Acil tavsiyelerinize ihtiyacim var kizlar.((

delimelek2170

Guru
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2009
970
124
323
Diğer
Merhaba. Ben Azeriyim. 3 cocuk annesi bir bayanim. 5 yildir Amerikada yaşıyorum. Çocuklarımın en küçüğü 3 büyük olani 8 yaşında. Belki hatırlayan olur geçen yaz bize misafirliğe gelen kayinvalide ve gorumcemle ilgili eşimle aramda büyük darginlik olmuştu. Neyse onu atlattık....Şimdi bu yaz kardeşim evleniyor. Ben büyük kardeşimin düğününde olamadım bebeğim yeni doğmuştu , şimdi bu kardesimden başka kardeşim yok. Eşimin annesiyle konusmuyorum, bizi neredeyse boşanmaya sebep olucak kadar ciddi bir darginlik yasamamiza sebep oldu. Esimde inadına benim annemlerle konusmuyor, halbuki benim annemgilin ona hiçbir kötülüğü deymedi. Bu yaz düğüne gidicekdik, eşim ben gitmiyorum siz gidin dedi. Tamam dedim sen bilirsin, sonra baktiki cokta umrumda degil, mutlulugumu bozamiyor, bu defada çocuklarımı gondermiyorum, sen yalniz basina git gel, 2 haftalığına. Çocuklar oranın virüsüne falan alismamist, yok hasta olurlarmis....bahane. Sanki Afrikaya goturucem çocukları.Sanki burda cocuklarim hiç hastalanmiyor. En son 5 yıl önce gittik, o zaman kucuklerdi suyla çok oynadıkları için oğlum karnını bozmustu, ama öyle ciddi bir şey degildi. Her cocuk karnını bozar. Bana inat yapıyor iste, biliyorum. Bende "çocuklarımla birlikte gitmek istiyorum, hem sen annemlerle konusmuyorsun, onlar bize gelemez, bende goturemezsem annemler torunlarını hiç opub koklamasinmi, sarilmasinmi hiç?"- dedim, "ben birşey demiyorum, bize geliyorlarsa gelsinler (konusmuyor onlarla, gelmeyeceklerini biliyor) gelmiyorlarsada bilgisayardan görüyorlar ya o yeter" dedi. Dedim seninkiler niye geliyor o zaman bilgisayar yeterliyse?....hem ben akrabalarimin ağzına laf olmak istemiyorum, 5 yıl aradan sonra ne eşi ne çocuğu yaninda, 1 ay bile oturmadi, 2 haftalık geldi gitti diye konusdurtmam arkamdan. En onemliside çocuklara bakıcı tutacakmis, ben şimdiye kadar bakıcıya onları emanet etmedim, bakicinida gectim, ben orda nasıl mutlu olurum, cocuklarim burda benden ayrı uzulurken, en cokta küçük kızım evin içinde bile pesimden yürüyor. Onlarda çok istiyor Azerbaycana gitmeyi benimle. Agladim, yalvardim yakardim inadı inat "hayır gerek yok çocukları surumeye, hasta filan olurlar sen git gel " diyor baska da birşey demiyor. Annenle konussam barissam birlikte gidermiyiz dedim " ben gitmek istemiyorum"diyor. Ben ne yapicagimi bilemiyorum. Sonunda bugün gidip boşanmak için dilekçe vericem dedim , çocuk oyunu değil bu, verirsen geri dönüşü olmaz bil dedi. Arkadaşlar sizce annemler torunlarının uzunu canlı görmeye hasret kalıyor diye boşanmak dogru mu yalnismi karar? Sizin kafanız daha sakin daha mantıklı düşüne bilirsiniz. Ha onuda soyleyeyim, eşimin annesi çok fena bir kadin, kayinbabami boş yere dolduruşa getirerek abisiyle ömrünün sonuna kadar kus kalmasına sebep oldu. Kızının yalnış tavsiyelerle bosanmasina sebep oldu. Şimdi bizim bosanmamiza geçen yaz sebep olucakti ama olamadı çok şükür. Şimdi oğlunu dolduruşa getiriyor yine, benim memlekete gitmek istemimi yüreğimde koyuyor. Ben eşimin ilerde fikrini degiseceyinede çok umutlu degilim, babası annesinin gazıyla bir ömür abisiyle konusmamis, o kadının lafiyla hareket eden oğul ne malum degisecegi? Tavsiyelerinize çok ama çok ihtiyacım var. Kimisi annenler bilgisayardan görüyor yeter, bunun için aileni dağıtmaya deymez, seni gonderiyor ya ona sukr et diyor, kimisi de annem babana böyle saygısızlık yapan birinden boşanmak en dogrusu diyor. Şaştım kaldım.
Eşim karakterce ailecanli, siddeti, alkolu, küfürü olmayan bütün günü gülücükler saçan, çocuklarını seven biri. Ama o kadarda inatçi keçi, kinli. Anne lafiyla hareket ediyor.

