Açtığınız konuya konu ile alakasız yorum yapanlar hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Konum dışında yorum yapanların ...

• Ankete Katılan
    91
....zira dert sahibine faydalarından çok zararları dokunuyor.

Ben bunu önemsiyorum.Yazdıklarımın derdi olana bir faydası var mı?

"İş arıyorum" dediğimde benim sermayem var mı?Bilmeden,"Bu işler buraya yazmakla olmaz git butik aç" demek bana fayda sağlar mı?

Eşi ile sorun yaşayana, boşanmak için uygun koşulları var mı?Kendisi gerçekten boşanmayı istiyor mu?Bilmeden, "Bu adama sinir oldum,boşa gitsin" diye akıl vermek derdi olana ne kadar faydalı olur?....

Hmm. Ben foruma yeni üye oldum sayılır.En sinirlendiğim şey; "böyle böyle oldu ama beni eleştiren yorumlar yazmayın, şöyle şöyle yorumlar yazın..."diyen arkadaşlar. Şimdi ben onun istediği tarzda yorum yapmayınca, "alakasız yorum" yapıyorum.Konuyu açan bizzat kendi kullandığı bir cümle üzerine istemediği yorumlar okuyunca bunun adı da "konu çarpıtılıyor" oluyor! Konu sahiplerinin "alakasız yorum yapma, saçmalama!!!" diye çemkirdiği yorumları okuyunca aslında bu yorumların çoğunlukla onu acımasızca eleştiren yorumlar olduğunu görüyoruz.Yakında şöyle başlıklar da görücez galiba: "Annemi babamı kestim/ küçük kardeşimi yaktım/ babamın tedavi parasını erkek arkadaşımla yedim...ama baştan yazıyorum hoşgörü anlayış bekliyorum beni eleştirenler yazmasın, düşüncesiz her şeyi ben bilirim sananlar konumdan uzak durun" Yani burdaki başlıktaki alakasız yorum yapılıyor kavramının içeriği de irdelenmeli aslında.Bence konu içinde yapılan bütün yorumlar dikkate değer.Alakalı yorum kavramı geniş bir kavram.Örneğin ben kanser hastalığı ile ilgili bir başlık açtığımda, bir arkadaş "benim de yakınım böbrek nakli oldu zor şeyler Allah herkese şifa versin" diye yorum yazarsa bu da benim için anlamlı bir mesajdır."Eşi ile aldatmak yüzünden ayrılan var mı" diye bir başlığa "ben de dayak yüzünden ayrıldım zor tabi Allah kolaylık versin" diyen bir yorum da bana alakasız gelmiyor.Kınanıcak, terslenecek bir durum yok.Bir de ben anketi oylayamadım çünkü düşüncemi ifade eden bir şık yoktu:Mesela; Bütün yorumlardan çıkartılabilecek bir ders, bakış açısı var, gibi...

Açılan konu ile yorum yapan arkadaşlarda etik bulmadığım nokta hemen profiline bakılıp eski konularını da gündeme getirerek gereksiz değerlendirmeler yapılması ,oysa konu açan arkadaş açtığı konu için fikir almak istiyor ,profildeki bilgilere bakıp dalga geçenlerde var malesef ,sevgiler.

buna kesinlikle katılıyorum.

forumun yeni kullanicisi sayilirim,diger bolumlere de bakiyorum fakat bdv ile ilgili en cok konulara sadece bu konu fake diye yorum yazmak icin girilmesini itici buluyorum,madem ki konu fake yorum yapmayarak tepki konulsun...fake konu acanlar tabi ki olacak,gercek hayatta "kadin"i kabullenememis insanlar sanalda da saldiracak elbet,neden bu kadar onem veriliyor anlamiyorum,konunun gercek olma ihtimalini dusunup goz ardi etmek istemeyenler yorumunu yapsin yine ama cidden sirf fake yazilmasi hos degil bence...malum sozluk olayi icin zaten yorum yapanlara da bir kac yerde belirttim bu dusuncemi daha once...bir de kadinlar olarak birbirimize destek olmak icin burada oldugumuzu dusunuyorum,cok cahilce konular acilabiliyor fake demek yerine birilerimizin o konuyu gercekten bilemeyecegini dusunebilir ve destek olabiliriz derdi olan kisilere...mesela hamilelik,dogum,bebek bakimi vs konularinda cahilim gidip bir haller oluyor bana ne olabilir diye konu acabilirim,hakikaten bilmedigimden...yalniz bunun bir farkli versiyonu var konuyu acan cahil neden bahsettigini bilmiyor,digerlerine de yanlis aktarim oluyor,onlar da yanlis ogreniyor veya gudumleniyor iste oralara hakikaten alakasiz bisey yazasim geyigin dibine vurasim konuyu suistimal edesim geliyor ama henuz yapmadim... :) bunlarin disinda benim konumda ozgurce konusulabilir sorun yok...bir de bana mi oyle denk geldi bilmiyorum kazen bey sizi biraz ofkeli buluyorum,saldirgan degil ama ofkeli,eger yanlis dusunuyorsam ki yeni sayilirim,boyle yanlis bir degerlendirmede bulundugum icin kusura bakmayin...dogruluk payi varsa biraz sukuna davet ediyorum,sunu yazarken bile simdi bana da kizacak diye icimden geciriyorum...

