....zira dert sahibine faydalarından çok zararları dokunuyor.
Açılan konu ile yorum yapan arkadaşlarda etik bulmadığım nokta hemen profiline bakılıp eski konularını da gündeme getirerek gereksiz değerlendirmeler yapılması ,oysa konu açan arkadaş açtığı konu için fikir almak istiyor ,profildeki bilgilere bakıp dalga geçenlerde var malesef ,sevgiler.
Hmm. Ben foruma yeni üye oldum sayılır.En sinirlendiğim şey; "böyle böyle oldu ama beni eleştiren yorumlar yazmayın, şöyle şöyle yorumlar yazın..."diyen arkadaşlar. Şimdi ben onun istediği tarzda yorum yapmayınca, "alakasız yorum" yapıyorum.Konuyu açan bizzat kendi kullandığı bir cümle üzerine istemediği yorumlar okuyunca bunun adı da "konu çarpıtılıyor" oluyor! Konu sahiplerinin "alakasız yorum yapma, saçmalama!!!" diye çemkirdiği yorumları okuyunca aslında bu yorumların çoğunlukla onu acımasızca eleştiren yorumlar olduğunu görüyoruz.Yakında şöyle başlıklar da görücez galiba: "Annemi babamı kestim/ küçük kardeşimi yaktım/ babamın tedavi parasını erkek arkadaşımla yedim...ama baştan yazıyorum hoşgörü anlayış bekliyorum beni eleştirenler yazmasın, düşüncesiz her şeyi ben bilirim sananlar konumdan uzak durun" Yani burdaki başlıktaki alakasız yorum yapılıyor kavramının içeriği de irdelenmeli aslında.Bence konu içinde yapılan bütün yorumlar dikkate değer.Alakalı yorum kavramı geniş bir kavram.Örneğin ben kanser hastalığı ile ilgili bir başlık açtığımda, bir arkadaş "benim de yakınım böbrek nakli oldu zor şeyler Allah herkese şifa versin" diye yorum yazarsa bu da benim için anlamlı bir mesajdır."Eşi ile aldatmak yüzünden ayrılan var mı" diye bir başlığa "ben de dayak yüzünden ayrıldım zor tabi Allah kolaylık versin" diyen bir yorum da bana alakasız gelmiyor.Kınanıcak, terslenecek bir durum yok.Bir de ben anketi oylayamadım çünkü düşüncemi ifade eden bir şık yoktu:Mesela; Bütün yorumlardan çıkartılabilecek bir ders, bakış açısı var, gibi...
biraz benim söylediğim de konu dışı olacak ama bunun için ayrı bir başlık açmak istemedim. bir kere de konu sahibini cezalandırıp konuya yorum yapan ve hakaretvari söylemler yağdıran kişileri cezalandırmamıştınız. konu başlığı burun estetiği yaptıran bir kişinin öğrencilerinin burnunu görünce vereceği tepkilerle ilgiliydi. afedersiniz de 2 kişi çingene gibi konu sahibine saldırmıştı resmen ama onlar değil konu sahibi ceza almıştı. bu haksızlığın bir daha tekrarlanmamasını temenni ediyorum
3. örneğinize kesinlikle katılmıyorum.Bu tür başlıklarda amaç çoğu zaman direk yorum almak değil "acıyı paylaşmaktır".Bu kavramı da önemsemek gerekir. İlk örnekte bahsetmek istediğiniz durumu çok iyi anlıyorum.Ve fakat dar bir kalıp olduğunu düşünüyorum.Sizin örneğinizden gidersem arakadaş bu başlığı açıyor.Başka bir arkadaş al sevgilini yanına doktora gidin diyor.Başlık sahibi evli değiliz, gelmez dediği an konu evlilğe dönüyor yorumlar böyle geliyor evet bir anlamda başlıktan farklı bir konu dönüyor.Fakat önemli olan bu yorumlardan konu sahibinin kendiyle ilgili bir şeyler bulabilmesi.Dediğim gibi hakaretle ya da