acil fikirlerinize ihtiyacım var :(

Bütün parayı annen kendine saklasa ne olur ki ,

Verdiğin ve vereceğin paraları toplasan kaç para eder

Bu yaşa kadar büyütmüş..

Dünyaları versem az anneme...

ozaman size bir öneri çalışıyorsanız içinden aylık sadece 100 tl alın ve gerisini annenize verin. bir ay süresince tüm ihtiyaçlarınızı işyerınde yemekde dahil karşılayın bakalım nasıl olcak ozaman belkı anlarsınız beni.

ozaman size bir öneri çalışıyorsanız içinden aylık sadece 100 tl alın ve gerisini annenize verin. bir ay süresince tüm ihtiyaçlarınızı işyerınde yemekde dahil karşılayın bakalım nasıl olcak ozaman belkı anlarsınız beni.

Bir konu açıyorsan yazılan tüm yorumlara açık olacaksın.
Beğenmediğin bir cevap geldiğinde anlaşılmamış olma hissiyle rahatsız olmayacaksın.

Bütün parayı annen kendine saklasa ne olur ki ,

Verdiğin ve vereceğin paraları toplasan kaç para eder

Bu yaşa kadar büyütmüş..

Dünyaları versem az anneme...
Burada tuaf bir sorun var, gercekden yorumunuzu okuduğumda gülümsedim:)
Benim annem 5 kuruşu bile olmazsa, asla istemezdi, bu bana kiyamadigi için ve gururuna yedirmez. O kız deli gibi calişsin, anneside ondan para alsın, şundan alsın , sonra birikilmiyor desin, siZdee hala bu yaşa kadar seni büyütmüş deyin, sanki bu hayatı arkadaşımız katlanmışda secmiş olacaklara. Annenin görevi elindeki parayı almak değil. Gözü paraya doymamış, resmen herşeyi arkadaş ödeyecek, kendi parası kendisinde kalacak ama bu banka konusu hoşuna gitmemiş! Durum cok ilginç:) ama herkez annesine yardımcı olur! Ama böyle değil!

valla canım ben konuyu okuyunca çok sinirlendim ve haddim olmayarak bir hesap yaptım ama gerçekten sinirimden.
sen aylık 150 tl alıyorsun . kardeşinin dersanesine (en iyi dersane olsun bu ) aylık 300 tl verseniz . kardeşin 7 gün 5 lira alsa haftada 35 ayda 140 tl para eder. bunun dışında elektrik su doğalgaz telefon de her şeyi tamı tamına kullanıp verseniz onlarda 400 tutsa ev alış verişi pazar market vs 500 tutsa annen sana 150 tl veriyorsa kendide aylık 250 tl harcasa hadi o anne desen de hesaplayalım

annen:250
sen :150
kardeşin:140
dersane:300
faturalar:400
alış veriş: 500

bunların hepsi 1740 lira ve bunlar uç noktalar . 3000 tl akın demişsin evinize 2800 tl girse 1000 lira kalıyor ya bu 1000 lira uçuyor mu ne oluyor. bide ne demek evlenemezsin ne demek eşin bize bakmak zorunda. kusura bakma gerçekten haddim olmayarak bu hesabı yaptım fakat bunlar uç noktalar lüks sayılabilecek noktalar dediklerim ki annen para yok diyor fakiriz diyor . kusura bakmasında annen bir asgari ücretle 4-5 kişi geçinen ailelere dönsün baksın bi:47::47::47::20::20::20:

Annelik tabi ki kutsaldır ama nasıl bir anne çocuğunu zor duruma sokar bunu aklım almıyor.. Anne dediğin yemez yedirir,giymez giydirir..ben annemden böyle gördüm valla :ssz:

5tl vermek ne demek ya...çocuğu okulda aç,dershanede aç.. herkes ders arasında hamburger,çikolata,çay,kahve almaya koşarken bu kız aç!! İnanamıyorum buna :53: :53: :53: ne ders dinleyebilir,ne bir şey öğrenebilir...Nasıl bir vicdadır bu anlamak mümkün değil...

