- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 133
- 44
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Biz eşimle ayrı yerlerde olduğumuzda tat alamıyoruz. Yani bir sene gitmedim onunla. En sonunda ablası telefon etti. Ben onu bu kadar suratsız ve mutsuz görmedim, canı çok sıkıldı diye. Ben de eşim olmadan kendi memleketime gitsem böyle ortada sıkıcı sıkıcı dolaşırım. Biz beraber eğlenmeye çok alışmışız.Siz hem oraya gitmek istemiyorsunuz hem de eşinizi yanınızda istiyorsunuz. Size gelme istersen demiş daha ne desin? Sırf kendinizi düşünüyorsunuz. Uzakta yaşarken 20 günün 1 haftasını eşimin ailesiyle 1 haftasını denizde 3-5 gün de kendi ailemin yanında geçirirdik. Eşim gider ben ailemle kalırdım. Herkesin gönlü olurdu. Eşime bizimkilerde de 10 gün kalacaksın desem kendi ailesinin yanında kalınacak süreden değil başbaşa tatilden kısardı o zamanı. Ne güzel sen gelme diyor işte, 1 hafta gidin sonra kendi memleketinize geçin. O mis
Hesaplarımız ortak. Babam pazara, markete hergün gider. Hatta 3 aylık maaşını bana verir, ben kendime yatırırım, o istediği zaman istediği miktarı çekerim. Annemde de ek kartım var. O da ne isterse alır. Bazen babam verir bazen biz. Maddi olarak çok çok iyi oluyor. Ekmek aldığımı bilmem. O dereceTamam yaylanın amacı organik yaşamak ekmeğini vs yapmak bunu size yaptırmaya çalışmıyorsa sorun yok uzat ayağını otur
Ben sizin anne babanızla masrafları sordum sizin anne babanız sizin yaşadığınız şehirde mi organik yaşıyor ben tam anlayamadım yani ortak mutfağı kullanıp kuruş kuruş ayrı masraf mı yapıyorsunuz
Özetle para hesabı çirkin kaldı ki muhtemelen o alınanların bir kısmı Kv için değil siz gittiğiniz için alınıyor
Benim memleketime gittiğimizde annemler olmuyor ki. Sadece ikimiz oluyoruz. Çok da güzel oluyor. Hatta eşim de çok eğleniyor. Onda sıkıntı yokBence eşinizi sizin memlekete gelmesi konusunda ısrar etmeyin sizinkine gelmesin zaten yıl içinde sizinkileri yeterince görüyor 15 gün önden gitsin 15 günde siz gidin sonra beraber dönün 1 ayda size kalsın bu kadar basit:))
Biz memleketime gidince annemler orada olmuyor. Eşimle ben oluyoruz sadeceBence gayet edil. 10 ay yanınızda kalan anne babanız sadece 2 ay sizden ayrı duruyor onda bile yaz tatilinin 15 gününü onlarda geçiriyorsunuz gittiğiniz bayramlarda olmuştur. Eşinizin ailesi sonuçta o da ailesini görmek ister ailesi de onu. siz 15 gün kalın geri dönün o 15 gün daha kalsın mesela.
15 gün kendi ailemin yanına gidiyorum demedim. Memleketime gidiyorum dedim. Yani annemler olmuyor. Onlar bizim evde kalıyorlar o sırada. Biz eşimle ikimiz gidiyoruz. Hatta bende çok eşim keyif alıyor.Valla burada okuduklarım beni cok şaşırttı. İnsanlarda adalet duygusu körelmiş gibi. Öğretmen hanım size nacizane tavsiyem olacak lütfen alınmayın ama madem 10 ay aileniz sizde kalıyor tatilde 15 gün yine kendi ailenize gideceginize o süreci kendinize özel tatil zamanı ayırın. Çünkü zaten 1 yılda sadece 2 ay görmüyorsunuz. Kocanız takdir ettim cogu adama göre harbi adam diyebilirim. Ben yerinizde olsam kola koşa giderdim. Ailesini 1 ay görmesi çok degil inanın bana. Cogu erkek haksızlık yapar böyle konularda esiniz fazlaca adil bence. Basbasa tatil isterseniz dedigim gibi kendi ailenizin yanına gitmek zorunda değilsiniz. Zaten bol bol görüyorsunuz.
