Acile gitsem faydası olur mu

Kımse acı cekmek ıstemezzzz ve tekrar soyluyorum kı kımseler dunyaya acı cekmek ıcın dunyaya gelmıyo. Herkez ısını yapsın bence
Ogretmen ogretsın
Doktor ıyılestırsın
Hukukcu adaletı saglasın
Temızlık gorevlısı temızlıgını
Ogrencı de ders
1 1 da 2 se neyını halen tartısıyoruz acaba
Kız oturmus sorununu annatıo MİLLET KöSTeK OLMUS HAYRET BIR SEY

Yakın zamanda sızın de kullaklarınız çınlamaz ısallah

Soralım cevap vermek isterlerse?

Ben karşılaştığım tablolarda şunu gördüm hep;aynı doktor önümdeki hastayı azarlarken ( resmen ) evet son derece tuhaf sorular geliyor hastadan ya da bildiğini okuyor konuşuyor da konuşuyor;
aynı doktor benimle diyaloğunda melek olabiliyor.
Sanırım hastalığını bilen,doğru ifade edebilen ; soruları makul hastalar ve aynı zamanda anlatıklarını anlayan hastalar mutlu ediyor doktorları ama;
Böyle bir seçme ve ona göre davranma hakları var mı bilemem:26:

Doktorluk,öğretmenlik benim gözümde tahammül sınırları çoook geniş meslekler.Gönüllü yapılıp ekstra para kazanılan işler.

kimseyi azarlamıyorum ben şahsen ama doğruyu söyleyince millet neden atarlanır anlamam.
ama haklısın.
mesela hastanın konuşacak hali bile yoktur hasta yakınına sorrarsın, hastanın ne şikayeti var, işte bilmiyorum ne hastalıkları var kullandığı ilaç var mı dersin hem bilmezler bi de atarlanırlar, o kadar çok var ki?
herhalde ne şikayeti olduğunu söylemeden anlamamızı bekliyorlar müneccim olduğumuz için.
ya da bak gözümle gördüm. hasta getirdiğim bi dr başka hastaya yapması gerekeni anlattı ve inanır mısın adam 5kez sordu yaaa
benim yanımda hani yapacağı da basit bişeydi yer tarifi miydi neydi hani tıbbi terim filan yok yani.
o kadar hasta yığınla var ve sen 5 kez anlatıyosun ve anlamıo gereksiz yere dışardakilere filan da sormayıp seni meşgul edio
gel de sinirlenme.
bazen 36 saat mesai yapıosun bilmem kaçıncı hastana bakıosun ve böyle bi tip

Son düzenleme:

ya nasil kulak agrisi acil degil,acil demek ölmek mi?

ben yurt disinda yasiyorum kullagin agrisada,disin agrisada,parmagin kesilip agrisada hastaneye gidiyorsun aksam olsun hafta sonu olsun,

ama doktorlarda hic böyle yaklasmiyorlar..

sizin karin agriniz oldu,bulantilariniz oldu gitmediniz ama digerlride gitmesin mi?ben idrar yollarimi üsüttüm ama agrim farkli yerdeydi

aksam dayanamadim gittim ilk basta ekg cektiler,atesimi ölcütler idrar verdim,ultrasyonla bakmadik yer birakmadi safra kesesine,böbrege filan

en son idrar yollarinda sorun vardi ve ben cuma aksami gitmistim pazartesi ara sikayetlerinin gecip gecmedigini hasteneye bildir dediler..

mesela gecen kardesimin parmagini kesildi 4 dikis atildi,dün aksamda agriyor diye gitti valla böyle yapmiyolar acti bakti temizledi geri sardi..

sanirim türkiyede hiyerarsi oldugu sürece sürekli bu konular olur...

burda bakiyorsun,hasta bakici,doktor,hemsire normal hayatta arkadas ama türkiyede yok kardesim asagilama,begenmeme ne ararsan..gelen hastaya bile aman gelmesin durumu

en ufak kurumlarda bile kendinden üstüne üstadim filan deniliyor ama burada sadece isim..

arti eklemek istiyorum benim doktorum sekreteriyle evlendi,babasi doktormus oda hemsiresiyle evlenmis yani ne olacak..adamlarin kafasinda hiyerarsi yok..