Bence,çocuğunun boğazından bile kısan bir annenin kutsallığı olmaz,evinin bereketi de olmaz!! :ssz: :19:

Bir konu açıyorsan yazılan tüm yorumlara açık olacaksın.
Beğenmediğin bir cevap geldiğinde anlaşılmamış olma hissiyle rahatsız olmayacaksın.

ben senin yazdığından rahatsız olmadım fakat senin gibi düşünen insanlardan rahatsızlık duyuyorum ben anneme harcadığım paradan bahsetmıyorum. Eğer çatacak yer arıyorsanız burası değil. farkındaysan konumu okumamışsınız bile tüm görüşlerinize açığım yazdım. Neyse beni anlayan herkez anladı zaten bi tek sen böyle yorum yaptığına göre sorun bende değil.

Burada tuaf bir sorun var, gercekden yorumunuzu okuduğumda gülümsedim:)
Benim annem 5 kuruşu bile olmazsa, asla istemezdi, bu bana kiyamadigi için ve gururuna yedirmez. O kız deli gibi calişsin, anneside ondan para alsın, şundan alsın , sonra birikilmiyor desin, siZdee hala bu yaşa kadar seni büyütmüş deyin, sanki bu hayatı arkadaşımız katlanmışda secmiş olacaklara. Annenin görevi elindeki parayı almak değil. Gözü paraya doymamış, resmen herşeyi arkadaş ödeyecek, kendi parası kendisinde kalacak ama bu banka konusu hoşuna gitmemiş! Durum cok ilginç:) ama herkez annesine yardımcı olur! Ama böyle değil!

benide dusunduren ozaten canım paran sende kalsın ben masrafları banka ile halledeceğim diyorum olmaz diyor.

valla canım ben konuyu okuyunca çok sinirlendim ve haddim olmayarak bir hesap yaptım ama gerçekten sinirimden.
sen aylık 150 tl alıyorsun . kardeşinin dersanesine (en iyi dersane olsun bu ) aylık 300 tl verseniz . kardeşin 7 gün 5 lira alsa haftada 35 ayda 140 tl para eder. bunun dışında elektrik su doğalgaz telefon de her şeyi tamı tamına kullanıp verseniz onlarda 400 tutsa ev alış verişi pazar market vs 500 tutsa annen sana 150 tl veriyorsa kendide aylık 250 tl harcasa hadi o anne desen de hesaplayalım

annen:250
sen :150
kardeşin:140
dersane:300
faturalar:400
alış veriş: 500

bunların hepsi 1740 lira ve bunlar uç noktalar . 3000 tl akın demişsin evinize 2800 tl girse 1000 lira kalıyor ya bu 1000 lira uçuyor mu ne oluyor. bide ne demek evlenemezsin ne demek eşin bize bakmak zorunda. kusura bakma gerçekten haddim olmayarak bu hesabı yaptım fakat bunlar uç noktalar lüks sayılabilecek noktalar dediklerim ki annen para yok diyor fakiriz diyor . kusura bakmasında annen bir asgari ücretle 4-5 kişi geçinen ailelere dönsün baksın bi:47::47::47::20::20::20:

dershane parasınıda dayım yazdırırken kendi ödedi zaten canım dayımların durumu iyi olduğu için yardım ediyorlar aylık 700 tl yolluyorlar 450 tl kira 250 de bize kalıyo düşün yani.

Annelik tabi ki kutsaldır ama nasıl bir anne çocuğunu zor duruma sokar bunu aklım almıyor.. Anne dediğin yemez yedirir,giymez giydirir..ben annemden böyle gördüm valla :ssz:

5tl vermek ne demek ya...çocuğu okulda aç,dershanede aç.. herkes ders arasında hamburger,çikolata,çay,kahve almaya koşarken bu kız aç!! İnanamıyorum buna :53: :53: :53: ne ders dinleyebilir,ne bir şey öğrenebilir...Nasıl bir vicdadır bu anlamak mümkün değil...

