Adaletli yaz tatili süresi

Biz eşimle ayrı yerlerde olduğumuzda tat alamıyoruz. Yani bir sene gitmedim onunla. En sonunda ablası telefon etti. Ben onu bu kadar suratsız ve mutsuz görmedim, canı çok sıkıldı diye. Ben de eşim olmadan kendi memleketime gitsem böyle ortada sıkıcı sıkıcı dolaşırım. Biz beraber eğlenmeye çok alışmışız.

Hesaplarımız ortak. Babam pazara, markete hergün gider. Hatta 3 aylık maaşını bana verir, ben kendime yatırırım, o istediği zaman istediği miktarı çekerim. Annemde de ek kartım var. O da ne isterse alır. Bazen babam verir bazen biz. Maddi olarak çok çok iyi oluyor. Ekmek aldığımı bilmem. O derece

Benim memleketime gittiğimizde annemler olmuyor ki. Sadece ikimiz oluyoruz. Çok da güzel oluyor. Hatta eşim de çok eğleniyor. Onda sıkıntı yok

Biz memleketime gidince annemler orada olmuyor. Eşimle ben oluyoruz sadece

15 gün kendi ailemin yanına gidiyorum demedim. Memleketime gidiyorum dedim. Yani annemler olmuyor. Onlar bizim evde kalıyorlar o sırada. Biz eşimle ikimiz gidiyoruz. Hatta bende çok eşim keyif alıyor.

Şöyle özetliyorum. Benim memleketime gitmeyi eşim benden çok istiyor. Biz gittiğimizde orada kimse olmuyor. Ben eşime sen gelme desem bile saçmala der. Zaten kimse yok orada. Tek başıma ne yapayım. Ben oranın sokaklarını, evlerini, simitlerini, havasının kokusunu özlüyorum. Gurbette olmayana saçma gelir ama 11,5 ay bu özlemle çalışıyorum. Bazen oturup ağlıyorum. Orası benim çocukluğum, gençliğim, anılarım. Gitme demesi kolay.
Benim ailemi, yanımıza çağıran eşim. Maddi olarak bizden fazla harcıyorlar. Sokakta beslenme yaptığım kedilere bile mama alır babam.
Evimiz kira, yaylaya ikinci bir ev şansı yok..
Yaylada, su tesisatını içeri almak yasak. Tek çeşme, insanlar inekler. Herkes evin içine su tesisatı çekse küçük parmağım kadar bile akmaz
Bu iki memlekete gidiş geliş, yakıt paraları, özellikle yaylaya giderken alışveriş maddi olarak çok yıpratıyor. Benim memleketimde, bizim evimiz. Herşey var zaten. Normal ev. Ama yayla öyle değil. Benim giderken yaptığım alışveriş en az 1000 TL. Orada ilçeden yada yaylaya haftada bir çıkan dükkan arabasından hariç. Evinizde etrafınıza bakın, günlük kullandığınız herşeyi her yıl alıyorum. Zeytin, reçel, yumurta, deterjan, kuru bakliyat, sıvı yağ, meyve sebze, makarna, pirinç, wc kağıt,peçete, kahve, Eşimin anne babası alışmışlar azla yaşamaya. İneklerden gelen peynir var. Onlara özel. Sabah onu eritiyorlar. Çay, eritme peynir, ekmek. Öyle klasik bir kahvaltı yok. Zeytin, reçel ağızlarına sürmezler. Sonra ahır temizliği. İnekleri çıkar. Akşama kadar inek otlatır annesi. Babası çayır biçer. Onlara özgü mısır ekmekleri var. Sert.onu yapar annesi. Üç gün yeter. Yoğurdun yada sütün içine doğrarlar. O da akşam öğünü.Bi de kışlık kuru peynirleri var. Çay, kuru peynir, ekmek. Annesi hayatında bisküvi, çikolata, dondurma, pasta, baklava ağzına sürmez. Şehriye yemez, salçalı yemek yemez, makarna yemez. Ben yaparım orada yemek. Eşim yer, babası yer. Annesi süt ısıtır, içine ekmek doğrsr yer. Hatta ben üç çeşit yemek yaparım. Eşimin önünden alır, burda çorba, yemek yenmez der. Tasla süt koyar, içine mısır ekmeği koyar, onu yedirir.

Öğretmenim . Yaz tatili süresi gerçekten çok uzun. Yazları hiç bir düzen olmuyor malesef. Şöyle evimde durayım ayaklarımı uzatayım desen göze batıyorsun niye gelmiyorsunuz oluyor, herkes kendi tarafına gitse eşler birbirini özlüyor. Bi tarafınkine gidilse öbür taraf sıkılıyo.Allah'ım şu tatili kısalsınlar artık.

