acil fikirlerinize ihtiyacım var :(

Benim cok eskiden bur arkadaşım vardı, babası çalışmaz kahfedende cikmazdi.
kiz çalışıyordu, babası elinden parayı alıp kahfede harcardi:)
babamda, örnek verirdi, bur cok anne yada baba bunu yapıyor,
bakin derdi, ben sizden hiç bur şey istemiyorum, Zadece okuyun derdi..

eskiden babamin durumu cok iyidi. Ablam şuam aileenle yaşıyor ve kendisi doktor, tahmin ederdinizi bir doktorun geliri hemen hemen ne kadardır. Babam cok sıkıntılara girsede, ablamdan istemeye çekinir. Ablamda odun değil herhalde, zorlada olsa arada bir yardım eder. Ama babam bunu bilmez, birde üniversitede kardeşim var, onun kırasını öder, çeklerini öder, okul kitaplarını alır, tip kitaplarıda cok korkunç fiyatlarda! Ama babam bunların cogunu yaptığını bilmez!

neyse, işte bu yüzden annen ve aranizdaki ilişkiyi anlaya biliyorum! Senin yapman gereken o son fikrinden çaymamak. Zaten herşeyi yine senin kesenden gidiyor, ona beş kuruş ödetmuyorsun! Hiç bir şey demeye hakı yok! Ve bu arada sana helal olsun!
Bir gün evleneceğim zamanda gelirse hiç çekinme!

çok teşekkür ederim. Yazdıklarınızı okuyunca kendimle gurur duydum. Ablanızda mükemmel bir insan Allah ona daha çok versin inşallah. Fikrimden kesinlikle caymayacağım dediğiniz gibi öylede gidiyor böylede bakalım artık hayırlısı diyorum.

Çok iyi niyetlisiniz anlıyorum,fikirlerinizin çoğuna kesinlikle katılıyorum...

Amaa.. evli misiniz bilemiyorum da bu koşulda evlilik çok sağlıklı olmaz hatta çok sağlıksız olur diye düşünüyorum. Evlilik asla ama asla bir şeylerden (iş,aile vs...)kurtulmak,kaçmak için yapılmamalı! bu koşulda evlenirse annenin tavrı belli.. adam nasıl olsa evine dönemez diye ezmeye çalışabilir.. hele anneye bakma konusunda verdiği parayı yüzüne vurabilir :ssz:

evlilik aklıselim bir şekilde sağlıklı temeller üzerine kurulmalı :ssz: yoksa cehennem olur :ssz:

4 yıllık bir ilişkim var erkek arkadaşım 30 yaşında ve durumu biliyor. En büyük destekcim o. ve kendı diyor biz evlensek bile annenide kardeşinide asla aç bırakmayız açıkta bırakmayız.

evet, kesinlikle katılıyorum görüşlerinize. evlilik bir kaçış olmamalı. ama konusahibi 4 yıllık bir ilişkisi olduğunu ve maddi olarak para biriktiremedikleri için evlenemediğini yazmış. ben de bu yüzden birlikte olduğu insanı sevdiğini ve evlenmek istediğini düşündüm. umarım ki konusahibinin evleneceği insan arkasında ailesi yok diye ezmeye çalışmaz onu. annesinden babasından yüzü gülmemiş, umarım evlendiğinde yüzü güler.

ben de evliyim. gerek ailemin desteği gerekse kendi birikimlerimle evim ve arabam vardı evlenmeden önce. eşiminseailesinden hiç destek görmediği için, ailesi sürekli yardım beklediği için, ve kendi bekarken tutumlu olmadığı için hiçbir birikimi yoktu. evlenirken de ailesinden destek görmedik. ama ben kadın halimle bunları onun başına kakmadım hiçbir zaman. benim olan bizim olsun dedim. kötü niyetli insanlar olduğu gibi, iyi insanlar da var. umarım konusahibinin birlikte olduğu insan da ona destek olacak, hayatın sorumluluğunu onunla birlikte sırtlanacak bir insandır.

canım Allaha çok şükür kendisi çok iyi biri içkisi kumarı sigarası kötü alışkanlığı yok namazında biri Allah utandırmasın gerçekten iyi niyetli biri. Hatta kendi bile der hep sen kötu dusunme için rahat tut anneni ne olursa olsun üzme konu ben bile olsam yalnız bırakma der her zaman.