Bence,çocuğunun boğazından bile kısan bir annenin kutsallığı olmaz,evinin bereketi de olmaz!! :ssz: :19:

kesinlikle çok haklısın canım:25:

kesinlikle çok haklısın canım:25:

Peki annen ne diyor bu duruma.. otomatik ödeme ve bankaya yatırma konusunda fikri değişti mi.. yumuşadı mı.. pardon yazmışsın zaten.. Hadi hayırlısı bakalım.. doğru karar vermişsin :)

Arkadaşlar yorumlarınızın hepsini şimdi tek tek okudum geç cevap verdiğim için özür dilerim hafta sonu giremedim. kararımı verdim ve annemlede konuştum. artık maaşım bankaya yatıcak ve tüm giderler banka üzerinden hesabımdan çekilecek. kardeşimin annemın ve evin tüm masrafları dahil. annemın emekli maaşı ve normal maaşıda kendınde kalıcak. yine kabul etmedi olmaz öyle bana güvenmıyormusun çocukmuyum ben diye kavga etti ne halin varsa gör dedi. Ama ben kararımdan dönmeyeceğim. Para nereye gidiyor bilmiyorum. Hayatında biri var mı yokmu bilmiyorum. Olsada karşı çıkmam oda insan sonuçta yalnız kalmak istemıyor olabılır ama benımle paylaşmasını isterim doğrusu. Artık neler olucak bekleyip göreceğim. Bir arkadaş evlenme ne olacak demiş. ben evlenmek için heveslenmedim ki yanlış anlamışsın canım. ben gerekirse hiç evlenmem bakarım onlara ama sorun para varken yok gibi yaşanması. Herkeze desteğinden dolayı çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
annenin davranışlarına çok şaşırdım. benim annem gibi çevremdeki tüm anneler de kendi aç kalır, üstüne başına birşey almaz ama çocuklarına harcar. siz evleneceğiniz zaman ihtiyaçlarınızı karşılamak için biriktiriyor diyeceğim ama "seni alan böyle alsın", "evleneceğin adam bize de bakmak zorunda yoksa evlenemezsin" dediğine göre böyle bir niyeti yok annenin. ama senin tüm yazdıklarını okudum, olgun ve aklı başında bir insansın arkadaşım. düşüncelerine de katılıyorum. sen - belki gereğinden fazl- fedakar olmasan, zaten tüm maaşını annene vermez, isyan eder kendine ayırırdın.

bence evlendikten sonra rahatlayacaksın. eğer birlikte olduğun insanla evlenmeyi düşünüyorsanız, borçlanarak da olsa geciktirmeyin evlenin. senin gibi çalışkan ve mantıklı bir insan borcunu da öder evini de geçindirir bence. annen de kardeşinle geçinebilir sen evden ayrıldıktan sonra, çünkü kirayı dayın ödüyormuş, annenin de 2 maaşı varmış. annen aynı evde oturmanızı isteyecektir büyük ihtimalle, ama şimdiki durumunuzdan farklı olmaz. eşin de elindeki parayı ona vermek zorunda kalır. evlen ve evini ayır bence canım, sen elinden geldiği kadar fedakarlık yapmışsın, bundan sonra kendi hayatını kurmak senin de hakkın.

Annen maaşını ver diyor veriyorsun, evlenme diyor evlenmiyorsun, bize bakmak zorundasın diyor bakıyorsun. Neden?
Tamam o annen, hepimizin annesi kutsal, kıymetli, ama bu kadarı fazla değil mi?
Sen artık kendi parasını kazanan bir yetişkinsin o parayla ne yapacağın annen dahil kimseyi ilgilendirmez.
Yazdıklarım sert olduysa kusura bakma ama bana çok yakın bir akrabamı hatırlattı durumun...
Onun ablaları var, hepsi evlenip gitmiş, kendisi ve erkek kardeşi kalmış, yıllarca mağazalarda tezgahtarlık yapıp evi geçindirdi, kardeşini okuttu, bu sırada çok kısmeti çıktı ama annesi her seferinde sen evlenirsen bize kim bakacak aç mı kalalım diyip engelledi, kardeşi okulunu bitirdi askere gitti, evlenip istanbula yerleşti, çok da iyi bir mesleği var ama ne annesine ne ablasına tek kuruş yardımı olmadı evlenince... tabi zaman aktı gitti, bu kadın ne evlenebildi, ne bir yuvası oldu... şu an 50 yaşında, hala annesine bakıyor ve hala bir isteyeni olunca annesi karşı çıkıyor, bu yaştan sonra beni damat eline baktırma diyor...
hayat sandığımızdan çok daha hızlı geçiyor, tamam aile çok kıymetli ama her zaman önce ben diyeceksin, yarın çok pişman olursun.

