Acımı aşamadım.

Turunc chemist

Cafuné 🙏
Pro Üye
22 Eylül 2022
5.885
16.932
178
Arkadaşlar merhaba.
Birçoğunuz beni az çok tanıyor, kürtajım. Hamile kalmaya çalışmam. Birçoğuna burda şahit oldunuz. Zorunlu bir kürtaj yaşadım 2.5 ay önce.
Demiştim ki ölmek istedim o an.
Arkadaşlar aşamıyorum. Acım dinmiyor, bazen gülüyorum eğleniyorum yada ben eğlendiğimi sanıyorum. Sonra pıt bir anda ağlamaya başlıyorum. Eşim destekçim. O olmasa zaten bu 2.5ayı bile geçiremezdim. Şuanda benimle beraber hamile kalan üyeleri görüyorum. Cinsiyetleri öğrenmişler, hazırlık yapıyorlar. İçim acıyor. Durup dururken bi an geliyor böyle kalbimi biri tutup parçalamış gibi acıyor. Sebepsiz gözlerim doluyor. Bunlar normal günlük sohbet ortamlarında oluyor. Psikolojik desteği de denedim. Geçecek, yeniden olacak vs vs vs bir ton boş söz.
Mail kutuma arada bakıyorum. Primadan mail geliyor, 20.haftanız kutlu olsun bebeğiniz sağlıkla büyüyor ediyor vs. Ama büyümüyor işte. herşeyden mi acı çeker insan. Çekiyorum, eşime artık yansıtmamaya çalışıyorum. Eşim halimden korkar duruma geldi. Yeniden cesaret edemiyorum. Aynı şeylerden geçmeye korkuyorum. Korunmayı bırakmaya korkuyorum. Bazen de o kadar çok ağlıyorum ki eşime, lütfen diyorum bırakalım korunmayı acım geçmiyor. İçim içimi yiyor. Hamilelik topiğine girdiğimde göğsüm sızlıyor. Buraya defalarca yazdım yazdım sildim. Dedim ki ya insanlar ne acı çekti seninki de acı mı. Sonra dedim evet benimde acı benimde kayıp. Aldığım herşeyi dağıttım. Başkalarına verdim gözüm görmesin istedim. Birtek kalp atışının olduğu ultrasonu atamadım. İçim el vermedi. Allah rızası için, bu kaybı yaşayıp devam edebildiniz mi? Ben devam edemiyorum. Her saniye ölmek istiyorum. Nasıl başa çıkacağım ben bu acıyla?

Allah yardimciniz olsun, size bebeginizi hatirlaracak şeyleri düşünmeyin mail geliyorsa engelleyin birde hayatiniza yeni bebek umudu ile devam edin

Doktorumdan memnunum çok şükür. Korunmamamı tercih ediyor kendisi. Ancak psikolojik olarak aynı şeyi yaşama korkusuyla ben cesaret edemiyorum bir daha

Yolunu bilmiyorum, belki de bazı kayıpları aşma yolu yoktur,
kaybettiğiniz bebeğin acısı muhtemelen bir ömür kalbinizde olacak ama her zaman hayatınıza bu kadar net tezahür etmeyecek
2,5 ay herhangi bir travma için çok erken , hız çağında yaşıyoruz her şeye hemen çözüm bulmak istiyoruz hemen geçsin istiyoruz
ama insan olma pratiği bu hız çağına uyumlanamadi , uyumlanamaz da .
kendinize zaman verin , acıdan kaçmayın .
hançer gibi kalbinize girse de hissetmeye izin verin bırakın aylar geçsin.
acı siz kactikca sizi kovalar

Düz psikolojik destek yeterli değilse belki bir süre ilaç kullanmaya düşünebilirsiniz psikiyatriye gidip. Büyük acılar beyin yapısını kimyasını değiştirebiliyor. Bir görünmekte fayda var bence.
Belki de görünüp ilaç kullanmam gerekiyordur dediğiniz gibi. Ne konuşmalar ne de destek bir işe yaramadı

Çekiyorum ancak kim bana bir sonraki denememde bir daha bu acıyı yaşamayacağımın garantisini verebilir ki. Bunda bile böyle acı çekerken 2.sinde ne hale gelirim bilmiyorum
Bakın hayat bu imtihan herkes için var. Cesaret etmek zorundasınız. Çok yakın arkadaşım üç aylık bebeği kucağından düştü ve üzerine duvar düştü yani enkaz altında kaldı. Yinede ayakta durmaya çalışıyor. Sizde çaba göstermekten vazgeçmeyin lütfen hayat devam ediyor. Umarım tez zamanda mutlu haberler alır sağlıkla kucağınıza alırsınız