Öncelikle "kib" (bana sürekli kendine iyi bak şarkısını söylettiren buton) her şeyi kapsıyor mu? Konu dışı içerik de "kötü" içerik sınıfına giriyor mu? Ben sadece hakaret ya da beddua gördüğümde bu butonu kullanıyorum da. Onun dışında:

1. Akvaryum balıkları ile ilgili yorumu görmemişim. Bunu neden yaptılar bilmiyorum. Konu fake diye düşünüp bir çeşit tepki mi koymak istedi. Ama gene de bu kadar alakasız yorum yapanın tepkisel de değilse zihinsel bir engeli olmalı sanırım. Bunlar direk cezalandırılmalı.

2.Konunun altında konuyla kendi hikayesini anlatanlar olunca bir süre sonra insanlar konu sahibine değil ona tavsiyeler vermeye başlıyorlar. Hani kendi başlığını açıp oraya link vermesine bir şey demiyorum ama uzuuun uzun kendi derdini anlatmanın konu ile alakası bile olsa uyarı alması gerektiğini düşünüyorum. Misal bu durumda kibliyebiliyor muyuz?

3. Konu sahibi derdini anlatıyor. Sonunda da bir şey soruyor misal. Ama konunun içinde kürtaj yaptırdığını söyledi mi tamam. Konusu sorusu bununla ilgili olmasa bile yüzlerce yorum sadece kürtaj ile ilgili. Misal bu durumda konu dışı yorum yapılıyor diye kibleniyor mu?

4. Aynı durum çalışan anne çalışmayan anne konularında da oluyor. Konu bunun kıyısından birazcık bulaşsın bitti o konu. Her seferinde tartışılıp bir yere varılmasa bile aynı klişe yorumlar tekrar tekrar yapılıyor. Sabit bir başlık yapalım en iyisi bunun için de. Çünkü o kadar klişe ki bir kaç tane "anne kokusu kadını" bir kaç tane "çocuğuma iyi gelecek hazırlıyacağım kadını" arada bir iki tane de benim annem çalıştı ama ben bundan memnundum ya da memnun değildim kadını aynı şeyleri yazmaktan sıkılmıyor. Sonra konu sahibinin konusu uçup gidiyor.

5. Bir de ekşi sözlükte kadınlar kulübü ile ilgili gerçek tespitler de var. Bunlardan bir tanesi başlığın ilk yorumları çok faydalı olsa da sonradan nasıl oluyorsa bacılar muhabbetine hal hatır sormaya gitmesi. O yüzden bilgi için ilk bir kaç sayfaya bakmak yeterli gibi bir tutum var. Bir otelin balayı için durumu nasıl diye soruldu misal. O başlığa ay evleniyor musun hayırlı olsun demenin sonra da ordan kişisel sohbet etmenin ne anlamı var. Mesajlaşma bunun için yok mu bu sitede?

1. Bence gri alan dediğimiz herkes için doğru ya da yanlışlığı bir olmayan şeyler de var. Örnek vermek gerekirse. evlilik dışı ilişki. Eğer biri sevgilimle birlikte oldum. Kasıklarımda ağrı var gibi bir başlık açtıysa sormak istediği şey ağrısı ise ve sevgilisi ile neden birlikte olduğuna dair saçmasapan yorumlar duymak istemiyorsa konuyu onun namusuna getirmemeliyiz. Ters gelebilir tabi ama yorum yapmayız konuyu okumayız olur biter. Yani konunun içinden yardım istenilen durum dışındaki cümleleri alıp onları tartışmak anlamsız bence. Bu yüzden insanlar bir süre sonra yalan söylemek zorunda kalacak. Kasık ağrısının normal olup olmadığını anlamak için sevgilimle değil kocamla yazacak. Sonra hooop geçmiş konulardan bakılacak ama sen evli değilsin ki canım diyecek.

2. Aldatıldım ve ayrıldım diyen birine ben de dayak yedim ayrıldım demek konuyu saptırmamak olarak görülebilir. Ama sonra biri "aa canım ne oldu neden dayak yedin" diyor. sonra ardından acı bir hikaye ve sonra herkes dayak yiyen arkadaşa yorum yapmaya başlıyor. E ne oldu konu? Konu sahibesi konusuna girip bir sürü yardımcı olan insan olduğunu düşünürken bir bakıyor konu dayağa gelmiş.