Son düzenleme:

sevgili arkadaşım
ilk mesajda acile gitme ağrı kesici al, yarın kbb polk. git dedik daha ne diyelim.
ve kulak ağrısıyla acile gitmek gereksizdir dedik diye topa tuttular, sanki yalan bir laf yahu.

neyse bana muhattap olma benle diyen şahıs sen benim seviyemde değilsin, seni kaale almıyorum umrumdışısın.

zaten yorgunum gece gece daha girmicem artık

ya bir an yanlışmı okuyorum dedim ama doğru okumuşum.. evet ya ağrı için neden acile gidilmiyormuşş öyle bir kural mı war..... evet çok basit şeyler için gidilmesine bende karşıyım ama ağrı basit bir durum değil ki dayanılmaz bir durum..... ağrıdan kaç kere acile gittim we benim gittiğim doktorlar hiçde öyle gereksiz gelmişim gibi davranmadılar ilgilendiler yani onlarda doktor arkadaş!!!!!!! hatta birine ağrı için geldim dayanamadım k bakmayın dedim adam da aynen şöyle dedi: benim işim bu hasta hastadır dedi demekki ağrıya dayanamadın ki geldin sana bakmak benim görevim dediii....

bak sevgili arkadaşım.
kulak ağrısından öl demedik arkadaşa
ağrı kesici al kbbye git dedik.
zaten acil hekiminin yapacağı bir şey yok.

ve de evet kulak ağrısı acil bir vaka değildir.
neden anlamıyorsunuz yaaaaaa.
acilin tanımı nedir yaa?
kulak ağrısının, dismenorenin nesi acil?
tamam acı çekiyorsunuz orası tamam hepimiz yaşıyoruz, acilde muayene de oluyorsunuz ama acil hasta değilsiniz bu kadar basit yahu!
yeşil alan hastası bunlar.
acil servise gelenlerin %80-90ı.
ayrıca hemşireleri, sekterleri ya da herhangi bir meslek grubunu mu ezdik ne alaka?
isteyen istediğiyle evlensin banane?

tabi ki egitim seviyesi yuksek insan kendini belli ediyor. ben normalde hic hasta azarlamam. ama benden iyi bildigini iddia edip bana su soyle diyen ya da soyle yapon diyen hastaya tahammul edemiyorum. mesela buradaki kulak agrisi beyin iliskisi gibi. boyle bi iliski yok diyorum inatla israr edilip ustume gelinirse kiziyorum tabi ki. bir de bt aslinda cok zararli birsey ben burun ameliyati oldum zamaninda bt cekildim diye cok uzulmustum simdiki insanlarsa nasi olsa ceplerinden para cikmiyor sigorta harciyor diye her tetkigi istiyorlar. bazi doktorlar hastayla ugrasmamak icin istegini yapip gonderiyorlar ama yanlis. her bt bin lira demek sadece 1 ayda ankarada cekilen bt mr miktari ingilterenin 1 sene miktarina esit mesela. gercek hayatta bir kez basima yine boyle bisey geldi hastaya nazogastrik sonda takiyorum hasta yakini iceri girmis geldi bana yavas taksaniz olmaz mi diyor? yavas takilinca daha cok acitacagini bilmiyor sanki ben zevk aliyorum hastanin canini yakmaktan.
sonra gelip su nickini yazamadigim pj... arkadas gibi doktorlar cahil diye ahkam kesiyorlar (eski mesajlarinda var isteyen bakabilir)

bir de su sabah doktor programlari ciktigindan beri bende su var diye gelip ikna olmayanlara cok sinirleniyorum ben. madem ne oldugunu biliyorsun kendi kendini de tedavi et o zaman.

