- Konu Sahibi CinnamonQueen
-
Bir de azarlayarak değil de daha ılımlı yaklaşılsaydı böyle bir gerginlik olmazdı...İstisnalar kaideyi bozmamakla birlikte neden doktorlar hep böyle azarlar hiç anlamam...Meslek hastalığı sanırım, sanal gerçek dinlemiyor
Soralım cevap vermek isterlerse?
Ben karşılaştığım tablolarda şunu gördüm hep;aynı doktor önümdeki hastayı azarlarken ( resmen ) evet son derece tuhaf sorular geliyor hastadan ya da bildiğini okuyor konuşuyor da konuşuyor;
aynı doktor benimle diyaloğunda melek olabiliyor.
Sanırım hastalığını bilen,doğru ifade edebilen ; soruları makul hastalar ve aynı zamanda anlatıklarını anlayan hastalar mutlu ediyor doktorları ama;
Böyle bir seçme ve ona göre davranma hakları var mı bilemem:26:
Doktorluk,öğretmenlik benim gözümde tahammül sınırları çoook geniş meslekler.Gönüllü yapılıp ekstra para kazanılan işler.
Müstehak diye ilk yazan biz değiliz iyi okuyun tamam mi algılama güçlüğü var galiba. Ilk yazan ortalığı karıştıran şahıstir. Ve evet kulak ağrısı acil değil. Ben de ne dismenoreler çektim kaldı ki endometriozis var bende, ne bulantılarım oldu karnım filan ağrıdı ama hemen acile kosmadim. Hatalı olduğunuzu kabul etmek yerine lafları carpitip bir de dalga geçiyorsunuz. Tek bildiğiniz de googledan bakıp bilmişlik yapmak. Hatanizi kabul edin bi ya!
Sanırım burada en büyük yanlış '' yanlış anlamak,anlaşılmak ''
Konu sahibi form üzerinden kulak ağrısını sorunca insanlar kafalarına göre ilaç tavsiye etmek yerine acile gitmesini önerebilirler saat itibarıyla.
Bir doktor kadar bilgileri olsa doktor olurlardı zaten mantık çok basit.
Ama doktor değilken; zamanın büyük sağlık tehditlerinden biri olan Beyin Tomografisini ısrarla önermek ne kadar yanlışsa tıbbi bilgisi ile insanları susturmak yerine tuhaf bir ağız dalaşı içinde yer almakta o kadar yanlış gözüküyor buradan bakınca.
Zaten konu sağlıksa bir doktorun kimlik belirterek ilk mesajında yorum yapması ve tabir-i caizse diğer gelecek yorumlara bu şekilde nokta koyması gerekirdi.
'' Çekilin ben doktorum '' tarzında konuya girselerdi kimse kimsenin sözünün üzerine ahkam yarışına girmeyecekti sanırım.
Ayrıca özel polikliniklerin acilleride tavsiye edilebilirdi bence katlanamıyorsa , ağrıya.Böylece kalabalık etmemiş olurdu hasta ve kulağı.
Arkadaşım gece gece kulaklarını da çok çınlattım,inşallah geçmiştir ağrın
ya nasil kulak agrisi acil degil,acil demek ölmek mi?
ben yurt disinda yasiyorum kullagin agrisada,disin agrisada,parmagin kesilip agrisada hastaneye gidiyorsun aksam olsun hafta sonu olsun,
ama doktorlarda hic böyle yaklasmiyorlar..
sizin karin agriniz oldu,bulantilariniz oldu gitmediniz ama digerlride gitmesin mi?ben idrar yollarimi üsüttüm ama agrim farkli yerdeydi
aksam dayanamadim gittim ilk basta ekg cektiler,atesimi ölcütler idrar verdim,ultrasyonla bakmadik yer birakmadi safra kesesine,böbrege filan
en son idrar yollarinda sorun vardi ve ben cuma aksami gitmistim pazartesi ara sikayetlerinin gecip gecmedigini hasteneye bildir dediler..
mesela gecen kardesimin parmagini kesildi 4 dikis atildi,dün aksamda agriyor diye gitti valla böyle yapmiyolar acti bakti temizledi geri sardi..
sanirim türkiyede hiyerarsi oldugu sürece sürekli bu konular olur...
burda bakiyorsun,hasta bakici,doktor,hemsire normal hayatta arkadas ama türkiyede yok kardesim asagilama,begenmeme ne ararsan..gelen hastaya bile aman gelmesin durumu
en ufak kurumlarda bile kendinden üstüne üstadim filan deniliyor ama burada sadece isim..
arti eklemek istiyorum benim doktorum sekreteriyle evlendi,babasi doktormus oda hemsiresiyle evlenmis yani ne olacak..adamlarin kafasinda hiyerarsi yok..
