- 19 Eylül 2009
- 2.461
- 1.188
- 333
- 40
- Konu Sahibi Misir_Prensesi
-
Evt hastalara benı mı yıyeceksınız dıyormus dr:) ya anlıyabılıyorm cok zor bırsey. ben hasta olurdum sahsen:) bana yıyecek getırseler ben çok memnun olurdum:) çiçek çikolata yada.sen olsan sende olurdun ınsan yapısı:) goturucem su böreği:)Ya doktorlarn çalışma sistemi cok delirtici emin olun. Büyük ihtimalle size degildir sinirlenme nedeni.
Para vermeyin ama giderken bi lokum bisey falan göturebilirsiniz ameliyattan sonra kontrole giderken. Mutlu olur herhalde. :)
ya gecen sefer babam amelıyat oldugunda para verıyorlarmısAmeliyatlardan sonra bazı doktorlar bıçak parası ister. Onu da şu kadar diye belirtir döner sermayeye yatırırsınız. Ama şu an hala devam ediyor mu bu sistem bilmiyorum. Doktora bahşiş verilmez.
ılgılensınler ıstıyorum ne bılımöncelikle geçmiş olsun..
o dediğiniz doktora verilen para bahşiş değil bıçak parasıdır ki eskidendi yok artık öyle birşey..
annemde devlette ameliyat oldu kimseye para falan vermedik..
guvenıyorÖzele götürün o halde, babanız neden devlet istiyor masraf olmasın diye mi?
evet arkadaşların degerlı yorumlarıyla .devlet hastanesınde olacak ,para hastabakıcıya verılecek:) dr a operasyon sonrası kucuk hedıye.sahsen bende boynumdan belımden rahatsızım çalıştıgım ıcın ozele gıdıyorum yoksa bende devlete gıderım.özel hastanelerde çalıştığım için çok net söyleyebilirimki, hasta olsam devlet hastanesine giderim. sizden para koparmak için kırk takla atıyor özeller. doktorlar hastaneye ne kadar kazandırırsa hastane doktora o kadar kazandırır. kalem kalem önlerine konuyor doktorların şu kadar istemde bulunmuşsun şu kadar operasyon gerçekleştirmişsin diye. hatta hesap sorulan bile tanıyorum, neden istemleriniz az diye. devlettekiler paralarını devletten aldığı için hastayı yoran extra istemlerde bulunmuyorlar. doktora bıçak parası hala veriliyor. ama ben vermezdim. ameliyatı daha iyi yapmaz para verdiniz diye. ama hasta bakıcıya bende verirdim. adamlar canlarından bezdikleri için insan gibi davranmıyorlar hastalara. para alan hasta bakıcıların ise bu olumlu pekiştireç sayesinde hastalara kral ve kraliçe gibi davrandığına bizzat şahit oldum. doktora değil ama hasta bakıcıya, olabilir.
bana bı tane dr sey dedı emarı para kazanmak ıcın cektırtıyoruz.özel hastanelerde çalıştığım için çok net söyleyebilirimki, hasta olsam devlet hastanesine giderim. sizden para koparmak için kırk takla atıyor özeller. doktorlar hastaneye ne kadar kazandırırsa hastane doktora o kadar kazandırır. kalem kalem önlerine konuyor doktorların şu kadar istemde bulunmuşsun şu kadar operasyon gerçekleştirmişsin diye. hatta hesap sorulan bile tanıyorum, neden istemleriniz az diye. devlettekiler paralarını devletten aldığı için hastayı yoran extra istemlerde bulunmuyorlar. doktora bıçak parası hala veriliyor. ama ben vermezdim. ameliyatı daha iyi yapmaz para verdiniz diye. ama hasta bakıcıya bende verirdim. adamlar canlarından bezdikleri için insan gibi davranmıyorlar hastalara. para alan hasta bakıcıların ise bu olumlu pekiştireç sayesinde hastalara kral ve kraliçe gibi davrandığına bizzat şahit oldum. doktora değil ama hasta bakıcıya, olabilir.
ılgılensınler ıstıyorum ne bılım
Özele götürün o halde, babanız neden devlet istiyor masraf olmasın diye mi?
bir doktor bizzat anlattı. bizi onbeş kadar doktoru hastanenin yemekhanesine dizerlerdi diyor doktor. slayt gösterisi şeklinde x bey bu ay şu kadar laboratuvar tetkiki istemiş, y bey bu ay şu kadar tomografi çekimi istemiş deyip kim ne kadar ne istedi tüm doktorlara izletirlerdi. içlerinde daha az istemde bulunan doktora da 'ayağını denk al, sen bize kazandırmazsan kazandıranı buluruz' a denk gelen bir konuşma yapıp hepimizi gönderirlerdi, demişti. bir başka doktor 'başka türlü para kazanamayız çocuklar, kusura bakmayın' diye özür dilemişti pert olduğumuz bir nöbette. ne varsa devlette var arkadaş. çünkü rant yok. sadece iş var.bana bı tane dr sey dedı emarı para kazanmak ıcın cektırtıyoruz.
evet ama bunlara hazırlıklı olun. aynı işlemin daha acılısını olur. daha dan dun yapılır. mesela azarlanır. mesela uyuşturulmaz. ama işlem aynı işlemdir. yine beraber çalıştığım bir doktor 'özelde' bir hastanın ölümüne sebep oldu. hemde bir dikkatsizlik yüzünden. insanı dolar şeklinde hayal edip tedavi etmeye kalkınca böyle oluyor ne yazıkki. neyse, sonuç olarak ben devlet diyorum.Ya bısey sorduk cevzp vermedı.messela bı operasyon yaptı dr uyusturmamıs meger uyurturması gerekıyormuş.
otel hızmetı beklemıyorum tabıkı en azından sordugumuz soruya cevap vermesı ve ısını dıkkatlı yapmasını.