Türkiye'nin genel hasta / doktor profilini konuşmanın yeri sanırım bu konu değil.

Bu konuda doktor arkadaşların tutumu doğru değil.Mesele şu değil ; herkes herşeyi söylesin sen doktorsun sus,konuşma tarzını düzelt vs.. değil.

Sonuçta burada sosyal kimliklerimizin dışında yazma fırsatımız var , tutumun yanlışlığı şurada bence;

Eğer bir doktor konuyu okuyup ,

Geçmiş olsun.Sanırım bir doktor olarak size en doğru bilgiyi ben verebilirim.Ağrınız için ağrı kesici almanızı ve sabahı beklemenizi öneririm.Eğer çok şiddetli ve ağrı kesicinin yeterli olmadığı dayanılmaz bir ağrınız var ise yakınınızdaki bir sağlık kuruluşuna gidip ağrı kesici iğne yaptırabilirsin,muhtemelen oradada size yarın K.B.B ' a gitmeniz önerilecektir.(ağrı kesicilerin oral yolla alımına oranla iğne yapılması arasındaki etkinin daha hızlı olduğunu bizlerde doktorlardan öğrendik)

Bende aynı şeyi söyledim derseniz ; söylemek var, söylemek var.Burası saatlerce mesai yapıp , acil hastaların müdahele beklediği stres yüklü bir hastane ortamı olmadığına göre bu kadarcık ılımlılığın kimseye zararı olmazdı kanaatindeyim.

Kulak zaten basımızın uzerınde degıl haklısın bacak yada ayaklarımzın uzerınde bır organ oldugu ıcın beyınle alakası yok
Cok haklısınız tebrıkler
Bence bıraz kıtap karıstırın yada hocalarınız sıze bılgı versın

ben forumda gerekli olmadikca doktor kimligimi belli etmiyorum hatta soylemem benim konularimi gorenler de illa soylememe gerek kalmadigi surece soylemedigimi bilirler. ben gayet kibar konustum ve bana ve tum doktorlara edilen hakaretlere ragmen saygimi bozmadim. burasi sanal ortam ve ben dilekce verir gibi yazmak zorunda degilim hicbirseyi.
surda yanlis bilgileri israr eden insanlarin tavirlarina bakarsaniz anlarsiniz zaten durumu.
tamam halkin her tabakasindan insanla muhattabiz diye ultra sabirli olmak zorunda degiliz. ayrica kimse agrin gecmezse acile gitme gibi bisey demedi. konu sahibi agrim gecmedi deseydi acile git derdim ben de zaten. ayrica kimse bana ultra ozen ve saygi gostermiyorken niye ben kendimi sizin istediginiz kadar kasayim. zaten cepten giriyorum uzun uzun yazmak boguyor beni. ayrica yanlis yaptigimiz bisey yokken neden bizi elestiriyorsunuz da yanlis yapnlari elestirmiyorsunuz? surda oneriyi bile nasi verdigimizi elestiriyorsunuz artik yani daha ne diyeyim!!!!!!!!! adminlerden ricam konu kapatilsin iyice sacma sapan yerler gitmeye basladi

tamam acil bir olay degilmis o dismenorene bilmem nesi acil degilmis(anlayamiyorum kusura bakmayin)

ama gitse ne olur mesela döverler mi gitmek istiyorsa gitsin...

acillik dediginiz seyi ben anlamiyorum,mesela bu kiz hafta sonu ya da aksam vakti bi sikayetinden hastaneye gidince ilk gittigi yer acil olmuyor mu?bu durumda acil olmasada ilk gidecegi yer orasi olmuyor mu?..zaten hastalarin durumuna göre almiyorlar mi ? daha acil hasta varsa durumu daha kötü olan bu arakdasta gider 3 saat bekler en az..

bizim burada acil diye bir kavram yok o yüzden bilemiyorum cünkü geneli acil olmasada gidiyor..

ayrica ben sahsiniza hemsire ya da daha alt meslek grubunu eziyorsunuz diye degiil(size demedim tanimam sizi) genel olarak gördügümü,türkiyede ki hiyerarsi sisteminin isleyisini söyledim...insanlara anlayisla yaklasilmadigini

rütbe hesabiyla oldugundan..

