- Konu Sahibi socialscientist
-
Bazıları adette tektaş yok demiş acaba kız isteme söz gecesinde ne takacaklar? Nişan yapılacaksa alyans takılır. Sadece kız isteme söz ise kıza tektaş takılır. Bizde evlenme teklifi olmadan nişanlandık çünkü nişanlım görevdeydi 2 gün izin aldı onda da nişan yaptık. Annesi annemle konuştu neyi nasıl yapalım dediler nişan günü kuyumcudan alyansımızı aldık. Nişanlımda ben sonra teklifi yapıcam istediğin pırlantayı alıcam dedi. Bu şeyler açık açık konuşulur. Sen daha bir ömür evli kalacağın adamla bunu konuşmaktan çekiniyorsan iyi düşün ve sakın kendine alma. 5 aydır nişanlıyım şunu öğrendim ki her şeyi alttan alıp iyi niyet göstermemek gerekiyor. İçinde kalacak gibiyse asla taviz verme iste yapsınlar.
Erkek arkadaşımın ailesi bu hafta beni istemeye geliyor. Hem söz hem isteme olacak. Bizde sözde tektaş takılması adeti var. Benim için önemli değil ama ailem, akrabalar falan dener kınar böyle şeyleri.
Şimdi sorun şu ki erkek arkadaşım bana öyle klasik bir evlenme teklifinde bulunmadı. Hep evlenmek istiyordu karar aldık evleniyoruz gibi oldu. Dolayısıyla tektaş da almadı.
Muhtemelen tektaş takılması adetini bilmiyordur. Böyle işlerden bi haber kendisi. Bizde sözde tektaş takılır orta yollu bir şey alalım laf olmasın desem ayıp mı olur? Yoksa kendim kendime tektaş alıp söz günü eline tutuşturup aşkım bunu takman lazım desem kırar mıyım acaba bak bak ben alamaz mıydım gibi
Kimseye de yük olmak istemiyorum. O kadar önemli bir şey de değil benim için ama annem 40 tane laf eder şimdi onu da çekmek istemiyorum.
Ne dersiniz uyarsam mı yoksa kendim mi halletsem?
2009 da evlendim, ülkede durum neydi bilmiyorum ama bizim çevremizde yeni yeni moda olan bir şeydi ve benim o kadar da hoşuma gitmemişti.Nebileyim benim gorumcelerin vs hicbirinde tektaş gormedim en kucugu benden 9 yas buyuk, hepsinin eşlerinin durumlari da iyi. Yeni evlenmiş olup tektasi olmayanlar da var esimin tarafinda ve benim tarafimda.
Oyle herkeste yaygin olan bir durum degildi bu yillara kadar, şu son yillarda kafam kadar sahte taşli tektas yuzukleri marketlerde butun kasiyerlerin parmaginda goruyorum.
Benim de tektasim var ama adetten aldirmadim, esim kendisi evlenme teklif ederken takti. Boyle biseyi bizim ailede tektas adeti var almalisin diyemezdim heralde ben.
Perth, Avustralya'da bile o tektas alinir. Olmadi bi yuzuk takilir. Bu cocuk sadece bilmezden geliyor bence.
En fazla bi 15 yıllık geçmişi olan tektaş sizde adet miymişSizin dedeler nineler çok ileri görüşlüymüş "ilerde tektaş diye bir takı çıkarsa adettir istemeye gelince illa ki takılmalıdır" demişler galiba
Ben de yazıyorum "gelecekte plütonyumdan yapılma yüzük icat edilirse mutlaka adet olsun, ele güne karşı gururumuz olsun, yokluğu halinde her türlü çift etkinliği iptal edilsin"
Plütonyum yüzüksüz gelin mi olurmuş hayret birşey
Yuk olur muyum da ne demek ? Bu zaten onun gorevi. O zaman siz yarin birgun evlendiginiz zaman da kendi paranizla disarda yemek yerseniz yuk olmasin diye.Erkek arkadaşımın ailesi bu hafta beni istemeye geliyor. Hem söz hem isteme olacak. Bizde sözde tektaş takılması adeti var. Benim için önemli değil ama ailem, akrabalar falan dener kınar böyle şeyleri.
Şimdi sorun şu ki erkek arkadaşım bana öyle klasik bir evlenme teklifinde bulunmadı. Hep evlenmek istiyordu karar aldık evleniyoruz gibi oldu. Dolayısıyla tektaş da almadı.
Muhtemelen tektaş takılması adetini bilmiyordur. Böyle işlerden bi haber kendisi. Bizde sözde tektaş takılır orta yollu bir şey alalım laf olmasın desem ayıp mı olur? Yoksa kendim kendime tektaş alıp söz günü eline tutuşturup aşkım bunu takman lazım desem kırar mıyım acaba bak bak ben alamaz mıydım gibi
Kimseye de yük olmak istemiyorum. O kadar önemli bir şey de değil benim için ama annem 40 tane laf eder şimdi onu da çekmek istemiyorum.
Ne dersiniz uyarsam mı yoksa kendim mi halletsem?
Onu ben de gordum ya isteme oluyo milletin yaninda soz verdik der gibi damat tektasi takiyo. Sonra nisan oluyo alyanslar takiliyo falan.Babaannene de tektaş mı takmışlar ki? Kaç yıldır hayatımızda tektaş pırlanta? Ne ara adet oldu?
Tesekkur ediyim onun adina bari“Bizim adetlerde ikinci yıldönümlerinde de beştaş alınır.” diye girerdim yerinizde olsamMaşallah ne kadar güzel düşünceli davranmış eşiniz takdir ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?