- 10 Nisan 2014
- 42.564
- 113.929
- 798
- Konu Sahibi Sahidenpiraye
-
içimi kararttın ayoll.depresyona göz kırpıyordum sayende gireceğimmmBen sadece bu ay pahalı olup sonrakı ay daha da pahalı olan her seyden özur dılıorum .Hıc bır sey alasım yok dısarda bısey yıyesım yok .Bır garıp hallerdeyım .Bu aralar cok zengın olmak ıstıorum sadece .Kendı ısımın olmasını ıstedıgım saatte uyanmayı fln ıstıorum .Ise gıdesımde yok .Sanırım depresyondayım .Aşksızlıktandır belkı bunlar .Aşkta yok:):)
içimi kararttın ayoll.depresyona göz kırpıyordum sayende gireceğimmm
Biz tam 1 hafta fabrikadan yağ tenekesi bulamadik ellerinde var ve satmiyorlar zam gelecek diye. Allahtan muhtar hanım akrabamiz da araya girip aldı:)Komşular karaborsadan yag mi satiyo? Memleketin geldigi hale bak
Ay tvde bulaşık tabletlerinin üstünde ölü numarası yapan birini show haber canlandırırsa o benim işte xmdnfmgökgkg
Yine mi zam gelecekmiş. Keşke cahil bir dayı olsaydım ya ne gerek var yeeenim der dötüme hava aldırırdım grçktnStokçuluk için değil de zam geleceği bilinen ürünleri bizi 1 yıl idare etmesi icin fazla fazla aldık.Sonuç olarak bizim 1.5 ay önce 72.5 liradan almış olduğumuz sıvı yağ dün 100 tl 28 liradan almış olduğumuz şeker 40 tl oldu.Ne kadar önlem alırsak alalım bu zamlara yakalanacağız.Yapacak bir şey yok ne yazık ki.Bir de eşim dün tuvalet kağıdı stoklamış.%40 zam gelecek diye.
Stokçuluk yapmıyorum ama gün geçtikçe ümidimi yitiriyorum. Ev alalım diyoruz, ilanı arıyoruz adam ben fiyatı değiştirdim diyor üzerine 100bin daha koyuyor. Ev eşyası (ihtiyaç dahilinde) alalım diyoruz bugün gördüğümüz fiyat yarın zamlı oluyor. Nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum ,hayırlısı deyip, ümidimi kapalı kapılar ardına kitleyip bekliyorum.Selam hanımlar derdim ekonomi ama geçinmek degil eve iki maaş girdiğinden çok sukur bir şekilde geçiniyoruz lüks olmasa da. Sorunum gün içinde sürekli geçinme, zam, kıtlık dolar muhabbetlerine maruz kalmak. Sınıfta, öğretmenler odasında, arkadaşlarla hep ayni konu.
Bu durum bende sürekli alışveriş yapıp birseyleri alma kaygısına neden oldu. Almazsam bir daha alamayacakmisim gibi. Amerikalı stokculara dönüşmek üzereyim.Durum böyle olunca kartlar coştu biz de hali ile zorlanır olduk. Sizde var mı böyle bir durum. Yalnız olmadığımı söyleyin lütfen.
Niyeki 2-2 mi atıyorsunuz yada tablet bol nasılsa yarımkenmi açıyorsunuz makinayiYa bende stok yapsam bu sefer nasıl olsa fazla aldım devamı evde var diye bol bol kullanıyorum. Bir paket bulaşık makinesi tabletini bir ayda bitiriyorsam iki paketini bir buçuk ayda... Dolmadan açıveriyorum bu sefer evde az olduğunu bilmek benim için daha iyi sanki
Bende esime kızardım hep abartma diye ürünü uygun buldumu stoklardi önceden beri aliskanligiydi bu 1 yıldan fazladır tuvalet kağıdı almadık meselaBen en son 12 tane 32’li tuvalet kağıdı aldım diye kocam kızdıyatak odasında bile tuvalet kağıdı vardı almadım bi daha o kadar çok. Dün diyorum mutlu musun bak şimdi 30 liradan tuvalet kağıdı stoğu yapmış olabilirdim
Ben evde bişeyin eksik kalmasını sevmiyorum. En az bir yedeği mutlaka olmalı. Deterjanın son şişesini açınca bitti sayıyorum.Bende esime kızardım hep abartma diye ürünü uygun buldumu stoklardi önceden beri aliskanligiydi bu 1 yıldan fazladır tuvalet kağıdı almadık mesela
Gecen yıl litresini 15 liradan aldığımız zeytinyağına bu sene aynı yer 37 lira dedi onuda fazla almıştık
Deterjan ve bakliyatlatlari da stoklamistik uzun zaman bizi edare edecek şekilde evin kileri ve ebeveyn banyosu hep isgal durumda simdi hak veriyorum simdi almazsam ilerde iki katına alirim derdi iki katıda gecti maalesf
Bitmez elbet. Allah insanın rızkına kefil.aslında korku pompalamak görünmez kötü güçlerin amacı , bu sene de kıtlık bilincini coşturdular her zaman Yaratıcıya Allaha güvenin asla rızkı bitmez.
Bunun böyle olacagi belliydi ama neyse ben fazlalık sevmem stoklamayida ama bugun almazsam yarin cok daha pahalıya alacagim yoksa geldiğimiz noktaya bak ben bu durumu duzeltemeyecegime göre kendimce önlem alıyorumBen evde bişeyin eksik kalmasını sevmiyorum. En az bir yedeği mutlaka olmalı. Deterjanın son şişesini açınca bitti sayıyorum.Normalde bu kadar çok stoklamam 2 yedek olur maksimum. Ama bu ara böyle gerekiyor.
Sizleri okuduktan sonra aldıklarıma pişman değilim aklım alamadıklarımda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?