Ama operasyonu yapacak dr ıyıdır diye dusunuyorum
Ben devlette doğum yaptım. Babam devlette prostat ameliyatı oldu. Eşim mide kanaması ndan istanbulun en iyileri diye bilinen bir hastaneye acil ambulans ile alındı 10 dk lık mesafeye ambulans 150 tl istedi 8Arkadaşlar babam haftaya prostat amelıyat olacak devlet hastanesınde orda olmak ıstedı.Eskı bır devlet hastanesı bu.Devlet hastanelerının durumu malum.Pek ılgılenmıyorlar.Hastanede ben ve kardeşim kalacagız.
Sımdı ben ne yapmalıyım? Dr ,hemsıre, hasta bakıcı bahsıs vermem uygun olur mu?Mesela dr. a bahsıs ayıp olur mu?kalbını hıc kırmasınlar bagırmasınlar ıstıyorum.lutfen yardım
Yakin zamanda mecburiyetten gittik devlet hastanesine,uyuyan hemşireler,başta teşhis koyamayan ,sonradan koyduğu teşhisin yanliş oldugu anlaşılan doktorlar gördüm. 3 gün gozlemleyelim dedikleri eşim,az daha kalsa ölüyordu.o zaman aksam bı devlet hastanesıne gıdın de gorun.Nesı guzel paylaşın.Evt dr bagırdı babama ayrıca
ilgileniyorlar zaten..
hastane orası otel hizmeti beklemediğiniz sürece sorun yok..
eskiler böyle ne yazık ki ..
devlette devlet..
güvenmiyorlar özellere..
Haklısınız benim babamda böyle düşünüyor.guvenıyor
aynen canım bazıları köpek yerıne koyuyor hastayı maalesef.Devlet hastanesınde ıyı olan tek sey bazı ıyı drların olması.o da tek tuk.Bunun dısında herseyı berbat.Zaten dıkkat et devlet bıle ozel hastaneye yonlendırıyor.ucuza saglık sıgortası yaparak bazı dandık ozel hastanelerden yararlandırıyor.Devlet hastanesını duzelteyım demıyor.Yakin zamanda mecburiyetten gittik devlet hastanesine,uyuyan hemşireler,başta teşhis koyamayan ,sonradan koyduğu teşhisin yanliş oldugu anlaşılan doktorlar gördüm. 3 gün gozlemleyelim dedikleri eşim,az daha kalsa ölüyordu.
Bu sebeple kimse bana devlet hastanesi şöyle iyi,böyle iyi demesin. Hala atamadım uzerimden psikolojisini.
Konu sahibi öncelikle geçmiş olsun,acil şifalar diliyorum babanıza.
Doktora bahşiş olmaz ama çikolata, kalem tarzı birseyler alıp götürebilirsiniz.
Hastabakıciya bahşiş verebilirsiniz ama.
evet devlette dogum yapılmaz.Dr ıyı olsa bıle canı burnunda oluyor tabı.Dogum kabusun olmaınHaklısınız benim babamda böyle düşünüyor.
Çok büyük bir tıp fakültesinin yanında oturuyoruz her şey ücretsiz ama kızımı bize epey uzak bir özel hastaneye götürüyorum.
Doğduğundan beri orada Allah doktorumuzdan razı olsun, ben onun gibi ilgili sevecen bir doktor görmedim.
4 yıldır ne gereksiz bir test istedi, ne boş yere ilaç verdi.
Hiç tereddütsüz güvenirim ve gözü kapalı ne derse dinlerim.
Allah nasip eder 2. çocuğum olursa özellikle doğumu yine orada yapıp doğum itibari ile aynı doktorumuzun takip etmesini isterim.
Beğenmediğimiz Pakistan bile kendi hastalarını aciliyet durumuna göre Türkiyedeki A plus hastanelerle anlaşma yaparak ve kendi karşılayarak gönderiyor düşün. Bizim kaldığımız özel hastanede vardı Pakistanlı hastalar. Ciddi anlamda şaşırdım. Beğenmediğimiz bizden kat kat geride bir yer ama insana değer veriyorlar.aynen canım bazıları köpek yerıne koyuyor hastayı maalesef.Devlet hastanesınde ıyı olan tek sey bazı ıyı drların olması.o da tek tuk.Bunun dısında herseyı berbat.Zaten dıkkat et devlet bıle ozel hastaneye yonlendırıyor.ucuza saglık sıgortası yaparak bazı dandık ozel hastanelerden yararlandırıyor.Devlet hastanesını duzelteyım demıyor.
Aynen kardeşim Dubaıden geldı.Hastanenın ısıgı bıle yetersız orda olsa burası kapatılırdı dedıBeğenmediğimiz Pakistan bile kendi hastalarını aciliyet durumuna göre Türkiyedeki A plus hastanelerle anlaşma yaparak ve kendi karşılayarak gönderiyor düşün. Bizim kaldığımız özel hastanede vardı Pakistanlı hastalar. Ciddi anlamda şaşırdım. Beğenmediğimiz bizden kat kat geride bir yer ama insana değer veriyorlar.
Biz kendi hastahanelerimizi düzene sokamıyoruz.
Doktorlarada kızamıyorum,bana o devlet hastanesinin başhekimi kendi dedi "hastanız burada iyi bakilmaz,imkanınız varsa götürün ozele "diye ki araştırma hastanesiydi burası,iyi kabul edilenlerden biriydi. Ama öyle bir yoğunluk var ki yetişemiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?