Acil yardım arkadaşlar çok kötüyüm

Gerçekten mi depresyonmuydu sizinde ilaç kullandinizmi ve tekrarladimi hastalik

Depresyon ve kismen tükenmislik sendromu. Üstünede genc yasta romatizma hastasi oldum. Cok da zayiflamistim. Anlayacaginiz hem icten hem disardan bitkin haldeydim. Ilaclar kullandim bir süreligine. Ondan cok ama gittigim terapi yardim etti,birde hayatimda bir cok konuda degisiklikler yaptim.stresi azalttim mesela. Depresyona 26 yasinda galiba yakalandim. Simdi yasim 34. Ve hayir hastalik tekrarlandmadi. Ve tekrar gelecegini de düsünmüyorum acikcasi.

Ne güzel umut oluyor bana yazdiklariniz kime sorduysam daha ağır şekilde tekrarladı başka hastalığa çevirdi agirlasti gibi yorumlar okudum çok iyi geldi yazdıklarınız umudum tukenmisti çok sağolun

Yıllarca antidepresan kullanıp intihar eden yakını olan yorum bile okudum ağır depresyon tedavisi görüyorum düşünün suan psikolojimi mahfoldum umudum tükendi

Ne güzel umut oluyor bana yazdiklariniz kime sorduysam daha ağır şekilde tekrarladı başka hastalığa çevirdi agirlasti gibi yorumlar okudum çok iyi geldi yazdıklarınız umudum tukenmisti çok sağolun

Sizi cok iyi anliyorum. Zaten insan kendi umutsuzlugu ve korkulari ile savasirken baskalarinin yorumlari daha da asaya cekebiliyor insani. Hastaligin illaha tekrarlanicagi veya daha siddetli dönecegini hic duymadim. Tedavisiz kalsa belki öyle bir ihtimal olabilir. Ama siz tedavi görüyorsunuz. Onun icin öyle birsey olacagini düsünmüyorum. Ben sükür sagligima kavustum, yuva kurdum ve evlatlarimda var simdi. Hayatimi yeniden yasiyorum diyebilirim. Insallah sizin icin de öyle olabilir. Kalbinizi tüm korkulara ra ferah tutmaya calisin. Hastalik nasil gelebiliyorsa sifasi da gelebilir. Bunu unutmayin hic ❤

.

1. Depresyon da Alzheimer da birer hastalık.

Bu hastalıklara neyin iyi geleceğini veya hangisinin hangisine evrileceğini/evrilmeyeceğini hekim olmayan kişilerden öğrenemezsiniz. 100 tane hekim de bunu dedi mi? Elbette hayır. Ona bakarsanız 100 tane kişi de cin çarpmış falan diyebilirdi yani. :) Özetle: hekim olmayanların tedavi hakkında yaptığı yorumları ciddiye almayın.

2. Depresyon, moral bozukluğu demek değildir. Ay bi duş al iyileşirsin diyen kişileri de ciddiye almayın. Özetle: Durumunuzu ne hafife alın, ne de abartın. İkisi de doğru değil.

Evet doğru tabi ama doktorumda tekrarliyacagini söylüyor ama be hastalığın daha şiddetli tekrarlamasindan ve başka hastalığa çevirmesinden korkuyorum asla hafife alınacak bir hastalık değil şu iki ayda yasadigimi bir ben bilirim

Bu korkunuz da aslında kaygı bozukluğunun bir göstergesi. Antidepresanlarınız kaygı bozukluğunu da çözmeye yarayanlardansa bu da geçer diye düşünüyorum. :)

Kaygı da depresyona dahil :)) Yaşadığınız durumun içinde bu da normal yani, ama geçecek.

Şu an rahatsızlığının da etkisiyle daha da hassassın.
Korkma lütfen ne hastalıklar var inan depresyonda olduğuna şükredersin.
Sakın hafife alıyorum sanma. Burn out olmuş. Kronik adrenalin fatigue biriyim. İnan bana başedebilirsin.
Sana öncelikle b12, d3, omega3 gibi vitaminlerinin tetkikini yaptırmanı öneririm. Eksikse hemen takviye yap. Sonra tiroid hormonlarına baktır. Kan tahlili yaptır. Hemoglobinin demir depon ne durumda öğren. Eksikleri tamamla.
Her gün sağlıklı beslen. Bol su iç. Kafeinden uzak dur. Şeker ve unlu yiyeceklerden uzak dur. Hergün yarım saat yürüyüş yap yürürken başını kaldır gökyüzüne bak. İlaç kullanır gibi müzik dinle hergün yarım saat.
İlaçlarını düzenli kullan. Atlatırsın hiçbirşeyin kalmaz.
Lütfen üzme kendini geçiyor canım.