Yazın 3 aylık tatiliniz olmasaydı bu konuyu hiç açmazdınız.
3 aylık tatilimiz yok ki. Temmuz 1-Eylül 1 arası. Yani 60 gün. Normal devlet memurları 30 gün. Bu 30 günü pazartesi - cuma 5 Er 5 Er alıp haftasonlarını da ekliyorlar 40 oluyor. 20 de mazeretleri var 60.Benim her sabah ders başım 7.10 yani normal memurlar o saatte hatta özel sektör horul horul uyuyor. 10 ay boyunca 5.30 da kalkıyorum. Ders bitmişim 15.00.öğleden arası falan yok. 10 dk da çay mı içeyim tuvalete mi gideyim öğrencünin derdini mi dinleyeyim çoğu zaman bilmiyor ium

Bi de millet sanıyor ki biz de öğrenci ile tatile çıkıyoruz.

yani okuyorum okuyorum konunuzu ama cidden kafamda oturmayan şeyler var .. 1.si , 15 yıllık evlisiniz demekki en az 15 yıldır çalışıyorsunuz karı koca öğretmensiniz ne tatile gitmişsiniz ne kendinize zaman ayırmıssınız, ailenizin de maaaşını almışsınız aman hala kiradasınız , eşinizin ailesi 76 yaşında hala ne diye 16 büyükbaş besler , sat hepsini koy bankaya , geç merkeze hayatını yaşa yani, bu zamana kadar hiç mi birikim yapmamışlar , hangi devirdeyiz allah aşkına hala evlerde su banyo yok, İnan’ın konunuzu okudukça şaşırıyorum her şey o kadar yanlış başlamış ki

Ben 16, eşim 18 yıllık öğretmen. Tek çocuğum. Eskişehirde evimiz var. İkimizde başka bir birikim, ev almak gibi bir düşünceye sahip değiliz. Herhangi bir birikim yapmıyoruz. Dünya malının bizim için zerre değeri yok. Onun yerine sokak hayvanlarının beslenme, sağlık vb ihtiyaçlarına paramızı harcıyoruz.
Eşimin annesi, gençken il merkezine gitmek istemiş. Ancak o zaman dede, inekler var diye eşimin anne ve babasının merkeze yerleşmesine engel olmuş. Fakat eşimin amcanın aynı talebine karşı çıkmamış. Eşimin annesine o gün yemin etmiş. Madem inekler yüzünden ben bu köyde kaldım, ölene kadar hayvan bakacağım diye. Kesinlikle satmıyor. İlçeye de gitmiyor. Köyden de çıkmıyor. Kadın çok yalvarmış o zaman. Biz de şehre gidelim, çocukların okulu işi oldun diye ama dede kabul etmemiş. Eşim en küçük çocuk, diğer 3 büyük kardeş köyde sadece ilkokul okumuş. Dolayısıyla abisi hala düzgün iş sahibi değil. Eşimin annesinin de bu konuda yemini var.

Eşim de zaten 10 ay evde oturuyoruz, en azından tatilde annemi göreyim, zaten 76 yaşında, toplamda daha kaç gün göreceğim ki diyor.

Tamam işte sıkılana kadar onlarla kal sonra ailen neredeyse onların yanına git.
Öğretmensiniz çocuk yok ben olsam annem babamla tatil planlardım 1 hafta senenin stresini atardım.
İlla deniz kum olmasına gerek yok kültür gezileri de olur

Biz memleketime gidince annemler orada olmuyor. Eşimle ben oluyoruz sadece

Anladım onu zaten dediniz ya yaz tatilinin 15 gününü annemlerle geçiriyoruz kalan 1 ayda eşimin ailesine gidiyoruz diye demek istediğim o aileniz senenin 10 ayı yanınızda olmasına rağmen yaz tatilinin 15 gününü de onlarla geçiriyormuşsunuz zaten ama tüm sene ailesini görmeyen eşinizin 1 ay ailesiyle zaman geçirmesini çok görüyorsunuz. Kaldı ki su yok banyo yapamıyorum falan demişsiniz öyle yer kaldı mı? eşinizin ailesi nasıl yıkanıyor nasıl temizlik yemek yapıyor. Dediğim gibi siz 15 gün kalın dönün eşiniz 15 gün daha kalsın o zaman amma velakin eşiniz sizin ailenize laf etmezken sizin onlarla 1 ay geçirmeye laf etmeniz hiç adil değil doğrusu

İyi hoş çocuk yok gezmek tozmak elbette güzel ama ikimizinde çalıştığı para kazandığı çocuğunda olmadığı ortamda sırf ailemin de parasını alacağım diye eşimi ailemle 10 ay aynı ortamda oturtmazdım kaldı ki hala kiradasınız başınızın altına bir ev bile almak zahmetinde bulunmamışsınız ki bunun yaşlılığı da var birikim o zaman lazım şimdi gezip tozuyorsunuz o zaman ne yapacaksınız. bir yaz tatili de eşimle başbaşa tatile bile gidecek param yoksa ne yapayım öyle çalışmayı o zamanda eşinizin 1 ay ailesiyle kalmasına sesiniz çıkamaz. Alıp bir ev ailenizi de işin içine katmasaydınız şartlar eşit olurdu.

Dünya malının sizin için zerre değeri yoksa eşinizin ailesine yaptığınız 1 maaşlık masrafı niye dile getiriyorsunuz ki..

Kalma konusundan biraz bağımsız olucak ama çok garibime gitti siz karı koca başbaşa hiç tatile girmiyor musunuz? Zaten 10 ay ailenizle birliktesiniz diğer zamanlar yine aile çocuk da yokmuş. Bu kadar aileye bağımlılık evliliğinizde hiç sorun olmuyor mu? Karı koca hiç mi başbaşa zaman geçirmek istemiyorsunuz?

gerçekten zormuş ama 15 yıl da iyi dayanmışsınız
işte eşiniz ne yapsın nasıl bir çözüm bulsun ama
oraya gitmese nasıl görecek anne babasını ee gidince de mecbur masraf diyorsunuz
ama gitmesi de lazım değil mi

eşinizin başka kardeşi yok mu? onlar nasıl yapıyor

Ailemin parasını alacağım diye mi? Hanımefendi okuma kursuna kayıt olmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…