konu açıyorsan yazılan tüm yorumlara açık olacaksın diye bir kaide olamaz kusura bakmayınız.
yorumlar yerinde ve bilinçli olursa ancak o her yoruma açık olunabilir

atıyorum bana küfretse sırf konu açtım diye alttan mı alayım yani?

benide dusunduren ozaten canım paran sende kalsın ben masrafları banka ile halledeceğim diyorum olmaz diyor.
Benim cok eskiden bur arkadaşım vardı, babası çalışmaz kahfedende cikmazdi.
kiz çalışıyordu, babası elinden parayı alıp kahfede harcardi:)
babamda, örnek verirdi, bur cok anne yada baba bunu yapıyor,
bakin derdi, ben sizden hiç bur şey istemiyorum, Zadece okuyun derdi..

eskiden babamin durumu cok iyidi. Ablam şuam aileenle yaşıyor ve kendisi doktor, tahmin ederdinizi bir doktorun geliri hemen hemen ne kadardır. Babam cok sıkıntılara girsede, ablamdan istemeye çekinir. Ablamda odun değil herhalde, zorlada olsa arada bir yardım eder. Ama babam bunu bilmez, birde üniversitede kardeşim var, onun kırasını öder, çeklerini öder, okul kitaplarını alır, tip kitaplarıda cok korkunç fiyatlarda! Ama babam bunların cogunu yaptığını bilmez!

neyse, işte bu yüzden annen ve aranizdaki ilişkiyi anlaya biliyorum! Senin yapman gereken o son fikrinden çaymamak. Zaten herşeyi yine senin kesenden gidiyor, ona beş kuruş ödetmuyorsun! Hiç bir şey demeye hakı yok! Ve bu arada sana helal olsun!
Bir gün evleneceğim zamanda gelirse hiç çekinme!

annenin davranışlarına çok şaşırdım. benim annem gibi çevremdeki tüm anneler de kendi aç kalır, üstüne başına birşey almaz ama çocuklarına harcar. siz evleneceğiniz zaman ihtiyaçlarınızı karşılamak için biriktiriyor diyeceğim ama "seni alan böyle alsın", "evleneceğin adam bize de bakmak zorunda yoksa evlenemezsin" dediğine göre böyle bir niyeti yok annenin. ama senin tüm yazdıklarını okudum, olgun ve aklı başında bir insansın arkadaşım. düşüncelerine de katılıyorum. sen - belki gereğinden fazl- fedakar olmasan, zaten tüm maaşını annene vermez, isyan eder kendine ayırırdın.

bence evlendikten sonra rahatlayacaksın. eğer birlikte olduğun insanla evlenmeyi düşünüyorsanız, borçlanarak da olsa geciktirmeyin evlenin. senin gibi çalışkan ve mantıklı bir insan borcunu da öder evini de geçindirir bence. annen de kardeşinle geçinebilir sen evden ayrıldıktan sonra, çünkü kirayı dayın ödüyormuş, annenin de 2 maaşı varmış. annen aynı evde oturmanızı isteyecektir büyük ihtimalle, ama şimdiki durumunuzdan farklı olmaz. eşin de elindeki parayı ona vermek zorunda kalır. evlen ve evini ayır bence canım, sen elinden geldiği kadar fedakarlık yapmışsın, bundan sonra kendi hayatını kurmak senin de hakkın.

Çok iyi niyetlisiniz anlıyorum,fikirlerinizin çoğuna kesinlikle katılıyorum...