Son düzenleme:

ya bilmedigin konuda ne ahkam kesiyorsun bu ne terbiyesizlik artik ya. valla ben ergenlerle ugrasamayacagim daha. sen git bi beyin bilgisayarli tomografisi cektir beynini gor rahatla tamam mi? hadi iyi geceler

Peki ............

Lullaby ben merak ettim sirf tip okudun diyemi diger insanlarla alayci konusabilme hakkini kendinde goruyorsun ?

Daha sakin ve anlayisli olup madem doktorsun insanlari bilgilendirsen ne olur ?

Tabi bu sadece benim fikrim polemik olsun diye yazmadim ama alayci tavrin hos degil:26:

Dr lar, tabii ki bizden daha iyi bilir neyin acil neyin acil olmadığını. Ancak mide şikayeti ile acile gidip kalp krizi geçirdiğini öğrenen bir yakınım vardı. ameliyata almışlardı adamı...
eğer acil olmadığını düşünerek dr a gitmeseydi, bugün yaşamıyor olacaktı.
ayrıca herkesin ağrı eşiği bir değil. her şikayetin ne anlama geldiğini bilemiyor insan. kulaktan dolma bilgiler yerine, elbette dr lardan yardım almaya çalışmalılar.

doktorlara saygım büyüktür, çalışma şartları maalesef zor... insanlar ile uğraşmak zor, evet...

ancak, hem dr hem hasta açısından düşününce, ikisi de birbirine muhtaç. o yüzden karalama yapmayalım bence.

Bu doğru bir tespit. Hani bunu doktor arkadaşlarımızda söylüyor... aynen şöyle: Ya hergün şehrin yarısı hasta olarak gelirmi? başı ağıran geliyor bu sefer acil olan hastaya olan oluyor..

Bide bizde her meslekte bilgimiz vardır havaları vardır. Tamam herşeyi bilirsinde Doktorluğu nasıl bilebiliyorsun? okuyaydın o zaman 6 sene.

Herşey karşılıklıdır ben hiç duymadım doktorun hastaya durduk yere bağırdığını azarladığını. Herkesin bir tahammül sınırı vardır doktor diye sinirlerini aldırmışmıdır:)

Şahsen ben hiç öyle bir muamele ile karşılaşmadım gittim derdimi anlattım... oda baktı etti şunu şunu al böyle şöyle yap geçmiş olsun.

Böylesine kutsal bir mesleği aralarındaki çürükler yüzünden yerlere çarpmamak lazım...

konuya alakasız bi yerden giriş yapıcam ama
ne zaman acile gitsem kendimi berbat hissediyorum.Sonuçta perdenin öbür ucundaki insan canıyla boğuşuyo,ben orda boşu boşuna tutuyorum doktorları
çok ani birşeyse elbet gidilir,adı üstünde ACİL
ama perşembenin gelişi çarşambadan bellidir derler;bütün gün hastalık belirtilerini görme etme,gece vakti acile koş
bana biraz bencillik gibi geliyor...

Görebildiğim kadarıyla;

Öncesinde zaten teşhisi konmuş bir problem nedeniyle yakın zamanda antibiyotik tedavisi görmüş bir üye, şimdi geri dönüp bakamaycağım ama sanırım bir kaç sonrasında gittikçe şiddetlenen, derse odaklanmasını engelleyecek düzeyde ve çok diye tanımladığı bir ağrısı olduğundan bahsedip, ne yapmalıyım? acile gitsem mi diye bir soru sormuş.