3. Kanser hastası ile böbrek nakli bir mi? Böbrek yetmezliği var sürekli diyalize giriyor dese bile aynı şey değil ama en azından ikisi de çekiyor. Bacağım kesildi diyen adama benim de parmağımın ucu koptu bilirim çok zor demek gibi bir şey. Parmağının ucunun kopması da korkunç ama adamın bacağı kesilmiş.

O zaman Kötü İçerik Butonuna basacaksınız, bir anda yüzlerce KİB geliyor, herbiri farklı farklı konulardan, konular oluyor bilmem kaç sayfa, tüm kib'leri değerlendirmemiz işlem yapmamız lazım, o sırada konu sahibi ne yazmış, üyeler ne yazmış tek tek kontrol edemeyiz, siz kib yapıp o 2 kişiye dikkatimizi çekeceksiniz ki bizde neler yazmışlar bakıp gerekirse işlem yapalım.

3. örneğinize kesinlikle katılmıyorum.Bu tür başlıklarda amaç çoğu zaman direk yorum almak değil "acıyı paylaşmaktır".Bu kavramı da önemsemek gerekir. İlk örnekte bahsetmek istediğiniz durumu çok iyi anlıyorum.Ve fakat dar bir kalıp olduğunu düşünüyorum.Sizin örneğinizden gidersem arakadaş bu başlığı açıyor.Başka bir arkadaş al sevgilini yanına doktora gidin diyor.Başlık sahibi evli değiliz, gelmez dediği an konu evlilğe dönüyor yorumlar böyle geliyor evet bir anlamda başlıktan farklı bir konu dönüyor.Fakat önemli olan bu yorumlardan konu sahibinin kendiyle ilgili bir şeyler bulabilmesi.Dediğim gibi hakaretle ya da canını yakma kaygısı olmadan konu sahibi hakkında ve gerçek durumlar üzerine konuşabilmek de bir başarı, belki verimli bir sohbet.2. örneğiniz benim söylediğim hiçbir şeyle bağlantılı değil.Ben farklı bir fiille ortak duygu paylaşan 2. bir kişinin yorumunu verimli bulduğumu söyledim.Bir 3. kişinin 2. kişinin durumunu yorumlaması, açması bana göre de konu sahibine haksızlık.
Sonuçta bunlar da sizin fikirleriniz, saygı duyarım...

konu sahibi kiblediğini söylemişti. sanırım on kişinin kiblemesine gerek yok

Şikayet ediyorum ama ceza alıyor mu bilmiyorum. Takip etmiyorum.

konu sahibi kiblediğini söylemişti. sanırım on kişinin kiblemesine gerek yok
O zaman eğer o kişiler site kurallarına aykırı yazmışlarsa ceza almışlardır, konu sahibesi kibledikten sonra başka topiklerden başka üyelerle ilgili kibler gelmişse, konu sahibesinin kibi bizim mailimizde alt sıralara düşmüştür, yukarıdan aşağı doğru kiblere baka baka gidiyoruz çoğunlukla, başta konu sahibi banlanmıştır fakat diğerleri de işlem görmüştür, pas geçtiğimiz kib olmuyor.

Şikayet ediyorum ama ceza alıyor mu bilmiyorum. Takip etmiyorum.

Sizler KİB butonuna basarsınız sonrası yönetimin işi, tüm bildirimlerle ilgileniyoruz.

3 sayfa okumaya dayanabildim ancak. Site yöneticisi olarak hemde şikayet aldığınız ve yardımcı olmak amacıyla açtığınız konuda bile linç edilmekten zor kurtulmuşsunuz. Kaldı ki dertli üyelerin sorunlarını yazdıktan sonra ki linç girişimini siz varın düşünün.
Öncelikle bu kadar duyarlı olup, siteyle gerçek anlamda ilgilendiğiniz ve samimi olduğunuz için bir üye olarak teşekkür ediyorum
Evet kadınlar kulubu her anlamda faydalandığım ve çok sevdiğim bir forum. Ancak bizim için dile getirdiğiniz sorunu gerçekten yaşıyoruz. Bazı üyeler var ki, konu sahibini konuyu açtığına pişman ediyor. Ya dalga geçerek, ya da tamamen alakasız şeyler yazarak ya da gizli hakaret ve imalarda bulunarak. Ve sonra da yine aynı kişiler tarafından buna, farklı görüşleri göze alamıyorsa konu açmasın diye bir savunma yöntemi getirilmesi de çok mantıksız.
Daha önce birçok konuda fikrimi yazarken de söylediğim gibi ortam sanal olabilir ancak üyeler ve açtıkları konular tamamen gerçektir. O yüzden gerçek hayatta kişinin yüzüne yapamayacağın yorumun bu ortamda da yapılmaması gerektiğini düşünenlerdenim.

