• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

açlıktan ölecek !!!

Hava çok sıcak, son zamanlarda olduysa zorlamayın derim ben.
Benim küçük şuan dolaptan çıkarıp az beklettiğim şeyleri yiyor, asla sıcak bir şey yemiyor, hatta soğuk olacak öyle.

merhaba anneler suan çok üzgünüm 17 aylık oğlum da büyük iştahsızlık var 1 yaşına kadar masaAllah derdı herkes çok ilerideydi bir yaşindan sonra azar azar zayıfladı suan inanin sadece sabah kahvaltısı etmiş 9 da . öğlen boyunca gram birşey yemedi akşam 8 de üç beş kaşık yoğurt ekmek yedi şimdi babası uyutmaya götürdü napıcam ben bılmıyorum diş degil çünkü neredeyse hepsı çıktı ne olur yardım edin her öğün icin artık dışarı çıkıyorum yesin diye
Anne sütu ıcıyorsa bıraktır kecıboynuzu pekmezı yedır kan ve ıstah yapar kahvaltısında verebılırsın

Kızım 18. aya kadar neredeyse sadece anne sütü içti. Başka hic birşey yediremezdim.. hele 17-18. aylarda resmen hiçbirşey yemiyordu, sadec anne sütü.. Haliyle kabız oldu, 1 ay geçmedi kabızlığı, yerleri tirmalardi tuvaletini yaparken.. Doktorumuz mecbur anne sütünü bırakacak dedi.. Çocuk yeni doğmuş bebek gibi iki saatte bir süt içiyordu.. Vermemeyi de denedim hem o perişan oldu hem ben, yine yemedi.. En sonunda 19. ay kestik sütü..

Şimdi maşallah çok güzel yiyor..

Ben de buradaki önerilerin hepsini denedim ama yemedi.. Siz yine de deneyin tabi her çocuk aynı olmaz. Belki bulursunuz bi zaafını..

Kilosu da boyu da gayet iyi.Malesef bazı çocuklar iştahsız oluyo.Benim kızımda 1 yaşından beri öyle.Bu sıcaklarda iyice yemeden soğutuyo onları.

Bebeklerin bu 2 yasa dogru yemege olan direncleri aslinda atalardan yani teee ilk insanlardan gelir..
Ormanda bagda bahcede buldugunu agzina atan cocuklar zehirlendigi icin buyukler tarafimdan azarlanir bulduklari herseyi yemeleri yasaklanirmis.. yani yurumeyle birlikte iyice doruga cikan kesfetme istegi buyukler tarafindan bebekleri tehlikeden korumak icin sinirlandirilmis..
Bu kodlamada haliyle bize ulasmis..
Bizde direndik bizim bebeklerde, bizim bebelerin bebeleri de direnecek..
Aslinda cocugunuz cooook normal, tam atalarina layik bir poncik:emir_bebek:
Zamanla geciyor eminolun, ben oglumun bi kuru ekmek ve suyla gun bitirdigini bilirim.
Krese baslamasiyla yavas yavas duzeldi, cok sukur simdi herseyi yiyor.
Sakin olun, guven verin zorlamayin..

Rahat olun,rahatlığınız bebeğinizede yansıyacak. Yemek için zorlamayın,daha çok tiksinir. Canı isteyince o gelsin.. kızım 18 aylık yemek saatleri düzenli ama ben demiyorum. O saatte acıkıyor ve anne mama diye elimden tutuyor. Hiç zorlamadım yemek için. İstediği kadar yedi hep.
çok güzel darısı basıma

Bebeklerin bu 2 yasa dogru yemege olan direncleri aslinda atalardan yani teee ilk insanlardan gelir..
Ormanda bagda bahcede buldugunu agzina atan cocuklar zehirlendigi icin buyukler tarafimdan azarlanir bulduklari herseyi yemeleri yasaklanirmis.. yani yurumeyle birlikte iyice doruga cikan kesfetme istegi buyukler tarafindan bebekleri tehlikeden korumak icin sinirlandirilmis..
Bu kodlamada haliyle bize ulasmis..
Bizde direndik bizim bebeklerde, bizim bebelerin bebeleri de direnecek..
Aslinda cocugunuz cooook normal, tam atalarina layik bir poncik:emir_bebek:
Zamanla geciyor eminolun, ben oglumun bi kuru ekmek ve suyla gun bitirdigini bilirim.
Krese baslamasiyla yavas yavas duzeldi, cok sukur simdi herseyi yiyor.
Sakin olun, guven verin zorlamayin..
çok tşk edeyim tavsıyeler için bu dediklerinizi uygulayacağım

Benm bebislerin biri oyleydi bende telefondan cizgifilm acip agzina veriyodum. Oyle dene istersen baska turlu basaramadim ben.
Bide gün aşırı vitamin surubu ver.
Muz sever cocuklar aç oldugunu hissedersem muz verrim yemezse muhallebi ver. Pankek yap icine ceviz vs. Ufalayıp .. mutlaka biri ise yarar

Acliktan falan olmez canim merak etme:))yedi yemedi isine hicbir zaman takilmadim bugune kadar.1 kez kasigi uzatirim yemedi mi hadi belki o an almamistir diye 2.yi uzatirim gene yemiyorsa hadi gule gule.ya da 1 kez sorarim sadece aciktin mi diye.acikmadim diyorsa bitmistir olay.cocuklarim 32 aylik.daha tek bir gun bile peslerinden kosmadim yedirmek icin.hic oyun yapmadim yesinler diye.cunku benim icin yemek saati yemek saatidir oyun degil.yemek yenilir ve kaldirilir.sabah 2 zeytin yiyip aksam 9a 10a kadar hicbir sey yemedikleride oldu.hicccccc takmadim.bugun yemez yarin yer.ben zorlasamda yemeyecek olan yemez zorlamasamda.e oyleyse canimi uzmeye ne gerek varki.