Bir de su acıdan düşünün kv ve kp sizde 10 ay kalıyor ve siz senede 1 ay sadece ailenize vakit ayırıyorsunuz. Zorunuza giderdi dimi eşinizin gitmek istememesi. Bir sorun olmadığı sürece gönüllerin hoş tutulması taraftarıyım. Bu sebeple kendinize dert etmeyin
3 aylık tatilimiz yok ki. Temmuz 1-Eylül 1 arası. Yani 60 gün. Normal devlet memurları 30 gün. Bu 30 günü pazartesi - cuma 5 Er 5 Er alıp haftasonlarını da ekliyorlar 40 oluyor. 20 de mazeretleri var 60.Benim her sabah ders başım 7.10 yani normal memurlar o saatte hatta özel sektör horul horul uyuyor. 10 ay boyunca 5.30 da kalkıyorum. Ders bitmişim 15.00.öğleden arası falan yok. 10 dk da çay mı içeyim tuvalete mi gideyim öğrencünin derdini mi dinleyeyim çoğu zaman bilmiyor iumYazın 3 aylık tatiliniz olmasaydı bu konuyu hiç açmazdınız.
Bi de millet sanıyor ki biz de öğrenci ile tatile çıkıyoruz.Öğretmenim . Yaz tatili süresi gerçekten çok uzun. Yazları hiç bir düzen olmuyor malesef. Şöyle evimde durayım ayaklarımı uzatayım desen göze batıyorsun niye gelmiyorsunuz oluyor, herkes kendi tarafına gitse eşler birbirini özlüyor. Bi tarafınkine gidilse öbür taraf sıkılıyo.Allah'ım şu tatili kısalsınlar artık.
Ben 16, eşim 18 yıllık öğretmen. Tek çocuğum. Eskişehirde evimiz var. İkimizde başka bir birikim, ev almak gibi bir düşünceye sahip değiliz. Herhangi bir birikim yapmıyoruz. Dünya malının bizim için zerre değeri yok. Onun yerine sokak hayvanlarının beslenme, sağlık vb ihtiyaçlarına paramızı harcıyoruz.yani okuyorum okuyorum konunuzu ama cidden kafamda oturmayan şeyler var .. 1.si , 15 yıllık evlisiniz demekki en az 15 yıldır çalışıyorsunuz karı koca öğretmensiniz ne tatile gitmişsiniz ne kendinize zaman ayırmıssınız, ailenizin de maaaşını almışsınız aman hala kiradasınız , eşinizin ailesi 76 yaşında hala ne diye 16 büyükbaş besler , sat hepsini koy bankaya , geç merkeze hayatını yaşa yani, bu zamana kadar hiç mi birikim yapmamışlar , hangi devirdeyiz allah aşkına hala evlerde su banyo yok, İnan’ın konunuzu okudukça şaşırıyorum her şey o kadar yanlış başlamış ki
Eşim de zaten 10 ay evde oturuyoruz, en azından tatilde annemi göreyim, zaten 76 yaşında, toplamda daha kaç gün göreceğim ki diyor.
Biz memleketime gidince annemler orada olmuyor. Eşimle ben oluyoruz sadece
Ben 16, eşim 18 yıllık öğretmen. Tek çocuğum. Eskişehirde evimiz var. İkimizde başka bir birikim, ev almak gibi bir düşünceye sahip değiliz. Herhangi bir birikim yapmıyoruz. Dünya malının bizim için zerre değeri yok. Onun yerine sokak hayvanlarının beslenme, sağlık vb ihtiyaçlarına paramızı harcıyoruz.
