..
eşimin ailesinin-akrabalarının yanında dahada dikkat ediyorum o kadar..
bunun haricindede bişey yapmıyorum..
normalde zaten 5 vakit namazımı kılarım, yapabildiğim kadarıyla ibadetlerimiş aksatmamaya çalışırım..
bunları biri istediği için değil, istediğim için, kendim için yapıyorum..
kıyafetlerimle ilgili verdiğim taviz, başörtüsü için asla geçerli olmadı- olamaz..
ben birinin gelip bana söylemesini beklemiyorum.
Allah rızası için kapanmayıpta kul için kapanmaksa kişiliğime aykırı..
Eşim kapanmamı ister ama bu konuda bana asla baskı yapmadı..
Bende ikimizde zor duruma düşmeyelim diye hep dikkat ettiim.
Ki onlara göre tek kusurum başımın açık olması, onuda hiç önemsemiyorum.
Allah nasip ederde, içimden gelirse kapanırım ancak..
arada ima lar, laf sokmalar olmuyor değil, onlarıda duymuyorum..
duymak istemediğimide belli ediyorum..
neticede onların yanındayken biraz daha özeniyorum,
üzerime bi hırka atıp öle çıkıyorum..
ama yeri geliyor ona bile bunalıyorum..
eşim kıyafetlerime zaten karışmaz ki, karışacağı kadar açık giyinmem..
bana göre doğrusu buydu, bu şekilde davrandım..
onlarla yaşayacağım en ufak bir sorun aileme yansıyacak ve eşimle huzurumuz bozulacaktı..
ya da eşim ailesi ile benim aramda kalacaktı..
olayı bu noktaya getirmemek için uğraşıyorum sadece..
zorlukları var ama gözünüzde büyüttüğünüz kadar değil..
baştan taviz vermezseniz sonrasında bişey söylemezler zaten..
hakkaten bendede oldu..
içimde kapanma isteği ilk evlendiğimiz zamanlarda vardı,
ama onların ima ları- uzun etek almaları falan beni birdenbire soğuttu..
o istek filan hepsi gitti bir dahada gelmedi
aldıklarının hiçbirinide giymedim..
giymeyeceğimi bile bile aldılar, teşekkür ederim gerek yoktu dedim
ama birine verilecekler kısmına ayırdım :)
giymediğimi görüyolar niye söyliym ki..
alırlarsa alsınlar, bende gider gerçekten giyecek olan birine veririm
bence nişanlınız bu konuda sizin arkanızda durmuyor.. sadece sizin yüzünüze sizi rahatlatacak şeyler annesinin yüzüne de onu rahatlatacak şeyler söylüyor. ama emin olun evlendikten sonra herhangi bir durumda kalbini kırdığı annesi değil sizolacaksınıız. Ha annesine bu otel mevzusunda yalan söylemeseydi nişanlınız için daha başka düşünebilirdim.. Hakkınızda hayırlısı olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?