Acil yardım:(

sumey

kocasının yawrusu
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
144
65
298
Arkadaslar ben bir buçuk aylık evliyim.ve bir bir aylık hamileyim.bugün is yerindeyken beni sağlık ocağından aradilar evlilik oncesi saglik raporunda bi problem var imza atmak için gelmelisiniz diye.bende şimdi ordan geldim bana bi kağıt verdiler orda bi numara var onu arayacaksin seni onlar bilgilendirecek ne oldu diyorum onlar söyler biz de bilmiyoruz dediler.kagitta hemoglobinopati tanı merkezi yazıyıo.aradım yarın hemen hastaneye şu bloğa gidin doktorunuz bilgilendirecek biz bilgi veremiyoruz dediler.ne için gidicem lütfen bişey soyleyin gebeyim ben ve çalışıyorum bana bilgi vermek durumundasiniz dedim oda kansızlık var dedi.bende Hayır yeni tahlil yaptırdım yok öyle bişey dedim oda genetik bi durum gebeyseniz hiç durmayın hemen yarın gidin dedi.ben suan çok kötüyüm ister istemez kötü şeyler geliyo aklima.aranızda bilgisi olan varsa bana lutfen bilgi versin lutfen(ne şimdi bunlar

içinizi ferah tutun lütfen.
tıp cok ilerledi. yarın gidip iyice ögrenin bakalım neymiş tam olarak.

ve size neden gec bilgi verildigine dair gerekli yerlere bence şikayette bulunun.

evlenmeden önce akdeniz anemisi testi yapılıyor
acaba sonucu pozitif mi çıktı ki?

içinizi ferah tutun lütfen.
tıp cok ilerledi. yarın gidip iyice ögrenin bakalım neymiş tam olarak.

ve size neden gec bilgi verildigine dair gerekli yerlere bence şikayette bulunun.
Ya duramiyorum önemli bişey se bebegimde varhemşire doktor yokmu bana bilgi verin lutfen

akdeniz anemisi ya da diğer adıyla talasemi den bahsediyorlar muhtemelen. kansızlık var dedikleri odur.
evlenmeden önce kan alınır ama sonuç beklenmeden evlenilir.
genetik bir rahatsızlıktır. taşıyıcı iseniz onun bilgisini vereceklerdir.

Ülkemizin de bir Akdeniz ülkesi olması nedeniyle Türk toplumu olarak bu hastalığı taşıma riskimiz vardır. Tüm Türkiye nüfusunun yaklaşık % 2,1 i taşıyıcıdır. Bu oran Antalya, Antakya, Mersin gibi bölgelerde % 12 lere kadar çıkabilmektedir. Bunun için her çifte evlenmeden önce mecburi yapılan tahliller içinde Hemoglobin (Hemogram dahilinde) ve Hemoglobin Elektroforezi tahlilleri de yer alır.

internette yazıyor şu.
ben doktor falan değilim ama yazdıklarınız bununla ilgilidir diye düşünüyorum.

Biraz daha bilgilendirirseniz bebegime bişey olurmu

Tamam canm çok teşekkür ederim hemen bi arastirayim

Önemsiz bir şey olsa gebeyseniz hemen gidin demezlerdi diye düşünüyorum. Umarım bu kadar önemli olan şey bebişe zarar vermeyen türden bir şeydir.

bize de haber verin merak ettim ben..
Evet arkadaşlar Akdeniz anemisi için arastirilmis ve benim bi değerim çok düşük. Cikmis.ama.doktor yüzde 90 bu problem cikarmaz çünkü kan degerlerin çok normal dedi gebeligi de etkilemez dedi.sadece yakın bi zamanda hemoglam bölümüne yine bi gidin dedi.çok şükür korkulacak bişey degil ama Akdeniz anemisi zor bir rahatsizlikmis eğer kanım düşük olsaydı yüzde 90 bu rahatsızlığı kazanacaktır.

Ben doktor olmalıymışım yahu :)
Hadi geçmiş olsun önemli olmadığına sevindim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…