Adaletiniz batsın!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ihraç kararı alınırken birden çok unsura bakiliyormus. Sadece banka yüzünden ihraç söz konusu değilmis. Mesela atıyorum beş kalem belirleniyor ışte banka, gazete üyeliği vs. Bu bes kalemden dordune beşına giren ihraç ediliyormus. Bunu çok yakından tanıdığım bir yetkili söylemişti. Hatta kimse kimsenin ekmeğine hukuksuzca dokunulmaz. Bu vebale kimse girmez demişti. Tabi illaki hatalar da olabilir belki. Neticede kul işi illaki hata noksan olabilir. Haksızlığa uğrayan kim varsa hakkına bir an once kavuşması dileğiyle. Kim de hak yemiş bu devleti yıkmaya calismissa, halkın iradesine kast etmişse Allah burnundan getirsin.

Baba parasıyla var olmanın neresi rezil?
Adam yıllarca çalışmış helalinden kazanmışsa çocuğun bu kazancın başına geçmesi doğal değil mi?

Dogal degil ya ne o oyle saltanat gibi. Malin mulkun cocuga gecmesi insanlari dogustan eşitsiz yapiyor. Ölen kisinin mal varligi dagitilmali. Fakirin ne suçu var cocugu da fakir oluyor. Kiramiosun fakirlik zincirini.

Sacma sapan onyargilardan kurtulamio bu millet ya. Bosver konu sahibi konussun dursun suursuzlar napcan iste onlar da öyle. Bi zamani geldiğinde sokarsin lafini. Insanlar zaten paralarin çalınmasına degil neden çalanın kendi olmadigina üzülüo bence. Muhalefet olanlar bile güç kendilerine gecse daha beterlerini yaparlar. Insanligin komple ici pis. Bu dünyada adalet falan yok.

Burası BDV....

Konu sahibi üstü kapalı siyasi konu açmış bende uyardım...

Siyasi konuların konuşulduğu bölüme yazabilir

Size ne oldu anlayamadim
Uyardınız m.. Hakim olmadığınız halde, olayı bilmediğiniz halde yargılayıp, hüküm mü verdiniz.. Unutmayın kınadığınız şeyi yaşamadan ölmezsiniz.. Sizden bir gün adalet adalet diye bağıracaksınız ama kimse sizi duymayacak

Uzak birçok akrabamız meslekten ihraç edildi. Çoğu suçluydu, hatta aralarında savcı olan bile vardı. Hatta bizzat halamın oğlu benzer şeyler yaşadı. İçlerine çok çekmeye çalıştılar, halam yakasına yapıştı kuzenimin batmasın o batağa diye okullarında öğretmenlikte yaptı. Soruşturma başlatıldı hakkında ama suçsuzluğu ispatlandı. Çünkü onların adına, onlar için işlediği bir suç bulunmuyordu.

En son annemin dıdısının dıdısının devlet memuru çocuğunun bylocktan içeri alındığını duyduk. Tam detaylı bilmiyorum olayları. Daha yeni serbest bırakıldı, davası sürüyor. Bin pişman. İhraç edildi o da ama tekrar dönebilir mi bilmiyorum. Bir başka kuzenimin çalıştığı şirket o camianın destekçisiymiş, bir kurumun tadilatı sırasında baskın ile içeri alındılar. İçeri alınanlardan hiçbirinin o camia ile ilgisi yok. Sadece kuzenim bir dönem bir süre yurtlarında kalmıştı. Şuan özel sektörde çalışıyor ama memur olmak istese olabilir.

Bir başka polis akrabamızın kızı o yapının içindeydi, o yapının içinden malum ülkeden biri ile evlendi ve babası açığa alındı, soruşturma başlatıldı ama babasının bir bağlantısı olmadığı için adam mesleğine devam ediyor şimdi.

Siz nasıl banka kredisi yüzünden ihraç edildiniz? Nasıl oldu böyle bir şey?

Allah böyle büyük işte , ağzından çıkan her lafa dikkat edeceksin ki dönüp dolaşıp seni bulmasın. Siz de yeri geldiğinde o torpili herkesin içinde söyleyin.ama böyle insanlar arsız olur sizi haksız çıkarır.