Canım annen hem senin ve evlenirsen eşinin onlara bakması gerektiğini söylemiş hemde para konusunu açınca evi terk edeceğini söylemiş bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. Evi terk edip tek başına yaşamını sürdürecek maddi gücü varsa eğer neden senin parana ihtiyaç duyuyor? Suçluluk duygusuyla direk sana bağırmış ve tehdit etmiş sırf suçunu bastırmak için..
Aklıma ilk gelen belki yatırım yapıyordur sizin geleceğiniz için olmuştu ama bu şartlar altında o tez çürümüş oldu..
Bence geri adım atma ve sen onun zayıf noktalarını bularak o yönden vurmaya çalış onu.. Mesela mantıklı bi açıklama yapmasını iste bu meblağlar nereye gidiyor diye yapamazsada anne üzgünüm ama bende hem kendi hem kardeşimin geleceğini düşünmeliyim o yüzden bu bu önlemleri alıyorum diye.. Yine eser gürlersede bu şekilde devam ederse senin ve kardeşinin böyle mutlu olmadığını,olamayacağını belirt.. İlerde böyle davrandığı için vicdan azabı duyacağını söyle..
Birde reis olmaya karar vermedim ama bir süre ben evin bütçesini idare etmek istiyorum yine senin dediğin gibi olursa sana geri vericem idareyi diyebilirsin.. :)
Benim aklıma bunlar geldi şimdilik :)

canım benim görüşlerin için çok teşekkür ederim. İnşallah hayırlısıyla bu ay ki maaşımla kararımı uygulamaya koyacağım.

canım maaşını al bankaya yatır...
annenı dınleme..
3000 lıra nereye gıdıyor..
annen ya bırılerıne para verıyor yada para bırıktırıyor anlamadım..
ne faturalar ne ev masrafı 500 u hadı oyle gıttı dıyelım 150 sana kardesınede ayda 100 verıyor dıyelım...
2.250 nerde...
kusura bakmada essek degılsın yanı..
erkek arkadasına bu durumu anlat..
kardesını okutacagını sole..
ve bıranonce evlenmeye bak cunku olan sana olur kımseye olmaz

canım maaşını al bankaya yatır...
annenı dınleme..
3000 lıra nereye gıdıyor..
annen ya bırılerıne para verıyor yada para bırıktırıyor anlamadım..
ne faturalar ne ev masrafı 500 u hadı oyle gıttı dıyelım 150 sana kardesınede ayda 100 verıyor dıyelım...
2.250 nerde...
kusura bakmada essek degılsın yanı..
erkek arkadasına bu durumu anlat..
kardesını okutacagını sole..
ve bıranonce evlenmeye bak cunku olan sana olur kımseye olmaz

canım erkek arkadaşım tum durumu bılıyor. evlenelım ben kardeşini okuturumda bakarımda diyor. ama annem bize bakmazsan evlenırsen hakkımı helal etmem diyor. yada aynı evde oturucaz damat ona bakıcak öyle istiyor.

konunun başında asgari ücret aldığınızı düşünerek annenize hak vermeye çalışıyordum ta ki 3000 lira aldığınızı ve evlenmenize şart koşmasını okuyana kadar. Annedir diye her yapılan şeyi haklı çıkarma niyetinde değilim llazkızı kusura bakma ama annen kesinlikle para kaçırıyor sizden.. Sen eşek gibi çalışıp o eve para getiriyorsun, eline 150 lira veriyor öyle mi?! Tersi olsun bence, annene 150 lira ver nasılsa evden çıkmıyorsun anne de noluyo bakalım o zaman... Çok üzüldüm arkadaşım, ama sineye çekme bence. İlerde bu tip sorunlar evlenince eşinle de aranızı açar annen kendine çeki düzen versin. Ne erkek arkadaşın ne de sen annen kenara para atsın diye çalışmıyorsunuz. Senden sonra olan kardeşine olacak vah vah...:19:

konunun başında asgari ücret aldığınızı düşünerek annenize hak vermeye çalışıyordum ta ki 3000 lira aldığınızı ve evlenmenize şart koşmasını okuyana kadar. Annedir diye her yapılan şeyi haklı çıkarma niyetinde değilim llazkızı kusura bakma ama annen kesinlikle para kaçırıyor sizden.. Sen eşek gibi çalışıp o eve para getiriyorsun, eline 150 lira veriyor öyle mi?! Tersi olsun bence, annene 150 lira ver nasılsa evden çıkmıyorsun anne de noluyo bakalım o zaman... Çok üzüldüm arkadaşım, ama sineye çekme bence. İlerde bu tip sorunlar evlenince eşinle de aranızı açar annen kendine çeki düzen versin. Ne erkek arkadaşın ne de sen annen kenara para atsın diye çalışmıyorsunuz. Senden sonra olan kardeşine olacak vah vah...:19:

en çok üzüldüğüm noktada kardeşim. onada aynısını yaparsa ölürüm ben kıyamam ki ona. benden daha çok üzülüyor.

canım erkek arkadaşım tum durumu bılıyor. evlenelım ben kardeşini okuturumda bakarımda diyor. ama annem bize bakmazsan evlenırsen hakkımı helal etmem diyor. yada aynı evde oturucaz damat ona bakıcak öyle istiyor.

