Acımı aşamadım.

Bir başka terapist ile psikolojik destek almayı yeniden denemeniz gerektiğini düşünüyorum. Gerekli görürse psikiyatri önerir ilaç da başlarsınız. Bazı travmalarla kendi çabalarımızla başa çıkamayız. İşin ehlini bulup profesyonel destekle devam etmek tek çaremiz. Lütfen denemeye devam edin. Kendinizi acınızla baş başa bırakmayın. Kaybınız için çok üzüldüm.

evet maalesef ruhsal acıyı kemiklerinin kırılması gibi tarif eden çok hasta görmüştüm
çünkü daha yas döneminin çok basindasiniz , bu acı gecmeyecek ama inanın etkisi hayatınızda ve bedeninizde çok azalacak .
kendiniz için bir şey yapmak istiyorsanız bence tek yapmanız gereken bu acının etkisinin azalacağını kendinize hep söylemeniz /inanmasanizda söylemeniz.
çünkü azalacak , hayat böyle bir şey

Acınızı yaşamaktan korkmayın. kolay değil. belki hormonlarınız bile daha düzelmedi. kendinizi neden aşamıyorum diye üzmeyin . gececek dersek geçmeyecek bunu biliyorum. zamanla alışıyoruz acılara . Rabbim gönlünüze ferahlık versin, hayırlı zamanda da hayırlısıyla nasip etsin inşALLAH.

Allah bağışlasın inşallah. 5 tane de çocuğum olsa ilkinin acısı hep kalacak içimde sanırım. Tamamen bi kısır döngünün çıkmazın içindeyim.

Allah bağışlasın inşallah. 5 tane de çocuğum olsa ilkinin acısı hep kalacak içimde sanırım. Tamamen bi kısır döngünün çıkmazın içindeyim.
Öyle olacak ne yazık ki, insanların söylediği gibi bu bozuk çıktı sonraki iyi olsun diye bir şey yok. O duyguları o evladınız için yaşadınız. Acınızı bastırmak için kendinizi zorlamayın. Hayata tutunmak için anne olma isteğinize de karşı koymayın. Dediğim gibi bir evladınız için diğerinin acısının üzerine çıkabilirsiniz. Ne zaman konuşmak, dertleşmek isterseniz bana yazabilirsiniz, hep yanınızdayım yalnız değilsiniz

Erkekler bu konuda daha düz düşünceli. Evet canları acıyor üzülüyor ama ben eşimin benim yandığı kadar canının yanacağını sanmıyorum. Bu yüzden 1 sene dahi ağlasam eşim için bi yerden sonra psikolojisi bozuldu düşüncesi oluşacak başka birşey değil yani

Uzman desteği alsan bir nebze rahatlarsın çünkü tek başına çözebileceğin bir durum olmaktan öteye gitmiş.

Canımm çok üzüldümm. Benim de 6 sene önce 20 haftalık ikiz kaybım oldu.. Ve inan hâlâ geçmedi. Rahim ağzı yetmezliği şüphem var. Şuan 5+3üm ama aklımda hâlâ korkularım var. Yine de o zamanın şartlarını düşünüyorum, yaşadığım ortamı.. Olmaması cidden hayırlı oldu. Hep hayırlısını diledim rabbimden, hâlâ da hayırlısını diliyorum. Ben onlardan sonra bir daha hamile kalamayacağımı düşündüm. Şuan bile içim içimi yiyor, tedbir amaçlı progestan kullanıyorum. Ama hep dua ediyorum. Neden aynı şeyleri yaşayacakmışım ki diyorum. Vardır bir hayır diyorum. Ki o zaman yaşadığım ortamda doğsalardı büyük ihtimalle onları tek başıma büyütmeye çalışıyor olacaktım. Rabbimin vardır bir bildiği. Sadece güzel düşünmeye çalış. Benim doğum denilince bile gözümün önüne hastanede yer olmadığı için doğum hanede 2 gün sancı çekip kucağıma bile alamadığım, onları toprağa gömdüğüm anlar geliyor. Çok zor. Ama ya benim gibi 20.haftada kaybetseydin.. Her şeyde vardır bir hayır. Bundan sonra her şey çok güzel olacak, sadece Rabbine sığın, inan. Pozitif ol ki hayat sana mucizelerle gelsin. Kocaman sarılıyorum sana ve acını paylaşıyorum. Her zaman benimle iletişime geçebilirsin.

Çok teşekkür ederim, Allah çocuğunuzu size bağışlasın sağlıkla büyüsün

Uzman desteği alsan bir nebze rahatlarsın çünkü tek başına çözebileceğin bir durum olmaktan öteye gitmiş.
Şimdi tarif etmeye kalksam haddini bilmeyecek insanlar linç atacak. Ancak şöyle ki, sanki dünya tamamen üstüme yıkılmışta ben kalkmak için ittirdikçe diğer gezegenlerde üstüme yıkılıyormuş gibi. Hiç çıkamayacağım derinliklere kadar inmişim gibi.

Başka bir psikolog ile görüşmeyi düşünün belki gittiğiniz faydalı olmamıştır
Artık konuşarak hallolmayacağını bile düşünüyorum. Çünkü konusu açıldığında hıçkırarak ağlamaktan dinlemeye fırsatım da olmuyor. Zaten karşımdaki de acımı dindirebilecek kadar konuşamıyor

Çok teşekkür ederim. İnşallah sağlıkla devam ettirirsiniz gebeliğinizi

Ben henüz sadece ölmeyi dileyecek duruma geldim ancak kendi hayatıma son verecek raddede değilim. Ancak çevremdeki insanlar bundan korkuyor. En çokta eşim. Birazda bu yüzden acım geçsin ki eşim birşey yapmayacağıma güvensin istiyorum.

Bebeğe üzülmesi değil,sizin üzüntünüzü paylaşması.Bebeğiniz gitti bunu değiştiremez.Ama size o desteği verebilir.
Psikolojiniz de bozulabilir.eşinizin bunun lafını edeceğini zannetmiyorum. 1 sene ağlayın demiyorum ki.Gerektiği kadar yaşayın acınızı.Üstelik henüz yeni.Kısa zaman önce olmuş.
Şimdi şöyle bir örnek vereyim.Ben o acıyı çektiğim zaman eşim benim vaktimi o kadar dolduruyordu ki ben o anda takılı kalamıyordum.Sürekli beni yeni şeyler denemeye,yapmaya itekliyordu.Zamanla hayattan zevk aldığımı farkettim.Böylelikle aştım.

Olabildiğince vaktini imkanını herşeyini ayırıyor bana Allah razı olsun. Ama yinede kafamda yaşadığım bi çok şeyi ona direkt olarak aktaramıyorum. Bazen istiyorum ki hiç bişey demesin ama canımın ne kadar çok yandığını anlasın. Anlıyor ama istediğim derecede değil.

Çok çok teşekkür ederim

Çünkü ateş düştüğü yeri yakıyor.Eşiniz size bu konuda empati yapamayabilir.O taşımadı karnında.Tekrar ayağa kalkacaksınız ben inanıyorum.Sadece zamana ihtiyacınız var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…