ACIL YARDIM

Rüşvet senin kurallara göre olmayacak bir işi yaptırmak için yetkili kişiye verdiğin paradır. Veya işi hızlandırmak için. Yani normalde 3 ay sürecek bir onay sureci var diyelim gerekli belgeler olmadan onaylanması için verilir. Doktor zaten ameliyat ediyor. O sebeple rüşvet olamaz. Bahşiş de garsona daha iyi hizmet etsin diye önceden verilir veya hizmetlerinden memnun kaldiysaniz sonrasından verilir.

Konu sahibi doktorların ameliyat sonrası para aldığından bahsetmiş. Onun adı bıçak parasıydi sanırım. Allah göstermesin nasıl verilir o para ben bilmiyorum. Ama konu sahibi madem biliyor bize niye soruyor anlamadım.

Hastabakiciya bahşiş verilebilir sadece. Hemşire veya doktorlara teşekkür mahiyetinde hediye alınabilir.

Doktorlara yöresel hediyeler çok meşhurdur. Bir tanıdığımız vardı, hastasınin zeytinligi vardı zeytin yağı getirirdi. Bir hastasının köyünden kasa kasa nar başka bir hatasından koy peyniri vs gibi şeyler. Doktorlar da seviyor bunları sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…