- Konu Sahibi evhanimi1970
-
Bebeğe şaşırır tabi...de sonuçta hayat senin ve büyük işlere kalkıştın....dizini kırıp yaşayacaksın hayatını paşapaşa
anne akraba pek umrunda olmamalı şu an
Annenizi bu kadar önemseseniz işler bu duruma gelmezdi.. 5 aylık hamilesiniz ve hala söylemediniz , bir de o kadın size kurallar koymamış gayette rahat yaşamışsınız, şurda kaç kişi ailesinin haberi varken sevgilisiyle yaşıyor sormak lazım.
Daha fazla uzatmadan söyleyin annenize eşinizle birlikte gidip söyleyin kocalık yapsın yanınız da olsun.
sanırım bi yıl kadar önce çıkan bi yasa ile malesef dini nikahtan önce resmi nikah aranma şartı kaldılırdı emin değilim böyle okumuştum bilen arkadaşlar vardır belkiResmi nikahı saçma bulup dini nikah bana yetiyor diyenleride anlayamadım. Günümüz de resmi nikah olmadan dini nikah yapılması yasakken siz nasıl bunu seçersiniz? Resmi nikah olmadan dini nikahın hiç bir geçerliliği yok.
Size göre yanlış olabilir ters gelebilir ben böyle düşünüyorumResmi nikahı saçma bulup dini nikah bana yetiyor diyenleride anlayamadım. Günümüz de resmi nikah olmadan dini nikah yapılması yasakken siz nasıl bunu seçersiniz? Resmi nikah olmadan dini nikahın hiç bir geçerliliği yok.
Annenize verdiğiniz değeri siz bilirsiniz tabi , ben yorum yapan dışarıdan bir göz olarak böyle düşündüm, sonuçta bir kaç hafta değil koskoca 5 ay geçmişannemi önemsediğim kadar hayatımı da önemsedim.
ve tabi ki bende o an anneme koşup söylemek isterdim .ama o ara olan bazı kişisel problemleri varken birde ben söylemeye cesaret edemedim.yoksa kendi bildiğimi yaptığım için anneme değer vermedğimi kimse söyleyemez.öyle olsa gider söyler ister 1 tane ister 10 tane yaparım ne var der umursamazdım ama yaşatacağım şoku bildiğim için üzgünüm.
Kadınların kullandığı bu forumda "resmi nikah gereksizdir" gibi mesajlar vermemelisiniz.Basit kadın?
Sizden ne alkış bekledim ne birşey yaptım ben böyle yaşamak istedim
Ben öyle bir mesaj vermedim en başta da ben böyle istedim dedim herkesin aklı fikri var düşüncesi var çok şükürKadınların kullandığı bu forumda "resmi nikah gereksizdir" gibi mesajlar vermemelisiniz.
Ve ayzad,
Konu iyice karıştı, konu sahibi kadar sizin durumunuz da konuşuluyor, kendinize konu açmanızı tavsiye ederim.haksızlık olmuyor mu?
Peki...............Ben öyle bir mesaj vermedim en başta da ben böyle istedim dedim herkesin aklı fikri var düşüncesi var çok şükür
benim fıtratım yerinde çok şükür evladım beni ezer geçerse bilemem tabi amin diyeyim güzel duanıza.Umarım bir gün sizide evladınız fıtratınızla sınamaz.
Anneler kizlarina darilmaz merak etme :) guzelce anlat sana destek olacaktirteşekkür ederim.