Eşimin annesi, gençken il merkezine gitmek istemiş. Ancak o zaman dede, inekler var diye eşimin anne ve babasının merkeze yerleşmesine engel olmuş. Fakat eşimin amcanın aynı talebine karşı çıkmamış. Eşimin annesine o gün yemin etmiş. Madem inekler yüzünden ben bu köyde kaldım, ölene kadar hayvan bakacağım diye. Kesinlikle satmıyor. İlçeye de gitmiyor. Köyden de çıkmıyor. Kadın çok yalvarmış o zaman. Biz de şehre gidelim, çocukların okulu işi oldun diye ama dede kabul etmemiş. Eşim en küçük çocuk, diğer 3 büyük kardeş köyde sadece ilkokul okumuş. Dolayısıyla abisi hala düzgün iş sahibi değil. Eşimin annesinin de bu konuda yemini var.
Dünya malının sizin için zerre değeri yoksa eşinizin ailesine yaptığınız 1 maaşlık masrafı niye dile getiriyorsunuz ki..Ben 16, eşim 18 yıllık öğretmen. Tek çocuğum. Eskişehirde evimiz var. İkimizde başka bir birikim, ev almak gibi bir düşünceye sahip değiliz. Herhangi bir birikim yapmıyoruz. Dünya malının bizim için zerre değeri yok. Onun yerine sokak hayvanlarının beslenme, sağlık vb ihtiyaçlarına paramızı harcıyoruz.
Eşimin annesi, gençken il merkezine gitmek istemiş. Ancak o zaman dede, inekler var diye eşimin anne ve babasının merkeze yerleşmesine engel olmuş. Fakat eşimin amcanın aynı talebine karşı çıkmamış. Eşimin annesine o gün yemin etmiş. Madem inekler yüzünden ben bu köyde kaldım, ölene kadar hayvan bakacağım diye. Kesinlikle satmıyor. İlçeye de gitmiyor. Köyden de çıkmıyor. Kadın çok yalvarmış o zaman. Biz de şehre gidelim, çocukların okulu işi oldun diye ama dede kabul etmemiş. Eşim en küçük çocuk, diğer 3 büyük kardeş köyde sadece ilkokul okumuş. Dolayısıyla abisi hala düzgün iş sahibi değil. Eşimin annesinin de bu konuda yemini var.
gerçekten zormuş ama 15 yıl da iyi dayanmışsınız15 ev için bir çeşme var. Altında yalak var. Suyu her gün ne ile ısıtayım. Öyle tüp vs hergün git al mesafede değil. İnsanlar gıdım gıdım kullanıyor herşeyi. Dağ başı. Ayrıca ev ahşap, yıkanacak yer, tuvalaet olaraj kullanılan yer, onun da zemini ahşap. Dökülen su zemin tahtasına gidiyor ve ahıra akıyor. Zamanla çürüme yaparmış. Biz banyo yapınca eşimin annesi söyleniyor. Bir ayda en fazla 2 defa. İlçeye gittiğimiz zaman kuaförde saçlarımı yıkatıyorum. Bir tane otel açıldı, o da gecelik iki kişi 350 lira, sırf banyo için gidilmez. Senelerdir çözüm bulamadım bu işe.eve su tesisatı çekmek yasak. Zaten iki parmak kadar akan çeşme.
Ailemin parasını alacağım diye mi? Hanımefendi okuma kursuna kayıt olmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.İyi hoş çocuk yok gezmek tozmak elbette güzel ama ikimizinde çalıştığı para kazandığı çocuğunda olmadığı ortamda sırf ailemin de parasını alacağım diye eşimi ailemle 10 ay aynı ortamda oturtmazdım kaldı ki hala kiradasınız başınızın altına bir ev bile almak zahmetinde bulunmamışsınız ki bunun yaşlılığı da var birikim o zaman lazım şimdi gezip tozuyorsunuz o zaman ne yapacaksınız. bir yaz tatili de eşimle başbaşa tatile bile gidecek param yoksa ne yapayım öyle çalışmayı o zamanda eşinizin 1 ay ailesiyle kalmasına sesiniz çıkamaz. Alıp bir ev ailenizi de işin içine katmasaydınız şartlar eşit olurdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?