Amaa.. evli misiniz bilemiyorum da bu koşulda evlilik çok sağlıklı olmaz hatta çok sağlıksız olur diye düşünüyorum. Evlilik asla ama asla bir şeylerden (iş,aile vs...)kurtulmak,kaçmak için yapılmamalı! bu koşulda evlenirse annenin tavrı belli.. adam nasıl olsa evine dönemez diye ezmeye çalışabilir.. hele anneye bakma konusunda verdiği parayı yüzüne vurabilir :ssz:

evlilik aklıselim bir şekilde sağlıklı temeller üzerine kurulmalı :ssz: yoksa cehennem olur :ssz:

Çok iyi niyetlisiniz anlıyorum,fikirlerinizin çoğuna kesinlikle katılıyorum...

Amaa.. evli misiniz bilemiyorum da bu koşulda evlilik çok sağlıklı olmaz hatta çok sağlıksız olur diye düşünüyorum. Evlilik asla ama asla bir şeylerden (iş,aile vs...)kurtulmak,kaçmak için yapılmamalı! bu koşulda evlenirse annenin tavrı belli.. adam nasıl olsa evine dönemez diye ezmeye çalışabilir.. hele anneye bakma konusunda verdiği parayı yüzüne vurabilir :ssz:

evlilik aklıselim bir şekilde sağlıklı temeller üzerine kurulmalı :ssz: yoksa cehennem olur :ssz:

evet, kesinlikle katılıyorum görüşlerinize. evlilik bir kaçış olmamalı. ama konusahibi 4 yıllık bir ilişkisi olduğunu ve maddi olarak para biriktiremedikleri için evlenemediğini yazmış. ben de bu yüzden birlikte olduğu insanı sevdiğini ve evlenmek istediğini düşündüm. umarım ki konusahibinin evleneceği insan arkasında ailesi yok diye ezmeye çalışmaz onu. annesinden babasından yüzü gülmemiş, umarım evlendiğinde yüzü güler.

ben de evliyim. gerek ailemin desteği gerekse kendi birikimlerimle evim ve arabam vardı evlenmeden önce. eşiminseailesinden hiç destek görmediği için, ailesi sürekli yardım beklediği için, ve kendi bekarken tutumlu olmadığı için hiçbir birikimi yoktu. evlenirken de ailesinden destek görmedik. ama ben kadın halimle bunları onun başına kakmadım hiçbir zaman. benim olan bizim olsun dedim. kötü niyetli insanlar olduğu gibi, iyi insanlar da var. umarım konusahibinin birlikte olduğu insan da ona destek olacak, hayatın sorumluluğunu onunla birlikte sırtlanacak bir insandır.

Arkadaşlar merhaba, size danışmak istediğim bir konu var. Tüm görüşlerinize açığım.

Ben 24 yaşındayım. İstanbulda annem ve kardeşimle yaşıyorum babamdan 7 yıldır ayrıyız. Muhasebe bürosunda çalışıyorum. Ve aldığım maaşın tamamını anneme veriyorum annem bana 150 tl aylık harçlık veriyor. Kendide Tekstilde çalışıyor ve kirayı dayımlar karşılıyor babam olmadığı için.

Sorunum şu annem her defasında paranın yetmediğini söylüyor eve yaklaşık 3000 tl giriyor ama kenarda para yok. Ben ve kardeşim bu durumdan rahatsızız. Giyim yok kuşam yok aman onu almayın bunu almayın açılmayın. Cimrilik mi değil mi bilmiyorum. Anneme sorarsanız fakiriz. Kenarda para olması gerekırken para yok. Kardeşim hem okula hem dershaneye gidiyo yanına yol parasıyla birlikte 5 tl veriyo. Para olmasa tamam diyeceğim ama var. Kardeşim ve ben bu duruma çok üzülüyoruz.ayrıca evlenmeme karşı kardeşin okulu bitirir öyle ancak evlenirsin diyo yada evleneceğin kişi bizede bakmak zorunda diyo yoksa hakkım helal değil diyor.