olurrrr... baska ıstegı varmıymıs annenın...
ya kusura bakma canımda..
boyle anne olmaz ama...
benım bıldıgım anne tıplemesı..
dişimden tırnagımdan aarttırayımda kızımı evlendıreyım der...
annen cok degısık bır kadın..
gercekten kusura bakma yanı ama oyle..
annenı dınlersen daha cok cekıcekmıssın gıbı gelıyor bana...
bu zamanda 5 mılyonla nasılokula gıdılıp kalınır..
kızın basına bırsey gelse yanında 5 kurusu yok..
allah korusun..
kardesınınde senınde hayatın senın elınde gıbı..

sen çok güzel bir karar almışsın ve uygulama kararı da almışsın,annen iyi niyetle mi kötü niyetle mi konuşuyor bilemeyiz ama sende aklı başındasın ve çocuk değilsin canım.

olurrrr... baska ıstegı varmıymıs annenın...
ya kusura bakma canımda..
boyle anne olmaz ama...
benım bıldıgım anne tıplemesı..
dişimden tırnagımdan aarttırayımda kızımı evlendıreyım der...
annen cok degısık bır kadın..
gercekten kusura bakma yanı ama oyle..
annenı dınlersen daha cok cekıcekmıssın gıbı gelıyor bana...
bu zamanda 5 mılyonla nasılokula gıdılıp kalınır..
kızın basına bırsey gelse yanında 5 kurusu yok..
allah korusun..
kardesınınde senınde hayatın senın elınde gıbı..

dışardan soruyorlar kızın ne zaman evlenıyor. yok daha var daha bize bakıyor diyor. bende diyorum anca mezarda gülüyo annemde. gidemez o giderse bize kim bakcak ah almak istiyorsa gitsin diyor. kardeşim erkek 18 yaşında kız arkadaşıyla dışarı çıkamıyo çocuk annemın yuzunden. geçen gun 20 tl istedi yapmadığı kalmadı.

dışardan soruyorlar kızın ne zaman evlenıyor. yok daha var daha bize bakıyor diyor. bende diyorum anca mezarda gülüyo annemde. gidemez o giderse bize kim bakcak ah almak istiyorsa gitsin diyor. kardeşim erkek 18 yaşında kız arkadaşıyla dışarı çıkamıyo çocuk annemın yuzunden. geçen gun 20 tl istedi yapmadığı kalmadı.

off gercekten uzuldum yaa..
annen resmen bakıcı ıstıyor kendıne..
kınamam asla ama gercekten cok kotu yaa..
allah sabır versın cnm sana

Sen mezarda deyince insan kendini bir sorgular, benim kizimin yuzu gulmeyecek mi? Benim yuzumden evlenemeyecek mi diye? Canim lutfen soyledigim seyi affet, ama annen piskin piskin guluyormus bir de. Yok boyle bir dusunce yapisini bir anneye yakistiramadim ben. Sen cok akli basinda bir kiza benziyorsun, kararini ver ve uygula canim. Asla haksiz degilsin.

Sen mezarda deyince insan kendini bir sorgular, benim kizimin yuzu gulmeyecek mi? Benim yuzumden evlenemeyecek mi diye? Canim lutfen soyledigim seyi affet, ama annen piskin piskin guluyormus bir de. Yok boyle bir dusunce yapisini bir anneye yakistiramadim ben. Sen cok akli basinda bir kiza benziyorsun, kararini ver ve uygula canim. Asla haksiz degilsin.

söylediğinde haklısın canım annem öyle gülerken benim canım yanıyo ama haberı yok kararımdan dönmeyeceğim. desteğiniz için çok teşekkür ederim.

yazınızı okurken tüylerim diken diken oldu ya bende böyle olursam diye :26: Ben anneme diyorum ben elimden geldiğince sana yardım zaten ederim evlensem bile desteğimi esirgemem ama annem çok karşı evlenınce bana bakmazsın sen para vermessin. o yuzden ya bizede bakıcak biri olcak yada evlenme bize bak diyor.

cnm maalesef her zaman anneler çocuklarının iyiliğini her şeyin önünde tutmuyor
o da bir insan ve bencilliğinin esiri olmuş...
şu yazdıklarının hepsini çocukluğumdan hatırlıyorum, bahsettiğim bu akrabam annemlere anlatırken dinlerdim...
hiç hayır demedi annesine ve koca bir hayatı feda etti, yine de annesini hiçbir zaman tatmin edemedi...

cnm maalesef her zaman anneler çocuklarının iyiliğini her şeyin önünde tutmuyor
o da bir insan ve bencilliğinin esiri olmuş...
şu yazdıklarının hepsini çocukluğumdan hatırlıyorum, bahsettiğim bu akrabam annemlere anlatırken dinlerdim...
hiç hayır demedi annesine ve koca bir hayatı feda etti, yine de annesini hiçbir zaman tatmin edemedi...

Allah korusun canım ya :( böyle olmayacağım ayaklarımın üzerinde duracağım inşallah

Back
X