zorlamayın öncelikle yemek için ısrarınızı görünce daha çok zorlayacaktır sizi.

gece uyurken doktorun önerdiği mama takviyesi verebilirsiniz.

vitamin eksikliği vs varsa doktorunuzla bir konuşun.

ve size bir şey anlatayım; 5 yaşında kız kardeşim var. 50'den fazla gıdaya alerjisi var. kısaca sadece karbonhidrat barındıran şeyler yiyebiliyor, bir de pilav ve kuzu eti. çocuk aç ama hiç bir şey yiyemedi yıllarca... elmanın tadına bakmak için dilinin ucunu bile değdirse atak geçiriyordu. her yaş aldıkça bir kaç şeyin daha tadına bakabilir oldu. biz de sofraya dahi zeytin peynir hiç bir şey koymadan kahvaltı yaptık. simit çay, poğaca çay o kadar..

ama o kadar canı çekiyordu ki..
sadece doktorun verdiği o özel mamadan yiyebildi sadece...

o açıdan şükredin.
yavaş yavaşta olsa yer.
zayıflığına değil vitaminlerine bakın.
sıkıntı yoksa ısrarlarınız size sadece iştahsız ve yemek seçen bir bir çocuk kazandıracaktır.
Benim oğlum daha 4.5 aylıkken böyle bir alerji durumu olmuştu, emzirdiğim için ben diyet yapmıştım. İnanılmaz zordu. Kardeşinizi de, sizi de çok iyi anlıyorum.
İnşallah zamanla herşeyden yer fıstık :)

merhaba anneler suan çok üzgünüm 17 aylık oğlum da büyük iştahsızlık var 1 yaşına kadar masaAllah derdı herkes çok ilerideydi bir yaşindan sonra azar azar zayıfladı suan inanin sadece sabah kahvaltısı etmiş 9 da . öğlen boyunca gram birşey yemedi akşam 8 de üç beş kaşık yoğurt ekmek yedi şimdi babası uyutmaya götürdü napıcam ben bılmıyorum diş degil çünkü neredeyse hepsı çıktı ne olur yardım edin her öğün icin artık dışarı çıkıyorum yesin diye
Bu yaşlarda böyle geçiş dönemleri oluyor merak etmeyin. Sakinliğinizi korumaya çalışın. Kalıcı bi durum değil tamamen dönemsel. 1 gün az yemekle ölmez..süt seviyorsa böyle durumlarda en azından süt verin akşam, ya da meyve falan. Bi de emiyor mu?

Sürekli bir alternatif sunun. Midesi küçülmesin aman pimpiriklenmeyin yesin diye zorlamayın. Ona ait bir yer hazırlayın minik domatesler, küçük krepler, salatalık meyve çok arada çikolatalı ekmek bile koyarsanız gidip gelip yesin sürekli elini ağzını silmeyin özgür olsun benim iki kızım var iştahları iyidir ev her daim tertemiz olamıyo ama akşama kadar yemek meyve sebze yer dururlar.

ya inanin benim yaptığımı kimse yapmaz ben hele hazır gıda konusunda o kadar pimpirik biriyim sorma yani . bu güne kadar hazır boğaz'dan geçmedi meyve suyu herşey herşey yapıyorum yok kaşık görümce cıldırıyor ilaç hiç vermek istemiyorum of ya
Anne sütü alıyormuş. Ona yetiyordur. Kaşığı sevmiyorsa onunla çok inatlaşma derim direk huy ediniyorlar o zaman. Parmak gıdaları dene biraz çorba özlesin mesela sonra kaşıkla onu da yer belki.

hiç bisey yemeseydi yemek yerdi ama yemis çocuk anne sutu almis:) kendizi vede sutunuzu bu kdr hafife almayin bence :)
insan takdimi takiyor, su an aldigin gazla bi kaç gun idare dersin sonra yine basa donerson neden yemiyor bu çocuk diye, huy bu yapacak bisey yok

senin cocugun zayif oldugunu hiç snamiyorum ben, boyu çok uzun olmali , boy uzun olunca çocuk kiloyu gostermiyor,
anne baba ortalamanin uzerinde mi uzun ?
yada ailedkei bi SIRIGa çekmistir :)

eger uzun boyuna gore kilolu toplu gorunse bu sefer ortalamanin uzeri oldugu için zayiflatmaya çalisrdin
bu çocuklar biz annelere hiç yaranamiyor neden acaba :)

bugun 9 yasindkai kizimi dr agoturdum tatile gidicez arabayla , ona ilaç yazsin diye araba tutuyor
yine zayif dedim her seferinde soyluyorum :)
adam zayif deil diyor, kemikleri sayilir gorseniz acirsiniz, ben aciyorum valla içim sizliyor kaburgalari gordukçe
140 cm boy 28 kg, yasitlari 35 kg en az
çozemedim sorun kimde
belkide sorun yokdr ortada bilmiyorum
dr kiizma diyor sakin anneni dinleme canin istemiyorsa yeme , kimse seni zorlayamaz diyor :))))

Back
X