Ve sonradan doktor olduklarını öğrendiğim başka iki üye de, direk acile gitmektense öncelikle ağrı kesici almasını tavsiye etmişler ve zaten acile gitse de kulaktaki problem için mutlaka KBB polikliniğine müracaat etmeleri gerektiğini, yani probleminin tam manasıyla çözümü için acil doktoru değil KBB uzmanının işi olduğu gibi bir bilgiyi vermeye çalışmışlar.

Eminim ki, bu cevabı vermeden önce zaten konuyu açan kişinin satırlarını da oldukça dikkatli okumuşlardır diye tahmin ediyorum, bazen hiçbirimizin önemsemeyeciği ve bilgimizin çok dışında kalan bir takım bulgu veya şikayetler, bir hekim için derhal bir hastanenin acil kliniğine müracaat edin veya belki de hemen 112 yi arayın ve kendiniz mümkünse fazla hareket etmemeye çalışarak bekleyin ya da hastanızı fazla hareket ettirmeyin, şeklinde cevap vereceği durumlar olabilir.

Bunun değerlendirmesini bu mesleği yapan insanlar mutlaka ki, (her ne kadar ilgilenirsek ilgilenelim, her ne kadar tıp veya sağlık bilgimiz olursa olsun) bizlerden çok daha iyi tespit edebilirler.

Bizim farkında bile olamayacağımız veya bizim için hiç bir anlam ifade etmeyen örneğin gözbebeğindeki ölçüler , bir hekim için çok farklı bulgular veya müdahale edilmesi gereken çok ama çok acil bir sinyal anlamına gelebilir.

Konu acil vakalar, gidilip gidilmemesi, acilde doktorların hastalara davranışları ve değinmek istemediğim aynı zamanda okuduğumda üzüldüğüm bir dolu yerlere gitmiş.

Evet, her insanın ağrı eşiği farklıdır. Evet, kimisi bir kalp krizi sinyalini mide ağrısı diye beklenecek bir şey olarak görürken, bir başkası da tam tersine böyle bir bilgiyi biryerde okumuşsa veya böyle bir şeyi birinden duymuşsa veya birinde tanıklık etmişse, heleki bir de bu konuda sürekli panik veya evham derecesine gelmişse, sadece yediği bakliyat nedeniyle yaşadığı gaz sancıları için kalp krizi düşüncesiyle belki de her hafta bir veya iki kere acile müracaat ediyor olabiliyor.

Yaklaşık 25 yıldır sevgili anneciğimin rahatsızlığı nedeniyle sayısız kereler acile çok fazla gelip gitmişliğim var, aynı şekilde çocuğum küçükken de ve halen herşeyimizde zaman zaman gidiyoruz.

Gözümde iki yıldır Üveit ataklarım tekrarlıyor ve artık çok şiddetli ağrı yapıyor, yüzümünü o tarafı resmen kafam da dahil felç geçirir gibi.

Şu anda da aynı ağrım var ve bugün epey çok ağrı kesici aldım, hepimiz biliyoruz ki ağrılar, çocukların yüksek ateşli zamanları falan niyeyse hep gece ortaya çıkar veya çok daha şiddetlenir.

Şu an zaten kronik olan bir problem nedeniyle acile gitsem biliyorum ki beni çevirmeyecekler, üniversite hastanesine gidersem Göz kliniğinin nöbetçi doktoruyla görüşüp ona yönlendirecekler. Fakat sonuçta böyle olmasına rağmen yine de yarın veya verdikleri geçici damlayı kullanıp bir iki gün içinde yine gündüz göz polikliniğine gitmem gerektiği söylenecek.

Neden bu kadar uzun yazdığımı sorarsanız veya bize ne senin şu andaki göz probleminden diyecek olursanız, "şunun için" diyerek tamamlamak istiyorum yazdıklarımı.