canını yakma kaygısı olmadan konu sahibi hakkında ve gerçek durumlar üzerine konuşabilmek de bir başarı, belki verimli bir sohbet.2. örneğiniz benim söylediğim hiçbir şeyle bağlantılı değil.Ben farklı bir fiille ortak duygu paylaşan 2. bir kişinin yorumunu verimli bulduğumu söyledim.Bir 3. kişinin 2. kişinin durumunu yorumlaması, açması bana göre de konu sahibine haksızlık.1. Bence gri alan dediğimiz herkes için doğru ya da yanlışlığı bir olmayan şeyler de var. Örnek vermek gerekirse. evlilik dışı ilişki. Eğer biri sevgilimle birlikte oldum. Kasıklarımda ağrı var gibi bir başlık açtıysa sormak istediği şey ağrısı ise ve sevgilisi ile neden birlikte olduğuna dair saçmasapan yorumlar duymak istemiyorsa konuyu onun namusuna getirmemeliyiz. Ters gelebilir tabi ama yorum yapmayız konuyu okumayız olur biter. Yani konunun içinden yardım istenilen durum dışındaki cümleleri alıp onları tartışmak anlamsız bence. Bu yüzden insanlar bir süre sonra yalan söylemek zorunda kalacak. Kasık ağrısının normal olup olmadığını anlamak için sevgilimle değil kocamla yazacak. Sonra hooop geçmiş konulardan bakılacak ama sen evli değilsin ki canım diyecek.
2. Aldatıldım ve ayrıldım diyen birine ben de dayak yedim ayrıldım demek konuyu saptırmamak olarak görülebilir. Ama sonra biri "aa canım ne oldu neden dayak yedin" diyor. sonra ardından acı bir hikaye ve sonra herkes dayak yiyen arkadaşa yorum yapmaya başlıyor. E ne oldu konu? Konu sahibesi konusuna girip bir sürü yardımcı olan insan olduğunu düşünürken bir bakıyor konu dayağa gelmiş.
3. Kanser hastası ile böbrek nakli bir mi? Böbrek yetmezliği var sürekli diyalize giriyor dese bile aynı şey değil ama en azından ikisi de çekiyor. Bacağım kesildi diyen adama benim de parmağımın ucu koptu bilirim çok zor demek gibi bir şey. Parmağının ucunun kopması da korkunç ama adamın bacağı kesilmiş.
O zaman Kötü İçerik Butonuna basacaksınız, bir anda yüzlerce KİB geliyor, herbiri farklı farklı konulardan, konular oluyor bilmem kaç sayfa, tüm kib'leri değerlendirmemiz işlem yapmamız lazım, o sırada konu sahibi ne yazmış, üyeler ne yazmış tek tek kontrol edemeyiz, siz kib yapıp o 2 kişiye dikkatimizi çekeceksiniz ki bizde neler yazmışlar bakıp gerekirse işlem yapalım.
O zaman eğer o kişiler site kurallarına aykırı yazmışlarsa ceza almışlardır, konu sahibesi kibledikten sonra başka topiklerden başka üyelerle ilgili kibler gelmişse, konu sahibesinin kibi bizim mailimizde alt sıralara düşmüştür, yukarıdan aşağı doğru kiblere baka baka gidiyoruz çoğunlukla, başta konu sahibi banlanmıştır fakat diğerleri de işlem görmüştür, pas geçtiğimiz kib olmuyor.konu sahibi kiblediğini söylemişti. sanırım on kişinin kiblemesine gerek yok
Şikayet ediyorum ama ceza alıyor mu bilmiyorum. Takip etmiyorum.
size göre saçma o kişiye göre önemli işte bu farkı göremiyorsunuz size göre oğlunuz ona göre 7.000 verdiği mobilya...
Ben utanın diye yazmadım, konularınıza böyle yorumlar gelse tepkinizi sordum bakın burada bile bunaldınız konunuza yorum yazsam neler olurdu tahmin bile edemiyorum...