Dogal degil ya ne o oyle saltanat gibi. Malin mulkun cocuga gecmesi insanlari dogustan eşitsiz yapiyor. Ölen kisinin mal varligi dagitilmali. Fakirin ne suçu var cocugu da fakir oluyor
Fakir neden fakir onu iyi anlamak lazım. Zamanında aklını kullanmayan, iş, eğitim alma vb..onunla iyi yerlere gelebilecekken kullanamayan insanlar maalesef ki fakir denilen tabirin içine giriyor.Sonra da isyaaaan..
Olmaz..
Ben çalışıp bir ev alıyorum ve alırken çocuğuma yatırım amaçlı yapıyorum. .Kazanılmamış, haybeden gelen bir hak değil ki neden Saltanat olsun??

Sizce benim evim,arabam,dükkanım fakirlere mi dağıtılmalı. .Normali bu mu yani

Dogal degil ya ne o oyle saltanat gibi. Malin mulkun cocuga gecmesi insanlari dogustan eşitsiz yapiyor. Ölen kisinin mal varligi dagitilmali. Fakirin ne suçu var cocugu da fakir oluyor.
Babam gayet fakir diye tabir ettiginiz cok cocuklu dogulu bir aileden gelmiş ne okumus dedem öldügünde miras olarak borclar bırakmıs ancak calısmıs etmiş gecesini gündüzüne katmıs kazanmıs ben cocuklugumda babamı hatırlamıyorum mesela adam gecenin yarısı gelirdi sabahın köründe cıkardı ne icin biz okuyalım iyi bi hayat yasayalım birikim vs icin ama kardeslerinin bir kısmı (amcam) hala fakir kabul edilen kısımdan
cunku tembeller calısmıyorlar meslekleri olmasına ragmen
Neden onların sorumlusu (hoş maddi destekte bulunur ama sizin yazdıgınıza istinaden soruyorum) veya baska baska insanların sorumlusu babam olsun ki

Dogal degil ya ne o oyle saltanat gibi. Malin mulkun cocuga gecmesi insanlari dogustan eşitsiz yapiyor. Ölen kisinin mal varligi dagitilmali. Fakirin ne suçu var cocugu da fakir oluyor. Kiramiosun fakirlik zincirini.
Şimdiye kadar bu konuda duyduğum en ilginç fikir.
Fakirin ne suçu var? Diye miras yoluyla veya çalışarak zengin olmuş insanların malına el koymayı savunuyorsunuz.
Fikrin değişik olması,bir tarafa uygulanması mümkün değil.
Yeryüzünde fakirliği tamamen bitirmek mümkün olmasa da azaltmak için kimseyi mağdur etmeyecek ve uygulanabilir çözüm yolarını konuşmak lazım.

Abla bizim sahit olmadigimkz neler donuyordur ama.
Konu sahibi ile ilgili değil yorumum ama atılmadan önce 1.5 yıl boyunca açıkta bekletilen ,maaşını tam olarak devletten almaya devam eden ,askeri lojmanda kalmaya devam eden kişiler biliyorum. Yargisiz infaz olsa 1.5 sene araştırılır mi insanlar? Ben bu güne kadar "bankada hesabım vardı" dışında bir atılma nedeni de duymadım kimseden. Soruyorsun neden atildin;bankada hesabım vardı ....hiç söylemiyor kız kardeşinin malum yapılandırma içinde olduğunu,tüm ailesinin telefonunda o programın bulunduğunu,aralarinda bu banka aracılığıyla para transferi olduğunu,sosyal medyada düne kadar örgüt propagandalarini beğendiğini, açığa alınana kadar o yapı içindeki akrabalarını asgeri lojmanın bölgesine getirmezken açığa alınip atılacağını anlayınca evine toplayıp hepsine birer hafta tatil yaptırdığını .. ben dışardan bakınca aaaa adamin eşi ip askılı bikini giyiyor ne örgütü diyorum? Ama resmen başka kimliğe burunenler var.

....

Peki madem siz öyle yapın. Ben ailemin en iyi şartlarda yaşamasını (en azından elimde bulunan standartlarla en iyi) isteyecek kadar bencilim !! :)

Bir şey daha yazayım bu konuda. Bir akrabam daha bu bankada yönetici idi. Kesinlikle o yapının içinde değildi. Zira başka bir oluşuma inanıyordu. Ancak onların bankasında işini yapıyordu. Bilmiyor muydu ne halt olduklarını? Bal gibi biliyordu bence. Sadece iyi paralar kazandığı için çalışmaya devam ediyordu.

Velhasılı banka kapatılınca işsiz kaldı. Düşünün yıllarca orada yöneticilik yaptığı halde ne tutuklanma oldu ne başka bir şey. Çünkü temizdi. Örgüt ile bir bağlantısı yoktu iş dışında.