Soralım cevap vermek isterlerse?
Ben karşılaştığım tablolarda şunu gördüm hep;aynı doktor önümdeki hastayı azarlarken ( resmen ) evet son derece tuhaf sorular geliyor hastadan ya da bildiğini okuyor konuşuyor da konuşuyor;
aynı doktor benimle diyaloğunda melek olabiliyor.
Sanırım hastalığını bilen,doğru ifade edebilen ; soruları makul hastalar ve aynı zamanda anlatıklarını anlayan hastalar mutlu ediyor doktorları ama;
Böyle bir seçme ve ona göre davranma hakları var mı bilemem:26:
Doktorluk,öğretmenlik benim gözümde tahammül sınırları çoook geniş meslekler.Gönüllü yapılıp ekstra para kazanılan işler.
Türkiye'nin genel hasta / doktor profilini konuşmanın yeri sanırım bu konu değil.
Bu konuda doktor arkadaşların tutumu doğru değil.Mesele şu değil ; herkes herşeyi söylesin sen doktorsun sus,konuşma tarzını düzelt vs.. değil.
Sonuçta burada sosyal kimliklerimizin dışında yazma fırsatımız var , tutumun yanlışlığı şurada bence;
Eğer bir doktor konuyu okuyup ,
Geçmiş olsun.Sanırım bir doktor olarak size en doğru bilgiyi ben verebilirim.Ağrınız için ağrı kesici almanızı ve sabahı beklemenizi öneririm.Eğer çok şiddetli ve ağrı kesicinin yeterli olmadığı dayanılmaz bir ağrınız var ise yakınınızdaki bir sağlık kuruluşuna gidip ağrı kesici iğne yaptırabilirsin,muhtemelen oradada size yarın K.B.B ' a gitmeniz önerilecektir.(ağrı kesicilerin oral yolla alımına oranla iğne yapılması arasındaki etkinin daha hızlı olduğunu bizlerde doktorlardanöğrendik)
Bende aynı şeyi söyledim derseniz ; söylemek var, söylemek var.Burası saatlerce mesai yapıp , acil hastaların müdahele beklediği stres yüklü bir hastane ortamı olmadığına göre bu kadarcık ılımlılığın kimseye zararı olmazdı kanaatindeyim.
tabi ki egitim seviyesi yuksek insan kendini belli ediyor. ben normalde hic hasta azarlamam. ama benden iyi bildigini iddia edip bana su soyle diyen ya da soyle yapon diyen hastaya tahammul edemiyorum. mesela buradaki kulak agrisi beyin iliskisi gibi. boyle bi iliski yok diyorum inatla israr edilip ustume gelinirse kiziyorum tabi ki. bir de bt aslinda cok zararli birsey ben burun ameliyati oldum zamaninda bt cekildim diye cok uzulmustum simdiki insanlarsa nasi olsa ceplerinden para cikmiyor sigorta harciyor diye her tetkigi istiyorlar. bazi doktorlar hastayla ugrasmamak icin istegini yapip gonderiyorlar ama yanlis. her bt bin lira demek sadece 1 ayda ankarada cekilen bt mr miktari ingilterenin 1 sene miktarina esit mesela. gercek hayatta bir kez basima yine boyle bisey geldi hastaya nazogastrik sonda takiyorum hasta yakini iceri girmis geldi bana yavas taksaniz olmaz mi diyor? yavas takilinca daha cok acitacagini bilmiyor sanki ben zevk aliyorum hastanin canini yakmaktan.
sonra gelip su nickini yazamadigim pj... arkadas gibi doktorlar cahil diye ahkam kesiyorlar (eski mesajlarinda var isteyen bakabilir)
bir de su sabah doktor programlari ciktigindan beri bende su var diye gelip ikna olmayanlara cok sinirleniyorum ben. madem ne oldugunu biliyorsun kendi kendini de tedavi et o zaman.
Türkiye'nin genel hasta / doktor profilini konuşmanın yeri sanırım bu konu değil.
Bu konuda doktor arkadaşların tutumu doğru değil.Mesele şu değil ; herkes herşeyi söylesin sen doktorsun sus,konuşma tarzını düzelt vs.. değil.
