- 22 Eylül 2022
- 5.885
- 16.932
- 178
- Konu Sahibi Turunc chemist
-
Allah yardimciniz olsun, size bebeginizi hatirlaracak şeyleri düşünmeyin mail geliyorsa engelleyin birde hayatiniza yeni bebek umudu ile devam edinArkadaşlar merhaba.
Birçoğunuz beni az çok tanıyor, kürtajım. Hamile kalmaya çalışmam. Birçoğuna burda şahit oldunuz. Zorunlu bir kürtaj yaşadım 2.5 ay önce.
Demiştim ki ölmek istedim o an.
Arkadaşlar aşamıyorum. Acım dinmiyor, bazen gülüyorum eğleniyorum yada ben eğlendiğimi sanıyorum. Sonra pıt bir anda ağlamaya başlıyorum. Eşim destekçim. O olmasa zaten bu 2.5ayı bile geçiremezdim. Şuanda benimle beraber hamile kalan üyeleri görüyorum. Cinsiyetleri öğrenmişler, hazırlık yapıyorlar. İçim acıyor. Durup dururken bi an geliyor böyle kalbimi biri tutup parçalamış gibi acıyor. Sebepsiz gözlerim doluyor. Bunlar normal günlük sohbet ortamlarında oluyor. Psikolojik desteği de denedim. Geçecek, yeniden olacak vs vs vs bir ton boş söz.
Mail kutuma arada bakıyorum. Primadan mail geliyor, 20.haftanız kutlu olsun bebeğiniz sağlıkla büyüyor ediyor vs. Ama büyümüyor işte. herşeyden mi acı çeker insan. Çekiyorum, eşime artık yansıtmamaya çalışıyorum. Eşim halimden korkar duruma geldi. Yeniden cesaret edemiyorum. Aynı şeylerden geçmeye korkuyorum. Korunmayı bırakmaya korkuyorum. Bazen de o kadar çok ağlıyorum ki eşime, lütfen diyorum bırakalım korunmayı acım geçmiyor. İçim içimi yiyor. Hamilelik topiğine girdiğimde göğsüm sızlıyor. Buraya defalarca yazdım yazdım sildim. Dedim ki ya insanlar ne acı çekti seninki de acı mı. Sonra dedim evet benimde acı benimde kayıp. Aldığım herşeyi dağıttım. Başkalarına verdim gözüm görmesin istedim. Birtek kalp atışının olduğu ultrasonu atamadım. İçim el vermedi. Allah rızası için, bu kaybı yaşayıp devam edebildiniz mi? Ben devam edemiyorum. Her saniye ölmek istiyorum. Nasıl başa çıkacağım ben bu acıyla?
Cesaretim yok.Allah yardimciniz olsun, size bebeginizi hatirlaracak şeyleri düşünmeyin mail geliyorsa engelleyin birde hayatiniza yeni bebek umudu ile devam edin
Pes etmeyin lütfenCesaretim yok.
Çekiyorum ancak kim bana bir sonraki denememde bir daha bu acıyı yaşamayacağımın garantisini verebilir ki. Bunda bile böyle acı çekerken 2.sinde ne hale gelirim bilmiyorumBu kadar acı çekiyorsanız tekrar deneyin umut olur size.
Doktorumdan memnunum çok şükür. Korunmamamı tercih ediyor kendisi. Ancak psikolojik olarak aynı şeyi yaşama korkusuyla ben cesaret edemiyorum bir dahakayıp değil de kayıplar yaşadım 4 tane kimi 5 aylık kimi 2 hepsi birbirinden farklı sebepler . acısı geçmiyor ama hafifliyor . kendinize öncelikle çok iyi bir dr. bulunuz sonrasında korunmayı bırakırsınız
Belki de görünüp ilaç kullanmam gerekiyordur dediğiniz gibi. Ne konuşmalar ne de destek bir işe yaramadıDüz psikolojik destek yeterli değilse belki bir süre ilaç kullanmaya düşünebilirsiniz psikiyatriye gidip. Büyük acılar beyin yapısını kimyasını değiştirebiliyor. Bir görünmekte fayda var bence.