5 sene süren çok ağır bir depresyonu atlatmak üzereyim. hatta atlattım sayılır. bu 5 sene kabus gibiydi defalarca hastaneye yattım, defalarca elektro şok tedavisi aldım. şu an bile kullandığım ilaçlar sağlam bir insanı içince ayağa kaldıramayacak kadar ağır ilaçlar. depresyonum ağırdı ve psikotikti. benimle birlikte çevremdekiler de çok etkilendiler. çoğu kez ölmeyi diledim ve bir keresinde gerçekten başarıyordum da. depresyonla birlikte başka bir ruhsal rahatsızlığım da var ve kullandığım ilaçlar zerre yaramıyor ve kullanmadığım ilaç kalmadı, bipolar tedavisi için kullanılandan tutun da şizofreniye kadar.

geçen sene hayatıma çeki düzen vermeye karar verdim ve bunun için bir adım attım. çok zordu o durumda adım atmak ama atabildim. bu arada düzenli ilaç tedavisine devam ediyordum ve terapi almaya başladım. şu an ki durumuma ben bile inanamıyorum. geçti, inanabiliyor musun? geçti.

ben de senin gibi tekrarından korkuyordum çünkü gerçekten de tekrar eden bir hastalık ama bir koşulda: sen izin verirsen.

bunca yıldan ve tecrübeden sonra sana vereceğim tavsiye, alkolden uzak dur, iyi bir doktor bul, terapi al ve hayatını değiştirecek o adım için zaman kolla. her şansı değerlendir, bir kitaba tutun, yeni bir makyaj malzemesi al, kaliteli komedi filmleri izle ve dışarı çık. bol bol dışarı çık ve yürü. müsaitsen bir bisiklet al. ama asla gardını düşürme zira geri alman çok uzun sürüyor.

seni çok iyi anlıyorum, sen de inan o koca depresyonu ufacık bir adımla yendim ben.

sevgiler...

Mesaja bakarmisiniz

Sizi bana Allah gönderdi berbat durumdayım intiharı düşündüm ve hala keşke ölsem diye dua ediyorum çünkü iyi olabilecgime dair umudum yok gerçekten iyi oldunuz mu ne kadar süre ilaç kullandınız nolur umut verin banada çok ihtiyacım var dayanmak çok zor

Inşallah çok sağolun ama atlattiktan sonrada insanın yakasını bırakmıyor ki bu hastalık depresyon çok beter bir hastalikmis hayattan kopardı beni hayatı seven neşeli bir insandim ben iki aydır her sabah yine mi uyandım Allahım al canımı diye yalvardim işte bu yüzden bir daha yaşama korkusu düşüncesi bile korkunç geliyor çünkü birdahakine bu kadar güçlü olamayabilirim

Depresyonunu tetikleyecek olumsuz koşullar içinde mi yaşıyorsun? Kötü bir yaşantın mı var, spor yapıyor musun, kitap okuyor musun, hobin var mı???

Hayır hiç bir sorunum yok çok şükür ama bu yazilanlar mahfetti beni yüz kişi aynı şeyi yaziyorsa doğruluk payı vardır diye düşündüm

Ablacım doktor ne derse o
Burda türlü türlü insan var hiçbirinin tıpla alakası yok
Geçende burda sağlıkla konu açan birine de yazdım buraya sağlıkla ilgili konu açmayın millet yalan yanlış şeyler yazıyor hasta değilsen bile ölüm döşeğine düşüveriyorsun!!!

Ya sormayın ama çok kişiyle konuştum aynı şeyleri soylediler sabahtan beridir agliyorum
Sizinle böyle olumsuz konuşan insanlar sizin iyiliğinizi düşünmez. Ne kötü insanlar var ya...siz bakmayın onlara..tabiki iyileşirsiniz. Bende depresyon ve anksiyete tedavisi gördüm. Gayet de iyi geldi. Kuşlar gibi hafifledim. Kötü kabuslar görmekten uyuyamıyordum..mutsuzdum. çok şükür 14 yıl oldu, tedaviden bu yana tekrarlama dı. Ama ilaçlarımı düzenli içtim. Hatta tedavi bittiğinde ben doktordan uzatmasını rica ettim. Bir süre daha kullandıktan sonra yavaşca bıraktım. Beni yeniden yapılandır dı diyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…