Peki o nasıl bir bedel ödedi. Özgeçmişinde yer alan işyeri yüzünden kimse işe almak istemedi. Şimdilerde bir işte çalışıyor ancak o dönem kazandığı paranın yarısına razı geliyor.

Ben mesleğime özel ve büyük bir anaokulunda başladım ilk olarak. Çalışma hayatının ilk yılı inanılmaz acemi ve heyecanlıyım. Başladıktan birkaç ay sonra kurumun o oluşuma ait olduğunu öğrendim. Müdürün odasına gidip istifamı vermek istedim. O dönem örgüt falan denmiyor bunlara tabi. Gayet ülkeye hükmediyorlar. Ancak oldum olası sevmezdim oluşumu. İçlerinde bulunmak istemedim. Israr edip adeta yalvararak en azından sene sonuna kadar çalışmamı istediler. İstemeyerek kabul ettim, öğrencilerim için.

O kadar okul tecrübem var, ben bunlar kadar hak yiyen rezil insanlar görmedim. Öğretmenlerden biri doğru düzgün yazmayı bilmiyordu ama üniversite mezunu bir öğretmen. Nasıl sizce? Tabi ki kazanamadığı puanla o malum üniversiteyi torpille okuyarak. Her gün ağlayarak çıkıyordum o okuldan. İşkence gibiydi. Son günümde müdürün yüzüne açıkça "Allah bir gün bu yediğiniz hakları sizden çıkaracak" deyip gittim.

Malum zamanlarda duydum ki o okul kapanmış. Müdürü de müdürün eşi de tutuklanmış. Zerre kadar üzülmedim. Hatta sevindim.

Ben inanmıyorum tamamiyle masum insanların bedel ödediğine. İlla ki ucundan bucağından buşaşılmıştır bu yapılanmaya. Size onlarca örnek verebilirim ki verdim. Suçu olmayan, onların evlerinde kalan ya da okullarında okuyan "masum" kişilere hiçbir şey olmadı. Ancak onların "üyesi, müridi, toto yalayıcısı" olan herkes bedel ödedi. Ödesinler de zaten. Zamanında "bakın bu yolunuz doğru değil. Bunlar hak yiyorlar" diye uyardığım öğretmenler "amaç sahih ise hak yemek de doğrudur" diye vaaz veriyorlardı. Sürünsünler şimdi. Acımıyorum.

Gercekten en tepeye yakin olanlar ailelerini de alip Sudan gibi ulkelere gittiler. Gelinimizin komsusuydu hatta dehset zenginlikler icinde bir gunde mal-mulk satip once baska ulkelere cil yavrusu gibi dagilip sonra bir ulkede bulusmuslar.

Hatta bir tanidigimiz emniyette ust duzeyde idi esiyle onlar da ihrac edildi, davasi devam ediyor galiba. Hic onlarin cemaate bagli olduklarini bilmiyordum.

Yurtdisinda onun kolejlerinde okuyanlari resmi kurumlara aldilar sonrasinda yani tamamen baglari kopmus olamaz.

Torpil maalesef her yerde her kurumda var bir yakinima annesi torpil yapti ama o bu torpili hakketigine inaniyor, emegi olarak goruyor ve 8-9bini lop lop yiyor.

Ben canimi dişime takıp ev alıcam neden? Çocuklarım için bir dikili ağaç neymiş dağıtılacakmış ben bilmiyormuyum paramı yemeyi. Omurgalı yaşamak bu kadar zor olmamalı kimse kimsenin hakkını yememeli ama ben şahsım adıma artık bu dünyanın kurtulabileceğini sanmıyorum.

Torpil kullansaydım şimdi 10 yıldan fazladır memurdum. Ama onca insanın hakkına giremem vicdanım el vermezdi buna. Hakkım olmayan bir mevkide olmak ve bu işten para kazanmak doğru gelmedi bana.
Sizin konunuza gelirsek, kazandığı her kuruşta hakkını yediği insanların ahı var. Ne uzar ne kısalır. Ayağı taşa takılsa kıskanıyorlar der ama o insanların hakkıdır.

arada bu şekil kaynayan da çok oldu... Bu ihraçlarla ilgili kulağa gelenler oluyor,kurum da çekilemeyenler iftira atılıp uzaklaştırılmış sonra işe dönüyorlar ama o mağduriyet yeter ...

Hak yiyenler ihraç oldu olursa bundan sonrada olur yani gün gelir onlarda ihraç olur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…