Asıl biz teşekkür ederiz, çok güzel ifade etmişsiniz, üyeler ne yazık ki açılan konuların bir kısmının sahte olduğunu iddia ederek ve nasılsa sahtedir diyerek epey ileri giden, alaycı, aşağılayıcı yorumlar yazıyor.

Konu sahte midir? Sahte olma ihtimali var mutlaka ama bu konuyla dalga geçme hakkını tanımaz, yönetime bildirip sahte olduğundan şüpheleniyorum demek zor olmasa gerek, ki özelden ya da bildirim yaparak bize ulaşan konuyu ve üyeyi incelememizi isteyen üyelerimizde var, o üyeler sahte olduğunu düşündüğü konulara yorum yapmıyorlar, yorum yapma ihtiyacı duyarlarsa da konuyu okuduğunda tecrübelerden faydalanmasını istedikleri genç insanlara yönelik yorumlar yapıp ders çıkarılmasını istiyorlar.
Hepsine teşekkür ediyorum.

Merak etmişsin madem cevap vereyim efem..

Sanırım ben bir meleğim (beni bu kadar dert edinme kendine sonra vücudunun envayi çeşit yerlerinde sivilce çıkabilir sıkıntıdan,mazallah sebebi ben olmak istemem :) )

Şimdi konuya gelince şahsen konu dışı yorumlarım oluyor evet..Zaten banımı yiyip oturuyorum..Diğerleri de öyle..

Ama mune şimdi ALLAH var devamlı uyarıyor..Mune işin zor..:

Son düzenleme:
Prezentabl,
uyarıyor muyum? Uyarmak ne kelime, telef oluyorum, burası sesli konuşma yapılan bir site olsa gırtlak kalmazdı bende sanırım, ses teli nakli yapmaları gerekebilirdi
Ama hala uslanmıyorsunuz ya, yanarım yanarım ona yanarım, emeğimi takdir ediyorsunuz sağolun lakin birde uslu dursanız ne güzel olacak
Ensenizde oklavayla gezmemden yorulmadınız mı

Sen bizim canımızsın ya :))

Kıyamam ben sana uslu duracağım üzmeyeceğim seni ,Ama işte bazen durmayınca n'apalım sonuçlarına katlanıyoruz..

Ama ben az üzüyorum seni sanırım keri daha çok üzüyor keriii nerdesin gel konu senlik bak !! :))Konu seni çağırıyor...

Ama mune bazen öyle konular yazılıyor ki yani yazmadan da duramıyorsun..Ben şahsen ellerimi tutuyorum,ısırıyorum ama olmuyor durduramıyorum ahaha

Son düzenleme:
Kazen çok haklısınız da...

ben genelde çoğu dediğinize katılıyorum da..

fakat,

fakat ortada yanlış bir durum var.

Bu konu pek şık olmamış.

yani sizin tarafınızdan açılması şık olmamış.

Son zamanlarda foruma girişlerim azaldı.

Açılan konular nane, kabak her türlü nahoş tadı verdi...

Bunun için bir şeyler yapmak lazım. Hızlıca. Kurallar getirmek,

belki editorlerin saysını arttırmak, KK'yı hak ettiği kaliteye taşımak lazım.

Babalar ve oğulları yazıyor ya nickinizin altında.

Farzedin ki burda babalar ve kızları var. Bir otoriteye güveniyor.

onun adilliğine. Fakat baba bazı kızlarıyla diğer kızları hakkında dedikodu yapıyor.

olmaz...O babaya olan güvenilirlik azalıyor.

Bence bu tarz konulara illa ki dikkat çekmek gerek,

ve bu dikkat de ironik uslup ve taraf olarak yapılır diyorsanız siz ön plana çıkmayın.

ikinci adamlar devreye girsin.

kadına şiddet, intahar ve buna benzer şeyler de ortaya çıkıyorsunuz anlıyorum.

Ama tavuk alma meselesi içinde ortaya çıkılmaz ki KAZEN

bence duruşunuz daha kişiler üstü olmalı.

umarım eleştiriye açıksınızdır..

Ben site katılmıyorum..
Aksine site yöneticisi olarak Kazen ' in bu kadar içimizde olması bence çok daha güzel : )

aramızda olabilir.

olmalı da.

Fakat,

ne kadar haklı da olsa, bizlerle diğer üyeleri çekiştirmemeli.

yani ben onu daha özel, daha kişiler üstü bir konumda görüyordum.

Ben site katılmıyorum..
Aksine site yöneticisi olarak Kazen ' in bu kadar içimizde olması bence çok daha güzel : )

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…