çok tepki vermeyecek sanırım benim yükümü hissettikçe bana sarılacak eminim sadece nerden başlayacağım bir türlü bilemiyorum
namusuzluk demek benim haddim değil ,bana göre kimsenin haddi değil anne kabullendiyse bize halt yemek düşer di mesajım bence yanlış anlaşılmış estağfurullah...yani bu mezhep ,mezhebi genişlik gibi ne kadar argo ise mezhebi darlık diye bir durumda var ,ha bu küfür müdür herkesin lugatına göre değişir ,bana göre annenizin mezhebi (ölçüt benim ) biraz geniş ama bu benim sizi ve annenizi yargılamam gibi algılanmasın..anneniz sizin durumunuzu zaten biliyormuş o evde evcilik oynamayacağınızı da biliyor olmalı bu durumda çok ağır olmaz hamileliğiniz ,allah mesut e tsin zaten evlenmişsin bitmiş gitmiiiiş ,artık önüne bak ..Birincisi annemde çok sıcak bakmadı ama direttim ne yapacaktı döve döve evine götüremezdi.
Çocuğunu kaybetmek istemediği için sustu.Şimdide olan olmuş deyip kabullenecek ama ben oınu üzdüğüm için yazdım.
yorumunuzdan fıtratı bu mezhebi geniş gibi bir şey algılanıyor.bu anlamda mı dedin bilmiyorum.
ama bana göre evlilik dışı yaşamaya aa namussuzlar denilmesi de saçmalık.herkesin kendi yaşamı mezhebi geniş ya da yobaz demek saçma.Şayet yorumunuz bu kasttettiğim anlamda değilse kusura bakmayın
annemi önemsediğim kadar hayatımı da önemsedim.
ve tabi ki bende o an anneme koşup söylemek isterdim .ama o ara olan bazı kişisel problemleri varken birde ben söylemeye cesaret edemedim.yoksa kendi bildiğimi yaptığım için anneme değer vermedğimi kimse söyleyemez.öyle olsa gider söyler ister 1 tane ister 10 tane yaparım ne var der umursamazdım ama yaşatacağım şoku bildiğim için üzgünüm.
bu konuyu neden bu kadar benimsedin,bence kahve saatin gelmiş git bi kahve iç.annesinin böyle bakması bizi ne derece ilgilendirir peki? izin vermiş olması kaldırabileceği anlamına mı geliyor, eğer öyleyse bu kız niye bu kadar üzgün, bizlere akıl danışıyor?
Kızlar merhaba lütfen yargılamadan yol gösterici bir şekilde yazın,çünkü bu konuyu bugün çözmem gerek artık
Ben 20 yaşındayım erkek arkadaşımla aynı evde yaşıyorduk ben öğrenciyim o memur.
okulum yarım dönem kaldı.
Annem haziran ayından beri biliyor erkek arkadaşımla yaşadığımı.Bir sorun olmadı düzgün biri diye bişey demedi.
Fakat ben o dönemde hamile olduğumu öğrendim.Kimseye söyleyemedim.5 aylık hamileyim.
Birden nikah kıydık çocuk olacağı için,kimsenin haberi yokken.
Şimdi çok vicdan azabı çekiyorum nefes alamıyorum.
eşimi çok seviyorum çok iyi anlaşıyoruz harika bir baba adayı,okuluma rahatça devam ediyorum.
anneme bunu söylemek istiyorum artık çünkü canım acıyor.
bugün annemle buluşacağım nerden nasıl başlayacağım bilmiyorum.
Göbeğim henüz çıkmadığı için anlamadı hamile olduğumu ..
ağlamaktan canım çıktı artık,annem benim her şeyim ondan bir şeyler gizlemek canımı yakıyor,bir yandan eşimle o kadar mutluyum ki.
şimdi anneme güzelce nasıl anlatırım her şeyi?akıl verin lütfen
bu konuyu neden bu kadar benimsedin,bence kahve saatin gelmiş bi kahve iç.
sabahtan itibaren konuyu takip ediyorum aslında kimse kızcağıza kötü bişey demedi yargılamadı ama siz iki kişi milleti alıntılayıp hesap sordunuz sen ve bir diğer arkadaş ismini unuttumkızın üstüne çok gidiliyor diye, hamile diye, bu kadar üzülmüş diye. içiyorum zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?