Dün bi karar verdım ve konuştum dedim ki maaşı dırek bankaya yatırcam faturalar otomatik ödemede direk çeksın alışverişlerde karttan yapılıyo oda direk çekilir. Yani tüm giderler maaşımdan karşılansın senın aldığın maaş da biriktirelim yada ne istersen öyle yapalım diyince kavga çıktı evi terk edeceğini, ne o eve bakmak zormu geldi reis mi olmak istiyorsun, ben paramı kaçırıyorum gibi cumleler kurdu. Sizce ben ne yapmalıyım?

Canım annen hem senin ve evlenirsen eşinin onlara bakması gerektiğini söylemiş hemde para konusunu açınca evi terk edeceğini söylemiş bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. Evi terk edip tek başına yaşamını sürdürecek maddi gücü varsa eğer neden senin parana ihtiyaç duyuyor? Suçluluk duygusuyla direk sana bağırmış ve tehdit etmiş sırf suçunu bastırmak için..
Aklıma ilk gelen belki yatırım yapıyordur sizin geleceğiniz için olmuştu ama bu şartlar altında o tez çürümüş oldu..
Bence geri adım atma ve sen onun zayıf noktalarını bularak o yönden vurmaya çalış onu.. Mesela mantıklı bi açıklama yapmasını iste bu meblağlar nereye gidiyor diye yapamazsada anne üzgünüm ama bende hem kendi hem kardeşimin geleceğini düşünmeliyim o yüzden bu bu önlemleri alıyorum diye.. Yine eser gürlersede bu şekilde devam ederse senin ve kardeşinin böyle mutlu olmadığını,olamayacağını belirt.. İlerde böyle davrandığı için vicdan azabı duyacağını söyle..
Birde reis olmaya karar vermedim ama bir süre ben evin bütçesini idare etmek istiyorum yine senin dediğin gibi olursa sana geri vericem idareyi diyebilirsin.. :)
Benim aklıma bunlar geldi şimdilik :)

çok teşekkür ederim güzel görüşleriniz için. Annemin beni evlendirmeye niyeti yok dediğiniz gibi. Annemi gerçekten seviyorum onu kırmakta istemıyorum uygun bir dille anlattım artık eminim oda beni anlamıştır diye düşünüyorum. Evlendiğimde de ayrı evde oturmayı istiyorum kesinlikle.

Annen maaşını ver diyor veriyorsun, evlenme diyor evlenmiyorsun, bize bakmak zorundasın diyor bakıyorsun. Neden?
Tamam o annen, hepimizin annesi kutsal, kıymetli, ama bu kadarı fazla değil mi?
Sen artık kendi parasını kazanan bir yetişkinsin o parayla ne yapacağın annen dahil kimseyi ilgilendirmez.
Yazdıklarım sert olduysa kusura bakma ama bana çok yakın bir akrabamı hatırlattı durumun...
Onun ablaları var, hepsi evlenip gitmiş, kendisi ve erkek kardeşi kalmış, yıllarca mağazalarda tezgahtarlık yapıp evi geçindirdi, kardeşini okuttu, bu sırada çok kısmeti çıktı ama annesi her seferinde sen evlenirsen bize kim bakacak aç mı kalalım diyip engelledi, kardeşi okulunu bitirdi askere gitti, evlenip istanbula yerleşti, çok da iyi bir mesleği var ama ne annesine ne ablasına tek kuruş yardımı olmadı evlenince... tabi zaman aktı gitti, bu kadın ne evlenebildi, ne bir yuvası oldu... şu an 50 yaşında, hala annesine bakıyor ve hala bir isteyeni olunca annesi karşı çıkıyor, bu yaştan sonra beni damat eline baktırma diyor...
hayat sandığımızdan çok daha hızlı geçiyor, tamam aile çok kıymetli ama her zaman önce ben diyeceksin, yarın çok pişman olursun.
yazınızı okurken tüylerim diken diken oldu ya bende böyle olursam diye :26: Ben anneme diyorum ben elimden geldiğince sana yardım zaten ederim evlensem bile desteğimi esirgemem ama annem çok karşı evlenınce bana bakmazsın sen para vermessin. o yuzden ya bizede bakıcak biri olcak yada evlenme bize bak diyor.

Back
X