Sonuçta burada sosyal kimliklerimizin dışında yazma fırsatımız var , tutumun yanlışlığı şurada bence;
Eğer bir doktor konuyu okuyup ,
Geçmiş olsun.Sanırım bir doktor olarak size en doğru bilgiyi ben verebilirim.Ağrınız için ağrı kesici almanızı ve sabahı beklemenizi öneririm.Eğer çok şiddetli ve ağrı kesicinin yeterli olmadığı dayanılmaz bir ağrınız var ise yakınınızdaki bir sağlık kuruluşuna gidip ağrı kesici iğne yaptırabilirsin,muhtemelen oradada size yarın K.B.B ' a gitmeniz önerilecektir.(ağrı kesicilerin oral yolla alımına oranla iğne yapılması arasındaki etkinin daha hızlı olduğunu bizlerde doktorlardan öğrendik)
Bende aynı şeyi söyledim derseniz ; söylemek var, söylemek var.Burası saatlerce mesai yapıp , acil hastaların müdahele beklediği stres yüklü bir hastane ortamı olmadığına göre bu kadarcık ılımlılığın kimseye zararı olmazdı kanaatindeyim.
bak sevgili arkadaşım.
kulak ağrısından öl demedik arkadaşa
ağrı kesici al kbbye git dedik.
zaten acil hekiminin yapacağı bir şey yok.
ve de evet kulak ağrısı acil bir vaka değildir.
neden anlamıyorsunuz yaaaaaa.
acilin tanımı nedir yaa?
kulak ağrısının, dismenorenin nesi acil?
tamam acı çekiyorsunuz orası tamam hepimiz yaşıyoruz, acilde muayene de oluyorsunuz ama acil hasta değilsiniz bu kadar basit yahu!
yeşil alan hastası bunlar.
acil servise gelenlerin %80-90ı.
ayrıca hemşireleri, sekterleri ya da herhangi bir meslek grubunu mu ezdik ne alaka?
isteyen istediğiyle evlensin banane?
Kulak zaten basımızın uzerınde degıl haklısın bacak yada ayaklarımzın uzerınde bır organ oldugu ıcın beyınle alakası yok
Cok haklısınız tebrıkler
Bence bıraz kıtap karıstırın yada hocalarınız sıze bılgı versın
ben forumda gerekli olmadikca doktor kimligimi belli etmiyorum hatta soylemem benim konularimi gorenler de illa soylememe gerek kalmadigi surece soylemedigimi bilirler. ben gayet kibar konustum ve bana ve tum doktorlara edilen hakaretlere ragmen saygimi bozmadim. burasi sanal ortam ve ben dilekce verir gibi yazmak zorunda degilim hicbirseyi.
surda yanlis bilgileri israr eden insanlarin tavirlarina bakarsaniz anlarsiniz zaten durumu.
tamam halkin her tabakasindan insanla muhattabiz diye ultra sabirli olmak zorunda degiliz. ayrica kimse agrin gecmezse acile gitme gibi bisey demedi. konu sahibi agrim gecmedi deseydi acile git derdim ben de zaten. ayrica kimse bana ultra ozen ve saygi gostermiyorken niye ben kendimi sizin istediginiz kadar kasayim. zaten cepten giriyorum uzun uzun yazmak boguyor beni. ayrica yanlis yaptigimiz bisey yokken neden bizi elestiriyorsunuz da yanlis yapnlari elestirmiyorsunuz? surda oneriyi bile nasi verdigimizi elestiriyorsunuz artik yani daha ne diyeyim!!!!!!!!! adminlerden ricam konu kapatilsin iyice sacma sapan yerler gitmeye basladi
tabi ki egitim seviyesi yuksek insan kendini belli ediyor. ben normalde hic hasta azarlamam. ama benden iyi bildigini iddia edip bana su soyle diyen ya da soyle yapon diyen hastaya tahammul edemiyorum. mesela buradaki kulak agrisi beyin iliskisi gibi. boyle bi iliski yok diyorum inatla israr edilip ustume gelinirse kiziyorum tabi ki. bir de bt aslinda cok zararli birsey ben burun ameliyati oldum zamaninda bt cekildim diye cok uzulmustum simdiki insanlarsa nasi olsa ceplerinden para cikmiyor sigorta harciyor diye her tetkigi istiyorlar. bazi doktorlar hastayla ugrasmamak icin istegini yapip gonderiyorlar ama yanlis. her bt bin lira demek sadece 1 ayda ankarada cekilen bt mr miktari ingilterenin 1 sene miktarina esit mesela. gercek hayatta bir kez basima yine boyle bisey geldi hastaya nazogastrik sonda takiyorum hasta yakini iceri girmis geldi bana yavas taksaniz olmaz mi diyor? yavas takilinca daha cok acitacagini bilmiyor sanki ben zevk aliyorum hastanin canini yakmaktan.
sonra gelip su nickini yazamadigim pj... arkadas gibi doktorlar cahil diye ahkam kesiyorlar (eski mesajlarinda var isteyen bakabilir)
bir de su sabah doktor programlari ciktigindan beri bende su var diye gelip ikna olmayanlara cok sinirleniyorum ben. madem ne oldugunu biliyorsun kendi kendini de tedavi et o zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?