3 sayfa okumaya dayanabildim ancak. Site yöneticisi olarak hemde şikayet aldığınız ve yardımcı olmak amacıyla açtığınız konuda bile linç edilmekten zor kurtulmuşsunuz. Kaldı ki dertli üyelerin sorunlarını yazdıktan sonra ki linç girişimini siz varın düşünün.
Öncelikle bu kadar duyarlı olup, siteyle gerçek anlamda ilgilendiğiniz ve samimi olduğunuz için bir üye olarak teşekkür ediyorum
Evet kadınlar kulubu her anlamda faydalandığım ve çok sevdiğim bir forum. Ancak bizim için dile getirdiğiniz sorunu gerçekten yaşıyoruz. Bazı üyeler var ki, konu sahibini konuyu açtığına pişman ediyor. Ya dalga geçerek, ya da tamamen alakasız şeyler yazarak ya da gizli hakaret ve imalarda bulunarak. Ve sonra da yine aynı kişiler tarafından buna, farklı görüşleri göze alamıyorsa konu açmasın diye bir savunma yöntemi getirilmesi de çok mantıksız.
Daha önce birçok konuda fikrimi yazarken de söylediğim gibi ortam sanal olabilir ancak üyeler ve açtıkları konular tamamen gerçektir. O yüzden gerçek hayatta kişinin yüzüne yapamayacağın yorumun bu ortamda da yapılmaması gerektiğini düşünenlerdenim.
üstteki yoruma güldüm kazen yaa :)) ama benim asıl sinir olduğum şey konuyu açanın konusunu küçümseyenler,fake olduğuna kannat getirenler ve sonunda nasıl desem insanı çileden çıkaran yorum yapanlar var. özellikle prezentebl kontes diye biri var bunu yapan. kendini ne sanıyorsa artık...
Prezentabl,
uyarıyor muyum? Uyarmak ne kelime, telef oluyorum, burası sesli konuşma yapılan bir site olsa gırtlak kalmazdı bende sanırım, ses teli nakli yapmaları gerekebilirdi
Ama hala uslanmıyorsunuz ya, yanarım yanarım ona yanarım, emeğimi takdir ediyorsunuz sağolun lakin birde uslu dursanız ne güzel olacak
Ensenizde oklavayla gezmemden yorulmadınız mı
Kazen çok haklısınız da...
ben genelde çoğu dediğinize katılıyorum da..
fakat,
fakat ortada yanlış bir durum var.
Bu konu pek şık olmamış.
yani sizin tarafınızdan açılması şık olmamış.
Son zamanlarda foruma girişlerim azaldı.
Açılan konular nane, kabak her türlü nahoş tadı verdi...
Bunun için bir şeyler yapmak lazım. Hızlıca. Kurallar getirmek,
belki editorlerin saysını arttırmak, KK'yı hak ettiği kaliteye taşımak lazım.
Babalar ve oğulları yazıyor ya nickinizin altında.
Farzedin ki burda babalar ve kızları var. Bir otoriteye güveniyor.
onun adilliğine. Fakat baba bazı kızlarıyla diğer kızları hakkında dedikodu yapıyor.
olmaz...O babaya olan güvenilirlik azalıyor.
Bence bu tarz konulara illa ki dikkat çekmek gerek,
ve bu dikkat de ironik uslup ve taraf olarak yapılır diyorsanız siz ön plana çıkmayın.
ikinci adamlar devreye girsin.
kadına şiddet, intahar ve buna benzer şeyler de ortaya çıkıyorsunuz anlıyorum.
Ama tavuk alma meselesi içinde ortaya çıkılmaz ki KAZEN
bence duruşunuz daha kişiler üstü olmalı.
umarım eleştiriye açıksınızdır..
Ben site katılmıyorum..
Aksine site yöneticisi olarak Kazen ' in bu kadar içimizde olması bence çok daha güzel : )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?