Bakın hayat bu imtihan herkes için var. Cesaret etmek zorundasınız. Çok yakın arkadaşım üç aylık bebeği kucağından düştü ve üzerine duvar düştü yani enkaz altında kaldı. Yinede ayakta durmaya çalışıyor. Sizde çaba göstermekten vazgeçmeyin lütfen hayat devam ediyor. Umarım tez zamanda mutlu haberler alır sağlıkla kucağınıza alırsınızÇekiyorum ancak kim bana bir sonraki denememde bir daha bu acıyı yaşamayacağımın garantisini verebilir ki. Bunda bile böyle acı çekerken 2.sinde ne hale gelirim bilmiyorum
Beyin dediğimiz şey de bir organ nasıl sinir stress kalbe tansiyona etki ediyorsa ona da ediyor. Lütfen bir gözükün.Belki de görünüp ilaç kullanmam gerekiyordur dediğiniz gibi. Ne konuşmalar ne de destek bir işe yaramadı
Kocaman sarılmak istedim size acınızı çok iyi biliyorum yaşadım çünkü hastanede her odada bebek süsleri varken ben kürtaj olmuştum ağlıyordum. Tam covid başlangıcı dönemdi 2020 Mart ayı. Kendime gelemedim uzun süre. Evde kalmak daha da bunaltmıştı beni. 2-3 ay doktor rahim kendini toplasın dedi. Mayıs gibi tekrar istedik. Kasımda hamile kaldım gökkuşağıma ( düşükle ölümle sonuçlanan gebeliklerden sonra gelen bebeğe gökkuşağı bebek deniyormuşArkadaşlar merhaba.
Birçoğunuz beni az çok tanıyor, kürtajım. Hamile kalmaya çalışmam. Birçoğuna burda şahit oldunuz. Zorunlu bir kürtaj yaşadım 2.5 ay önce.
Demiştim ki ölmek istedim o an.
Arkadaşlar aşamıyorum. Acım dinmiyor, bazen gülüyorum eğleniyorum yada ben eğlendiğimi sanıyorum. Sonra pıt bir anda ağlamaya başlıyorum. Eşim destekçim. O olmasa zaten bu 2.5ayı bile geçiremezdim. Şuanda benimle beraber hamile kalan üyeleri görüyorum. Cinsiyetleri öğrenmişler, hazırlık yapıyorlar. İçim acıyor. Durup dururken bi an geliyor böyle kalbimi biri tutup parçalamış gibi acıyor. Sebepsiz gözlerim doluyor. Bunlar normal günlük sohbet ortamlarında oluyor. Psikolojik desteği de denedim. Geçecek, yeniden olacak vs vs vs bir ton boş söz.
Mail kutuma arada bakıyorum. Primadan mail geliyor, 20.haftanız kutlu olsun bebeğiniz sağlıkla büyüyor ediyor vs. Ama büyümüyor işte. herşeyden mi acı çeker insan. Çekiyorum, eşime artık yansıtmamaya çalışıyorum. Eşim halimden korkar duruma geldi. Yeniden cesaret edemiyorum. Aynı şeylerden geçmeye korkuyorum. Korunmayı bırakmaya korkuyorum. Bazen de o kadar çok ağlıyorum ki eşime, lütfen diyorum bırakalım korunmayı acım geçmiyor. İçim içimi yiyor. Hamilelik topiğine girdiğimde göğsüm sızlıyor. Buraya defalarca yazdım yazdım sildim. Dedim ki ya insanlar ne acı çekti seninki de acı mı. Sonra dedim evet benimde acı benimde kayıp. Aldığım herşeyi dağıttım. Başkalarına verdim gözüm görmesin istedim. Birtek kalp atışının olduğu ultrasonu atamadım. İçim el vermedi. Allah rızası için, bu kaybı yaşayıp devam edebildiniz mi? Ben devam edemiyorum. Her saniye ölmek istiyorum. Nasıl başa çıkacağım ben bu acıyla?
O kadar içten hissediyorum ki acımı. İnsanın fiziksel olarak üzülmekten kalbinin acıdığını hissedebildiğini kaybımla öğrendim. Acıyormuş gerçekten. Acıma kucak açtım benimsemek için, ancak acım beni daha da yerle bir ettiYolunu bilmiyorum, belki de bazı kayıpları aşma yolu yoktur,
kaybettiğiniz bebeğin acısı muhtemelen bir ömür kalbinizde olacak ama her zaman hayatınıza bu kadar net tezahür etmeyecek
2,5 ay herhangi bir travma için çok erken , hız çağında yaşıyoruz her şeye hemen çözüm bulmak istiyoruz hemen geçsin istiyoruz
ama insan olma pratiği bu hız çağına uyumlanamadi , uyumlanamaz da .
kendinize zaman verin , acıdan kaçmayın .
hançer gibi kalbinize girse de hissetmeye izin verin bırakın aylar geçsin.
acı siz kactikca sizi kovalar
korkuların sizi ele geçirmesine izin vermeyin yaşamadan bilemezsiniz . biraz zaman tanıyın kendinize toparlanınca tekrar olur . özel olacak belki de ama kaybnıza bir neden sundu mu dr nuz ?Doktorumdan memnunum çok şükür. Korunmamamı tercih ediyor kendisi. Ancak psikolojik olarak aynı şeyi yaşama korkusuyla ben cesaret edemiyorum bir daha
elbette psikiyatri daha doğru degerlendirir ama bence ilaç kullanmanız gerekmiyor, doğal bir durum yaşıyorsunuzBelki de görünüp ilaç kullanmam gerekiyordur dediğiniz gibi. Ne konuşmalar ne de destek bir işe yaramadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?