Herkesin acıyla başetme yolu farklıdır.Ben büyük bir acı çektiğimde o anı hafızamdan silmiştim.Üstünden yıllar geçti.Hala hatırlayamıyorum.Ama zamanla külleniyor.Benim yaptığım doğru demiyorum,ben bu şekilde üstesinden gelmiştim.O yıllarda evli değildim.Çok zor atlatmıştım.Evlendikten sonra yaşadığım başka büyük bir acıyı dibine kadar yaşadım.Eşim yanımdaydı,çok destek oldu.Daha kolay atlattım diyebilirim.Hakikaten acılar da paylaşınca azalıyormuş onu öğrendim.
Siz nasıl başedersiniz acıyla bilemem ama demek ki siz kendinizi tutuyorsunuz.Tutmayın,gerekirse yaşayın acınızı.Eşinizden de saklamayın.O sizin hayat arkadaşınız.Daha kolay atlatırsınız beraber.
Herşey gönlünüzce olsun,dilekleriniz kabul olsun.

Öyle iyi anlıyorum ki sizi. 20. haftamda detaylı ultrasonda çıkan sorunlardan ötürü ölü doğum yapma riskim oldu. Herkes “yine olur” dedikçe çıldırıyordum. Kırtasiyeden kalem mi alıyoruz? Yeniden olan, karnımızdaki evladımız mı olacak? Yapılan test sonucunda olumlu dönüşü görünce nasıl bir boşalma yaşadım anlatamam size. Hiçbir şeyden korkmaz olmuştum. Şimdi doğumuma iki hafta var, hala bebeğimle ilgili tehlikeler var. Aklım giderek yaşıyorum.

Hiçbir şey telafi olamaz kaybettiğimiz bir evlada. Bunu kabullenmek gerek. Ancak yeniden bebek sahibi olmanız hayata tutunmanızı, bir evladınız için diğerinin acısını mecburen geriye koymanızı sağlayabilir… psikolojik destekle beraber, iyi bir doktor eşliğinde doğru zamanda yeniden deneyin derim. İnşallah en kısa zamanda tüm üzüntünüzü geride bırakacak güzel haberler alırsınız

Kocaman sarılmak istedim size acınızı çok iyi biliyorum yaşadım çünkü hastanede her odada bebek süsleri varken ben kürtaj olmuştum ağlıyordum. Tam covid başlangıcı dönemdi 2020 Mart ayı. Kendime gelemedim uzun süre. Evde kalmak daha da bunaltmıştı beni. 2-3 ay doktor rahim kendini toplasın dedi. Mayıs gibi tekrar istedik. Kasımda hamile kaldım gökkuşağıma ( düşükle ölümle sonuçlanan gebeliklerden sonra gelen bebeğe gökkuşağı bebek deniyormuş ) hala içim yanıyor o bebeğim için cennette bizi beklediğini düşünüyorum sadece.. demem o ki acı hiç sıfırlanmıyor ama azalıyor ya da sen alışıyorsun… Rabbim sağlıkla kucağını doldursun inşallah.. sevgiler

O kadar içten hissediyorum ki acımı. İnsanın fiziksel olarak üzülmekten kalbinin acıdığını hissedebildiğini kaybımla öğrendim. Acıyormuş gerçekten. Acıma kucak açtım benimsemek için, ancak acım beni daha da yerle bir etti

Doktorumdan memnunum çok şükür. Korunmamamı tercih ediyor kendisi. Ancak psikolojik olarak aynı şeyi yaşama korkusuyla ben cesaret edemiyorum bir daha
korkuların sizi ele geçirmesine izin vermeyin yaşamadan bilemezsiniz . biraz zaman tanıyın kendinize toparlanınca tekrar olur . özel olacak belki de ama kaybnıza bir neden sundu mu dr nuz ?

Belki de görünüp ilaç kullanmam gerekiyordur dediğiniz gibi. Ne konuşmalar ne de destek bir işe yaramadı
elbette psikiyatri daha doğru degerlendirir ama bence ilaç kullanmanız gerekmiyor, doğal bir durum yaşıyorsunuz
bebeğini kaybeden her anne acı çeker , genelde yani /kürtaj olup acı hussetmeyenleri yargilamak adına yazmadım /
neden daha az hissetmek için ilaç kullanasiniz ki ,
antidepresan vs depresyon tedavisi içindir depresyon ise acıdan cok cansizlik içindir
enerjisizlik için
ki sizin durumunuz çok farklı ve bence 2,5 ay çok kısa
kendinize ve hayata biraz daha zaman verin

ha dersiniz ki ben bu acıya dayanamıyorum o zaman muhtemelen ilaç kullanımı önerilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…