- 13 Kasım 2016
- 798
- 254
- 33
- Konu Sahibi Zuleyhanin_bebegi04
-
anne sütü var canım içiyorDevam sütü içerse deneyin
ya inanin benim yaptığımı kimse yapmaz ben hele hazır gıda konusunda o kadar pimpirik biriyim sorma yani . bu güne kadar hazır boğaz'dan geçmedi meyve suyu herşey herşey yapıyorum yok kaşık görümce cıldırıyor ilaç hiç vermek istemiyorum of yaBu kadar stres yapmayin. Emiyor mu? Mama yiyor mu yani devam sutu vs? Kavanozlardaki meyve purelerini hic tavsiye etmem ama hic bir sey yemeyen cocuklarin onlardan yediklerini duydum. Denediniz mi?
Doktorunuz ne diyor? Multuvitamin surup onermesini isteyin. Bir de balik yagi alin yinedoktor tavsiyesi ile tabii ki. Sakin kafaniza gore biskuvi falan vermeyin. Meyve sularihazirlamayi denediniz mi? Farkli tarifler vs?
en son 11 aylıkken doktor kontrolüne gitti orda 11 kilo çıktı boyu da 80Boyu kilosu nasil? Ne zamandir boyle ve son zamanlarda hayatinizda bir degisiklik oldu mu?
Bebeginizin kilosuda boyuda standartlarin uzerinde zaten. Doktorunuzda soylemistir muhtemelen. Evde de tartin arada. Ciddi kayip olmadikca sorun yok. Birde siz mi yediriyorsunuz kendisi mi yiyor?en son 11 aylıkken doktor kontrolüne gitti orda 11 kilo çıktı boyu da 80
yani 1 aydır böyle evet oldu eşimle çok sıkıntı dönemler atlattık 1 yaşından sonra yani 7 8 ay çok zor süreç atlattım tabi artık ona tahammül edemiyorum mesela akşam bile artık birşey yemeyince bağırdım haketmese deBoyu kilosu nasil? Ne zamandir boyle ve son zamanlarda hayatinizda bir degisiklik oldu mu?
Haklisiniz ben de sizin gibi dusunuyorum ama yok iste yemeyince o kavanoz mamalarindan denemek de lazim. Sadece onlarla buyuyen cocuklar var ve yasiyorlar saglikli sukurler olsunya inanin benim yaptığımı kimse yapmaz ben hele hazır gıda konusunda o kadar pimpirik biriyim sorma yani . bu güne kadar hazır boğaz'dan geçmedi meyve suyu herşey herşey yapıyorum yok kaşık görümce cıldırıyor ilaç hiç vermek istemiyorum of ya
bazen o bazen ben o konularda çok rahat biraktım etraf batar asla bakmam bile hatta etrafım kızar bu kadar özgür olmasınaBebeginizin kilosuda boyuda standartlarin uzerinde zaten. Doktorunuzda soylemistir muhtemelen. Evde de tartin arada. Ciddi kayip olmadikca sorun yok. Birde siz mi yediriyorsunuz kendisi mi yiyor?
gece anne sütü alıyor yarın sağlık ocağına götürcemzorlamayın öncelikle yemek için ısrarınızı görünce daha çok zorlayacaktır sizi.
gece uyurken doktorun önerdiği mama takviyesi verebilirsiniz.
vitamin eksikliği vs varsa doktorunuzla bir konuşun.
günde iki çeşit çorba yaparım onu sevmezse bunu sever diye çok güzel seçenekler sunmuşsunuz inan'ın takla atmadığım kaldı dedıgınız hepsını yapıyorum ama o ağız var ya o ağız hiç açılmıyorHaklisiniz ben de sizin gibi dusunuyorum ama yok iste yemeyince o kavanoz mamalarindan denemek de lazim. Sadece onlarla buyuyen cocuklar var ve yasiyorlar saglikli sukurler olsunolaya boyle bakin. Hazir gida degil de sadece kavanoz mamasi deneyin. Cesit cesit corba yapmayin diyor mesela bizim doktorumuz. Hep ayni corbayi yapin bir sure ve sadece bir kasik verin diyor. Ondan bikinca baskasina gecin diyor. Bu yontemi de denediniz mi? Irmikli yogurt corbasini yemeyen bebek yoktur mesela. Kasiga sinir oluyorsa baska kasik alin. Kendi kasiginizla da deneyin. Ev makarnalari var eriste gibi onlardan da deneyebilirsiniz. Cogu bebek sever. Bulgur pilavi,pirinc pilavi,kofte,firinda az baharatli patates vs. aklima geleni yaziyorum benim oglum da cok istahsizdir,21 aylikolacak haftaya.
Bebekler o kadar zeki ki bizlere gore insan hayret ediyor. Yasadiginiz tum sorunlari gozlemledigini, ona kizdiginiz anlari kaydettigini unutmayin. Sinirli tepki vermeyi, inatlasmayi ogreniyor. İsrar etmeyin. Bence yemek konusunda en onemlisi bu. Bende bebegimin 1 hafta agzina lokma sokmadigini bilirim.yani 1 aydır böyle evet oldu eşimle çok sıkıntı dönemler atlattık 1 yaşından sonra yani 7 8 ay çok zor süreç atlattım tabi artık ona tahammül edemiyorum mesela akşam bile artık birşey yemeyince bağırdım haketmese de
çalışmıyorum ben bakıyorum ona doğru bir de su aklıma geldı yemekten önce hep su içer ki su çok içer acaba o mu tıkıyorMakarna vs verin önüne yesin kendi
Hatta çorbayı bile mıncıklasın
Parmak batırıp yalamayı öğretin
Bir de sabah kahvaltı yapmış demişsiniz
Siz çalışıyor musunuz kim bakıyor
Mesela o kahvaltıda ne yiyor
Çocuklar bir yaşını geçince yediklerini azaltır
Bir de sıcak hava zaten meyve teklif edin bol bol
çalışmıyorum ben bakıyorum ona doğru bir de su aklıma geldı yemekten önce hep su içer ki su çok içer acaba o mu tıkıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?