merhaba. sanırım süt alerjiniz var. bu yorumunuza denk geldim başka yorumunuz var mı bilmiyorum. ne testi yapılıyor acaba çocuğunuza? bizde 2 ay aşılarından sonra çıkmış alerji çok fazla ağır metal içeriği nedeniyle bağırsak zorlandığı için ama tabi sevgili doktorumuz yok meme reddi yok cildi hassas yok sütün yaramıyor mama ver gibi önerilerde bulununca bende inatla yaramayan anne sütü mü olur diyip zorlada olsa 6. ayına kadar dayandım. 4 ay boyunca ne kilo aldı ne boyu uzadı. tabi ağlamalar sancılar kızımı da bizi de perişan etti. 6. ayını doldurduğu gün pes edip mama verdim onu da almadı uyuyunca zorla 25 ml içirdim 1 saat sonra uyandı hepsini çıkarttı ve birden bütün vücudu kızarıp şişti. acile zor yetiştirdik küçük dili şişmiş ve solunum durmak üzereymiş. ertesi gün çocuk alerjiye sevk edildik. deri testi yapıldı ağlarken bayıldı kızım. sonrasında felaket seneryolarını sıraladılar hastane başıma yıkıldı sanki. iki tane raporlu mama varmış ikisini de almadı. ben diyete girip emzirererek büyüttüm. ve sonra öğrendim ki 7 yaşından önce o deri testlerinin hiç biri bir işe yaramıyormuş. yani tamamen ticari rant için tuzağa düşmüşüz. astım olur diye tedavi bile önermişlerdi. bunların hepsini amerikadaki bir türk doktordan öğrendim. ve alerjiyi onun tavsiyeleriyle yendik. ve ne olursa önce ona sorup öyle hareket ettim. kızım 3.5 yaşında çok şükür ilaç kullanmışlığı bile yok o doktor sayesinde. ama burda kime götürdüysem dayadı antibiyotiği. büyük insan değerleriyle sunulan tahlil sonuçlarımı dersiniz hastanelik olursunuz tehditleri mi dersiniz neler neler..
biz de genetik olarak alerji var, ama kız kardeşim de çoklu gıda alerjisi çıktı.
neocate ve pregomin iki temel mama. ve tatları çok kötü. kendim denedim :)
bizim karbonhidrattan başka her şeye alerjimiz vardı.
o yüzden pirinç unu ile sıvı ve şekerli mama hazırlayıp içine koyduk pregomini..
o sayede çok şükür içti ve vitamin eksikliğimiz falan hiç yok.
hastalığımızın ilk döneminde bizim yıllardır gittiğimiz prof. amerikada eğitimdeydi o yüzden belli bir süre bekledik.
yaşadığımız şehirde iki tane tıp fak. var, ve fakültelerden bir tanesi çocuğu rezil ettiler. (hepsi ihraç oldular çok şükür ki)annem direnip kontrollü davranmasa idi bağırsaklarını düşünemiyorum. çok bebek gördük hastanede kanamalar geçiren..
annem 10 aya kadar emzirdi kendisi de diyet yaparak. doktor sütten kestirdi sonrasında..
diyet deyince herkes ne kadar yapabilir diyor ama sizde anlarsınız, sadece karbonhidrat alarak beslendi. başka her şey zarar verdi.
doktorumuz gelene kadar biorezidans denedik ama çok büyük bir etkisi olmadı.
doktorumuz ülkeye dönünce tedavi sürecimiz başladı.
kendisi diğer tıp fakültesinde bölüm başkanı idi.
onun bir öğrencisinin reçetesiyle pregomini kullandık 4-4,5 yaşa kadar.
alerji karın ağrısı mukuslu kaka olarak belirti gösterirken şimdilerde ateş olarak gösteriyor.
genetik sayımları yapılacakmış şimdi, pafa diye bir rahatsızlığı tetikliyor olabilir dediler.
antibiyotik asla işe yaramıyor. bir tane kortizon var ondan başkası iyi gelmiyor.
deri testi kan testi zaten çıkmıyor.
ki kan da çıksa ömür boyu buna mahkum kalırlar..
şimdi değişkenlik gösterecek..
diyeti sağlam yaparak büyümelerini bekleyeceğiz.