Son düzenleme:
Nedemek bilgisayardan görsün yeter. Ozaman kendi annesinde bilgisayrdan görsün. Sen ona ben annenle konusam , izin verirsin demekle hata yapmışın,yüz verme sakın. Hem o çocuk sadece onun değil nasıl karar veriyor götürüp götürmeyecegine.

Q
Seni gönderdiğine niye şükrediyorsun afedersin malı misin bu adamın nereye gidip geleceğine o mu karar verecek senin yerinde olsam eğer ben çocuklarla gitmiyorsam senin annende gelmiyor madem görüntülü görmek yetiyor onunla yetinecek olurda annen bu çocukları gördüğü gün seni boşarım derim ciddi ciddi de boşarım adamı

Mesele annenlerin cocuklarini gorup gormemesi degil, eşinin yaklaşımı ve zihniyeti..
Ailenin bi zarari dokunmadığı halde sırf kısas olsun diye ailenle görüşmüyor, annesinin hatasina hic bakmiyor demek.. Sana tavsiyem, "annenle barisayim, yeter ki sen de gel" yaklasimini birak.. Oyle bi kadina neden egileceksin hakli oldugun halde? Hem suclu hem guclu davranip seni bastirmislar.. Ne yaparsan yap uste çıkacaklar muhtemelen..
Tek basina gidersen iyice uzuleceksin.. Cocuklari gotursen araniz iyice bozulur mu? Bilemedim.. Allah yardimcin olsun..

ben birşey demiyorum, bize geliyorlarsa gelsinler (konusmuyor onlarla, gelmeyeceklerini biliyor) gelmiyorlarsada bilgisayardan görüyorlar ya o yeter" dedi
Her gün bilgisayardan mükellef sofraların, yemeklerin fotoğraflarını açın baksın baksın doyursun karnını, keza kirli çamaşıları için de aynısını yapın. Kısas böyle yapılır dersiniz.

Yuh yani senin kocanla arann bozulmasi icin kv ihtiyacn yokki. Iyi cekiyosun bu tarzda birini. Kolay gelsin bacimm.

Kendi kardeşinin düğünü olsa ne yapardı? sana sormaya bile tenezzül etmez giderdiniz. Madem çocuklar hasta olacak diyor beraber gidin sen eğlenirken cocuklara baksın.

Yurtdışına babanın izni olmadan cikaramam cocuklari, yazılı imzası lazim

Yuh yani senin kocanla arann bozulmasi icin kv ihtiyacn yokki. Iyi cekiyosun bu tarzda birini. Kolay gelsin bacimm.
Yurtdışında yalnızım. Dil bilgim mükemmel degil, orta. Üniversite onun yüzünden memelekette yarım kaldı. Dogrusu korkuyorum anne babamda yaninda değiller uzaktalar. Boşanıp dil sorunu çekmekten çok korkuyorum. Yalniz kalmaktan korkuyorum.

Ben onu yola getire bilmek için annesiyle barismayi düşündüm. Amma umrumda degil.

Onun annesigil gelecekler bize ben izin vermezsem benden bosanir buna eminim. Çünkü benim ailem bize gelebilir diyor, halbuki gelselerde yüzlerine bağladıktan sonra o saygısızlığı yaptıktan sonra ben ne anladım onların gelmesinden.

Boşanma ama bildiğinden de vazgeçme amacı düğüne göndermemek ve anası ile barıştırmak. Kesinlikle annenle barışayım sende gel deme. İnadından vazgeçme. Gerekirse tek başına git. Etrafınızda çocukları soranlara da hastalardı getiremedim ya da yalnız geldim kafa dinleyeceğim gibi şeyler uydurursun.

O kin yapıyor gitmek istemiyorum diyor. Kendi ablası var bir tane evlenip boşanmış baska da yok.
O zaman dursun yerinde cocuklara da karışmasin. Sonuçta çocukların anneannesini dedesini görme hakları var. Kendi kin tutacak diye çocuklari kullanmasın. Hasta olurlar demesi de bahane emin ol kendi akrabasının düğünü olsa çocuk fln düşünmez. Çok alttan almissin

sende de ki benim annemler gelmiyor seninkiler de gelmeyecek hep onun borusu mu otecek inada inat git

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…