- 19 Eylül 2009
- 2.461
- 1.188
- 333
- 40
- Konu Sahibi Misir_Prensesi
-
çok tesekkurler .babanıza da geçmiş olsun Allah bır daha yaşatmasınGeçmiş olsun .Geçen sene aynı yaştaki babam beyin kanaması geçirdi.Bir anda ameliyata alındı.Ben de çok korkmuştum.Sizin babanızın ameliyatı daha kolay.Sinirleriniz haliyle bozulmuştur .Ameliyat bitince rahatlayacaksınız.
Bence taburcu olurken babanıza bakan hastabakıcılara bahşiş ve servise tatlı ,pasta vs alın.Çok memnun oluyorlar.Doktora bahşiş vs sakın teklif etmeyin.
hangı hastane özelden yazar mısınız?abartiyorsunuz devlette annem ameliyat oldu cokta guzel ilgilendi doktorlar hemsireler..
hicte bagiran olmadi
bahşiş ne oturmaya mı geldik ayol düğün salonumu orası devletin hastanesi hey yarabbim.Arkadaşlar babam haftaya prostat amelıyat olacak devlet hastanesınde orda olmak ıstedı.Eskı bır devlet hastanesı bu.Devlet hastanelerının durumu malum.Pek ılgılenmıyorlar.Hastanede ben ve kardeşim kalacagız.
Sımdı ben ne yapmalıyım? Dr ,hemsıre, hasta bakıcı bahsıs vermem uygun olur mu?Mesela dr. a bahsıs ayıp olur mu?kalbını hıc kırmasınlar bagırmasınlar ıstıyorum.lutfen yardım
babam da oyle dusunuyor.Ben belım ve boynum ıcın ozele gıdıyorum ornegın en pahalı tedavı hangısı onu onerıyorlar.30 yasında oldugum halde hemde.bahşiş ne oturmaya mı geldik ayol düğün salonumu orası devletin hastanesi hey yarabbim.
bu arada ameliyatı en sağlam devlette olur zaten babanız korkmayın özeller daha çok para almak için daha çok keserler .
geçmiş olsun
o konuda haklısın sağol canım.canım verme tabiki...sadece bilinçli olduğunu hissettir yeter...
geçmiş olsun...
ben kızmadım doktora uzuldum sadeceHakeden hastaya bağırmak gerekiyor, bulunduğu yeri unutunca kendine getiriyor o ses yükselmesi :)
Ama haksız yere bagırdıysa da-ki her meslekte sorunlu tipler olabilir- bashekimlige sikayet edilebilir. Ama bahsis vermek ne biliyimileride benim hastam bana bahşiş vermeye kalksa azarlardım sanırım sen ne diyosun paraya tamah mı edicem verilen paraya göre mi ilgilenicem hastamla nerde kaldi benim ettigim yemin!!diye.
Hasta bakıcıya verilebilir belki. Zaten şöyle bir durum var, genellikle hastahanedeki hastabakıcılardaki ego hastanede çalışan baska kimsede yok. Ben böyle gözlemledim. :)
Doktorla çok zıtlaşmayın, strese sokup isinde zaafiyete düşmesine sebep olmayın bence. Sonuçta uğraştığı materyal "canlı insan".
ya dr otomatık gelıyormuş yanı kımın gelecegı de bellı değilsiz versenizde vermesenizde o ameliyatini iyi yapmaya calisacaktir.ama hastamizla daha cok ilgilensin diye verenler var.
sağol canımDoktora bahşiş mi
Çok geçmiş olsun babanıza.
cok empati kurularak yapılan bır yorum tesekkurler dedıgınız gıbı yapıcamOperasyondan sonra çikolata vs bişey alıp doktoruna ilgilendiğiniz için teşekkürler diyebilirsiniz, kat hemşirelerine de öyle. Hastabakıcıya olabilir bahşiş, bazıları ne günlere kaldık bu düpedüz rüşvet diyor ama buna daha optimist bakmak lazım. Sonuçta onlara muhtaç durumda tedavi süresince. Tamam bu onların görevi eyvallah ancak motivasyon ve naif hissettirmek hoşlarına gittiği için ilgi alaka r nebze artar. Hastaneye düşmeyen bilmez bunları. Orada hastanız varken gülümsemeden medet umacak kadar hassas oluyorsunuz. 1 cümle fazla açıklama yapsalar yüreğinize su serpiliyor. Bunun için biraz özenli davranmak gerekiyor gerçekten.
sız de durust ıyı nıyetlısınız bellı:)Hic birseyvermeyin rusvet gibi olurmu oyle sey?onlarin isleri o yapmak durumundalar ilgilenirler merak etmeyin zatrn bir terslik olursa once uyarin sonrada bashekimi bilgilendirin...ama gerek kalmaz durup dururken kabalik yapmazlar
Bılmem ben o zaman çocuktum hastaneyı bılmem ımkansız:)ben 5 yıl once duydum ama.alabılır ayrıca kızmıyorum maasları az zaten.sen bi 10 yıl geride kalmışsın... doktora para verildiğini en son 90 larda gördüm.
ben kızmadım doktora uzuldum sadeceertesı gun o nobetcı dr yıne çalışıyormuş.Hakedene ben de bağırıyorum sahsen:)dedım parayı gorunce yumusar mı?:) daha cok bagırıcaksa kalsın:) hehe
Bılmem ben o zaman çocuktum hastaneyı bılmem ımkansız:)ben 5 yıl once duydum ama.alabılır ayrıca kızmıyorum maasları az zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?