Çünkü, her ne kadar doktorlar gibi genel tanımlamayla böyle kendi kendimize ahkam kesip bir takım davranışlarını eleştiriyor olsak da, hepimiz canımızla ilgili bir hadisede Allah tan sonra kendimizi onlara emanet ediyoruz, gerek kendimizin gerekse sevdiklerimizin canlarını.

Acil vaka nın tanımını veya tespitini bizlerin yapabilmesi komik olur. Çünkü uluslararası kabul görmüş standartlar ve öncelikler belirlenmiştir, triaj yani hasta önceliğinin belirlenmesi bu yüzdendir ve hekimler bunun neye göre olacağını en iyi bilenlerdir kuşkusuz. Örneğin; birtarafta şiddetli sancısı olan ve rontgende çok sayıda kırığı tespit edilmiş bir hastayla aynı anda yanında bir doğum ve aynı anda bir de daha farklıca bir hasta varsa, biz bunların öncelik ve acilliğini belirlemeye kalkarsak muhtemelen en sona alınabilecek olanı en acil diye düşünebilir ve öyle yorumlayabiliriz. Oysa hiç alakası olmayan bir önceliktir bizimkisi.

Zaten benim görebildiğim kadarıyla, doktor olan üyeler sen gitme acili boşuna meşgul edersin, gibi önü arkası olmadan sadece böyle bir cümle de sarfetmemişler veya yazdıkları şeylerde bu mealde bir şey göremedim ben açıkça söylemem gerekirse.

Bir vatandaşın acil kavramını doğru algılayabilmesi ve değerlendirebilmesi için, acil polikliniklerindeki olaylarla ilgili doğru yorum yapabilmesi için bence " Acil olarak düşündüğü veya çok çok şiddetli ağrısı olduğunu bildiği bir olayla aynı anda (Allah göstermesin) en sevdiği kişinin kalp krizi geçiriyor olduğunu veya beyin kanaması geçiriyor olduğunu veya iç kanama geçiriyor olduğunu veya çocuğunun 40 dereceyi aşmakta olan ateşi olduğunu veya havale geçirmekte olan bir bebeği olduğunu varsayarak düşünmesi gerekir.

Yok eğer bunu düşündüğü halde evet benim durumum daha acil, onlar acil vaka diye tanımlanmamalı veya bana göre ikinci öncelikli olmalılar diyebiliyorsa, evet benim durumum acil vaka diyebiliyorsa, işte o zaman ben birşey söyleyemem. Ve o zaman acil doktorlarını veya tıbben acil veya öncelikli vaka kavramını eleştirebilme hakları vardır ve dilediklerince eleştirebilirler. diye düşünüyorum.

Hoşgörü, anlayış, gözlem ve mantıkla, vicdan ve merhametle ve nüfusu oldukça kalabalık bir ülkede yaşadığımız gerçeğini unutmadan, olabildiğince objektif ve iyi tespitler yapmak suretiyle düşünmek ve hareket etmek, pek çok konuda olduğu gibi sağlık konularında ve özellikle acil poliiklinikleri hususunda, hepimizin yapması gereken en doğru davranış ve bakış açısıdır diye düşünüyorum. Bu başlık içerisindeki farkında olarak veya olmayarak ortaya çıkmış anlaşmazlık ise biraz fevri ve çok da irdelemeden, biraz ezberik davranmaktan kaynaklı olmuş sanırım.

Ya da ben doktor olduğunu sonradan okuduğum üyelerin başlangıçtaki ifadelerinde tepki verilecek bir şey bulamadım belki de ondan bana öyle gelmiştir, bilemiyorum.

Allah herkese sağlık versin doktorlarımıza da tabi ki, çünkü ilk ve son başvurduğumuz ve canımızı emanet ettiğimiz insanlar. İstisna davranışlarda bulunanları var ise de, hangi meslekte yok ki böyleleri diye düşünmek en doğrusu bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…