• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

açlıktan ölecek !!!

Benim oğlum 3yaşında ve 12kilo gitmediğim doktor kalmadı yapılmadık tahlil kalmadı ama bişey yok yani seninkinin kilo iyi anne sütü alıyosa onu tok tutuyordur emin

bugun 9 yasindkai kizimi dr agoturdum tatile gidicez arabayla , ona ilaç yazsin diye araba tutuyor
yine zayif dedim her seferinde soyluyorum :)
adam zayif deil diyor, kemikleri sayilir gorseniz acirsiniz, ben aciyorum valla içim sizliyor kaburgalari gordukçe
140 cm boy 28 kg, yasitlari 35 kg en az
çozemedim sorun kimde
belkide sorun yokdr ortada bilmiyorum
dr kiizma diyor sakin anneni dinleme canin istemiyorsa yeme , kimse seni zorlayamaz diyor :))))

130 boy kıyısından 21 kilo oğlum var 7 yaşında arkadaşlarının en hafifi 5 kg daha ağır ve daha kısa

Doktor çocuk daha Nasıl gelişsin bu yaşta bile ayda bir cm uzuyor diyor

Evet uzuyor ama zayıf lakin yiyor da

Protein yiyor pilav makarna da yiyor hatta artık şeker çikolata bile yiyor ama Afrika'dan gelmiş gibi

Tatilde idik üstü çıplak olunca kaburgalar taaaa uzaktan sayılıyor

1.5 yasinda cocuk anne sutu hala neden iciyor? istahini keser baska kati gidalara yonelimini azaltir bu durum

Çünkü dünya sağlık örgütü ve Türkiye'deki doktorlar iki yaşa kadar emzirin diyor

Benimki iki buçuk yaşa kadar emdi ama öğünde de oturup lokantadaki az çorba ve az pilav üstü döner yerdi

Anne sütüne bağımlı değil sadece ara öğün şeklinde yediğinde kimse bırakın demez ki

130 boy kıyısından 21 kilo oğlum var 7 yaşında arkadaşlarının en hafifi 5 kg daha ağır ve daha kısa

Protein yiyor pilav makarna da yiyor hatta artık şeker çikolata bile yiyor ama Afrika'dan gelmiş gibi

Bize her ne kadar afrikalı gibi görünse de sağlıklı olmak ve iyi gelişim kilo ile ilgili değil. Her besin grubundan yaşının ihtiyacına göre yiyor ve değerleri de normalse bir sorun yok demektir. Ağızdan gıda alamayacak kadar hasta çıcukları düşünün. Şükredin. Bütün yavrularımız sağlıklı ve mutlu olsun. Detaylara çok takılmayın. Sevgiler.

Kızım 18. aya kadar neredeyse sadece anne sütü içti. Başka hic birşey yediremezdim.. hele 17-18. aylarda resmen hiçbirşey yemiyordu, sadec anne sütü.. Haliyle kabız oldu, 1 ay geçmedi kabızlığı, yerleri tirmalardi tuvaletini yaparken.. Doktorumuz mecbur anne sütünü bırakacak dedi.. Çocuk yeni doğmuş bebek gibi iki saatte bir süt içiyordu.. Vermemeyi de denedim hem o perişan oldu hem ben, yine yemedi.. En sonunda 19. ay kestik sütü..

Şimdi maşallah çok güzel yiyor..

Ben de buradaki önerilerin hepsini denedim ama yemedi.. Siz yine de deneyin tabi her çocuk aynı olmaz. Belki bulursunuz bi zaafını..
işin kötü yanı da bu benim ki yemek yerdi zaten sıkıntı yaşamazdım ne olduysa birden oldu kesildı

Benm bebislerin biri oyleydi bende telefondan cizgifilm acip agzina veriyodum. Oyle dene istersen baska turlu basaramadim ben.
Bide gün aşırı vitamin surubu ver.
Muz sever cocuklar aç oldugunu hissedersem muz verrim yemezse muhallebi ver. Pankek yap icine ceviz vs. Ufalayıp .. mutlaka biri ise yarar
valla artık ne reklam ne çizgi film kar etmiyor

Bize her ne kadar afrikalı gibi görünse de sağlıklı olmak ve iyi gelişim kilo ile ilgili değil. Her besin grubundan yaşının ihtiyacına göre yiyor ve değerleri de normalse bir sorun yok demektir. Ağızdan gıda alamayacak kadar hasta çıcukları düşünün. Şükredin. Bütün yavrularımız sağlıklı ve mutlu olsun. Detaylara çok takılmayın. Sevgiler.

Haklısınız ben alıştım

Buraya örnek olsun diye yazıyorum çokça

Ama insanların çenesi durmuyor çocuğu üzüyorlar

Hatta çocuklar bile

Oğlumun arkadaşını gördüm ilk kimin annesi olduğumu öğrendiği anda ama X çok zayıf dedi

Şok oldum ne var ki bunda dedim kilolu olmak zorunlu değil vs vs ama bunu diyen 7 yaşında çocuk

Muhtemelen yemeğini ye yoksa X gibi zayıf olursun denmiştir kendine

Annesi de uzman doktor bu cici kızın

Oğlum o anda yoktu ama orada olsa idi çok bozulurdu biz yokken de çok laf ediyorlar

Eğitim sistemimiz bu konuda eksik maalesef kişisel farklılıkları kabul etmek yerine ötekileştirmeyi seviyoruz

Sen şunu yapamazsın çok zayıfsıııın diye bağırmışlar bir kere arkasından

Haklısınız ben alıştım

Hatta çocuklar bile

Oğlumun arkadaşını gördüm ilk kimin annesi olduğumu öğrendiği anda ama X çok zayıf dedi

Şok oldum ne var ki bunda dedim kilolu olmak zorunlu değil vs vs ama bunu diyen 7 yaşında çocuk

Oğlum o anda yoktu ama orada olsa idi çok bozulurdu biz yokken de çok laf ediyorlar

Eğitim sistemimiz bu konuda eksik maalesef kişisel farklılıkları kabul etmek yerine ötekileştirmeyi seviyoruz

aynen öyle yök Allah dan o hataya şimdilik düşmedim insaAllah olmaz zaten bu sözler insani hepten sinir ediyor

Acliktan falan olmez canim merak etme:))yedi yemedi isine hicbir zaman takilmadim bugune kadar.1 kez kasigi uzatirim yemedi mi hadi belki o an almamistir diye 2.yi uzatirim gene yemiyorsa hadi gule gule.ya da 1 kez sorarim sadece aciktin mi diye.acikmadim diyorsa bitmistir olay.cocuklarim 32 aylik.daha tek bir gun bile peslerinden kosmadim yedirmek icin.hic oyun yapmadim yesinler diye.cunku benim icin yemek saati yemek saatidir oyun degil.yemek yenilir ve kaldirilir.sabah 2 zeytin yiyip aksam 9a 10a kadar hicbir sey yemedikleride oldu.hicccccc takmadim.bugun yemez yarin yer.ben zorlasamda yemeyecek olan yemez zorlamasamda.e oyleyse canimi uzmeye ne gerek varki.
doğru kesk'e her anne böyle relaks olsa

aslında önemsememek laz'ım nihayetinde onlarda birey ama dayanamıyorum iste

Haklısınız ben alıştım

Hatta çocuklar bile

Ah canım benim. Siz de ona fazla kilolu olmanın da çok sağlıksız bişey olduğunu, şimdi gelişim aşamasında olduğunu ve büyüyünce çok güçlü ve sağlıklı bir adam olacağını söyleyin :)

Back
X